new/nasser-zarafshan1.jpg
ناصر زرافشان

گرامی باد اوّل ماه مه

امسال در شرایطی به پیشواز روز جهانی کارگر میرویم که شیوع گستردۀ یک ویروس مهلک، هم جمهوری اسلامی را در عرصۀ داخلی و هم نظام نولیبرال حاکم بر جهان را در عرصۀ گسترده‌تر بین‌المللی، در برابر آزمونی جدّی قرار داده است. صرف‌نظر از شرایط ویژۀ هر یک از کشورها و مسائلی که معلول آن شرایط ویژه است، ضرورت برخورد با این بحران، دولت ها را بطور عمومی و مشترک در برابر یک انتخاب ناگزیر قرار داده است: انتخاب میان حفظ جان مردم و قبول هزینه‌های آن که مستلزم قرنطینه شهرها و گاه تمام کشور برای مدّتی است که ناچار به رکود اقتصادی و کوچک‌تر شدن افتصاد کشورها منجر خواهد شد؛ یا حفظ سرمایه‌ها و منافع صاحبان ثروت و قدرت و جلوگیری از انقباض اقتصادی و خواب سرمایه‌ها، به بهای قربانی شدن بخش قابل توجهی از مردم که عمدۀ آن‌ها زحمتکشان هستند. به نظر می‌رسد کاربدستان جمهوری اسلامی ایران راه دوّم را انتخاب کرده‌اند.



علي محمد اسکندری جو

تاریخ ناتمام طبس و اشغال سفارت واتیکان

بهار ۱۳۵۹ خورشیدی هفت ماه پس از اشغال سفارت امریکا هیلاریون کاپوچی به سفارش پاپ پُل ششم رهبر معنوی کاتولیک های جهان به تهران آمد. او اسقف اعظم اورشلیم و متولد حلب سوریه بود که توسط دولت اسرائیل به تبعید در امریکای لاتین فرستاده شد. این اسقف سوری به ایران آمد تا با درخواست از دولت شاید بتواند اجساد سوخته هشت تفنگدار امریکایی فاجعه طبس را از تهران به امریکا بفرستد. در صبح یک روز آفتابی اردیبهشت به روال معمول به مدرسه رفتم که مدیر گفت: از طرف اداره آموزش و پرورش ناحیه تماس گرفته اند و برای اعتراض به دستگیری و بازداشت چند دانشجوی ایرانی در ایتالیا، می خواهند مقابل سفارت واتیکان در خیابان "نوفل لوشاتو" تظاهرات کنند و تو را هم به عنوان مترجم لازم دارند.



new/ladan2.jpg
امیر حسین لادن

آیا «طوفان کامل» در شُرُف شکل گیری است و
بار دیگر در خطر جنگ قرار داریم؟

با اصطلاحِ "طوفان کامل"، حتمن (حتماً) آشنائی دارید. این اصطلاح را زمانی به کار می گیرند، که همه یِ عوامل مربوط دست به دست هم میدهند و باعث بروز حادثه ای بزرگ و ناگوار می گردند. "طوفان کامل" در دریا، در صورتی رُخ می دهد که درجه ی حرارت آب و سرعت باد و ارتفاع موج، همه در یک زمان در حد بسیار بالائی قرار می گیرند و همه چیز را در مسیر خود در هم می شکنند. در حال حاضر، این مصیبت، در حال شکل گیری برای میهن مان می باشد. عواملی در کنار هم قرار گرفته اند، تا بار دیگرمیهن مان را در معرض جنگ قرار بدهند.



yadollah-baladi02.jpg
یدالله بلدی

پدیده ای به‌نام امیر تتلو

امیر حسین مقصود لو مشهور به امیر تتلو، خواننده ایرانی که اکنون در ترکیه بسر میبرد، ازسال ۱۳٨۳ خوانندگی را آغاز کرد و در پی مدت کوتاهی محبوبیت زیادی را در میان نسل جوان بدست آورد؛در طی سالهای گذشته کنسرتها، و گفته ها و عملکرد امیر تتلو همواره جنجال آفرین بوده، ایشان چندین بار به علت اظهار نظرها در کنسرت هایش زندانی شد و یکبار نیز برعرشه کشتی نظامی جمهوری اسلامی آهنگ"خلیج فارس مسلح حق مسلم ماست"، را خوانده است.



new/mohammad-barzanje1.jpg
محمد برزنجه

آینده در گرو گفتمان دموکراسی است

آنچه که این روزها در جامعه رخ می دهد نشان از یک بحران عظیم دارد که اکثریت مردم و همه جریانات سیاسی درون حکومت وبیرون از حکومت، در داخل وخارج کشور بدنبال راه حلی برای عبور از آن هستند. این بحران به شکلی نیست که حکومت بتواند به آسانی از پس آن برآید. در شرایطی که گفتمان اصلاحطلبی به عنوان یک پروژه سیاسی در ایران به بن بست رسیده است و هسته سخت حکومت به شدت به دنیال سرکوب مخالفان خودی و غیر خودی است، جامعه بی صبرانه منتظر یک تغییر اساسی است. این تغییرات در گرو گفتمانی است که در جامعه غالب شود؛ این گفتمان میتواند گفتمان انقلابی و یا گفتمان گذار به دموکراسی باشد.



سیاوش قائنی

نئولیبرالیسم یا کیمیای سعادت؟

الگوی نمونه به این دلیل که ژنرال پینوشه با حذف فیزیکی تمام مخالفان و «فاکتور های مزاحم» زمینه ای پاک و لابراتواری را برای آزمایش تئوری «توسعه» نئولیبرالیسم میلتون فریدمن بوجود آورده بود . توجه داشته باشید که این جا برخورد اخلاقی با دولت پینوشه نیست، اینجا صحبت از فرصتی بی همتا و یگانه است که در تاریخ نئولیبرالیسم به گونه ای ویژه برای میلتون فریدمن یکی از طرفداران این مکتب بوجود آورده شد.



abolfazl_mohagheghi_0.jpg
ابوالفضل محققی

آدرس دشمنان در جوابیه آقای سروش

آقای سروش هرگز به عنوان یکی از دردانه های خمینی که از طرف او در ستاد فرهنگی بخوان ستاد تسویه و تفتیش عقاید برگزیده شد از خمینی و عملکرد او انتقاد نکرده است . این مصلح و خیر اندیش خود خوانده ، هرگز کلامی در مذمت خمینی به خاطر صدور حکم قتل عام هزاران زندانی سیاسی نگفته و در هر فرصتی که دست داده به حمایت از او برخاسته است.



س. حمیدی

بقای جمهوری اسلامی با نسخه‌های کهنه‌ی بانک جهانی

دولت حسن روحانی نسخه‌های بانک جهانی را پیرامون خصوصی‌سازی اقتصاد ایران به پیش می‌برد. بانک جهانی چنین برنامه‌هایی را از قبل در بسیاری از کشورهای افریقایی و امریکای جنوبی به کار گرفته است. برنامه‌هایی که بیش از همه از سوی دولت دست راستی برزیل با استقبال روبه‌رو شده است. همراه با برنامه‌هایی از این دست، دولت برای خصوصی‌سازی و فروش کارخانه‌های خود تا به آن‌جا پیش می‌رود که هرگز مدیریت آن را از دست ندهد. در نتیجه هم‌چنان به عنوان مالک و صاحب اصلی شرکت باقی خواهد ماند تا سیاست‌های اقتصادی خود را در پیشبرد برنامه‌های آتی شرکت واجب بشمارد. از سویی بانک جهانی مدعی است که همه‌ی کشورهای جهان با به کارگیری چنین ترفندی سرآخر خواهند توانست بر مشکلات داخلی خود فایق آیند تا بستری فراهم گردد که از میزان وامهای خود در عرصه‌های داخلی و خارجی بکاهند.



farid-ansari-d.jpg
فرید انصاری دزفولی

افراد دارای معلولیت در چنگال دو ویروس (۲)

افراد دارای معلولیت در سطح جهان بویزه در کشورهائی چون ایران در طول زندگی مورد بی اعتنائی قرارگرفته و با مشکلات زیادی دست به گریبان بوده و می باشند که غیر انسانی ترین و تبعیض آمیز ترین آن شیوه نگرش و طرز نگاه جامعه به این افراد است. مشکلات و مصائب افراد دارای معلولیت در زمان بلایا دو چندان می‌شود. شواهد بیانگر این است که پس از هر حادثه غیر مترقبه طبیعی و غیر طبیعی، اقشار آسیب پذیر جامعه مثل کودکان، سالمندان و معلولان بیشتر آسیب می‌بینند و احتمال مرگ آنان بعلت نبود و یا عدم امکان استفاده از خدمات مراقبت‌های بهداشتی و بهداشت عمومی بیش از دیگران است. فزونی آسیب پذیری این اقشار تنها دلیل فیزیکی و ذهنی و روانی ندارد بلکه دلائل دیگری مثل ساختار اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی دارد.



esfahani.jpg
محمدعلی اصفهانی

انقلاب یا رفرم؟ گذار از قلمرو ایده به قلمرو عینیت

مبازه ی سیاسی، پدیده ی زنده یی است تابع قوانین عام همه ی پدیده های زنده ی دیگر، به علاوه ی قوانین خاص خود، و به علاوه ی قوانین اخص خود.
این پدیده ی زنده، از آنجا که موضوعش پدیده ی زنده ی دیگری به نام انسان است، قوانین خاصش قوانین حاکم بر نوعی از حیات، یعنی حیات انسانی است، و قوانین خاص ترش قوانین حاکم بر نوعی ـ یعنی بخشی ـ از حیات انسانی که اصطلاحاً سیاست نامیده می شود.



مهران زنگنه

نظریه‌ی مارکسی توسعه و وابستگی نامتقارن

بزرگداشت فریبرز رئیس دانا

چند سطح تحلیل انکشاف اجتماعی در نظریه‌ی مارکس قابل تشخیصند، دو سطح آن: ۱) سطح نظریه‌ی تاریخ ۲) چگونگی انکشاف جامعه در سطح بلاواسطه و مشخص. اگر چه این دو در نظریه‌ی توسعه‌ی مارکس به یکدیگر پیوند خورده‌اند، اما نمی‌باید آن دو را با هم یکی گرفت. در چارچوب این دریافت، اگر چه سرمایه‌داری فراگیر می‌شود و شده است، دیوار چین نمی‌شناسد، بورژوازی «جهان را بر اساس تصویر خود می‌آفریند»، اما تازه باید خطوط مسیری ترسیم بشوند که هر جامعه طی می‌کند یا کرده است، تا چهره‌ی خاص آن و تفاوتش با جوامع دیگر قابل تشخیص بشود. به عبارت دیگر انکشاف و سلطه‌ی روابط سرمایه‌دارانه که مارکس منجمله در مانیفست به آن اشاره می‌شود به معنای یکسان سازی تاریخ بلاواسطه و شکل مشخص جوامع مگر در سطح تجرید معینی نیست.



Behrouz-Sotoudeh.jpg
بهروز ستوده

چرا ویروس حکومت آخوندی خطرناک تروکُشنده تر از ویروس کرونا است؟

دیریا زود به همّت و تلاش شبانه روزی دانشمندان و محققان علوم پزشکی، واکسن کرونا کشف خواهد شد و بجای انسانها ویروس کرونا به قرنطینه خواهدرفت، ویروس کرونا ویا هر ویروس و بیماری کشنده دیگری مثل:طاعون،ایدز،سرطان و غیره فاقدعقل واحساس و انسانیت اند، بزرگ و کوچک وزن ومرد وپیروجوان را هم نمی شناسند،به جان هر کس که بیفتد اوراازپای در میاورند و یا اینکه سخت بیمار میکنند وبیمار تا لبه مرگ پیش میبرند.



mostafa-ghahramani2.jpg
مصطفی قهرمانی

کنش‌گری سیاسی و وجوه مغفول و ناپیدای آن

در میهن ما اما -از بعضی از خواص که بگذریم- شاید هنوز سیاست به مفهوم مدرن آن تعریف و تبیین و تفهیم نگردیده باشد. از همین‌رو پس از نزدیک ۱۵۰ سال از آغاز نخستین تلاش‌های خود جهت امحای آثار وخیم توسعه‌نیافتگی در سرزمین خود هنوز قادر به ارائه دستاوردهای نظری و عملی قابل توجهی در این زمینه نشده‌ایم. دانشگاه‌ها و اندیشکده‌های ما نه فقط از مدل‌سازی و ارائه راه‌حل و نسخه‌های عملی ابتر و ناتوان بوده‌اند، آنها حتی در خصوص انتقال و ترجمه دانش‌ها و یافته‌ها و تجربه‌های مهم دیگر ملت‌ها و فرهنگ‌ها کارنامۀ قابل‌قبولی از خود ارائه نکرده‌اند.



ع. اروند

اجنه ی دوران جاهلیت
در دهان و ذهن خامنه ای

جهش هزاروچهارصدساله از دالان زمان

استالین و هیتلر هیچکدام منکر علوم جدید نبودند و به موهوماتی چون اجنه متوسل نمی شدند، گرچه تصور آنها از این علوم تصوری عامیانه و ابلهانه بود، مانند این که استالین مارکسیسم را فلسفه ی علمی و مارکسیسم ـ لینینیسم را سوسیالیسم علمی می نامید یا از «علم پرولتری» که هیچ معنایی نداشت سخن می گفت، و هیتلر نظریه ی برتری نژادی را که هیچگونه پایه ای در علوم مسلم دانشگاهی نداشت نظریه ای علمی قلمداد می کرد.



abolfazl_mohagheghi_0.jpg
ابوالفضل محققی

«افسوس هدر دادیم آن ذات گرامی را»

هر دختر کوچکی زیبا شدن ، مورد تحسین قرار گرفتن، در فضای شاد خانواده زیستن، دروان کودکی را در شور وبی خیالی کودکانه سپری کردن را آرزو می کند. آرزوی داشتن یک عروسک نشسن با کودکان همسن بر جلو خان خانه و بازی بی هراس ازتنگدستی و بیماری ساکنان درون خانه.آرزوئی کوچک برای دختری که می فهمید واز این همه فقر ، نداری ،لباس های مندرس شده بر تن ، پدری معیوب در کنج اطاق، نواله ناچیز ومادری که اشگ برچشمانش خشک شده بود رنج می برد و روح کوچکش در هم می شکست .



new/ladan2.jpg
امیر حسین لادن

سرعت شناورهای ما سه برابر آمریکاست
رجزخوانی، توهم یا دروغ؟

جهار دهه رجزخوانی، مرگ بر این، مرگ بر آن، و رفتارهای غیرمسئولانه و خصمانه ی رژیم؛ یران را منزوی و رژیم را منفورتر کرد، ولی رژیم هنوز درک نکرده که چگونه رفتار کند! رفتارش با مردم، توسل به زور و خشونت؛ و با دیگران با رجزخوانی و گوریل وار به سینه کوبیدن بوده است: رفتار وحشیانه و غیر انسانی. حکومتگران نه از گذشته ی خودشان آموخته اند و نه از سرنوشت حکومت های دیگر عبرت گرفته اند!



حسن نادری

ویروس کرونا و چالش نوین تمدن بشر

ظهور کورونا ویروس و شیوع جهانی آن وضعیت زیست محیطی را به بشریت گوشزد می کند. این یک رویداد مهمی است که باعث نگرانی شده و برای مقابله علیه آن نیاز به اقدامات بی سابقه ایست. این فضای نگران کننده از آینده تاریک، حاکی از آنست که سیاستهای خطرناک سه دهه نئولیبرالی و ضرورت تغییرات در همه ابعاد این سیاستها را برجسته می کند.



new/ebrahim-harandi02.jpg
ابراهیم هرندی

پایانِ جهـان نیز، آغازی برای انسان باید باشد

اگرچه از چشم انداز تنگِ میکروسکوپ، انسان تلنباری از یاخته های بیوشیمیک است، اما از نگرشی فرهنگی می توان او را جانداری آرمانگرا و رویاپرداز دانست که جهان و پدیده های آن را در راستای نیازهای زیستیِ خود با دگرگونیِ هماره روبرو کرده است. نگرشِ آزمایشگاهی، انسان را چون دیگر جانوران، ترکیبی از عناصر شیمیاییِ سازنده ی تن او می داند و وی را در ردیفِ پستانداران دیگر، بی هیچ مهتری و یا کهتری می نشاند.



masoud-noghrekar5.jpg
مسعود نقره کار

بیانیه ۱۴ نفر، بیانیه مقاومت

انتشار بیانیه ۱۴ کنشگر سیاسی و مدنی در داخل کشوردر خردادماه سال ۱۳۹۸، پیام آورِآغازیک جنبش سیاسی ونشانه ومعنای شجاعت و جسارتی مدنی و عقلانی بود. تدوین و انتشارعلنی این بیانیه در سایۀ داس شکنجه و مرگ حکومت اسلامی منشاء اثر وکاری کارستان شد.
۱۴ کنشگر سیاسی و مدنی با متنی متین و سنجیده چشم درچشم حکومتِ جهل و جنون و جنایت با غرور، و با بانگ وغریوی آزادی خواهانه و حق طلبانه به رهبر این حکومت و مزدوران وپایوران اش پیام دادند که عزم جزم کرده اند تا به یاری مردم بساط ستمگری حکومت اسلامی را بروبند و به زباله دان تاریخ بریزند



محسن حکیمی

کرونا، متحد ناهوشمند و خطرناک طبقه ی کارگر

سرمایه داران و نظریه پردازان آنها بیهوده تلاش می کنند که ویروس کرونا را فجیع تر از رابطه ی اجتماعی سرمایه نشان دهند. به گواهی تاریخ، جمعیت قربانیان سرمایه داری، چه در کشتارهایی چون جنگ های جهانی و هولوکاست ها و جنگ‎های اخیر نیابتی در خاورمیانه و چه درغارت و چپاول و استثمار روزمره جسم و جان انسان ها و فقر و گرسنگی دیرسال آنها، میلیون ها بار بیش از جمعیت قربانیان فاجعه ی کنونی کروناست.



yahyai.jpg
دکتر محمد حسین یحیایی

جهش تولید به هر قیمت یا بازار مکاره در هر فرصت

جمهوری اسلامی از آینده خود بسیار نگران است، اقتصاد پیش از گسترش ویروس کرونا هم گرفتار رکود، تورم و فساد گسترده بود و در بحران بسر می برد، ویروس کرونا این بحران را عمیق تر کرده است، روحانی قادر به اداره و مدیریت این بحران نیست، از یک سو توده های مردم بویژه تهی دستان و زحمتکشان بیش از این تحمل این شرایط را ندارند و برای قیام و خیزش عمومی آماده می شوند، از سوی دیگر نظامی ها بیش از گذشته وارد میدان سیاست شده اند و با خود نمایی تمرین سیاست و مدیریت می کنند، بنابرین جامعه ایران روز های پر تنشی در پیش رو دارد، تمرکز و اتحاد نیرو های دمکراتیک بویژه واحد های ملی در راستای تعیین سرنوشت خود ضرورت تاریخی است....



س. حمیدی

بنزین و چالش‌های اضافه تولید

جدای از این، دولت سیاستی را تعقیب می‌کند که از ذخیره‌ی بیش از حد بنزین در کارت اتومبیل افراد بکاهد. قرار است الگویی برای مصرف بنزین تعریف گردد تا افراد نتوانند در کارت اتومبیل خود بیش از سیصد لیتر بنزین ذخیره کنند. حتا گفته می‌شود، اگر میزان ذخیره‌ی کارت‌ها بیش از این باشد هرگز سهمیه‌ی جدیدی به آنان تعلق نخواهد گرفت. در واقع دولت هرچه بیشتر به مردم فشار می‌آورد که مصرف بنزین را در سطح کشور بالا ببرند. به طبع اِعمال چنین سیاستی، به مصرف بنزین خواهد افزود. این موضوع در حالی اتفاق می‌افتد که در رسانه‌های دولتی تبلیغی را به پیش می‌برند که گویا لازم است تا مردم در خانه بمانند.



maryam-satvat-s.jpg
مریم سطوت

‍‍‍‍زن ها در مدیرت سازمان‌های سیاسی

متأسفانه امروز مشکل سازمان‌های سیاسی در خارج از کشور عمیق‌تر از حضور زن ها در ارگان‌های تصمیم گیر است. حضور کم‌رنگ زن ها در طول سال‌های بسیار در این سازمان‌ها به یک عارضه عمیق بدل گردیده است. برخی از سازمان‌های سیاسی هیچ‌گاه در جلب زن ها به جریان خود موفق نبوده‌اند. این تاسفبار است که درسازمان‌های چپ که درگذشته زن ها نقش پررنگی در فعالیت‌های آنان داشتند، امروز سیر نزولی طی شده است.



new/farrokh-nematpour.jpg
فرخ نعمت پور

نئولیبرالیسم، چپ و کرونا

با پیدایش و شیوع ویروس کرونا، تعدادی از تحلیلگران و اندیشمندان، نظم کنونی جهان را کە جهانی گلوبالیزەشدە بر اساس نئولیبرالیسم است را بە چالش کشیدەاند. بە نظر آنان ویروس کرونا (از جملە شیوع آن) نتیجە نظم نئولیبرالی کە از مشخصات آن عدم توجە بە طبیعت و گسترش منطق بازار بە سیستم بهداشتی است، می باشد.



Deniz
دنیز ایشچی

دو روش متقابل دو شیوه متضاد

در شرایطی که تمام قدرتمداران حکومت های نئولیبرالی هر روزه از جانفشانی ها و فداکاری های کادر های پزشکی، درمانی، پرستاران و دیگر دست اندرکاران، به نفع خویش سوء استفاده های تبلیغاتی می نمایند. در شرایطی که نرس ها و پرستاران در بیمارستان ها بخاطر کمبود تجهیزات و در خطر بودن جان خویش و جان مریض ها اعتصاب و تظاهرات میکنند، در تلاش میباشند تا جایگاه خویش را همزمان با دزدیهای کلان مالی از تزریقات پولی دولتی، برای دوران پسا کرونا، محکم تر و استوار تر نمیایند.



»  در ضرورت شکل گیری یک تشکل فراگیر «سوسیال دموکرات»
»  آقای رئیس جمهور آیا میدانید «هلیلان» کجاست؟
»  «شباب المقاومه»، شاخه غیر‌‌ایرانی دستگاه سرکوب ولایی
»  پیام شیرزن زندانی فاطمه سپهری ویارانش: «نه به عفورهبر،نه جمهوری اسلامی».
»  افراد دارای معلولیت در چنگال دو ویروس (۱)
»  منشاء ویروس کرونا یا کوید- ۱۹ از کجاست؟
»  ویروس کرونا و«علنیَت»
»  علم روابط بین الملل و تحلیلی از آنارشیسم سیاسی در جهان معاصر فصل چهارم پاره ی دوم
»  «منه» این منم
»  درس های کرونا
»  کرونا، زمینه ای برای تغییر سیستم ها(۲)
»  بحران پیش‌ رو
»  کرونا و کتابخوانی طبقه متوسط شهری
»  و آنجا که «کارگزاران خدا» در خواب نیستند!
»  غروب نئولیبرالیسم؟
»  « ایرج خوش خط»
»  سوسیالیسم، جمهوریت و دموکراسی
»  سالخوردگی یا خودشیفتگی
»  بحران‌ها و مشکلات روحی در دوران پسا کرونا
»  جنگِ جهانیِ کــرونا و پی آیندهای روانیِ آن.
»  به‌نام زندگی و برای سلامتی عمومی و حرمت انسانی
»  و آنجا که تاریخ گزارش می‌دهد
»  ۵۲ شخصیت ایرانی در باره «کروناویروس» چنین می گویند
»  برگ هایی از زندگی سیاسی شاپور بختیار*
»  آیا کرونا شیخ حسن بنفش را هم خواهد برد؟
»  رفتن و ماندن
»  چنانچه آزادی، مردمسالاری، صلح و آرامش می خواهید؟
»  از «کشف» درمان کرونا تا یکسان شمردن مصدق و خمینی
»  فاجعه مضاعف کرونا در ایران و چرائی بی تفاوتی رهبر
»  «مانیفست» وضعیت اضطراری اکنون
»  کرونا: ویروسی کوچک، تغییری بزرگ در جهان!
»  کرونا، زمینه ای برای تغییر سیستم ها (۱)
»  یک پرسش در رابطه با یک بیانیه
»  پاسخی به داستانسرائی ها در مورد « فرار از زندان قصر»
»  آن سال وبایی در اوین
»  کرونا وتهیدستان
»  آگامبن را فراموش کن
»  بیواقتصادسیاسی کرونا، این اسب تروای کوچولو، و آشفته بازارگفتمانی!
»  پاندمی « ردیابی و کنترل»، پس از پاندمی کرونا؟
»  صدایی که شنیده نشد!
»  تولیدِ عوامگرایی جانشین «جهش تولید»
»  نامه ای به آقای کرونا
»  در حاشیه ی انتشار «خاطرات تقی کی منش»
»  ویروس جمهوری اسلامی و حکایت آفتابه لگن آن
»  آیا بحران کنونی در ایران به انقلاب فرا می روید