aksariat.jpg
کميسيون اسناد پايه‏ای برای ارائه به کنگره يازدهم

برنامه و اساسنامه سازمان فدائيان خلق ايران (اکثريت)

جامعه ما نیازمند تحول در ساختارهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است. تحولی که در طی آن زمینه های گذر به جامعه مدرن و دولت مدرن فراهم می‏شود، آزادی‏های فردی و اجتماعی تحقق می‏يابد، دموکراسی در کشور استقرار پيدا می‏کند، بنيان‏های حقوق بشر در قوانين نهادينه می‏شود، موانع پيشرفت کشور برطرف می‏گردد، توسعه پايدار در برنامه قرار می‏گيرد، به نوسازی اجتماعی و فرهنگی پرداخته می‏شود و حل مسئله فقر و بیکاری و تأمین عدالت اجتماعی در دستور کار قرار می‏گيرد. هدف برنامه ما پی‏ريزی جامعه‏ای مدرن، پيشرفته و مبتنی بر آزادی، دمکراسی، حقوق برابر انسان‏ها، عدالت اجتماعی و حفظ محيط زيست است.



noghrekar.jpg
مسعود نقره کار

جنایتکاران تحصیلکرده

سعید امامی و سید کاظم کاظمی و علی اکبر ولایتی و صدها خادم تحصیلکرده و فرنگ دیده ی حکومت اسلامی سبب شده اند تا رابطه تحصیل دانشگاهی با انسانیت و مدنیت کم رنگ تروبیش از پیش زیر سوال برده شود.
ینگونه تصور می شد (و می شود) که تحصیلات دانشگاهی و کسب مدارک تحصیلی دانشگاهی ,آدمی را به انسانیت و مدنیت نزدیک و از حیوانیت و توحش دور می کند. زندگی اما نشان داده است چنین تصوری, هم در عرصه ی حیات فردی و خانوادگی و هم در حوزه زندگی و فعالیت اجتماعی, با واقعیت خوانایی ندارد. ا



shakeri-zand.jpg
علی شاکری زند

شاپور بختیار یا مبارزه با فاشیسم
از تهران تا پاریس

بخش سوم(1) نتیجه گیری

با برچیده شدن بساط خودکامگی ِرضاشاهی، وقتی "افکار" و حرکات افراطی ملهم از منابع خارجی مجال خودنمایی یافت، در حالی که گروه افراطی دوم، سردمداران ناسیونالیسم افراطی هوادار نازیسم، تا حدی تحت فشار متفقین قرارگرفتند، گروه اول، نیروی ملهم از ایدئولوژی افراطی همسایه ی شمالی، با برخورداری از حمایت این قدرت پویا و گسترش طلب٭†•، عرصه را برای نشر و ترویج شعار های خود آماده و آزاد یافت.



جعفر بهکيش

در ستایش انسان هائی که دوستشان داشتم و نکوهش منتقدان

هر یکی دو هفته یکبار هم محمد و زهرا برای سر زدن به علی و محسن و اطلاع از وضعیت آنها و صحبت در چگونگی وضعیت آنها به خانه می آمدند و یا من قراری را با آنها در خیابان اجرا می کردم. آخرین باری که محمد را دیدم، در خیابان آزادی بود، دو سه روزی قبل از آنکه توسط ماموران جمهوری اسلامی ترور شود. در مورد وضعیت محسن و علی یک ساعتی صحبت کردیم. این آخرین دیدارم با محمد بود. پس از قتل محمد تماس هایمان با زهرا ادامه یافت.



soheil-asefi2.jpg
سهيل آصفی

ایران و امریکا: چالش دولتمردان ،راه مردم

دلنگرانی تحولخواهان و فعالین حقوق بشر اما جدی تر از آن چیزی است که به سرنوشت رابطه میان تهران و واشینگتن گره خورده باشد. هنوز زمان زیادی باقیست تا سال جاری ایرانی را که از سوی جمهوری اسلامی سال "اصلاح الگوی مصرف" و از سوی برخی کارشناسان اقتصادی سال اجرای برنامه "شوک تراپی" نامیده شده است محک بزنیم و برایند تحولات را که در راس آن نابسامانی های گسترده ی اجتماعی در پی وخیم تر شدن وضعیت اقتصادی مردم قرار دارد در چشم اندازی عینی و بدور از هیاهوهای روز دنبال کنیم.



yassai.jpg
فرشید یاسائی

وضعیت انتشار نشریات در ایام نوروزی سال ۸۸

اگر معتقد باشیم که جامعه در حال رشد محتاج بیشتری از نظر كسب و اطلاعات و اخبار دارد، بنابراین ضرورت انتشار مطبوعات و روزنامه ها در روزهای تعطیل نیز وجود دارد گرچه مسائل اقتصادی می تواند فاکتور مهمی باشد که مدیران مسئول موظف خواهند بود که به این امر مهم توجه نمایند.



issa-safa.jpg
عیسی صفا

خاتمی رفت إ اکنون چه بايد کرد؟

در ميان بهت و حيرت همگانی، خاتمی با نامه ای گنگ و مبهم با شاه بيت „ اخلاق“ ميدان مبارزه انتخابات رياست جمهوری را ترک کرد. موصوع تعهد اخلاقی وی چه کسانی هستند؟ انبوه طرفداران وی که خواهان ماندن خاتمی در صحنه بودند؟ يا از ما بهتران؟ همه گزارشات از سفرهای استانی ايشان بيانگر استقبال گسترده مردم از وی بود. شرط اخلاق پايبندی به مردم و.هزاران جوانی بود که با شور وشوق ستادهای ۸۸ را برافراشته بودند.



samimi.jpg
کیوان صمیمی

درباره بیانیه «انتخابات و گفتمان مطالبه محور»

من معتقدم هم به لحاظ كمی مي توان خواسته های بيشتری را اضافه كرد و هم به لحاظ كيفی،هر يك از مطالبات مطرح شده را می توان غنای بيشتری داد. ولی دوستان خطوط مختلف فكری و فعالان اقشار و صنوفی كه فعالتر در اين ماه ها هر هفته وقت می گذاشتند و علاوه بر آن، هزينه سياسی شركت در اين نشست ها (كه يكی دو بار هم با تهديد مواجه شد) را نيز پرداخت كرده اند، به اين نتيجه رسيدند بهترين كاری كه در اين زمينه می توانند بكنند مطرح كردن بسيار آرام و حداقلی خواست های ملموس و دست يافتنی است.



دویچه وله:

"نیروهای ملی در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نمی‌کنند“

با نزدیک شدن انتخابات ریاست جمهوری نیروهای سیاسی کشور به تدریج سمت و سوی حرکت خود را روشن می‌کنند. نیروهای جبهه ملی ایران خبر داده‌اند که انتخابات را تحت شرایط کنونی آزادانه نمی‌دانند و در نتیجه در آن شرکت نخواهند کرد.



kiani.jpg
تهمورث کیانی

پيام نوروزی پرزيدنت اوباما: احترام متقابل به جای تهديد نظامی!

پايان رسمی سياست "رژيم چنج" از سوی ايالات متحده!

پيام نوروزی پرزيدنت اوباما با پيام هايی که ديگر رئيسان جمهوری ايالات متحده در سالهای پيش به مناسبت نوروز برای ايرانيان می فرستادند،اختلاف دارد. نخست،اين پيام رهبران و مردم ايران را به طور مشترک خطاب قرار داده است. برخلاف پيام های سالهای اخير،اين پيام نکوشيده است تا با کشيدن خط فاصلی بين مردم و رهبران ايران و با تأکيد بر تمدن و تاريخ درخشان ايرانيان از حکومت جمهوری اسلامی انتقاد کند و از مردم بخواهد تا در برابر آن بايستند. دوم،اين پيام برای نخستين بار با نام بردن از عنوان رسمی "جمهوری اسلامی ايران" دارای هيچ تحقير و تهديد غير مستقيم و خود ستايی نيست. بر خلاف آن،در پيام فراز "تعامل بر اساس احترام متقابل" مکرر شده است.



علی سارمی

روز ۱۲ فروردين را به روز "جمهوری ايران" تبديل کنيم!

تمام مردم بویژه رهبران سیاسی به چگونگی برقراری آزادی و دمکراسی اندیشه نمایند و آزادی را اندیشه راهنمای خود سازند. تنها با اندیشه آزادی و بیان آن است که می توانیم حق حاکمیت را از آن مردم گردانیم. زیرا با توجه به اهمیت نقش مردم در برقراری آزادی و استقلال است که می توانیم از باز گشت خشونت و استبداد جلوگیری نمائیم.



به موازات "انتخابات" مديريت شده رياست جمهوری، در گفتمانی «مطالبه محور»،

کانديدای واحد نيروهای خواهان دموکراسی و حقوق بشر را به جامعه معرفی کنيم!

از همه شخصيت هاى سياسى آزاديخواه و مدافع حقوق بشر و مقدمتا از امضاء کنندگان بيانیه «انتخابات و گفتمان مطالبه محور» منتشره در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۸۷، درخواست میکنيم در صورت توافق با متن زير و همچنين کليت پيش نويس قانون اساسی ضميمه که به طور عمده، متن پيرايش يافتۀ قانون اساسی فعلی است، امضای خود را بر این متن به عنوان کانديدای بالقوه يا حمايتگر بیفزايند.



zaeem.jpg
کورش زعيم

ملی شدن صنعت نفت و استقلال سیاسی و اقتصادی

سخنرانی در همایش ملی شدن صنعت نفت در تبریز

اکنون، ما بجای تکرار خاطرات شيرين گذشته، که برای دو نسل اخير کشور فقط شعار و کتاب تاريخ است، بايد دنبال سياست و راهکاری برای نجات کشور باشيم. نجات کشور، يعنی روی کار آمدن افراد شايسته، کارآمد، ميهن پرست و درستکار؛ يا دستکم باسواد و بافرهنگ، که در طی سه دهه گذشته، بويژه در چند سال اخير، حتا از اين حداقل هم بی بهره بوده ايم.



soheil-asefi2.jpg
سهيل آصفی

بهاران خجسته باد!

آفتاب که بر می آيد و بر خانه که می نشيند تا روز آغاز شود همه تشويش است و اضطراب. از سپيده ای که چشم باز می کنی و می گردی در عالم خبر برای سياه کردن، که خود روزنه ای است بسوی وطن و امکان سخن گفتن از دريچه ای هر چند اندک برای قماش ما که به دنبال روزنه ای است برای ارتباط.



mousavian.jpg

مصدق هيچگاه ديدگاه های ناسيوناليستی افراطی و شوونيستی نداشت.

مصاحبه با دکتر حسین موسویان مسئول تشکیلات و رئیس هیئت اجرائیه جبهه ملی ایران

ملی گرايی او در حقيقت مردم گرايی و مردم دوستی و تلاش برای سعادت و رفاه ملت ايران از راه برقراری حاکميت ملی و دموکراسی و مقابله با نفوذ و سلطه بيگانگان و حفظ استقلال و تماميت ارضی اين سرزمين بود و بس. ملی گرايی جبهه ملی نيز همين گونه است. ما به تاريخ گذشته خود افتخار ميکنيم ولی هيچگاه برتری جوئی برای آن نسبت به تاريخ ساير ملل و جوامع بشری نکرده و نميکنيم و اصولا برتری خواهی نژادی و قومی از نظر ما محکوم است.



abdollah-momeni1.jpg
گفت وگو با عبدالله مومنی سخنگوی سازمان ادوار

طرح بحث نوری درسطح یک ایده بود

آرش بهمنی - اعتماد

این طرح از طرف سازمان براساس رویکرد جنبشی به انتخابات و تحلیل منسجم و مشخص صورت گرفت. معتقدیم طرح سازمان در بین طرح های موجود به لحاظ داشتن مبنای منطقی و همسازی درونی قابل دفاع ترین طرح موجود بود. به هر حال طرح نام آقای نوری این گونه که برخی مدعی هستند خیلی هم بدون بازتاب نبود خصوصاً اگر به این نکته هم توجه شود امکانات مالی- رسانه یی که دیگران دارند به هیچ وجه قابل مقایسه با محدودیت ها و مشکلات پیش روی نوری و حامیان ایشان نبوده و نیست. تنها رسانه رسمی حامیان آقای نوری وب سایت ارگان سازمان دانش آموختگان است که آن هم با فیلترینگ مواجه است و شاید چند وبلاگی که علاقه مندان به حضور ایشان راه اندازی کرده اند، بنابراین با در نظر گرفتن مجموعه این مسائل ما معتقدیم طرح کاندیداتوری آقای نوری و در واقع رویکرد جنبشی به انتخابات کم و بیش در سطح جامعه و به خصوص در دانشگاه ها با استقبال خوبی مواجه شد و اگر دیگران حاضر به گفت وگوی جدی در مورد این طرح می شدند قطعاً نتایج بهتری حاصل می شد،



danesh-bagherpour.gif
دانش باقرپور

در خانه شيشه ای بنشينيم و مسئولانه سخن به کشف حقيقت بگوييم

نقد و تاملی فشرده به برخی از سياست ها و عملکرد رهبری سازمان فداييان خلق ايران (اکثريت) در سال های سياه شصت – شصت و يک

اين نوشتار قصد ندارد عملکرد سياسی افراد را مورد ارزيابی قرار دهد، همچنين هدف مطلب پيش رو مخدوش ساختن سيمای سازمان فدائيان خلق ايران (اکثريت) نيست، بلکه تنها انگيزه آن ابهام زدايی و شفاف سازی و ايجاد بستری مناسب در دست يافتن به حقيقت است. بديهی است که ابهام زدايی و اخذ سياست نوين مستلزم آسيب شناسی، شفاف سازی و نقد بنيادين سياست های گذشته است.



shakeri-zand.jpg
علی شاکری زند

شاپور بختيار يا مبارزه با فاشيسم
از تهران تا پاريس

بخش دوم (۲؛ ب)

تکيه گاهی که او می جست، و بدان نيازمند داشت افکارعمومی بيدارترين بخش جامعه بود که درآن لحظات درنتيجه ی جو ارعاب زاييده ی جنبش توتاليتربه رهبری آيت الله قسمت اعظم آن غافلگيرشده و خاموش مانده بود، و چنانکه بختيار در خاطرات خود ـ در کتاب يکرنگی ـ تصريح کرده است نياز او به همکاری قوای تاًمينيه فقط به سبب ضروت شکستن محيط خفقان جديد انقلابيون و ايجاد يک حفاظ در برابرجو ارعابی بود که خنثی کردن ِ آن برای به ميدان آمدن تدريجی آن بخش خاموش جامعه ضرورت داشت،



saharkhiz.jpg
عیسی سحرخیز

کار فردا را به امروز انداختن!

بايد با حوصله منتظر ماند و با دقت ديد که نگاه ميرحسين موسوی صرفا رقابت در انتخابات است يا اين که او هدف اصلی تر و مهمتری چون شکل دهی "راه سوم" را - در فضای مناسب دوران انتخابات- دنبال می کند و در پی فراهم آوردن عده و عده ی لازم جهت تاسيس يک حزب سياسی خاص و آماده ساختن فضا و شرايط برای يک خيز بلند در انتخابات های آينده است. حتی اگر برنامه ی محوری او رقابت شانه به شانه با نامزدهای اصلاح طلبان و محافظه کاران در انتخابات بهار ۸۸ هم باشد، خدا را چه ديديد، شايد در يک فضای "سه قطبی“ بازنده ی اصلی "اقتدارگرايان" و نامزد اصلی آنان "احمدی نژاد" باشند و نتوانند حتی با تمام تلاش های تيم "جنتی- محصولی“ به مرحله ی دوم انتخابات نيز برسند.



دریادل توانا

راه گريز از استبداد

با توجه به غلبه استبداد پس از دو انقلاب مشروطيت و بهمن ۵۷

موفقيت استبداد پهلوی در غلبه بر انقلاب مشروطيت و همه دستاوردهای آن همچنين استيلا و غلبه استبداد دين سالار اسلامی بر انقلاب ۵۷ بوضوع نشان ميدهد که روند استحاله ايران به يک جامعه متصلب و استبدادی در هر دو انقلاب دلايل جامعه شناختی و روان شناختی بسياری دارد



issa-safa.jpg
عیسی صفا

تزلزل رفورمیست ها در دفاع از رفرمیست های متزلزل إ

روش رفرميستها در برابر موسوی چه خواهد بود؟ شگفت انگيز است که خاتمی رهبر اصلاح طلبان در ملاقات اخير خود با وی اعلام کرد که در برابر وی نخواهد ايستاد و در آينده نزديک در باره ماندن در صحنه و يا خالی کردن ميدان تصميم خواهد گرفت.دوش آب سردی بر بدن نيروهای اصلاح طلب إ. وی که به هنگام ورود خود به مبارزات انتخابی گفته بود با گام های محکم و بی تزلزل وارد شده است در آغاز راه با معلق نگهداشتن حضور خود، آشکارا تزلزل رفورميست ها در دفاع از خويشتن خويش را به نمايش می گذارد.



مهدی شبانی

اما قصه ما به سر نرسید

نقدی بر متدولوژی دو کتاب

مهم ترین نکته‌ای که در چاپ این دو کتاب مشاهده می‌شود استفاده از برگه‌های بازجویی و اسناد و مدارکی است که در آن ها مورد استفاده قرار گرفته‌اند. در هر دو کتاب نویسندگان به شدت کوشیده‌اند تا این نکته را به اثبات برسانند که برگه‌های بازجویی از نظر تاریخی دارای سندیت بوده و می‌توان برای بازسازی واقعیت صددرصد از آن ها بهره گرفت. اما ساده‌ترین نکته‌ای که گردآوردندگان این کتاب نخواسته اند به آن توجه کنند (نخواسته‌اند چون توجه به این نکته ساده تمامی هدف چاپ این کتاب‌ها را تحت الشعاع قرار می‌داد) این نکته است که استفاده از برگه های بازجویی و اعترافات زندانیان سیاسی تنها در صورتی قابل استفاده است که این اسناد با گفته‌ها و مستندات خارج از زندان مورد مطابقت قرار گیرند و افراد درگیر در این جریانات در فضای آزاد به بررسی گفته‌های خود پرداخته تا سره از ناسره تفکیک شود.



بازخوانی الهیات سیاسی چریک¬های فدائی خلق

همه اورکت هایی که دوستشان داشتم

امید منتظری - نیما علوی

سویه دیگر خشونت سیاسی چریک ها حضور جوانان در عرصه نظریه پردازی بود. زمانی که جامعه سنتی ایران پیشکسوتان را تنها به عنوان حکیمان قبول داشت و تنها آنان بودند که حق نظر ورزی داشتند این نگاه مدرن -حضور نسل نو چپ- فضای سنتی مارکسیستی ایران را بر هم زد. زمانی که بیژن جزنی تاریخ سی ساله را نگاشت، تاریخ چپ مسیری جدید آغاز کرد. هرچند که امروز آن اثر قابل نقد و بررسی باشد اما جنبشی تاریخ خود را نوشت. تاریخی که دیگر به ارث نرسیده بود و با حضور چریک های فدائی آغاز شد. "ویژگی طبقات انقلابی در لحظه دست یازیدن به عمل، آگاهی آنان نسبت به این امر است که هم-اینک می روند تا پیوستار تاریخ را منفجر کنند".



mehdi-tehrani.jpg
مهدی خانیایا تهرانی

آرایش نیروهای سیاسی ایران،
پس از اعلام نامزدی میرحسین موسوی

من باورم بیشتر براین است که اجماع کنونی برای آقای موسوی ـ ولو اینکه بنام خط امام و ادامهی "اندیشههای امام" باشد ـ این است که کسی را بیاورند که از اعتبار گذشته در رابطه با آقای خمینی، در رابطه با جنگ و تهیدستان برخوردار است و بتواند آنوقت در حرکت با اصلاحطلبان و نیروهای دیگری که مقابل نیروهای ماجراجو هستند ـ مثل برخی از جناحهای سپاه و آقای احمدینژاد ـ بتوانند سیاست جدیدی را برای حل مسایل جامعه ایران به پیش ببرند.
من فکر میکنم در وجود نامزدی آقای موسوی، یک نوع چشمدرچشمی با ولی فقیه هم هست



bagher-oskoui.jpg
سيدباقر اسکويی

تحليلی بر حوادث تلخ اخير دانشگاه پلی تکنيک تهران

حوادث تلخ و تاسف انگيز دانشگاه پلی تکنيک تهران، از سويی اراده ی جناح اقتدارگرا را در آستانه ی انتخابات دهمين رياست جمهوری اسلامی ايران نسبت به فضا سازی و جريان سازی مذهبی-سياسی را می رساند و از سويی ديگر عدم برخورداری اين جناح را از پايگاه اجتماعی و سياسی مناسب در دانشگاه ها را عيان می سازد.
شکاف شديد ميان لايه های اجتماعی بخصوص دانشگاهيان با جناح سنتی و انحصارگر که در پی نحوه مديريت دولت نهم به اوج خود رسيده است، چنان هراسی را در آنان ايجاد کرد که برای پيشبرد اهداف سياسی خويش بالاجبار مقدساتی که هميشه مورد تکريم و احترام ملت ايران بوده است را به صحنه ی عملی وارد سازند.



»  بهائیان: دادخواهی نه شرم خواهی
»  شاپور بختيار يا مبارزه با فاشيسم از تهران تا پاريس
»  سنجش دو انقلاب و يک جنبش
»  توصیه یا تهدید؟
»  حکايت" شمشير و قلم " همچنان باقی ست!
»  در پاسخ به يک پيام
»  ورودی مبارک!
»  جنبش زنان وچند چالش پیشاروی آن!
»  شاپور بختیار یا مبارزه با فاشیسم از نورنبرگ و پاریس تا تهران
»  انتخابات ریاست جمهوری را به مبارزه علیه رژیم ولایت فقیه تبدیل کنیم
»  مشاوران سياست خارجی اوباما: پراگماتيسم به جای ايدئولوژی!
»  چند پرسش از فعالين و نيروهای سياسی مقيم اروپا
»  اسارتگاه مصدق، میعادگاه عاشقان آزادی
»  از شاه سلطان حسين تا صدام حسين
»  شمه ای از خاطرات زندگی ام
»  رای دادن در انتخابات غیر آزاد، پذیرش مشروعيت نظام نیست
»  شاپور بختیار یا مبارزه با فاشیسم از نورنبرگ و پاریس تا تهران
»  تاريخ چه خواهد گفت؟
»  برای آنکه خود را مقابل مجلس سوزاند
»  يک فرض و چند اقدام