ijadi12.jpg
جلال ایجادی

عقیم کردن انسان و ایدئولوژیهای جنایتکار

این داستان از گزارش روزنامه شهروند آغاز شد که در آن گزارشگر به شرایط زندگی پنجاه نفر در گورهای درون گورستان نصیرآباد باغستان در حومه شهریار، پرداخته بود. گفته می شود که در این گورستان 300 گور از پیش آماده موجود است و باز گفته می شود افراد در یکسری از این گورها برای فرار از سرما پناه می برند و در هر گور یک نفر و گاهی هم سه تا چهار نفر زندگی می‌کنند. بنابراین می بینیم که قصه دردناک، داستان سیاه بیچیزانی است که شب ها در درون گورهای از پیش آماده شده می‌خوابیدند. بدنبال این گزارش استاندار تهران این افراد که در گورستان نصیرآباد به سر می‌بردند را «معتادان متجاهر» خواند.



Homa
شیرین سمیعی

به یاد هما ناطق

(به مناسبت نخستین سالگرد درگذشت او)


دوستی ما سال ها پیش با کتاب آغاز شده بود و نخستین بار او را در کتابخانه دبیرستان انوشیروان
دادگر دیده بودم. آغاز سال تحصیلی بود و من سال اول دبیرستان بودم و درون اتاق تنگ و تاریک
کتابخانه مدرسه. هما هم بر حسب اتفاق آن جا بود و بدون این که مرا بشناسد، به سوی من آمد و
در باره کتابی که در دست داشتم باب سخن گشود، گفتگوی مان به درازا کشید و سخن گویان از کتابخانه بیرون آمدیم و از آن پس دوست شدیم و دوست باقی ماندیم.



محسن حکیمی

نامه ی سرگشاده به آقای اصغر فرهادی

ولت – نه تنها در ایران بلکه در همه جای دنیا – خود حافظ این نظم است و اجزای تشکیل دهنده ی آن از دوام و بقای رابطه ی اجتماعیِ خرید و فروش نیروی کار سود می برند و، از همین رو، دولتمردانِ حافظ سرمایه حتا اگر از گورخوابی انسان های زنده «شرم» کنند، حتا اگر بیشترین حسن نیت را به مردم داشته باشد، بازهم قادر نیستند کمترین خللی بر این نظم وارد کنند. سهل است، همین گورخوابی به بهترین شکل نشان می دهد که دولت سرمایه سالار از اداره ی جامعه ناتوان است. بنابراین، کافی نیست که فقط دولت را مسئول این گونه فجایع بدانیم؛ کافی نیست که فقط از دولت بخواهیم از دیدن این ننگ احساس «شرم» کند»؛ کافی نیست که فقط از حاکمان بخواهیم برای پی بردن به درد و رنج مردم با لباس مبدل به میان آنان بروند. باید از دولت بخواهیم به دلیل ناتوانی از اداره ی جامعه از قدرت کنار برود تا مردم خود عدالت را در جامعه برقرار کنند.



ahmad-hashemi02.jpg
احمد هاشمی

چرا انتخابات ریاست جمهوری در اتریش حاوی درس های مهمی برای ما ست؟

تا یکسال پیش ، مجموعه شرایط اتریش چنان بود که تصور اینکه مسئول سابق حزب سبز ( فان دابلن) ریس جمهور اتریش شود، غیر ممکن تلقی می شد.
در تمامی دوره جمهوری دوم( بعد از جنگ جهانی دوم) پست ریاست جمهوری میان دو حزب بزرگ در قدرت
( سوسیال دموکراتها و حزب خلق)دست به دست می گشت.
کاندیداتوری احزاب اپوزیسون عمدتا به این دلیل انجام می شد که آنها برای مدتی بیش از 6 ماه در افکار و رسانه های عمومی غایب نباشند.



احترام آزادی

یک مقاله و یک مکاتبه:

نکاتی در بررسی مشکل آثار منفی «بی عدالتی آموزشی» در روان و شخصیت کودکان و ضرورت اندیشه در پیشگیری از آن

دو متنی که در زیر دیده می شود متون یک مکاتبه است درباره ی یکی ازنکات مطرح شده در مقاله ای از آقای محسن رنانی استاد اقتصاد در دانشگاه اصفهان پیرامون تأثیرات احتمالاً نامطلوب تدریس زبان فارسی از سال نخست دبستان به کودکانی که فارسی زبان مادری آنان نیست، و نقش این روش به عنوان یک عامل بازدارنده در «توسعه» از راه جلوگیری از توسعه ی برخی از قوای روحی و دماغی کودکان که باید در آن سالهای زندگی به رشد خود و انکشاف شخصیت کودک ادامه دهند.



nikrouz-azami2.jpg
نيكروز اعظمى

"هرمنوتيك" قرآنى و "پروتستانيسم" اسلامى(١)

سيماى واقعى اسلام همينى است كه پيروانش بر مبانىِ رهنمودهايش، رفتار و عمل مى كنند. و يعنى ضديت با حقوق انسان، ضديت با حقوق مدنىِ برابر زنان و مردان، كُشتار دينى و دگرانديشان كه اسلام از بدو پيدايشش بدين منوال عمل كرد و نيز رابطه انسان با خدا همچون رابطه رب و عبد، اينها ماهيت اسلام هستند. اينكه امثال شبسترى مدعى "هرمنوتيك" كردن اسلام و قرآن هستند در واقع تلاشى ست براى ارائه يك اسلام بزك و قلب ماهيت شده به كمك روش علمى غربيان. دليلش هم اينست كه نمى توانند در توجيه خودكامگى اسلام و احكام معطوف به چنين خودكامگى اى از خودِ احكام اسلام سخن شان را مستدل كنند كارى كه مسيحيان كرده اند و پولس مسيحى، مسيحيت را آنگونه از دل شريعت يهوديت بيرون كشيد و بنياد گذاشت كه لوتر با توسل به چنين پتانسيلى از مسيحيت قادر شد تا رفرماسيون دينى را محقق كند.



reza-allamezadeh70.jpg
رضا علامه زاده

جغرافياى عشق!؟

سانى كه فيلم "تابوى ايرانى" را ديده اند بعيد است قلبشان از گزارش صادقانه ى نوجوانى بهائى كه در كنكور سراسرى ايران بالاترين نمره را آورد ولى به دليل اعتقادات مذهبى اش از ورود به دانشگاه محروم شد، نلرزيده باشد. "هلاكو" در صحنه ى پايانى اين فيلم بزرگترين آرزويش را ادامه تحصيلات عالى در داخل ايران ذكر مى كند.
شيرين ترين لحظه ى سفر اخيرم به شمال كاليفرنيا، ديدار غيرمنتظره ام بود با هلاكوى جوان در جلسه اى كه در دانشگاه استنفورد داشتم. حتى قبل از اينكه خودش را معرفى كند چهره ى زيبا و خندانش با مهرى كه از نگاهش مى باريد چنان جذبم كرد كه مثل فرزند گمشده اى در آغوشش كشيدم (در عكسى كه مى بينيد دو تهيه كننده ى تابوى ايرانى، منصور تائيد و بيژن شاهمرادى در دو سوى من و هلاكو ايستاده اند.)



yahyai.jpg
دکتر محمد حسین یحیایی

همکاری آنکارا، تهران، مسکو تاکتیک یا استراتژی

با توجه به شرایط جهانی و موضع ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا در رابطه با پیمان ناتو، همکاری و همسویی نزدیکی بین ایران، ترکیه و فدراسیون روسیه برای پایان جنگ در منطقه آغاز شده که به نظر می رسد برای مدتی ادامه خواهد داشت. تلاش پوتین با نزدیک شدن به اعضای اوپک و توافق با کاهش یا عدم افزایش تولید نفت از یک سو و همکاری و تقسیم کار با کشور های مهم منطقه ( ترکیه، ایران و مصر ) نشانگر آن است وی هدف بلند مدت و استراتژیک در سر دارد و در مصاحبه مطبوعاتی خود آن را به میان می کشد و می گوید: در مورد حلب کار بزرگی بین رئیس جمهور ترکیه، رئیس جمهور و رهبری ایران انجام شد که البته بدون حضور ما این ممکن نبود و اینگونه مسئله حلب به پایان رسید... ولی استراتژی بلند مدت با خواست یک طرف محقق نمی شود، در ایران و ترکیه افراد و گروه هایی هستند که به شدت با همکاری و نزدیکی به مسکو مخالفت می کنند و آن را با رخداد های تاریخی در زمان های دوربر زبان می آورند...



behzad-karimi.jpg
بهزاد كریمی

پرسش از آقای مهدی خزعلی

جنابعالی در یکی از آخرین سخنرانی‌هایتان، نقش خود به عنوان ناشر انتشاراتی "حیان" در انتشار کتاب "هویت" طی دهه هفتاد را قابل دفاع دانسته‌اید‌ و آن را نشانه‌ آزاد اندیشی و آزادمنشی‌ در بازتاب نظرات مخالف معرفی کرده‌اید. چنین داعیه‌ایی اما اصلاً جدی نیست و پرسشی است بزرگ برای بسیارانی که داغ جنایت‌های دهه‌های شصت و هفتاد در جمهوری اسلامی را هرگز از یاد نمی دارند. آن انبوهه‌ای که هیچگاه فراموش نمی کنند انواع نقش آفرینی‌های "فرهنگ کاران" متعلق به این نظام در توجیه جنایات آن را. وجود رابطه بین ادعای داشتن سعه صدر روشنفکری با انتشار کتاب "هویت" را که در حافظه تاریخی ایرانیان بدرستی دستپخت "خانه اشباح" نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی ثبت شده، واقعاً که یک شگفتی دیگر می باید ثبت کرد‌. همان کتابی که، پیش درآمد برنامه سعید امامی‌ها بوده برای پیشبرد "پروژه قتل‌های زنجیره‌ای"، و شکل نوشتاری شده همان شو رسوایی که صدا و سیمای تحت مسئولیت علی لاریجانی بارها آن را به نمایش گذاشت!



Abbas-Shokri2.jpg
عباس شکری

ترور؛ پراکندن هراس و وحشت

سال میلادی 2016 در حالی رو به پایان است که لکه‌های خون گوشه‌گوشه‌ی خاورمیانه و اروپا را شرمگین توحش دوران باستان کرده. انسان عهد دیجیتال با مقوله‌ای روبرو است که شاید تصورش را هم نمی‌کرد؛ اسلام. اسلامی که مگر خشونت انگار کارکرد دیگری ندارد. در تعبیرهای گوناگون از اسلام برخی تلاش می‌کنند به وجه مهر و عطوفت آن توجه کنند، اما آنچه هر روز در گوشه و کنار جهان رخ می‌دهد، چهره‌ی خشونت‌بار اسلام را بر ملا می‌کند. نگاهی به آمار ترور در سال پیش نشان می‌دهد که نشان دادن وجه مهربان اسلام، دروغی بیش نیست.



آرمي تيس شفيعي

كريسمس و يلدا: دو شاخ از يك بن

روز پس از شب يلدا (روز اول دي) را"ديگان"يا "خور روز" (روز خورشيد) مي گفتند. اين روز تعطيل بود و در ان روز هيچكس امري نمي كرد و همه حتي پادشاه لباس ساده مي پوشيد. كشتن و جنگ و خونريزي ممنوع بود. تلاش بر آن بود كه گناهي مرتكب نشوند تا خورشيد تازه برآمده را آلوده كنند. ایرانیان به سرو به چشم مظهر قدرت در برابر تاریکی و سرما می نگریستند و در خورروز در برابر آن می ایستادند و عهد می کردند که تا سال بعد یک سرو دیگر بکارند.



mehmanesh.jpg
همايون مهمنش

جنبش برای دموکراسی یا سرنگونی؟

در حالی که دموکراسی خواست نیروهای ملی و دموکرات است (منظور از "دموکراسی" اینجا دموکراسی و پیش شرط های آن مانند آزادی، رعایت حقوق بشر و جدایی دین از حکومت میباشد)، برخی جریانات سیاسی از اینکه جمهوری اسلامی اصلاح ناپذیر است و تا هست مردم ایران روی آزادی و دموکراسی را نخواهند دید، پیشنهاد میکنند که "سرنگونی" هدف اتحاد و جنبش ملی باشد. همانطور که در زیر خواهیم دید دو هدفگذاری "دموکراسی" و "سرنگونی" با هم تفاوت دارند و ما را به نتایج متفاوتی میرسانند.



majid-siadat.jpg
مجيد سيادت

سه درس از فاجعه سوريه

شايد بارزترين اشتباه مخالفين اسد در اصرار بر سر برکناری شخص اسد بود. کاملا قابل فهم است که مخالفين اسد نسبت به او متنفر باشند . ولی توازن قوای عرصه نبرد آنطور نبود که بتوانند حرف خود را به کرسی بنشانند. بازهم اين رژيم اسد بود که از خود انعطاف نشان می داد و اين مخالفين بودند که با سر سختی، خواسته هايشان را تکرار می کردند.
نمی شود همه چيز را يکجا درخواست کرد. آنها می توانستند در همه اين سالها،( و بيش از ده طرح مختلف مذاکره ) خواهان انتخابات آزاد و با حضور ناظرين بين المللی باشند. رژيم اسد مسلما در مخمصه می افتاد و نمی توانست چنين خواسته ای را ناديده بگيرد. سرنگونی اسد کمی ديرتر اتفاق می افتاد ولی با نفرتی که در ميان اکثريت سنی وجود داشت به هيچ وجه غير منتظره نبود .شايد زياده خواهی، گرايشی غريزی باشد ولی رهبران سياسی بايد بتوانند برای توده های خود مضرات اين گرايش را توضيح دهند. در سوريه، رهبران مخالفين همپای تمايل غريزی مردم رفتار کردند و نخواستند يا نتوانستند مردم را به عاقبت زياده خواهی آگاه کنند.



س. حمیدی

رد پای شلاق و شکنجه از داخائو تا اوین

اینک نیز بر بستری از تکرار تاریخ، انگار به جای امیرمبارزالدین امثال اسدالله لاجوردی را در اوین به کار گماشته‌اند تا افرادی همانند حافظ را به تعزیر بکشانند. اما تعزیر امروزی، همان تعزیر زمانه و روزگار حافظ نمی‌تواند باشد. چون انسان امروزی در شکنجه‌گاه‌هایی از نوع اوین با کابل‌های مسی در پوششی از لاستیک‌ِ سفت یا نرم سروکار دارد. حتا کابل‌ها به هر جایی از بدن که بخواهند فرود می‌آیند و به کف پا و یا پشت متهم محدود باقی نمی‌ماند. سنتی که از شکنجه‌گاه‌های پهلوی اول و دوم برای گماشتگان خمینی به یادگار ماند تا شکنجه‌گران امروزی دستورهای خمینی را در پناه آن اجراشده بپندارند.



تقی روزبه

ادعای پیروزی رژیم در جنگ حلب و سیاست معطوف به باتلاق!

اول آنکه، آیا اساسا چیزی بنام شهر(شرق) حلب وجودداشت که آزادشدن آن معناداشته باشد؟. در اصل شیرازه زندگی و حیات در آن شهر در طی چندسال کشاکش بیرحمانه به خصوص در طی ماههای گذشته به یغما رفته بود و شهر بطورکامل به ویرانه و تلی از آجر و دیوارفروریخته و چه بساآوارشده برساکنین آن تبدیل شده بود. حتی اگر حلب ویرانکده ای نبود که د رآن ردخون و مرگ کودکان و زنان و وجوانان.. برتک تک آوارها و آجرهایش نقش بسته باشد؛ بازهم ادعای پیروزی و آزادکردن آن بی شرمی و وحاحت زیادی را می طلبید. پس سزاست که از این مدعیان یاوه گوبخواهیم که برای رعایت حرمت کلام و لوث کردن معنای"آزادشدن"، از دست بدست شدن شهری سوخته و نابود شده بین کسانی که برای دست یابی به قدرت از هیچ خشونت و جنایتی فروگذارنیستند، و انسان و زندگی او برایشان پشیزی ارزش ندارد، سخن بگویند.



Asghar-Salimi2.jpg
علی‌اصغر سلیمی

گزارش آئین روز جهانی حقوق بشر

خانه همبستگی مهر

خانه همبستگی مهر بعنوان یک نهاد مدنی و حقوق بشری، همه ساله همراه با کنشگران حقوق بشر و سازمانها و نهادهای مدنی در ایران و سراسر جهان در آستانه روز جهانی حقوق بشر این آئین نیک را پاس میدارد و میکوشد تا هر سال با نامگذاری مجدد درخت آزادی و حقوق بشر به نام شخصیتها یا مناسبت معینی ارزشهای انسانی و اخلاقی و بویژه جانفشانی های رفتگان و زندگانی را پاس دارد که برای ماندگاری مام میهن و سربلندی مردم ایران نهال حقوق بشر را نگاهبانی و آبیاری می نمایند.



Saeed-Rahnema.jpg
سعید رهنما

«کار» در عصر انقلاب دیجیتال

اگر انقلاب صنعتی بخش عظیم نیروی کار آن زمان را با «اجتماعی‌کردنِ کار» از حوزه‌ی کارِ آزادِ فردیِ («کارگری که برای خود کار می‌کند») به حوزه‌ی اجتماعی با «وسایل تولیدِ مشترک» کشاند، حال انقلاب دیجیتال به‌نوعی عکس این جریان عمل می‌کند و بخش وسیعی از نیروی کار را به کارِ فردی منتقل می‌کند.
امروز، 75 درصد نيروي کار جهان، «احتمال‌کار»، «آزادکار»، يا «مستقل‌کار»اند.



esfahani.jpg
محمدعلی اصفهانی

پيش درآمدی از عبدالباری عطوان بر پايان جنگ حلب

اين، حق بخشی ازمردم سوريه است که خشم خود را متوجه بشار اسد و حکومت او کنند؛ اما خشم بزرگتر، به اعتقاد ما، متوجه دولت ها و کانال های تلویزيونی يی است که مردم را به فتنه ی جاری در سوريه تشويق و تحريض کردند، واقعيت ها را ديگرگون جلوه دادند، مردم سوريه را گمراه ساختند و به انقلاب فراخواندند و مسلحشان کردند و به آن ها وعده دادند که نظام حاکم، ظرف چند ماه ساقط خواهد شد؛ و حالا ایستاده اند و آنچه در حلب می گذرد را تماشا می کنند، در حالی که لشگر ها در خدمت خود دارند و مجهز به هواپيما های جديد آمريکايی هستند.



ijadi12.jpg
جلال ایجادی

آلودگی هوا و ریزگردها و مسئولیت سیاسیون و روشنفکران

آیا ما باندازه کافی به ویرانگری های اکولوژیکی توجه داریم؟ آیا خطرات ناشی از آلودگی هوا و ریزگردها را می شناسیم؟ گرمایش زمین و آلودگی هوا یک پدیده فرعی نیست بلکه بزرگترین آسیب جهان ماست و ریزگردها هر ساله میلیونها انسان را می کشد. سیاستمداران و روشنفکران ما چه میکنند؟ واقعیت اینستکه اکثریت روشنفکران در کهنه فکری درگیر هستند و مسئولان سیاسی و نخبگان حکومتی با دیدگاه عقب مانده و تولیدستاه و سیاست حریصانه خود، در تخریب زیست محیطی فعالانه شرکت داشته و در برابر مرگ و بیماری انسانها بی تفاوتند.



Mohammad-hossein-Sdigh-yazdchi-s.jpg
محمد حسین صدیق یزدچی

تفاوتهای لائیسیته با سکولاریسم

لائیسیته همدوش با سکولاریسم به روشنی وبی ابهام به همگان نشان میدهد که بنیان حقوقی که روابط اجتماعی انسانها را در همهء عرصه ها تنظیم ومدیریت می کند، فقط وفقط از ارادهء آزاد، عقلانی و بدون قیّم انسان ناشی میگردد. روشن وبی ابهام نشان میدهد که هیچ اصل یا مبدئی قدسی یا ربوبی مثل خداوند یا پیامبری وتحت هرعنوانی که باشد، کوچکترین اعتباری درامرتنظیم روابط سیاسی یا حقوقی یا اجتماعی انسان ندارد. چرا که معنی ساده وبی ابهام «سکولاریسم» مشروعیّت بی اما واگر ارادهء آزاد وعقلانی انسان به جای ارادهء خداوند است. به سخنی تنها ارادهء آزاد وعقلانی وبدون قیّم انسان و نه خداوند سنجهء معنای زیستن و اعتباربخشیدن به ارزشهائی ست که زیست اجتماعی انسانها را مدیرّیت می کند.



Ruben-Markarian70.jpg
روبن مارکاریان

قواعد حاکم بر همکاری در اتحاد نیروهای چپ چه می تواند باشد!

دو نگاه از رابطه آزادی، دمکراسی و سوسیالیسم درگزارش نشست فرموله شده است. نگاهی که آزادی، دمکراسی و از جمله حق مردم برای تعیین و تغییر نظام را جزئی حیاتی از سوسیالیسم می داند و نگاه دیگری که این حق را برای شهروندان جامعه به رسمیت نمی شناسد و آزادی و حق رای مردم را تنها در چهارچوب ساختار نظام تعریف می کند و این بدان معنی است که پس از وقوع انقلابی که به حیات دیکتاتوری نقطه پایان می گذارد شهروندان کشور حق تعیین نظام سیاسی و یا ساختار سیاسی را ندارند. این درحالی است که در نظام های دیکتاتوری، نظام و ساختار سیاسی از سوی دستگاه استبدادی به مردم تحمیل می شود و پس از پائین کشیده شدن دیکتاتوری ها اولین خواست همه مردم به مثابه شهروندان برابرحقوق، حق واقعی و آزادنه آن ها برای تعیین نظام و ساختار سیاسی است.



Araz-Fani2s.jpg
آراز فنی

راه تکامل نظریه های حقوق بشر در ادبیات و گذر تاریخ (پاره نهم)

در این فصل که به لحاظ محتوا – قدری – پیچیده نیز هست به بررسی چند مفهوم حقوقی، فلسفی و نیز جامعه شناسانه حقوق می پردازم. در آخرین قسمت فصل پیشین به معرفی آنتیگونه، که سوفکول در آن برای اولین بار از زبان آنتیگونه به حق طبیعی اشاره می کند پرداختم. نوشتم که آنتیگونه از دستور امپراطور (برادر) خود سر پیچی کرده و جسد برادر دیگر خود را که طبیعتن برادر امپراطور نیز بود، به خاک می سپارد و می گوید که "این حق طبیعی هر فردی است که با احترام به زیر خاک گذاشته شود". بعدها پلی بیوس سیاستمدار و فیلوسوف یونانی به پرورش این مفهوم پرداخته و به تکامل یک حوزه ی بسیار مهم اجتماعی و سیاسی یعنی حقوق اجتماعی افراد و جامعه همت می گمارد که امروز با عنوان حق طبیعی و زیربنای حقوق بشر عمل می کند!



behrouz_bayat.jpg
بهروز بیات

پدیده انترناسیونال ناسیونالیستی و انتخاب ترامپ

پیروزی جریان راست افراطی، نژاد پرست، بیگانه ستیز و نافی اصول پایه‌ای دمکراسی در قامت ترامپ در امریکا همه جریانات مشابه را در اروپا تشجیع و امیدوار کرده است که به سوی سیادت سیاسی دست دراز کنند. جریاناتی که موفق شدند با رفراندم برکسیت بریتانیا را از اروپا ببرند اکنون در صددند که دیگر کشور‌ها را نیز به این درد مبتلا سازند. در همه کشور‌های اروپای مرکزی و شمالی، موج راست افراطی در حال اوجگیری است. این جنبش ضددمکرانیک اقتدار گرا در لهستان و مجارستان حکومت را در دست دارد، در اتریش بعید نیست انتخابات ریاست جمهوری را ببرد، در فنلاند و دانمارک در حکومت شریکند و در فرانسه با مارین لوپن، در هلند با ویلدرز جو سیاسی را به سوی راست افراطی و بیگانه ستیزی سوق داده‌اند.



کوروش گلنام

پرسش هایی در باره"گفتگو با یک مامور امنیتی پیشین"

پرسش های جناب فرهودی اندکی مایه شگفتی است. کیست که نداند که مسئله هسته ای کاملن زیر نظر رهبر"معظم" بوده و خواهد بود. برای نمونه ظریف و دیگران مگر می توانستند سر خود و بدون آگاهی و اجازه آخوند خامنه ای به توافقی با آمریکا و غرب برسند؟ خود ظریف که به روشنی این را بیان کرده است که رهبر از همه نکته های توافق با خبر بوده و با اجازه او توافق انجام شده است. فریب بازی های خامنه ای و نشستن همیشگی او "بین دو صندلی" برای سنجیدن سنگینی کفه ترازو به این سو و یا آن سو را نباید خورد. یا در باره ابعاد فساد مالی! "چیزی که عیان است چه جاجت به بیان است"! آیا در این مورد می باید از این مأمور پیشین پرسش کرد و.. دیگر پرسش ها که شوربختانه نشان از پختگی همیشگی جناب فرهودی را ندارند.



Khobrouy-pak1.jpg
محمد رضا خوبروی پاک

بخش هایی از کتاب حقوق مردم

در فرهنگ های زبان فارسی خود مختاری به «آزادی و استقلال و خودسری و آزادی قدرت» و خود مختار به « كسی كه در كارهای خود مستبد و خود رأی است و خود سر و آزاد در هر كار، ضد مجبور و دارای قدرت و توانائی حكومت و ریاست. ناحیه و كشوری كه در كارهای داخلی خود استقلال گونه ای دارد» تعبیر شده است. هرچند این تعبیر در فلسفه درست است اما در حقوق و علوم سیاسی معنای دیگری از خود مختاری مورد نظر است. از واژه خود گردانی نیز استفاده نکرده ام، زیرا در آغاز، به کارگیری آن بیشتر برای اداره موسسات و کارخانه های تولیدی بود. استفاده نادرست از آن در ایرانِ پس از انقلاب سبب شده است که امروزه، آن را به طعنه و طنز سیاه، سرگردانی بنامند.



»  آزادی بیان در بوته‌ی آزمایش
»  «پروژه وحدت چپ» انتخابی از میان انتخاب های ممکن – قسمت دوم و آخر
»  لاریجانی ها چگونه به قدرت رسیدند؟
»  به یاد بیدار محمد مختاری و جعفر پوینده
»  نامه به بارگاه خلیفه بخش سوم
»  کتاب دیگری از شیرین سمیعی به نام شاهنشاه
»  راز های پنهان در جنبش ۲۱ آذر
»  نگاهی به دو رویداد: روزدانشجو و چالش های جنبش دانشجوئی!
»  مرگ فیدل کاسترو
»  در پشتیبانی از کار تاریخی احمد منتظری
»  در پیگیری دستبرد به خانه‌ی پدرومادرم
»  فیدل کاسترو یک ضرورت یا انتخاب
»  مرگ کاسترو مستبد و درماندگی فکری چپ ایرانی
»  «پروژه وحدت چپ» انتخابی از میان انتخاب های ممکن – قسمت اول