امیر رضایی

کارنامه‏ ی رهبر ایران (۱)

«زمان انتقاد از رهبری فرا رسیده است»[۱]

نگاهی اجمالی به رهبری ومدیریت علی خامنه ‏ای رهبر ایران خصوصا در سال ‏های اخیر حکایتی غم ‏انگیز از یک مدیریت پر اشکال و غیر قابل دفاع دارد. اوج این سوء مدیریت را در بحران ‏های مختلف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در ایران به وضوح می ‏توان مشاهده کرد. این در حالی است که مقام رهبری در ایران مدعی ولایت مطلقه است و با وجود چنین ادعای بزرگ و خطیری چنین اشتباهات عجیب و غیر قابل باوری را به هیچ نحوی نمی ‏‏توان توجیه نمود.



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

تئوری توطئه!


گستردگی رسوایی فساد مالی افشا شده درهفته گذشته، زلزله ای سیاسی درترکیه به وجود آورد که پس لرزه های آن هنوز ادامه دارد. موج های رسانه ای این زلزله آنقدر بزرگ است که هردم برانبوه خبرهای آن افزوده می شود و پرده هایی تازه از ژرفای فساد را به نمایش می گذارد. این انبوهی خبرها و افزودگی دمادم بر آنها، موجب می شود که نه نقل حتی چکیده ای از آنها در این مختصر بگنجد و نه ضرورتی برای این کار باشد زیرا خبرها لحظه به لحظه درهمه رسانه های شنیداری، دیداری، مکتوب، مجازی و شبکه های اجتماعی دردسترس همگان است.



Behrouz-Sotoudeh.jpg
بهروز ستوده

جنجال آفرینی سه قوه جمهوری اسلامی برای اثبات یک دروغ !

در کشوری که رهبر خودکامه و حکومتگران فاسدش همگی مدعی اند درهیچ کجای دنیا به اندازه ایران "آزادی" وجود ندارد و هیچ حکومتی در دنیا مانند جمهوری اسلامی "حقوق بشر" را رعایت نمیکند ، چند روزی است که سه قوه مقننه و مجریه و قضائیه که همگی در خدمت بیت رهبری و دشمن منافع ملی مردم ایران اند ، به جان هم افتاده و هریک دیگری را متهم میسازند که چرا و چگونه هیآت پارلمانی اتحادیه اروپا با دو چهره سرشناس جنبش حقوق بشر در ایران (خانم نسرین ستوده و آقای جعفر پناهی) ملاقات کرده و به دوراز چشم مأموران و محتسبان سه قوه حکومت اسلامی ، "مخفیانه" درسفارتخانه یونان در تهران به دوتن که گویا از سران "فتنه 88" هستند ، جایزه ای را که از اروپا با خود به ایران آورده بوده اند اهدا مینمایند !



nikrouz-owladazami-s.jpg
نیکروز اولاداعظمی

كدام رفتار مسالمت آميز و متمدنانه؟

در مرداب جمهورى اسلامى نمى توان بدنبال ماهى گشت

از سوى برخى به پيروى و تبعيت از اصلاح طلبان اسلامگرا، مساعى به نظام سياسى بر معيارهاى اسلامى، گفته مى شود مردم ايران چونكه از خشونت خسته اند، راه مبارزه مسالمت آميز يعنى رفتار متمدنانه براى احقاق حقوق خويش را برگزيده اند و بر اساس همين برداشت مغلط از رفتار مردم ميزان سياست را در حد "مدارا" و "مصلحت" تو بخوان "مدارا" و "مصلحت" با تأويلى از اسلام بر نظام سياسى تنظيم مى كنند. نشان دادن چنين برداشت بى پشتوانه و سطحى هدف اين نوشته است.



ladan.jpg
امیر حسین لادن

چرا بهار عربی خزان شد؟
سرنگونی و جایگزینی

در مورد پرسش ، آیا با تغییر مهره ها ، مشکلاتمان بر طرف می شوند ؟ با این پرسش روبرو هستیم که آیا مشکل ما با رژیم فقاهتی ، مهره های رژیم هستند ، که با تغییر و تعویض آنان بتوان به اصلاحات دستیابی پیدا کرد ؟ یا اینکه مشکل، فلسفۀ سیاسی رژیم می باشد که مطلق ، کل حقیقت ، و انعطاف ناپذیر است. زمانی که قانون الهی و قانونگذاری در وکالت مطلق فقیه باشد ، مسلماً دیگران بر باطلند!



اسماعیل سپهر

حزبی که باید ساخت - (قسمت هفتم)

نگاهی به مشخصه های اساسی حزبی که پاسخگویی به الزامات امر " خود رهانی کارگران" را هدف خود دارد

"حزب دفاع از خود رهانی کارگران" در عرصه طرح و برنامه نیز به نحو بارزی از احزاب چپ رادیکال سنتی فاصله خواهد گرفت. در این حزب اهداف و آماج های اساسی آن، نه در قالب طرح و برنامه حزبی و در چهارچوب نمایه و ساختاری ناظر بر طرح های اجرایی و معطوف به جزئیات برنامه ای، که در چهارچوب چند اصل پایه ای و در قالب مبانی برنامه ای، به تجسم در خواهد آمد. مبانی برنامه ای این حزب، پرچم، نماد هویتی و راهنمای آن در پیدا کردن مسیرحرکت حزب به پیش خواهد بود.



behzad-karimi.jpg
بهزاد كریمی

مدخلی به بحث استراتژی سیاسی چپ دمکرات!

چپ تا زمانی که بگونه جدی وارد عرصه سیاست نشده باشد، می تواند به گفتمان سازی نظری و تدوین برنامه بپردازد و منزه از خطاهای سیاسی جلوه کند، اما همین که بخواهد وارد مبارزه سیاسی در پهنه جامعه شود نیازمند نقشه راه است برای کامیابی. در اینجاست که تعیین و تنظیم نسبت واقعیت‌های سیاسی مستقل از اهداف و آرمان‌ها و برنامه‌های او با همین ارکان هویتی وی، بگونه اجتناب ناپذیری به میان می آید. یعنی، تعیین استراتژی بر پایه بایدها و نبایدها! چپ نیروی تغییر است و طبعاً آنسان تحولی که، مد نظر اهداف خود دارد؛ پس بر واقعیت‌ می نشیند برای تغییر آن در مسیری که هموار کننده اهداف او باشد.



فرامرز دادور

نگاهی به چالشها در مقابل جنبش سوسیالیستی در ایران

شکی نیست که در میانِ موانع عمده در مقابل جنبش سوسیالیستی، عوامل سیاسی و فرهنگی برجسته هستند. علاوه بر سلطه سیاسی از جانب حاکمانِ جوامع که در کشورهای سرمایه داریِ لیبرال بیشتر از کانالِ قدرت اقتصادی طبقاتی اعمال میگردد و در جوامعِ تحتِ سلطهِ رژیمهای خودکامه، با استفاده از اهرمهای فشار و سرکوبِ عریان انجام میگیرد، مجموعه آسیبهای متداولِ رفتاری/فرهنگی و متاثر از هژمونی مناسبات سرمایه داری نیز در تداوم مناسبات نابرابرِ اجتماعی دخیل هستند. در این نوشته نظر بر این است که جنبه هائی از فرایندهای رفتاری و فرهنگی، علاوه بر بسیاری از متغیرهای سیاسی/اجتماعیِ دیگر، در مقابلِ نضجِ گرایشها و اقداماتِ عملیِ توده های مردم برای عبور از وضعیت موجود در جهتِ ایجادِ ساختمانِ یک جامعهِ آزاد و عادلانه، نقش بازدارنده ایفا میکنند.



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

تسویه خرده حساب ها!

یکی از معیارهای سنجش مردمی بودن یا نبودن حکومت ها، وزن مخصوص واقع بینی آنهاست. درحکومت های مردم محور و مردم سالار، این وزن مخصوص بالاست و واقع بینی بخش تفکیک ناپذیری ویژگی های لازم برای تصدی مدیریت سیاسی است. دراین واقع بینی گاه چنان زیاده روی می شود که دولتمردان حتی برای گرفتن تصمیم های نه چندان مهم نیز گوش به نتیجه نظرسنجی ها می سپرند تا مبادا حرکتی خلاف خواست اکثریت مردم انجام دهند.



hamneshinebahar-xs.jpg
همنشین بهار

اسپانیا و «قطعیتِ حکم دادگاه»اش
اوسا عَلم این یکی را بِکش قلم

وقتی در اطلاعیه دبیرخانه شورای ملی مقاومت، مسائل پیش‌پا افتاده که هر دانشجوی حقوق هم می‌داند رعایت نمی‌شود چگونه می‌توان باور کرد که سایر گزارش‌ها و داده‌ها واقعی است؟ صحبت از «قطعیت حکم دادگاه» شده‌است. چگونه دادگاه اسپانیا بدون احضار متهم می‌تواند حکم صادر کند و چگونه چنین حکمی می‌تواند به صفت قطعیت موصوف باشد؟ پخش اطلاعات گمراه کننده، ایجاد دافعه و فاصله می‌کند. «فایده» هم داشته باشد، بی‌فایده‌است!



ali-mahbaz01.jpg
عفت ماهباز

نلسون ماندلا
و یاد علی های سرزمین ما

زمانی که جلوی انبوه مردمی با رنگ های مختلف در طیفی از رنگین کمان جلوی سفارت افریقای جنوبی، ایستاده برای امضا، رسیدم .به احترام کلاه از سر برداشتم گلی در کنار انبوه گل های دیگر گذاشتم. ناگهان بغضم ترکید . با دستهایی فشرده در بغل، با اندوه فراوان مقابل عکس ماندلا و بستری از گل ها، گویی که برایم خود او بود زار گریستم .دیگران با تعجب مرا می نگریستند. به خود آمدم، پرسیدم این اشک این همه اندوه از چه روست ؟ برای از دست دادن ماندلای ماست که جهانی با اوست و یا.برای ....؟!



احمد آزاد

مولفه های سیاست چپ

برنامه استراتژیک چپ استقرار سوسیالیسم در جامعه است. بیان این جمله به این معنی است که چپ تلاش می‌کند تا نظم اجتماعی سوسیالیستی در جامعه مستقر شود، اما این منوط به وجود شرائط لازم است و طبعا در هر وضعیتی امکان استقرار سوسیالیسم وجود ندارد. یکی از شروط لازم برای گذار به سوسیالیسم، وجود حداقلی از دمکراسی است. در جامعه دیکتاتوری امکان تامین شرائط لازم برای گذار به سوسیالیسم وجود ندارد و اگر هم در موقعیتی استثنائی چپ قدرت را بدست گیرد، هرگاه جدائی تفکیک ناپذیر سوسیالیسم و دمکراسی نادیده گرفته شود، جامعه با خطر تکرار تجربه «سوسیالیسم واقعا موجود» روبرو است.



Behrouz-Sotoudeh.jpg
بهروز ستوده

دیدارنمایندگان پارلمان اروپا با دو چهره نامدار و سوزش کیهان شّر.

بدنبال دیدار هیأت اعزامی پارلمان اتحادیه اروپا با خانم نسرین ستوده و آقای جعفر پناهی ، دو چهره سرشناس حقوقی و هنری شناخته شده در سطح جهانی که بخاطر پایداری و مبارزه شان علیه استبداد حاکم برایران ، احترام جهانیان و کنشگران سیاسی و حقوق بشر را در سرتاسر جهان نسبت به خود برانگیخته اند ، کیهان شّر مانند همیشه ازموضع جنجال آفرینی ودشنام دهی علیه شخصیت های محبوب جامعه ، تلاش دارد چنین وانمود سازد که ملاقات هیأت پارلمانی اروپا با دوچهره محبوب اجتماعی ، گویا به دور از چشم مسئولان حکومت اسلامی و مخفیانه صورت گرفته است !



alireza-jabari.jpg
علی رضا جباری

" لگام "، چرا؟

پس از انتشار فراخوان لغو گام به گام اعدام ( لگام ) شماری از مخاطبان پذیرش آن را نمایانگرپذیرش اصولی لغو شماری از شیوه های توحش آمیز اعدام و ضرورت ادامه ی انواع دیگراین مجازات غیرانسانی دانستند و دیدگاهشان در باره ی این مسئله را به صادرکنندگان فراخوان منتقل کردند. شماری ازدوستان حتی می گفتند که این عنوان سیاست گام به گام زنده یاد مهندس مهدی بازرگان را به یادشان می اندازد. پیشنهاد ایشان این بود که لازم است با حد اکثر توان و با عزم راسخ به سوی لغو بی درنگ هرگونه مجازات اعدام، که فی نفسه توحش آمیز و ضدانسانی است پیش برویم نه این که خواهان " لگام " شویم.



borghei.jpg
محمد برقعی

"اسلام ستیزی" نیکفر، ستون "نظام کشتار" اوست

در این نوشتار بر سر آنم که نشان دهم "اسلام ستیزی" هدف بسیاری از نوشته های آقای نیکفر است . دفاع از اسلام در تخصص من نیست اما از نظر جامعه شناسی است که کارهای ایشان را نقد کرده و نشان می دهم که نفرت از اسلام ومراعات پسند خاطر دلخستگان سبب شده که ایشان بیشتر مثل یک منبری و یا کسی که هدفش پلمیک است تا یک محقق و روشنگر سخن می گویند و بدون مراعات اصول علمی هر جا هر چه دل تنگشان می خواهد می گویند.



ijadi12.jpg
جلال ایجادی

خشونت در ایران، جامعه شناسی یک آسیب

پدیده خشونت در ایران از حد یک مساله اجتماعی گذر کرده و به یک آسیب بزرگ اجتماعی تبدیل شده است. قتل، درگیری های خیابانی، خشونت علیه زنان در خانواده و محل کار، تنبیه بدنی دانش آموز و فرزندان، تجاوز به زنان و کودکان، دخترربائی، سوء استفاده های جنسی در محیط شغلی و غیره از یکسو و از سوی دیگر زندان، شکنجه، تجاوز، اعدام ها در نمایشهای خیابانی، دستگیری خودسرانه افراد سیاسی و هنرمند، دستگیری همکاران روزنامه ها، فشار و دستگیری زنان "بدحجاب"، هجوم به اعتراضات مدنی، هجوم به بامها برای تخریب گیرنده رسانه های تصویری و غیره، خشونت را به یکی از ارکان اصلی جامعه و حکومت مداری تبدیل کرده است.



nikrouz-owladazami-s.jpg
نیکروز اولاداعظمی

هدفِ القاء "دين ستيز"ى، ستيز با روشنگريست(٣)
خوب و بد جناح هاى جمهورى اسلامى به چه معناست؟

تقسيم بندى جناحين حكومت به بد و خوب بدون توجه به اينكه خوب و بد در آرمانهاى انتزاعى هيچ ارزشى ندارند، بلاهت و گمراه كننده است دليل تباهى سياست در ايران در قرون متمادى از همين منشأ است يعنى اينكه سياست در ايران در حال حاضر هم، وابسته به احساسات است و احساسات هم ارزش انتزاعى. نگاه كنيد به همه كسانى كه خود را دخيل در سياست مى دانند و مدام جناحى از حكومت را خوب مى انگارند در واقع منطق اين افراد با شرط خوب بودن جناحى از حكومت بار صداقت اين جناح در گفتارهاى تكرارى بى پشتوانه فكر بكر آنهاست و اين امر احساسى ست و خوب بودن آنها در يك كليت و اصالت نمى گنجد تا بتوان ضمن صحه نهادن بر آن، آن را در مصاديق ارزشهاى موضوعيت يافته براى جارى ساختن پيشرفت جامعه و انسان ضمانت كرد.



kazem-kardavani.jpg
کاظم کردوانی

به یادِ همه ی آن ها که در راهِ آزادی رفتند

دوستان، اگر ما موظفیم که هیچ گاه قربانیان این پرونده ی ملی را فراموش نکنیم و دست از افشاگری و بیان مطالبات مان برنداریم، اگر ما موظفیم که هیچ گاه نگذاریم غبار زمان بر این جنایت ها گرد فراموشی بپاشد، اگر موظفیم که یاد همه ی این عزیزمان را گرامی بداریم، که جلسه ی امشب ما خود یکی از همین کوشش هاست، اما ما نمی توانیم به همین حد اکتفا کنیم.



hidayet-soltanzadeh.jpg
هدایت سلطان زاده

نٍلسون ماندلا و گذار از آپارتاید

کمتر سیاستمداری در جهان بوده که این چنین مورد ستایش قرار گرفته باشد و همانگونه که خانم ویلما روسوف ، رئیس جمهور برزیل گفته است ، ماندلا به پانتئون بشریت تعلق دارد.شاید بشر ،یکی از گرامی ترین فرزندان خود را ازدست داده است. در این ستایش از ماندلا ، هرکسی بنا به جایگاه سیاسی و اجتماعی متعلق بخود، تصویر متفاوتی از او را میبیند.در واقع هرکسی میخواهد تصویر خود از ماندلا را با اندیشه و ادراک خود منطبق سازد .



abdolsatar-doshouki-s.jpg
دكتر عبدالستار دوشوكی

خلف وعده روحانی و "طمع عــُمـری ها " یکی داستان است پر آب چشم

حسن روحانی با وعیده و وعیدهای خود موفق شد، آرای بیش از ۶ میلیون از اقوام سـُـنی مذهب بخصوص در کردستان (۷۲%)، بلوچستان (۷۵%) و ترکمن صحرا (۸۰%) را کسب کند. اما در نهایت عاید آن همه رای اعتماد و امید، نمک پاشیدن بود بر زخم های کهنه بود و لاغیر! وی قول کلامی داده بود که برای رفع نگاه امنیتی بر مناطقی مانند بلوچستان و کردستان و خوزستان و غیره تلاش خواهد کرد. اما در عمل برعکس به نظر می رسد. علاوه بر انتخاب استاندارهای غیر بومی با عقبه امنیتی و اطلاعاتی، وی بودجه سپاه، وزارت اطلاعات، ارتش و نیروهای انتظامی برای سال ۹۳ را بیش از ۳۳ درصد افزایش داده است.



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

گنداب ولایی فساد!

بذر مسمومی که سیدعلی خامنه ای با عمل مجرمانه لغو ونقض اصل 44 قانون اساسی پاشید، موجب رویش علف های هرزی مانند مه آفرید امیرخسروی – عامل اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی -، بابک زنجانی و بسیاری دیگر شده که نام هایشان همچنان درجیب محمود احمدی نژاد مانده و درفهرست بدهکاران 50 هزار میلیارد تومانی نظام ورشکسته بانکی است. خطر واقعی و هشداردهنده دراین است که روزی از خواب غفلت بیدار شویم و ببینیم که دارایی و ثروت مردم ایران – موسسات و نهادهای اصل 44 قانون اساسی – به واسطه گری عناصری چون سعید مرتضوی و بابک زنجانی به مالکیت بیگانگان درآمده است. چنین سناریویی با توجه به منشأ خارجی حمایت و سرمایه امثال مه آفرید امیرخسروی و بابک زنجانی دور ازذهن نیست.



soheil-rouhani.jpg
سهيل روحانی

نظری اجمالی به پیش نویس منشور حقوق شهروندی

ماده اول از فصل اول می گوید که «ﮐﻠﯿﻪ اﺗﺒﺎع اﯾﺮان ﺻﺮف ﻧﻈﺮ از ﺟﻨﺴﯿﺖ، ﻗﻮﻣﯿﺖ، ﺛﺮوت، ﻃﺒﻘﻪ اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ، ﻧﮋاد و ﯾﺎ اﻣﺜﺎل آن از ﺣﻘﻮق ﺷﻬﺮوﻧﺪی و ﺗﻀﻤﯿﻨﺎت ﭘﯿﺶ ﺑﯿﻨﯽ ﺷﺪه در ﻗﻮاﻧﯿﻦ و ﻣﻘﺮرات، ﺑﺮﺧﻮردار ﻣﯽﺑﺎﺷﻨﺪ.» این ماده ظاهر فریبنده ای دارد چون این تصور نادرست را پدید می آورد که از برابری حقوق تمام شهروندان حمایت می کند در حالی که تنها چیزی که می گوید این است که اگر قوانین جمهوری اسلامی حقی به گروهی از شهروندان (مثلاً اقلیت های مذهبی) داده اند همه ی اعضای آن گروه می توانند از آن حق برخوردار شوند.



masoud-noghrekar-4.jpg
مسعود نقره کار

فراسو‌ی" وقایع خونین در صحرای کربلا"!

جنایت علیه بشریت" تعریف شده است و مصداق‌ها و شاخصه های‌اش مشخص شده‌اند. حکومت اسلامی یکی ازمعانی این پدیده است. جامعه شناس اصلاح طلب اما جنایت های حکومت اسلامی را به درستی فراسوی این مصداق ها و شاخصه ها و معانی می داند، فراسوی "وقایع خونین در صحرای کربلا" و فراسوی "جنایت های صهیونیست ها".این جامعه شناس فقط به تجاوز و کشتار" کهریزکی" اشاره دارد، من نمونه‌های دیگری را یاد آورمی شوم.



حسن نادری

توافق هسته ای ایران با گروه ۵+۱:
فریب کاری یا فرشتگان عافیت طلب!

آقای روحانی رییس‌جمهوری اسلامی ایران درگزارش خود با بیان اینکه “هیچ چیزِ پنهانی در سند توافق ایران و ۱+۵ وجود ندارد”، گفت: توافق این است که چند بانک در دنیا بتوانند فعالیت‌های بانکی ما را دنبال کنند و باید ببینیم چگونه با این بانک‌ها تعامل کنیم یا اینکه کمیته مشترکی است که باید این توافق را دنبال و برای اجرایی شدن آن نظارت کند. ممکن است ما یک سند ضمیمه و الحاقی داشته باشیم اما سند همین چیزی است که منتشر شده است.!!؟؟



J-Wafa-s.jpg
ژاله وفا

دغدغه های وجدان در باب مظلومیت جنبش ۸۸ و میر حسین موسوی

در حالی که همه دستگاههای تبلیغاتی و محرابها و منبرها ومطبوعات در اختیار ولایت فقیه و مامورانش است؛ و به مصداق سنگها را بسته و سگها را رها کرده اند ، آقایان کروبی و موسوی در حبس اند و راه بر هرگونه موضع گیری و دفاع از خود و نظرات خود و ارتباط با مرد م بر آنها بسته است .دفاع از حقوق انسانی آنها دفاع از حقوق خود ماست .حقها با هم منافات ندارند.



»  ۱۶ آذر و رویش جوانه های جنبش دانشجوئی!
»  هدف القاء "دين ستيز"ى، ستيز با روشنگريست(٢)
»  اکبر گنجی و توجیه کشتارهای دهه ۶۰
»  جام و جرعه داوری و سنجشگری بر توافق هسته ای
»  الهام از نلسون ماندلا
»  شالاپّ ژورنالیستی
»  نخودسیاهِ منشورحقوق شهروندی با چاشنی اعدام !
»  حزبی که باید ساخت (قسمت ششم)
»  نگاه راهبردی ظریف به ابوموسی!
»  نگاهی به گزارش صدروزه دولت و پنج چالش مهم پیشاروی آن!
»  تابوی حقوق بشرایرانی
»  کشتار ۶۷، ایدئولوژی اسلامی، سرکوب مخالفان سیاسی
»  نگاهی به مشخصات و وظایفِ سازمانِ فراگیر چپ در ایران
»  هدف القاء "دين ستيز"ى، ستيز با روشنگريست(١)
»  نقد مبانی برنامه اکثریت کدام چپ؟ کدام سوسیالیسم؟
»  جنایت علیه بشریت، جنایت زیست محیطی در ایران
»  امضای "توافقنامه ژنو" تحریم ها ی بیشتر وسایه شوم جنگ را دور کرده است ودرخور شادی است و یا نحسی دارد؟