new/ladan3.jpg
امیر حسین لادن

دوباره نگریِ برجام، یا خلع سلاح ایران؟

رژیم فقاهتی، که مدعی حکومت الهی است، یک رژیم ضد انسانی و ضد ایرانی است. هدف اندیشکده آگاهی و شناخت، و وظیفه ی هر ایرانی آگاه و آزاده تلاش برای براندازی و جایگزینی رژیم آخوندی می باشد، نه یورش نظامی به ایران. ما می خواهیم با براندازی رژیم فرقه گرایِ فقاهتی، یک سیستم مردمسالار ملی ایرانی در کشورمان بر قرار کنیم. حکومتی که مشروعیت و قانونمندی اش از مردم است. حکومت که از مردم، بوسیله ی مردم و برای مردم باشد. مسئولیت و وظیفه ی هر ایرانی میهن دوست، جلوگیری از نابودی و تجزیه ی ایران می باشد. ایران مردمسالار ملی، با آمریکا، اسرائیل و عربستان و شرکا، دشمنی و سرِ جنگ ندارد. ولی اجازه نمی دهیم برای نابودی میهن مان توطئه ودسیسه بازی کنند.



new/hadi-zamani1.jpg
هادی زمانی

توافقنامه همکاری ۲۵ ساله ایران و چین
بخش سوم: چشم انداز محتمل

کل سرمایه‌گذاری خارجی چین در ایران طی ۱۵ سال گذشته بالغ بر ۱۵ میلیارد دلار است. توافقنامه همکاری ۲۵ ساله ایران و چین، در صورت عملی شدن سطح سرمایه گذاری چین در ایران را ۲۷ برابر خواهد کرد. این شامل ۲۸۰ میلیار دلار سرمایه گذاری در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی و ۱۲۰ میلیار دلار در بخش حمل و نقل و زیر ساخت‌های صنعتی میشود. بر أساس این توافقنامه دامنه سرمایه‌گذاری چین در اقتصاد ایران بسیار گسترده خواهد شد و علاوه بر بخشهای نفت و گاز، بخش های پتروشیمی، صنایع، بانکداری، ارتباطات، خدمات اینرنت و کامپیوتری، حمل و نقل، شامل راه سازی، راه آهن و فرودگاه‌ها، ساخت مناظق تجارت آزاد، شهرسازی وبسیاری از بخش های دیگر نیز خواهد شد.



س. حمیدی

وقتی که ابراهیم رییسی «سندِ تحول» می‌نویسد

به تازگی سندی به نام "سند تحول قضایی" از سوی رسانه‌های وابسته به قوهی قضاییه‌ی جمهوری اسلامی انتشار یافته است. در مقدمه‌ی همین سند آورده‌اند که متن آن پیش از تصدی ابراهیم رییسی به ریاست قوهی قضاییه، به رهبر نظام ارایه گردیده است. به ظاهر رهبر نظام نیز به اعتبار همین سند، ابراهیم رییسی را به ریاست این قوه می‌گمارد. اما اکنون مدعی شده‌اند که متن آن را ارتقا داده‌اند و تجربه‌ی یک و سال و هشت ماهه‌ی ریاست رییسی را نیز در بطن آن به کار بسته‌اند. چنان‌که از همین مقدمه برمی‌آید این سند را باید سندی انفرادی و شخصی دانست. چون تنها خواست و اراده‌ی شخصی رییسی را با خود به همراه دارد. بدون آنک‌ه بخواهند در انشا و ویرایش حقوقی آن از تجربه و دانش حقوقدانان کشور استفاده‌ای به عمل آورند.



new/ajdar-behnam.jpg
اژدر بهنام

با همه‌ی توان علیه حزب چپ!

واقعیت این است که برخی از اعضای سازمان اکثریت به هیچ‌ وجه نمی‌خواهند سازمان‌شان از بین برود و به تاریخ بپیوندد و به هر ترتیبی که باشد، آن را حفظ خواهند کرد و این حق آنهاست. حال دو راه در مقابل حزب چپ باقی می‌ماند اول اینکه دوعضویتی اعضای این سازمان را بپذیرد و دوم اینکه از آنها بخواهد تا تکلیف خود را روشن کنند: یا عضو سازمان اکثریت باشند و یا عضو حزب چپ. کدام یک از اینها به نفع حزب چپ و یا سازمان اکثریت و یا کل چپ ایران است؟ در این مورد تفاوت نظر بسیار است.



new/iraj-farzad2.jpg
ایرج فرزاد

سناریوهای محتمل «رفتن» اسلام سیاسی

رژیم جمهوری اسلامی رفتنی است. این رژیم از نظر اقتصادی شیرازه تولید را از هم پاشانده است، هیچ قشری از جامعه، نمیتواند به حداقل "امنیت" شغلی و "کسب و کار"، نه در کوتاه مدت و نه دراز مدت امید ببندد. نا امنی، بیم از اخراج، کابوس عدم پرداخت دستمزدهای معوقه، خطر دائمی بسته شدن کارخانه و محل کار و اخراج در هر لحظه، نه تنها انسان مولد و کارگر، که حتی هر شاغل و "کاسب" دیگر را دائما تهدید میکند. تورم و بالا رفتن روزانه و گاه ساعتی قیمت کالاهای مورد نیاز مردم، امکان دایر کردن هر مرکز ارائه دهنده کالاها را برای سرمایه داران نازنین به حداقل ممکن رسانده است.



new/farhad-nomani03.jpg
فرهاد نعمانی

نقش دولت در غلبه‌ی سرمایه‌داری در ایران

اعمال سیاست‌های اجتماعی و اقتصادی آمرانه‌ی گوناگون همراه با دیکتاتوری فردی، و غلبه‌ی سرمایه‌داری همراه با رشد بی‌سابقه‌ی تولید و صنعتی‌شدن، توسط یک قدرت سیاسی-اقتصادی متمرکز مبتنی بر یک دیوان‌سالاری اداری و نظامی مدرن با سرکوب هرگونه حرکتی که منافع سرمایه‌داران و متحدان خارجی آن‌ها را به خطر می‌انداخت، صورت گرفت. و، در این دوره، همانند دوره‌ی پهلوی اول، دامنه‌ی این سرکوب نه‌تنها اعتصابات کارگری و دیگر فرودستان و روشنفکران را دربر می‌گرفت، بلکه هر نوع جنبش دموکراتیک و هر نوع اعتراضی با این مضمون را نیز شامل می‌شد. آن یک تبعید شد، این یک تبعید را برگزید.



Ruben-Markarian70.jpg
روبن مارکاریان

چالش ها و فرصت ها در دوره ای سرنوشت ساز

راهپیمائی مردم ایران برای خلاصی از استبداد ولایت فقیه و برای کسب آزادی، دمکراسی و عدالت اجتماعی، با قدرت ادامه دارد. جنبش های شکوهمند دی ماه ۱۳۹۶ و آبان ماه ۱۳۹۸ دو موج بلند این راهپیمائی درخشان بوده اند. به جرئت می توان گفت اکثریت مردم ایران به این نتیجه رسیده اند که تداوم حکومت اسلامی در هر شکل آن خسارت جبران ناپذیری به وضعیت کنونی ایران و آینده آن خواهد بود.



new/aliafshari.jpg
علی افشاری

شیخ محمود امجد؛ دفاع از مظلوم و خشم حامیان ولایت استبداد

موضع‌گیری محکم آیت‌الله شیخ محمود امجد، علیه اجرای حکم ظالمانه روح‌الله زم موجی از واکنش‌ها در عرصه سیاسی را پدید آورد. استقبال از سخنان او که شجاعانه در داخل کشور خطاب به آقای خامنه‌ای گفت: «از استبداد دست بکشید و توبه کنید» در فضای شبکه‌های اجتماعی مجازی گسترده و کم‌سابقه بود.



رضا جاسکی

«شلیک به شقیقه» چپ

تاملی در مورد حزب

جنبش چپ ایران یکی از تاثیرگذارترین جنبش‌ها در صد و بیست سال اخیر بوده است. یکی از دلایل آشکار آن، تلاش بسیار گسترده، کینه‌توزانه، وحشیانه و در عین حال مذبوحانه حاکمین وقت ایران برای فرو نشاندن و خفه کردن ان بوده است. این چیزی است که همه چپگرایان باید نسبت به آن احساس غرور کنند و می‌کنند. دفاع از میراث گذشته شرطی لازم اما کافی نیست. ارجگذاری مردگان و فحش‌کاری و یا نادیده گرفتن زندگان راه به جایی نمی‌برد.



Taghi
تقی روزبه

تغییرقانون اساسی نظام به شکل خزنده و پراگماتیستی!

نمایندگان مجلس با قیقاج رفتن ذیل عنوان تعیین مصادیق «رجال» بجای آن که به اصل مساله یعنی به روشن کردن تکلیف آپارتاید سیاسی و قانونی و عملی موجود در نظام ولایت فقیه نسبت به زنان (چه برای ریاست جمهوری و چه دیگرنهادهای بالادستی) نظام به پردازد، رسما با دور زدن آن دست نظامیان را برای ورودقانونی و رسمی بازکرده اند. به این ترتیب گردونه «قانون» در ایستگاه «سرداران» که در ادبیات سیاسی خودشان و حتی برخی رسانه ها با تیترهائی چون «رضاخان حزب اللهی که قراراست به پاستور برود کیست؟» بازتاب پیدامی کند، متوقف می شود تا شنلی را که خیاط باشان مجلس ذوب شده به میمنت ورودنظام به مرحله «گام دوم» تدارک دیده اند، بر دوش این کوتوله های سیاسی ابله و کوتاه بین ییافکنند.



farid-ansari-d.jpg
فرید انصاری دزفولی

آخرین چله قرن چگونه گذشت!

«چهل چله است که با استبدادی فراگیر دینی می‌گذرد. استبدادی خونخوار که حتی در خواب هم آن را هیچکس و هیچ موجود زنده‌ای نمی‌دید. به اصطلاح مقدس ترین افراد جامعه ناپاک ترین و بی اخلاق ترین، ددمنشانه ترین و ظالمانه ترین حکومتی را بنا ساختند که تاریخ ایران هرگز و هرگز بخود ندیده بود. دکانداران دین فروش جنس پلید خود را به نمایش گذاشتند تا به مردم ایران بگویند دین و مذهب همه‌اش داستان است و همه چیز باید در خدمت ثروت و قدرت باشد. در واقع این بی دینان دین فروش، مذهب را خری می‌دانند که هم باید بر آن سوار شد و هم مردم را با آن راند.»



mostafa-ghahramani2.jpg
مصطفی قهرمانی

آیت‌الله خامنه‌ای و آیندۀ نظام جمهوری اسلامی!

از انقلاب ایران بر علیه ظلم و جور، ناکارآمدی و اقتدارگرایی آریامهری سال‌ها می‌گذرد، جمهوری اسلامی به‌زودی وارد چهل‌وسومین سال حیات خود می‌شود. ایران تجربۀ بیش از چهل سال حکومت بلامنازع روحانیون و بیش از ۳۱ سال «ولایت مطلقۀ فقیه» تحت زعامت آقای خامنه‌ای را پشت سر گذاشته است. ولی آنچه که هنوز هم‌چنان باقیست ظلم و جور است، فساد و فقر و ناکارآمدی اقتصادی و اقتدارگرایی به نام دین و در لباس "خادمین دین".



effat-mahbaz01.jpg
عفت ماهباز

آخر برگ ریزان

آخرین سرخ برگ های زرد شده زیر پا غژ غژ شان قلب را مالامال از درد و رنج می کند و قلب من غمگین تر از برگ ها از غصه پر می شود و غژ غژ می کند. می خواهم بگریزم و یادم نیاید که فردا ٢٨ آذر است.
اما این بغض خفته که نمی گذارد دست و دلت به کاری رود به تو فاش می گوید نه تقویم دیواری. این غژ، غژ می گوید علی فردا در تپه های اوین اعدام می شود. یادت می آید فریادهای دو کودکی که بر دامن مادر چنگ می زدند و پدر می خواستند. یادت می اید ناله های آرام پدر، که لنگ لنگان، نابارور تا لونا پارک زیر لب دعا زمزمه می کند که لابد خبر دروغ باشد.



abolfazl_mohagheghi_0.jpg
ابوالفضل محققی

چرا نسل جدید ایران ما را نمی شناسد؟ قسمت اول

چرا چنین بر افروخته می شویم وهر تلنگر کوچکی نسبت به راه رفته و نقد گذشته ما را این چنین بر آشفته می سازد؟ مگر نه این که از طریق نقد خواهان نگاهی دقیق تر به خود به گذشته وعمل کرد خود هستیم؟ آیاهریک از ما هم نسلان بعنوان کسانی که پنجاه واندی سال تمام مشغولیت ذهنیمان یافتن راهی برای رسیدن به آزادی ،رهائی از بند استبداد وساختن جامعه ای انسانی خالی ازرنج، زشتی ،ابتذال بر پایه حرمت انسان و حقوق دمکراتیک او بوده حق نداریم که در آستانه هفتاد سالگی بر گردیم به راه رفته خود نظر بیفکنیم واز خود بپرسیم .چه کرده ایم ، چه باید می کردیم . حال چه باید کرد؟



new/ladan3.jpg
امیر حسین لادن

دموکراسی و مبارزه با فقر و گرسنگی؟
مردمسالاری، مسأله ی مرگ و زندگی است

مردمسالاری، برای برخورداری از حق حیات، و زندگی سالم و انسانی است. سیاستِ حکومت های خودکامه و خداسالار، مانند رژیم فقاهتی در ایران، تنها بر اساس ارجحیت هایِ آخوندها و بقایِ حکومت شان می باشد. مردم، نه تنها کوچکترین نقشی ندارند، بل که بهیچوجه به حساب نمی آیند و از ارزش و حیثیتِ انسانی برخوردار نیستند!؟ آمار فقر در ایران بنا به اظهارات متصدیان وزارت کار و کمیسیون اجتماعی مجلس، ۳۲ در صد جمعیت و تعداد گرسنگان 5 میلون تن می باشد!



new/mehdi-fatapour3.jpg
مهدی فتاپور

روزهای دشوار پاییز ۶۲

به احترام خانم رفیعی و آنهایی که زندگی خود را مدیون کمک های آنان در آن روزهای دشوار هستم

ماه‌های شهریور و مهر سال ۶۲ دشوارترین روزهای زندگی من بود. در این دو ماه من چهار بار در تور تعقیب و مراقبت وزارت اطلاعات قرار گرفتم و گریختم. بعد از سی‌وهشت سال هنوز وقتی راجع به آن روزها صحبت یا فکر می‌کنم، شب، کابوس می‌بینم: در انتهای یک خیابان فرعی نیمه‌تاریکم ، سایه موتور دوترکه‌ای سرپیچ خیابان ایستاده است. راننده را که از گوشه دیوار سرک می‌کشد و مرا می‌پاید می‌بینم. من هیچ راهی برای فرار ندارم و پاهایم خشک‌شده است و تکان نمی‌خورد.



dr-hamid-zangane.jpg
دکتر حمید زنگنه

گفتگو با خودم: برگشت به برجام ۲۰۱۸ باید برای ایران غیرقابل قبول باشد

با نگاهی به اوضاع اموردر ایران و امریکا در این مقطع زمانی، می‌توان چگونگی دیدگاه‌های ایرانیان و امریکائی‌ها و دگرگونی این دیدگاه‌ها را دید. تجربه ایران با آقای ترامپ همه ایرانیان را باید به این نتیجه رسانده باشد که نمی‌توان به آقای بایدن نیز اعتماد کرد و امضای یک فرمان دیگرکه رئیس جمهور بعدی می‌تواند بسادگی به دور بیاندازد را قبول کرد. هم‌چنین، عدم تمایل و یا نا توانی دنیا برای انجام تعهداتشان در برجام دلیل دیگری برای عدم قبول برجام ۲۰۱۶-۲۰۱۸ باید باشد. در تمام اختلافات بین ایران و امریکا، همه کشورهای ۵+۱ یا با امریکا همصدا شدند و یا بی طرف ماندند که نتیجه آن در عمل همان طرفداری از امریکا شد.



new/hadi-zamani1.jpg
هادی زمانی

توافقنامه همکاری ۲۵ ساله ایران و چین
بخش نخست: استراتژی سرمایه‌گذاری خارجی چین

توافقنامه همکاری ۲۵ ساله ایران و چین بحث‌های گسترده و گاه تندی را در مخالفت و موافقت با این قرارداد برانگیخته است. هدف این نوشته ارائه نگاهی کوتاه به استراتژی و عملکرد سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی برونمرزی[۱] چین است تا شاید بتواند به ارزیابی این موضوع کمک کند. بخش نخست این نوشته که در زیر میآید به استراتژی سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی چین میپردازد. بخش دوم تاثیر سرمایه‌گذاری خارجی چین بر کشورهای دریافت کننده آنرا بررسی میکند. بخش سوم به ارزیابی چشم‌انداز توافقنامه همکاری ۲۵ ساله ایران و چین در چارچوب استراتژی و عملکرد سرمایه‌گذاری خارجی چین میپردازد.



new/bagher-mortazawi2.jpg
باقر مرتضوی

بازاندیشی شب یلدای خونین ۱۳۵۵

چهل و چهار سال پيش ساواك با همدستى سيروس نهاوندى، سناريوى قتل عده‌اى از پاك‌ترين انقلابيون كشورمان را در خيابان وثوق، شهرآرا و کرج در دو روز پی در پی (شب یلدا) به مورد اجرا در آورد. سیروس نهاوندی خود در برخی از بازجوئی‌ها و شکنجه‌ها حضور فعال داشت.
شاید سئوال شود که بعد از گذشت چهل و چهار سال چرا باز در این باره می‌نویسم؟ بارها گفته‌ام و باز تکرار می‌کنم؛ تا زمانی‌که جان بر تن دارم، قاتلین آزاداندیشان را نخواهم بخشید و رفقایم را هرگز فراموش نخواهم کرد؛ رفقایی که در ارتباط با خیانت نهاوندی سربه‌نیست شدند و یا اعدام گردیدند.



Behrouz-Sotoudeh.jpg
بهروز ستوده

سه شریک جنایت جمهوری اسلامی دربقتل رساندن روح‌الله زم

روح الله زم، طفلی که چندماه پیش ازانقلاب ۵۷ بدنیا آمد وپدرش که درآن روزهای پُرجوش وخروش شیفته خمینی بود، فرزند نوررسیده را "روح الله" نام نهاد شاید به این امیدکه وقتی بالیدوبزرگ شد اوهم مانندخودش مُرید وشیفته روح الله خمینی گردد! بی گمان اگرروح الله خمینی زنده بود ودگراندیشی روح الله زم را میدید همین حکمی را درموردش صادرمیکرد که خامنه ای صادرکرده است، قتل حکومتی. بیادآورید هزاران دگراندیش وروزنامه نگارایرانی که درجمهوری اسلامی به جُرم گفتن ونوشتن واندیشیدن بقتل رسیدند.



شیرین سمیعی

شکست دیروز ایران از اعراب و تهاجم امروز ملایان به ایرانیان

تهاجم اعراب ملت ما را به خواب عمیقی در اسلام شان فرو برد، مگر تهاجم ملایان او را از این خواب هزار و چهار صد ساله اش بیدار کند و به خودش بشناساند! در باره ریا و تزویر این جماعت هر چه بگوییم کم گفته ایم و فرهیختگان کشور ما هزار و چهارصد سال است همچنان می گویند و می کوشند این شیاطین دین را به ملت بشناسانند و او را از خواب خوش بهشت و حور و غلمانش بیدار کنند و هنوز موفق نشده اند!



new/yadollah-baladi4.jpg
یدالله بلدی

فروش کلیه و نوزاد آخرین امید تهیدستان

یاور ۳۵ ساله اهل الیگودرزمضطرب ونگران دربرابر یکی از بیمارستانهای تهران درحال گفتگو بایکی از دلالان کلیه است وبا التماس ازاو خواهش میکند تاهرچه زودتر کلیه اش را بفروش برساند زیرا فرزندان نیمه گرسنه اش چشم براه پدرشان هستند، یاور چندروز است برای فروش کلیه اش به تهران آمده وشبها در یک ساختمان نیمه تمام که همشهریانش درآنجا کار میکنند شب را به صبح میرساند، یاورنمونه ایست از انسانهای درمانده ایکه آخرین امید شان برای تامین هزینه های چندماه اززندگی فلاکت بارشان فروش کلیه یانوزاد است.



new/alireza-manafzade1.jpg
علیرضا مناف زاده

سرگذشت چپِ اسلام‌گرا در فرانسه
و همدستیِ فکری این جریان با اسلام سیاسی

چندی پیش ژان میشل بلانکه، وزیر آموزش ملیِ فرانسه، در گفت و گو‌ با یکی از رادیوهای آن کشور و سپس در مجلس سنا دانشگاه‌های فرانسه را عرصۀ تاخت وتاز «چپِ اسلام‌گرا» خواند و از هم‌سوییِ فکری این جریان با تروریسم اسلامی سخن گفت. سخنان این وزیر خشم گروهی از دانشگاهیان را برانگیخت چنان که بی‌درنگ زبان به نکوهش او گشودند. اما گروه دیگری از دانشگاهیان و پژوهشگرانِ فرانسوی از افق‌هایِ فکری گوناگون به دفاع از وزیر آموزش ملی برخاستند و با انتشار مانیفستی زیر عنوان «مانیفستِ ۱۰۰» همدستی فکری اسلام‌گرایان و «چپِ اسلام‌گرا» را در دانشگاه‌های فرانسه محکوم کردند و نسبت به کژروی‌های ایدئولوژیک در آموزش عالی هشدار دادند.



new/eghtesade-vaghean-moujoud01.jpg
سیاوش قائنی

«اقتصاد واقعاً موجود»
نیولیبرالیسم یا اقتصاد بازار؟

امروز که در افکار عمومی و به ویژه در میان روشنفکران واژه نئولیبرالیسم و سرمایه داری تا حدی بار منفی پیدا کرده است، در اغلب کشور ها از جمله کشورهای پیشرفته صنعتی، بسیاری از پیروان نئولیبرالیسم در گفتما‌ های عمومی و نوشته های خود برای تعریف«اقتصاد واقعاً موجود» آگاهانه برای گمراهی افکار عمومی واژه «اقتصاد بازار» را به کار میبرند.
نویسنده در این نوشتار می کوشد نشان دهد که اقتصاد نئولیبرالیستی یا « اقتصاد واقعاً موجود» با «اقتصاد بازار آزاد» یا اقتصاد کلاسیک نزدیکی چندانی ندارد.



س. حمیدی

بایدن در هیأتی از منجی و رهاننده

جمهوری اسلامی اکنون قصد دارد همراه با بازگشت امریکا به برجام سیاست برگرداندن ارزهای خود را از بانک‌های خارجی به اجرا بگذارد. دولت ایران در صورت عملیاتی شدن چنین توافقی، چیزی حدود سی‌صد میلیارد دلار ارز خارجی به دست خواهد آورد. اما مردم بین خود واگویه‌ای را تکرار می‌کنند که سیدحسن نصرالله از هم‌اکنون برای دریافت دلارهای جدید، به انتظار نشسته است. دفعه‌ی پیش نیز دولت ایران همین سیاست نامردمی را به پیش برد. یعنی پول‌های بلوکه شده را به داخل کشور کشانیدند و دلارهای یاد شده را خیلی زود در جیب امثال سیدحسن نصرالله‌های شناخته و ناشناخته جاسازی نمودند. اکنون هم همه‌ی مردم از نو دولت‌مردان جمهوری اسلامی را به ادامه‌ی همین سیاست‌های نامردمی متهم می‌کنند. چون سرانجام همین دلارها در این‌جا و آنجای جهان، پشتوانه‌ای برای ترور و تخریب قرار خواهد گرفت.



»  زمان پایان دادن به دشمنی با آمریکا فرا رسیده ‌است!
»  ۱۰دسامبر روزجهانی حقوق بشرو پیام مادران داغدیده ودادخواه ایران به خارج نشین ها !
»  ۲۱ آذر، « روز نجات آذربایجان» ؟؟ نمایش در دو پرده
»  آیینه تمام نمای جمهوری اسلامی: خصوصی سازی
»  چگونگی مقابلۀ سلطه گران با انقلاب-گاه شمار انقلاب
»  خبر کوتاه بود، علیرضا جباری، با قلبی تپنده برای آزادی از میان ما رفت!
»  در رثای علی رضا جباری،
»  شانزده آذر و دانشجویان بسیجی پیرو خامنه ای
»  جنبش دانشجویی برای احیای دوباره نیازمند چیست؟
»  به مناسبت فرارسیدن ۱۶ آذر
»  بخوان ببین چه کسی را کُشتیم!
»  راست افراطی و سلطنت طلبان بازندگان انتخابات امريکا
»  چشم‌انداز کنونی جنبش دانشجویی
»  چشم انداز رابطه ایران-آمریکا بعد از ترامپ
»  الهیات سیاسی سکولار و پارادوکس حافظه تاریخی
»  چند نکته پیرامون لایحه بودجه ۱۴۰۰
»  او سراَفراز زیست
»  مردی بزرگ در بدرقه ای پرشور وسنت شکن .
»  روز جهانی افراد دارای معلولیت و روزگار سخت آنان
»  سانسور در ایران
»  آمریکا ستیزی در جمهوری اسلامی، سیاستی اعتقادی - منفعتی است!
»  گستره‌های دروغ و فریب در آمارهای کرونایی
»  رادیوسکوپی پیکره فاسد سازمان‌های امنیتی رژیم
»  ترور کارشناسان اتمی، سیاست جنگ و صلح رژیم اسلامی
»  عملیات سر بریدن پروژه ی موساد برای مبارزه با تسلیحات هسته ای ایران
»  رهایش و دشمنانش چالش‌های پیشاروی امر رهایی