mohamadreza-shalgoni-s.jpg
محمد رضا شالگونی

باند احمدی نژاد در پی چیست؟

مشهودات و قرائن متعدد جایی برای تردید باقی نمی گذارند که هسته مرکزی قدرت اکنون در دست ائتلافی است مرکب از خامنه ای ( و دستگاه های زیر کنترل مستقیم شخص او ) ، سپاه پاسداران و باند احمدی نژاد. این ائتلاف زیر رهبری بی چون و چرای یکی از این سه نیرو نیست. زیرا تنش هایی در روابط آنها مشاهده می شود ، تنش هایی که نمی توانیم آنها را "جنگ زرگری" برای خام کردن حریفان ارزیابی کنیم. رابطه احمدی نژاد و خامنه ای را نمی توان رابطه مرید و مرادی یا فرمانبری و فرماندهی تلقی کرد.



ک. معمار

هر تغییری، زمان خود را دارد!

با حکومتی که برای مردم خط و نشان می کشد ، و قبل از بروز واقعه ای نیروهای نظامی اش را در مراکز حساس مستقر کرده و در پایگاه ها آماده باش داده است و اعلام جنگ می کند وروز به روز به اعمالی دست می زند که بیشتر عدم کاردانی اش را آشکار می کند ، چه مانده است که بر سر آن ، مقابله با مردم وظیفه اش گردیده است. پس از بیست و دوم خرداد ما هشتاد و هشت ، در میهن جنبشی سر بر آورده که آرام آرام به حیاتش ادامه می دهد. هر صدا، حرکت و حتی سکوت ، نقاب های مختلف حکومتیان را از چهره هایشان بر می دارد.



ranjbar.jpg
کاظم رنجبر

اسلام چون سلاح سیاسی

بخش نوزدهم - « ظهور ادیان» « از ادیان ماقبل تاریخ، تا ادیان جهان شمول »

ظهور دین منحصر به یکتا پرستی و وحدانیت خدا در اسرائیل ، اصول مشخصی را احیا می کند، که عبارتند از : باورداشتن به استقلال ذاتی و گسترده عالم هستی و طبیعت است. اما اولین مکتب یهودیت در رابطه به باور داشتن به خدای واحد تا حدی به بت سازی از خدا بود .البته یهودیت هر نوع و هر شکل از نمایش تصویر خدا را مطلقآ منع می کند، واساسأ یهودیت مخالف تصویر و مجسمه سازی از خدای واحد است.



yahyai.jpg
دکتر محمد حسین یحیایی

هدفمند کردن یارانه ها پرده دیگری از بازی قدرت

در شرایط کنونی که اقتصاد کشور با بحران بسیار عمیق و شکننده ای روبروست و اغلب کارشناسان و اقتصاددانان از آینده آن نگرانند و بیم آن دارند که اوضاع با ساختار کنونی و حاکمیت نظامی و امنیتی ها تیره تر شود اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها با گفتار احمدی نژاد در صدا و سیمای جمهوری اسلامی که بیشتر به شوخی و مزاح با مردم شباهت داشت و در آن مردم مورد تحقیر و تمسخر قرار می گرفت آغاز شد.



مجید خوشدل

ما و دوگانگی های رفتاری مان

گفتگو با مسعود افتخاری

سال دیگری در راه است و من مبهوتِ تجربه هایم از این جامعه ام. دو هفته ای ست که به جبر با دفترهای خاطرات ام ور می روم و مرور تجربه ها اغلب آزار دهنده است. در جای جای دفترها «تغییر» انسان ایرانی و جامعه پیرامون اش را می بینم. تغییری که در لحظه به سختی به چشم می آید و گذشت زمان آنرا بزرگ و برجسته می کند.



farhang-ghassemi2.jpg
فرهنگ قاسمي

ملت بیدار، خسته نباشید، زنده باشید

زندگی در زمان جاریست و مبارزه در لحظه پس لحظه ها را نباید هدر داد . برای یک مبارز اجتماعی هر لحظه زمان است که آینده نا معین و نا معلوم را با گذشته متعین می سنجد. اما این سنجش چیزی را کم دارد و آن حرکت است که انرژی آفرین است. انرژیی که ثابت ها را دگرگون میسازد و قوانین را در جهت اهداف مبارزه تغییر میدهد. یک بار دیگر دیدیم که مبارزه و مقاومت سنجیده و متحد ازادیخواهان کار خودش را کرد و دیکتاتور را به عقب زد .



فرید راستگو

فاجعه های زیست محیطی و گناه مردم

طی 15 سال گذشته هوای کلانشهرهای ایران بخصوص تهران روز به روز بدتر شده است ولی در حقیقت دولتمردان نالایق حاکم بدون توجه به صحت و سلامت و جان مردم در صدد نابودی ایران و ایرانیان می باشند و هدفی جز به آب و آتش کشیدن این مرز و بوم ندارند. با نگاه کوتاهی به اخبار چند روز گذشته در باب فاجعه های زیست محیطی به صحت گفتار فوق بیشتر پی می برید.
20 آذر/ به گزارش خبرنگار ايلنا، از شمال كشور خبر مي‌رسد كه آتش‌سوزى همچنان در مناطق مختلف استان گلستان،ادامه دارد.



zerehi-Hassan.jpg

بر اندام تو موی دشنه شود

در سیستان و بلوچستان رژیم دارد از مردم سنی آنجا انتقام می گیرد. جُندالله حاصل جنایت های رژیم در سی سال گذشته در آن منطقه است. رژیمی که یکی از مفاخر او حمایت از گروههای تروریستی اسلامی در جای جای جهان است، و آخوندهای حکومتی مراکز تروریست پروری ایجاد می کنند و از آن فیلم و گزارش منتشر می کنند، لابد گروه دیگری هم پیدا می شود که فریب همین تبلیغات را بخورد و گمان کند که راه مبارزه، عملیات تروریستی است.



jalal-ijadi2.jpg
جلال ایجادی

دیپلما سی اتمی ایران وبازی با غرب

رژیم اسلامی برآنست که توسعه برنامه اتمی و دسترسی به سلاح اتمی ضامن اعمال هژمونی وسرکردگی در منطقه وکسب پرستیژ در داخل ودر خارج خواهد شد و به این ترتیب در مقابل عربستان لیدرشیپ دنیای مسلمان بطور مسلم به رژیم نظامی آخوندی انتقال می یآبد. بعلاوه مدافعان این حکومت برآنند که هسته ای شدن ایران رژیم اسلامی را در مقابل اقدام براندازی نیرو های بین المللی مستحکم میکند وپایداری آنرا تضمین می نماید.



farokh.jpg
فرخ نگهدار

بیانیەهای اعتراض به سرکوب را طوری بنویسیم که همە امضاء کنند

* ما باید اعتراض علیه رفتار سرکوبگرانه و استبدادی حکومت جمهوری اسلامی ایران را از دفاع از نظریات عزیز دستگیر شده، منفک کنیم. اعتراض علیه سرکوب وظیفه همگانی است، اما دفاع از این یا آن نظر وظیفه ای گروهی، و حقوق بشر امر مشترک همه ی گروەها و جریان های آزادیخواه است.



حسين اسدی

از طلا بودن پشیمان گشته ایم
مرحمت فرموده ما را مس کنید

داستان سرایی های آقای احمدی نژاد دربارۀ "هدفمند کردن یارانه ها" بی شباهت بکار مردی نیست که برساحل دریای خزرنشسته بود و کاسه ماستی بدست داشت و قطره قطره ماست را بدریا میریخت. عابری دلیل اینکاررا ازاو سؤال نمود، مرد جواب داد که مشغول درست کردن دوغ است، عابر گفت که با یک کاسه ماست نمیتوان آب دریا را بدوغ تبدیل کرد و مرد جواب داد خودم هم میدانم که نمیشود ولی اگربشه، چه خواهد شد!



azizi.jpg
یوسف عزیزی بنی طرف

فريبرز رئیس دانا، دوست واقعی ستمدیدگان

او بهترین روابط را با نهادهای مدافع حقوق زنان و نیز با سازمان تحکیم وحدت و سازمان ادوار تحکیم وحدت داشت. با این همه فریبرز ابایی نداشت که مثلا در ۱۶ آذر سال ۱۳۸۶ زیر علم سرخ چپگرایان جلوی دانشکده فنی دانشگاه تهران حاضر شود و سخنرانی کند. همگان عقایدش را می شناسند اما به سبب شخصیت فراجناحی و فراگیرش به او احترام می گذارند.



semyari.jpg
مرتضی سیمیاری

خشونت مقدس

راه کار مهار انها محدود کردن انها می باشد و این محدودیت تنها به وسیله اعمال دموکراسی با پرهیز از هرگونه رفتار های ایدئولوژیک است، تاسیس احزاب محلی قانون مند ،ان جی او ها و نهاد صنفی و مشارکت شهروندان در منطقه سيستان و بلوچستان خود به خود فضایی را برای جولان دادن انها فراهم نخواهد کرد. امری که در دوره اصلاحات تا حدودی به ان پرداخته شد و از شدت خشونت های فرقه ای به شدت کاسته شد.



ali-shakeri-s.jpg
علی شاکری

به مناسبت ۶۵ سالگی دکتر عبدالکریم سروش

در دو دهه پیش که دوره دوم گذار به سوی دمکراسی در ایران، بعد از انقلاب و سازندگی به سوی برداشت عمیق از " استبداد" و نه فقط "مستبد" شروع شده بود، دکتر سروش به عنوان یک شاخص فکری و فلسفی‌ برجسته روشنفکری دینی این دوره که "اصلاحات" نام گرفت، همواره همراه و موثر بوده است. در این دوره روشنگری، شناخت هویت خویش، اعتماد به خویشتن ملی‌، ایجابی و نه صلبی، به سوی رواداری و تعامل و نه تقابل؛ اگر اقای سید محمد خاتمی سمبل سیاسی بلامنازع اصلاح طلبی شناخته شده، سروش فیلسوف اصلاحات و فلسفه‌اش الهام بخش کنشگران اصلاح طلب دینی در ایران بوده‌ است.



دنیز ایشچی

امواجی که در ساحل پخش می شوند، دوباره به دریا برمی گردند

ضرورت نیاز تاریخی سیاسی بر ما حکم میکند و همه ماها را متعهد میکند که بر راستای چندین محور به کار برنامه ای مشترک و طاقت فرسایی بپردازیم. یکی از کارکردها شامل برداشتن اقدامات عملی خیلی جدی در محور شکل دهی به ساختار بلوک سوسیال دموکراسی و چپ متعهد میباشد. این کارکرد بر دو محور برنامه ای و ساختاری استوار خواهد بود. آیا گامهایی که ما در این محور برمیداریم هر چقدر هم لازم باشند، جهت پاسخگویی به ضرورت نیاز تاریخی مقطعی جنبش مردمی کافی میباشد؟ همانطور که قبلا هم اشاره شد، با کمال تاسف جواب این سوال منفی میباشد.



ahmad-pourmandi.jpg
احمد پورمندی

سکولاریسم، حقوق شهروندی و رفع تبعیض
سه مقوله مهم در جنبش سبز

گفتگو با سایت انتخابات آزاد

جنبش سبز خواستار تغییر قانون اساسی و اصلاح اصولی از آن است که با اعلامیه جهانی حقوق بشر مغایرند و مناسب ترین راه تحقق این امر را اجرای بی تنازل قانون اساسی موجود، برگزاری انتخابات آزاد و مراجعه به آرای عمومی میداند.



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

کلاه گشاد هدفمند!

از همان آغاز مطرح شدن طرح، بسیاری از اقتصاددانان ایرانی، از جمله مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، از نحوه اجرای آن انتقاد و پیش بینی کردند که اجرای طرح موجب افزایش تورم موجود به میزان 60 تا 100 درصد خواهد شد و پیش لرزه های آن را که به صورت افزایش مداوم قیمت ها چهره می نمود شاهد آوردند، اما محمود احمدی نژاد با انکار تورم و افزایش قیمت اجناس توصیه کرد که نیازهای خود را از فروشگاه نزدیک خانه او در نارمک که قیمت هایش ارزانتر است خریداری کنند!



mohamadreza-shalgoni-s.jpg
محمد رضا شالگونی

بازهم در باره طرح "هدفمند سازی یارانه ها"

بالاخره اجرای طرح "هدفمند سازی یارانه ها" از روز یکشنبه (۲۸ آذر ) آغاز شد. دولت احمدی نژاد با پنهان کاری ها ، دروغ بافی های بی شرمانه و پراکندن خبرهای ضد و نقیض کوشیده است در باره چگونگی و پی آمدهای این جراحی بزرگ اقتصادی تا حد ممکن مردم را در بی خبری و سردرگمی نگهدارد. با این همه ، جهت اصلی طرح روشن تر از آن است که با این ابهام آفرینی ها پوشیده بماند. بعلاوه شیوۀ عمل دولت خود گویای خیلی چیزهاست.



Eftekhar-Barzegarian.jpg
افتخار برزگریان

در دفاع از لیبرال دموکراسی

در واقع نکته مهم و حائز اهمیت این جاست که نوع ستیزه و نظام های اجتماعی نه متغیرهای مستقل که در واقع وابسته به یکدیگرند. نظام های دموکراسی لیبرال، مبتنی بر آزادی فردی، برابری حقوقی و سیاسی و سکولاریسم بوده اما نظام های مبتنی بر دموکراسی صوری، تنها به صورت شکلی به نظام های دموکراتیک شباهت دارند و دارای تفاوت های ماهوی هستند.



مجید زربخش

زمینه های گذار از جمهوری اسلامی

یکی از عوامل بازدارنده تحول دمکراتیک نفوذ نقطه نظرها و گرایشاتی است که به رغم شکست تجربه جمهوری اسلامی، در پی آنند دولت دینی را همچنان حفظ کنند. نمایندگان این گرایش ها روشنفکران دینی و اصلاح طلبانی هستند که پس از طی یک روند چند ساله ی کشمکش و جدال با نیروهای اقتدارگرا و تمامیت خواه، به منتقدان جدی و بعضا مخالفان خودکامگی ولایت فقیه و ولی فقیه کنونی تبدیل شده اند و بخاطر حفظ نظام اسلامی و یا هر دلیل دیگری در برابر خودسری های مافیای نظامی – مالی حاکم و تجاوزات افسار گسیخته آن علیه حقوق و آزادی های مردم مقاومت می کنند.



farokh.jpg
فرخ نگهدار

تاملی بر
تلاش های عبدالکریم سروش برای تحول دستگاه دین در ایران

(تقدیم به شصت و پنج سالگی اش)

تعریف و تاسیس روشنفکری دینی محصول یاس ناشی از مدرن سازی دستگاه دین است. از نگاه روحانیون تاسیس روشنفکری دینی تلاشی است برای تعریف دین خارج قلمرو اصلی دین. چنین نگاهی و چنین رسالتی نمی تواند آبستن به رقابت، تقابل و در نهایت به ستیز با دستگاه متولیان رسمی دین نیانجامد. این کار جدال بر سر حق حاکمیت بر دین، بر سر تسخیر بازار اندیشه دینی، جنگ قدرت و نفوذ بین "روشنفکران دینی" و "دستگاه دین واقعا موجود" اجتناب ناپذیر می کند.



رضا میهن دوست

در اهمیت آلترناتیو‌سازی

هر کسی‌ در جایگاه سیاسی خود برای اهداف خود تلاش و مبارزه می‌‌کند. بیائیم ما هم راه خودمان را مشخص کنیم، شفاف بیاندیشیم، شفاف عمل کنیم و با توجه به موقعیت بسیار نامساعد اپوزیسیون داخل، این پرسش‌ها را نیز از خودمان بکنیم که: "وظیفه و مسئولیّت ما، استراتژی و تاکتیک ما به عنوان اپوزیسیون ملی، دموکرات و سکولار در خارج از کشور چیست؟ و آیا برای فردای پس از فروپاشی ناگهانی جمهوری اسلامی (به هر دلیلی)،‌ و یا در صورت بروز یک جنگ، چاره‌ای اندیشیده‌ و آینده‌نگری کرده‌ایم؟".



chidan.jpg
شیدان وثیق

حقوق بشر، ارزش هایی جهان روا

به مناسبت شصت و دومین سالروز اعلامیه ی جهانی حقوق بشر

تضاد جمهوری اسلامی ایران با حقوق بشر ناشی از بیگانگی این رژیم نسبت به این ارزش های جهانروا و برخاسته از مدرنیته است. تئوکراسی دینی و اسلامی ایران از بنیاد، در جوهر و ماهیت خود، تناقضی آشکار و آنتاگونیستی با مضامینی دارد که سه مؤلفه اساسی آن را، تکرار می کنیم، آزادی های فردی و اجتماعی، حقوق برابر انسان ها و عدم تبعیض تشکیل می دهند. این تضاد جوهرین در چیست؟



ک. معمار

چگونه خشونت را از خود دور کنیم!

قبل از اینکه گرفتار خشونت طلبان شویم ، هر چه مظهر خشونت است را از خود دور کنیم.تا انواع ابزار سنتی و مدرن را با اندام ما آشنا نکردند ، خود درمانی پیشه کنیم ، رفتار خود را متناسب با افکارمان به نظم در آوریم و با شعارعلیه خشونت ، فضائی ایجاد کنیم که به تحمل بیانجامد.



reza-alavi2.jpg
رضا علوی

پدر خوانده های قدرت در اشارت انگشت

در حکومت های تمامیت خواه ، کاخ قدرت یک شبه ویرانه و تهی می شود . پر های فرو ریخته حکومت اسلامی همچون سبویی شکسته می ماند که خودی و ناخودی را در بازار مکاره ارزان نابود می کند . لنگ قدرت هراز گاهی بر پیکر کسی می لغزد ، سپس همچون موریانه ، ترانه های اندوهگین سر می دهد. مارش ریزش حکو متیان به گوش می رسد . رود خون می رود و مرمر می ماند. سوار کاران تبهکار می روند و دشت می ماند . تاریک اندیشان می روند و مردمان می مانند . این آموزه تاریخ است، انتخاب بین بد و بدتر اشتباه است. باید با هر دو مقابله کنیم.



»  مرزهای بین یک سازمان حقوق بشر و یک موسسه ی سیاسی از کجا می گذرد؟
»  جنایتکاران تحصیلکرده( بخش دوم)
»  درباره انتخابات ازاد و تحولات سیاسی در ایران ...
»  گفتگوی عمومی نه حزب و سازمان سیاسی ایرانی
»  یک بار دیگر تقی شهرام
»  ما و بحران مدرنیته
»  از عاشورا تا يارانه ها؛ و از يارانه ها تا به پيش!
»  جمهوری اسلامی، " برادران مسلمانش" و خلیج فارس
»  احمدی نژاد: ضدامپریالیست یا پوپولیست فریبکار؟
»  «تبارشناسی استبداد» و پست مدرن های بدوی ایرانی ما!
»  درمورد جنبش سبز درایران
»  نقش نظام هاي تاريخي در تشكيل پديده دولت مدرن (بخش آخر)
»  حقوق بشر استراتژی محوری تحول دموکراتیک
»  پویایی دیکتاتوری
»  لزوم هوشیاری در مورد حادثه روز جهانی‌ حقوقی بشر در برلین
»  یارانه ها، تلاشی برای یک ارزیابی واقعی
»  دوری از قدرت!
»  درس‌هایی دربارۀ آته‌ئیسم (بی خدایی)
»  جولیان آسانژ چریک اینترنتی و مقابله ویکی لیکس با نظم موجود خبررسانی جهانی
»  نقش نظام هاي تاريخي در تشكيل پديده دولت مدرن* (بخش دوم)
»  منابع و شیوهء تاریخنگاری مورخ الدوله های جمهوری اسلامی و سخنی با آقای مهدی کروبی
»  کیمیای مردم سالاری
»  نقش نظام هاي تاريخي در تشكيل پديده دولت مدرن (بخش اول)
»  پیرامون انتخابات آزاد و رفراندوم
»  رویارویی نهاد دین با سکولاریسم در ایران
»  جنبش ٨ ٨ ایران رهبری، رهائی، رهائی از رهبری؟
»  ترور، بمبگذاری، عملیات انتحاری
»  سیاست و اخلاق ضد انقلابی
»  نقبی بر قلعه حکومت
»  جنبش ۲۱ آذر خواستار تقسیم قدرت برای پیشگیری از استبداد بود
»  مرزهای بین یک سازمان حقوق بشر و یک موسسه ی سیاسی از کجا می گذرد؟
»  تحریم و آینده‌ی کارگران ایران
»  رویکرد چپ رادیکال نوین به خیزش سیاسی – مدنی اخیر مردم و جنبش سبز
»  "ما مردم فلسطین را همانقدر ارج می گذاریم که مردم اسرائیل را"
»  جنبش بايد مستقلاً ماجرای ترور های اخير را پی گيری کند
»  نگاه به “دو دیدگاه” از چپ و جنبش کارگری در ایران
»  اسناد “ویکی لیکس” به زیان دولت، به سود اپوزیسیون
»  مرزهای بین یک سازمان حقوق بشر و یک حزب سیاسی از کجا می گذرد؟
»  چپ و جنبش كارگری
»  توانایی ها و ناتوانی ها
»  سخنی پیرامون گفتار هفتگی محمد رضا شالگونی با رادیو سپهر