ladan.jpg
امیر حسین لادن

جمهوری اسلامی و دیگر دشمنان، موجودیت و هستیِ ایران را به مخاطره انداخته اند!

اولین ، بزرگترین و خطرناک ترین دشمن کشور و مردممان ، ولایت فقیه و جمهوری اسلامی است. رژیم فقاهتی ، در درجۀ اول ، با سی سال بی لیاقتی ، بی کفایتی و فساد مالی - اقتصاد کشور را ورشکسته و مردم را تا فقر و درماندگی سقوط داده است. دوماً ، سیاست خارجی رژیم با بی اعتنائی به واقعیت ها ، حذر از شعور و منطق ، دشمن تراشی ، اتکاء به شعار و معجزه و واهمه گرائی ؛ تمامیت ارضی و حتی موجودیت ایران را به مخاطره انداخته است.



nikrouz-owladazami-s.jpg
نیکروز اولاداعظمی

دو عاملی که می تواند نظام اسلامی را به تمکین وادارد

دو عاملی که می تواند بر این بن بست طولانی مدت و خصوصأ خشونت نهادینه شده کارگر افتد و بر آن خط بطلان کشد و هم اکنون نشانه های آنرا شاهدیم، یکی عنصر مدنی و دموکراسی نسبتأ قدرتمند و دیگری رسمیت یافتن بلوک سیاسی متفاوت در رأس هرم قدرت است. این هر دو عامل مهم و فاکتور اساسی، مستبدترین حکومت ها را در نهایت به تمکین وا می دارد. فرایند دموکراسی در جوامع با نظامات مدرنیته کنونی از ممکنات فراهم شده ی این دو عامل بوده است.



فریبا ثابت

آخرین نگاه ... ها

سکوت مرگباری بند را در خود فرو برده است. همه سر جای خود به طرف پاسداران میخ کوب شده اند. فقط نگاه های پرسش جو و مضطرب است و دیگر هیچ. ثانیه ها هم به سختی می گذرند. ناگهان صدای محمدی پاسدار سکوت را می شکند.
مریم گلزاده غفوری، فضیلت .. فریبا... فرزانه همه با چادر و چشم بند آماده شوید. زود!
صدا از کسی در نمی آید. تنها نگاه است که رد وبدل میشود.
از حکم سنگین ها شروع کرده اند. هر چهار نفر محکوم به حبس ابد هستند.
به اتاق هایشان می روند تا چادر و چشم بند هاشان را بردارند. بقیه هم چنان درراهرو بند ایستاده و به هم دیگر نگاه می کنند.



mohamadreza-shalgoni-s.jpg
محمد رضا شالگونی

نگاهی به ترازنامه پروژۀ نیروگاه بوشهر

طرحی که قرار بوده حداکثر در طول ۵ سال اجرا شود ، به یک روایت ۳۵ سال طول کشیده و به روایتی دیگر ۱۵ سال ، با هزینه های مستقیم ( و مخصوصاً ) غیر مستقیم بسیار بالا و آینده ای نامعلوم. چنین طرحی را یک پیروزی بزرگ و تاریخی برای مردم ایران قلمداد می کنند که سرآغاز دستیابی ما به تکنولوژی طلایی هسته ای است و انرژی ارزان و تمییز در اختیار ایرانیان خواهد گذاشت. تازه این مقدمه ای است برای طرح های بزرگ تری که مردم ایران و مخصوصاً زحمتکشان این کشور همین الآن لگدش را می خورند. فراموش نباید کرد که طرح بوشهر کم هزینه ترین و کم دردسرساز ترین بخش طرح هایی است که رهبران جمهوری اسلامی برای اتمی کردن ایران در دست اجرا دارند و برای رسیدن به آن با زندگی ۷۳ میلیون ایرانی قمار می کنند.



دنیز ایشچی

"چیستی" و "کیستی" در قدرت سیاسی، آیا عجله میکنیم
یا فرصتها را از دست میدهیم

تنها راه برون رفت از این بحران، شکل دهی به ساختاری جبهه ای فراگیر، سکولار و دموکراتیک از همه نیروهای اپوزیسیون سکولار دموکراتیک که به موازات جمهوری اسلامی ایران شکل گرفته و به رقابت سیاسی با آن بپردازد. چنین ساختاری با مضمون و منشورسکولاریسم، دموکراسی و مدرنیته در راستای رفع هر گونه تبعیض جنسی، ملّی و غیره و استقرار عدالت اجتماعی باید برنامه مستّقل خود را داشته باشد که بعداُ میتواند به قانون اساسی آلترناتیو تبدیل گردد. این حرکت باید رهبران پیشاهنگ شایسته مستقّل خود را که سمبل آرمانهای دموکراتیک و علمی فرهنگی مدرن و تحوّلگرایانه میباشد را در سطح جنبش ارائه و برجسته نماید.



seyedhosein-javdai.jpg
سیدحسین جاودانی

در ستایش شیوا
خاطره ای کوچک از دختری بزرگ

گویی شیوا ژاندارک وار به ما می آموزد که باید برای تغییر وضعیت احساس مسئولیت کنیم و بدانیم که دفاع از حقوق بشر فارغ از هر اعتقادی اولویت کار همه ماست.
روزگار البته این چنین نخواهد ماند و شیوا چون زنی نستوه و آزاده، همپایه مادر ترزا ارج و قرب خواهد یافت و ایرانیان کلاه خود را به احترام چنین بانویی از سر برخواهند داشت. اما تا آنروز، فرصت را در دفاع و حمایت از شیوا نظرآهاری در مقابل اتهامات بی اساس وارده بر او مغتنم شماریم.



مجید خوشدل

تحرکات عوامل اطلاعاتی رژیم اسلامی در خارج کشور

گفتگو با حمید نوذری

حکومت اسلامی ایران در کنار سرکوب مخالفان سیاسی در داخل، دامنه سرکوب سیاسی و تروریسم دولتی را از آغاز به قدرت رسیدن خود به خارج از مرزهای ایران منتقل کرده است. در یک دوره پانزده ساله بیش از دویست تن از مخالفان حکومت ایران در خارج کشور ترور شده اند. بخش دیگری از فعالان سیاسی، فرهنگی و هنری پس از خریداری شدن به بلندگوهای تبلیغی رژیم اسلامی در خارج کشور بدل گردیده اند.



ک. معمار

وقتی کمونیست ها نباشند، هر کاری می توان کرد؛

عمری تمام دولت های روی کار آمده در ایران در دو رژیم به حزب توده ، برچسب ، جاسوس، عامل بیگانه و وطن فروش زدند. انها را" توده نفتی" وخائن قلمداد کردند. پس از کشتار زندانیان سیاسی در سال 67، آیت الله خمینی، به مریدان خود این پیام را داد که از این به بعد هیچ کس را دخیل در کار خود و واسطه روابط خود قرار ندهید. زمین را من برایتان "پاک" کردم خود عمل نمائید.



doshouki.jpg
دكتر عبدالستار دوشوكی

گزارش کمیسیون رفع تبعیض نژادی
و "سکوت" رسانه های ایرانی

کمیسیون هیجده نفره رفع تبعیض نژادی سازمان ملل مـتـحـد، ایران را به دلیل عدم ارائه آمارهای لازم در مورد اقوام و مناطق اقوام نشین ایرانی، علیرغم سرشماری نفوس کشور در سال ۲۰۰۷ در ایران، سرزنش نموده است. در این گزارش آمده است که مشارکت عملی افراد و گروه های وابسته به اقوام ایرانی در امور مملکتی و عمومی بسیار پاینتر از حد انتظار می باشد.



farhang-ghassemi2.jpg
فرهنگ قاسمي*

اپوزیسیون : کارنامه و چشم انداز

اگر برای خود به عنوان اپوزیسیون جمهوری اسلامی، فضیلتی قایل هستیم، نباید به هیچ قیمت با مخالفان دمکراسی و آزادی که بر میهن حکومت می کنند سر آشتی و سازش داشته و در دام تظاهر و عوام فریبی آنها افتاد، بلکه باید در سایه ی تفاهم و همبستگی، اقدام های تاکتیکی و استراتژیکی خود را برای به دست گرفتن قدرت آماده کنیم.



اسماعیل سپهر

آسیب شناسی مبانی تاکتیکی چپ انقلابی

نگاهی انتقادی به موضع چپ رادیکال در برابر خیزش سیاسی – مدنی اخیر مردم ایران و موضع عمومی آن در برابر رفرمها و جنبش های رفرمیستی ( قسمت سوم )

با حرکت از موضع قدرت یابی آحاد طبقه، هر رفرم ابتکاری بورژوازی و هر تحرک و جنبش رفرمیستی تحت رهبری و هدایت نیروهای بورژوایی، آنگاه - و فقط آنگاه - در خور و شایسته تخطئه و انکار چپ رادیکال تشخیص داده می شود که کارگران و زحمتکشان حقیقتاً از آگاهی، سامان یابی و توانایی تحمیل رفرم های سطوح عالیتر به بورژوازی و یا انجام تحولات انقلابی و بنیانی در مسیر ایجاد سوسیالیسم، برخوردار باشند.



Fatapour200
مهدی فتاپور

جنبش سبز، جنبش مجموعه‌ای از نیروهاست

گفتگوی علی خردپیر با مهدی فتاپور

کسانی در این جنبش به عنوان ناراضیان شرایط شرکت کردند چراکه فکر می‌کردند رژیم به همین شکل و همین چارچوب عمومی باید کارآرا تر باشد. آنان بر این باور بودند که آقای احمدی نژاد حکومت را به خطر انداخته است. نمونه این طرز تفکر آقای‌هاشمی رفسنجانی و برخی از نمایندگان مجلس خبرگان بوده اند که برخورد مثبتی با جنبش می‌کنند. کسانی هم در این جنبش مشارکت داشته اند که فکر می‌کنند باید تحولات سیاسی بیادینی در جامعه به وجود آید. کسانی که مخالف تبعیض اند. تبعیضی که در همه ابعاد در جامعه ما نمایان است. تبعیض علیه زنان، علیه اقوام و ملیت‌ها، علیه اقلیت‌های دینی، تبعیض علیه کسانی که در چارچوب رژیم نیستند اما خواهان مشارکت هستند.



احمد فرهادی

پیش‌نهاد به هم میهنان!
اعلام جرم علیه معاون سپاه در مورد تقلب در انتخابات ریاست جمهوری

در ۱۴ ماهه‌ی پس از کودتا پرده‌های بسیاری از جلوی چشم‌ها کنار رفته و بر بسیاری از زوایای تاریک پشت پرده‌ی کودتا نور تابیده است. اکنون دیگر اوضاع برای تقریبا همه‌ی بازیگران جبهه‌های متخاصم و کنش‌گران و ناظران سیاسی از هر جبهه‌ای روشن شده است. اما تا کنون نظیر چنین سندی از ستاد کودتا انتشار نیافته بود. این سندی بی‌نظیر است که حاوی اقرار علنی به اقدام به کودتا است.



esfahani.jpg
محمدعلی اصفهانی

جنبش اگر به بهانه تهديد جنگ، عقب نشينی کند کارش تمام است

انتشار مقاله يی به قلم يکی از مجموعه مشاوران سابق مهندس موسوی، در سايت کلمه که نزديک به موسوی است، نوشتن اين يادداشت بسيار شتابزده را ضروری کرده است.
خلاصه ی حرف آقای ابوالفضل فاتح اين است:
ـ از آنجا که تهديد تجاوز نظامی به ايران جدی است، بهتر است که جنبش برای نشان دادن يکپارچگی مردم ايران در برابر تجاوز بيگانه، کمی معتدل شود و به نوعی تعامل با اصحاب قدرت بپردازد.



bayatzade.jpg
منصور بيات زاده

توضيحی کوتاه درباره دلايل پيوند مفاهيم«آزادی و استقلال »
دربين طرفداران «راه مصدق»

تأملی بر گفتار دکتر همايون کاتوزيان در باره کودتای ٢٨ مرداد ١٣٣٢

درباره چگونگی امرسرنگونی دولت ملی و قانونی دکترمصدق تاکنون از زوايای مختلف ، نوشته های تحقيقی و علمی ، کتابهای تاريخی و مقالات سياسی تحرير شده و بيانيه ها ، اعلاميه ها و قطعنامه های سياسی صادر گرديده است.



borghei.jpg
محمد برقعی

جدال فکری چهار متفکر در مورد دین

رابطه ی دین و سیاست و هویت اسلام از مباحثی است که در این سالها ذهن بسیاری از ایرانیان را به خود مشغول داشته است. اینکه اسلام چگونه دینی است و نقش سیاسی آن چه باید باشد. در این نوشتار تلاش شده نظر چهار متفکر ایرانی در این زمینه به طور فشرده و بنیانی مطرح شده و تفاوت بینش آنان با یکدیگر روشن شود.



دنیز ایشچی

وقتی که سازمانهای سیاسی درجا میزنند، تحوّلگرایان آزاده ابتکار عمل را بدست میگیرند

اولّین همایش سکولار دموکراتهای آمریکا ی شمالی یکی از گامهای بلندی میتواند باشد که زمزمه های مشابه آنرا در اقصا نقاط دنیا میشود شنید. این گونه حرکات گام بلندی در راستای پر کردن این خلاء بزرگی است که سازمانهای سیاسی سکولار دموکرات با سماجت سکتاریستی نمیخواهند آنرا پر کنند. زمزمه های تشکیل دهی ساختارهای فراگیرتری از فعّالین سیاسی سکولار دموکراتیک در اقصا نقاط دنیا شنیده میشود.



نادر عصاره

يا ماجراجوئی، تشدید تحریم ها و احتمال جنگ
يا مذاکره بی قید و شرط برای آشتی و تشنج زدائی!

هدف مذاکره بی قید و شرط ، آشتی و تشنج زدائی از راه اجرای مصوبات شورای امنیت در باره بحران هسته ای، با تعلیق غنی سازی، عدم دخالت های بحران ساز در مناقشات منطقه ای و تعلیق تحریم هاست. شرکت رژیم اسلامی در این گفتگوها و رفع تحریم ها، پذیرش موجودیت و امنیت آن را فراهم می کند، ضمن آن که سرنوشت این رژیم استبدادی به مبارزات مردم ایران بسته می شود.



hazhir-palaschi-1.jpg
هژیر پلاسچی

شصت و هفتی از آن خودشان

مسئله تنها سکوت نیست. اصلاح طلبان نمی توانند با تقلیل مشارکت خودشان در کشتارهای دهه ی شصت شانه بالا بیندازند با ژست های حق به جانب بگویند: «ما تنها سکوت کردیم، مثل خود شما». مسئله ی دادخواهی کشته گان دهه ی شصت به محاکمه کشیدن تمامی عوامل ریز و درشتی است که در تحکیم، تثبیت و ماندگاری نظمی که هزاران نفر از مخالفان خود را به جوخه های اعدام سپرد، نقش داشتند.



yahyai.jpg
دکتر محمد حسین یحیایی

آغاز پایان یک دوره

بیش از یک سال از کودتای انتخاباتی خرداد 88 با شرکت نظامی امنیتی های دولت در دولت می گذرد، هر روز بخش هایی از چگونگی، آماده سازی و اجرای طرح از سوی مجریان آن به شیوه های مختلف باز گو می شود. طراحان و مجریان توطئه کودتا، میزان شرکت در انتخابات، درصد رأی کاندید مورد نظر، تأیید رهبری پیش از تأیید صحت انتخابات از سوی شورای نگهبان و دستگیری های گسترده را پیش از انتشار نتایج انتخابات پیش بینی کرده بودند، ولی آنکه از قلم افتاده و یا به ذهن نظامی امنیتی ها راه پیدا نمی کرد ایستادگی، پایداری و مقاومت توده های مردمی بود که خود جوش، مسالمت آمیز و دور از خشونت به خیابان ها ریختند و خواستار رأی خود شدند.



مجيد سيادت

يک طرح اوليه درباره مشی مبارزاتی سکولارها در موقعيت کنونی

فقدان صدای مستقل و قدرتمند سکولار طبيعتا به نگرانی در مورد آينده جنبش دامن می زند. در شرايطی که صدای قدرتمند و با نفوذ سکولار وجود ندارد اين نگرانی باقی می ماند که در صورت پيروزی مبارزه کنونی، باز هم به قولهای داده شده عمل نشود و آنها در عمل به فراموشی سپرده شوند. بهترين تضمين موفقيت جنبش و حفظ دستاوردهای مبارزه کنونی، وجود صدای مستقل و قدرتمندی است که جدا از اراده رهبری کنونی در خدمت آزادی حرکت کند.



محمود راسخ (افشار)

غوري در بيانيه‌ي شماره‌ي ۱۸ آقاي موسوي
يا ناسخ و منسوخ به روايت آقاي موسوي

اگر شما به ادعاي خود مبني بر اين كه جنبش سبز و بنا بر برداشت شما از جنبش سبز، يعني اكثريت بسيار بزرگي از مردم ايران خواهان استمرار نظام اسلامي مي‌باشند، واقعا باور داريد و راي مردم را ملاك مي‌شماريد آيا در زماني كه اصل نظام اسلامي مورد سئوال قرار گرفته است شما نبايد خواهان اين باشيد كه براي رفع هرگونه شك و شبه، خود اين امر به راي مردم گذاشته شود كه آيا خواهان نظامي اسلامي، از هر نوع كه باشد، مي‌باشند يا نه؟



احمد فرهادی

تار عنکبوت معاون سپاه!

بلوک حاکم در باتلاق بحران‌ها گیر کرده و هرچه دست و پا می‌زند بیش‌تر فرو می‌رود. اما هشیار باید بود که ادامه‌ی این وضع به زیان کشور است. نگرانی از این است که ادامه‌ی وضع، کشور را با خطرات بیش‌تری روبرو کند. امیدی به "رهبر" و سرداران غارتگر و مستبد نیست و نمی‌تواند باشد. این جنبش است که، به شمول رهبران‌اش، و هر آن ایرانی میهن دوستی که کوچک‌ترین مسئولیتی در قبال کشورش احساس می‌کند، باید آستین‌ها را بالا بزند و در راستای سرعت بخشیدن به پویش گذر از این اوضاع دردناک بکوشد.



esfahani.jpg
محمدعلی اصفهانی

آن ها دارند فرو می پاشند!

آن ها دارند فرو می پاشند. از درون. نه مثل ميوه يی که فرو می پاشد تا دانه يی را که در دل خود پرورانيده است به سينه ی خاک بسپارد. بلکه مثل لاشه يی که گنديده است و در حال تجزيه شدن است.
آنچه ما به نام ميوه می شناسيم و گمان می بريم که غايت گياه، رسيدن به آن است، هيچ نيست به جز حفاظی برای دانه. برآمده از نياز گياه به تکثير خود در ابعاد مضاعف در مضاعف.



moayedzade.jpg
مهدی مویدزاده

قانون واراده ملت

حکومت قانونی برگزیده ملت قوانینی را باید اجرا کند که حقوق اساسی وانسانی ملت درآن ملحوظ شده باشد وگر جز این باشد،ضروری است که با تکیه به اراده ملت قوانین تغییر کند .قانونی که به اراده ملت شکل گرفته است در راستای منافع ملی است .دکتر مصدق براین باور بود که قانون برای مردم واراده مردم سازنده قانون است ومصدق در دوران کوتاه نخست وزیری اش به قانون واراده ملت پای بند بود.



»  مقدمه ای در دفاع از علوم انسانی در ایران:
»  شباهت پیامدهای دو کودتا در ایران
»  عاشق ترین عاشقان، متهم به عاشق کشی و بربریت
»  آسیب شناسی مبانی تاکتیکی چپ انقلابی
»  مخاطبان فارسی زبان در جست و جو سبک ها متفاوت زندگي
»  سنگسار یا« جنایت مُقدّس»
»  زندانی ای اوج فریاد
»  تشدید شکاف های درونی حاکمیت درفازجدید بحران
»  باز خوانی برگی از تاریخ معاصر نظام های تمامیت خواه
»  کل ، کاذب است
»  عملیات انتحاری
»  جنبش سبز فاصلۀ تَوَهُم با واقعیت
»  آسیب شناسی مبانی تاکتیکی چپ انقلابی
»  آنان هفــــده نفــر نیسـتند
»  امروز هم اسباب و هم اراده اش را داریم
»  نخبگان در حکومت اسلامی ایران
»  آزادی و اختیار
»  آنها گرسنه اند، ما زر می زنیم
»  به سرگردانی و بلاتکلیفی محمد مصطفایی، وکیل محرومان ایرانی در ترکیه پایان دهید
»  بحران کنونی نتيجه تحولات اجتماعی است
»  "کمان حادثه را عاقبت بود قوسي"
»  دیر شده است خیلی دیر.از که می خواهید عذر خواهی کنید؟
»  مسائلي كه در برابر جنبش براندازي قرار دارد
»  سیاسی بودن یا سیاسی نبودن
»  راه نجات (۲): گذار از جنبش سبز به جنبش نجات
»  کرنای تحریم و کوس جنگ!
»  کشتارزندانیان سیاسی ورسالت آیت الله خمینی!
»  با مسکوت شدن جنبش سبز،ایمان بیاوریم به آغاز فصل سرد
»  روشنفکری دینی چیست وروشنفکر دین کیست؟
»  سراب گمراه کننده انتخابات آزاد
»  گسست