Shariati-shariatrazavi1.jpg
رضا راهدار

در رثای یک زن

دکتر پوران شریعت رضوی

نسل ما با چنان شور و حالی به مبارزه رو آورده بودند و در راهش از هیچ فداکاری دریغ نداشتند. چنان بود که قیام به انقلاب کشید و سلطه سلطنت و استبداد برچیده شد. اما هیهات که چه شد!!! راهیان انقلاب و دردمندان مردم دنیایی دیگر در پیش داشتند که ناگاه سرو کله ریش سفیدان و معامه گران حرفه ای پیدا شد و آن شد که در فرانسه و تهران با ساخت و باخت ماهرانه خمینی را بر تارک ملت ایران نشاندند. از آن پس ورق دگرگون شد و حاشیه نشینان حرفه ای از داخل و خارج صف کشیدند و هر یک برای پست و مقامی پر نام و نان به رقابت پرداختند. نمی دانم که آنها در آن چنته پوسیده و یخ زده چه دیده بودند که چنان مستانه دست و پا می بوسیدند؟



alisamad02.jpg
علی صمد

مخالفت با مجازات اعدام و دفاع از «حق زندگی»

در پاسخ به فراخوان عفو بین الملل بلژیک برای راهپیمایی با درخواست حذف مجازات اعدام در سطح جهان و آزادی فوری و بدون قید و شرط آتنا دائمی که بخاطر مخالفت با مجازات اعدام در ایران زندانی شده است تاکنون دو تشکل ایرانی" انجمن حقوق بشری امید" و " حزب چپ ایران (فداییان خلق) اعلامیه در سایت های پربینده انتشار داده اند که در تظاهرات " نه به اعدام" شرکت خواهند کرد. و از ایرانیان مقیم بلژیک دعوت کرده اند که در این تظاهرات شرکت کنند.



Deniz
دنیز ایشچی

پروژه آمریکائی گماشتن دست چین شده ها

" حکومت در تبعید ققنوس ایرانی"

در مورد ایران ناسیونالیستهای باستان پرست ایرانی برای پیاده کردن این بخش از پروژه آمریکائی تعیین گردیده اند. اخیرا مجاهدین خلق ایران که به سابقه عملیات میلیشیائی نظامی خویش می بالند و حاضر به دریوزگی زیر علم هر دولت خارجی تجاوزگری میباشند، امروز با تعریف و تمجید های نماینده فاشیستی حاکمیت آمریکا، روودی جولیانی ، شهردار سابق نیویورک و وکیل مخصوص آقای دونالد ترامپ پرچم آزادی خواهی خویش را در مراسم سخنرانی ایشان بلند میکنند. این نیروها بعنوان ستون پنجم داخلی چنین پروژه ای همگام با پیشرفت پروژه ققنوس منتظر میباشند تا وظایف داخلی تعیین شده خویش را بجای بیاورند.



ladan.jpg
امیر حسین لادن

کنفرانس ورشو
و شلبی هایِ امیدوار ایرانی!؟

هدفِ آپوزیسیونی که در کنار کنفرانس ورشو جمع شده بودند و پشت آمریکا و اسرائیل و شرکا، سینه می زدند، ربطی به گرفتاری های هم میهنانمان در ایران و مشکلات کشورمان ندارد!؟ بلکه این اشخاص فرصت طلب که برای کسب مقام و مطرح بودن، حاضرند همه چیز را فدا کنند، گمراهانی که تنها به دنبال منافع و مقاصد خودشان هستند، و امیدوار بودند که مورد توجه اربابانِ جنگ طلبشان واقع شوند و به مقام احمد چلبی ایرانی برسند!؟



alisamad02.jpg
علی صمد

ما همه اسماعیل بخشی و سپیده قلیان هستیم!

اقدام برای انتشار "اعترافات اجباری و دروغین" و اقرارهای تحت فشار زندانیان فعال در عرصه سیاسی، مدنی، صنفی و اجتماعی از تلويزيون دولتی ايران، امری جدید و ناشناخته نیست. همه ما با این نمایش ها و شوهای تلویزیونی آشنا هستیم و در حدود ۸۰ سال است که این شیوه اعتراف گیری در نهاد‌های امنیتی و اطلاعاتی حکومت های ایران ریشه دوانده و علیرغم افشاگری های گسترده و نخ‌نما شدگی، به حیات خود ادامه داده است.



madar-lotfi-01.jpg
ناصر رحیم‌خانی

در بزرگ داشت بانو فروغ تاجبخش، مادر لطفی

مادران خاوران از آن کشتارِ دهشت بار گفتند و نوشتند، در همه ی آن سال های سرکوب و سکوت، در آن فضای غبارآلود و روان کوب پس از جنگ هشت ساله ، سیاست تعدیل اقتصادی وهمزمان گسترش حذف و سرکوب ، ازمیان برداشتن روشنفکران و اهل قلم ، ترور کوشندگان سیاسی داخل و خارج ، سانسور و خودسانسوری تحمیلی ، فاصله ها ، فاصله ها ، در خود فرورفتن ها ، دَم فروبستن ها .
در ایران گوئی تنها علی اشرف درویشیان بود و داستان ها و تمثیل هایش از کشتار زندانیان و در خارج نسیم خاکسار.
سکوت و پرده پوشی آگاهانه و فرصت طلبانه ی اصلاح طلبان .
و نگذریم . نگذریم ازکلبی مسلکی کس و کسانی از آنان در توجیه آن کشتار .



arash9.jpg
آرش کمانگر

ققنوس اسم رمز کرکس!!

این پروژه بنام فعالیت علمی دارد مقدمات یک دولت یا کابینه در تبعید را کلید میزند. اینها میخواهند چیزی آماده و حاضر داشته باشند تا اگر به کمک انقلاب مردم و یا حمله امریکا و متحدینش، رژیم ایران سرنگون شد از مجاهدین خلق که هم رئیس جمهور و هم دولت در تبعید دارند عقب نمانند.
بدین ترتیب مشخص می شود که این پروژه به اصطلاح علمی، قبل از آنکه به پرنده افسانه ای: ققنوس شبیه باشد که بعد از سوختن، از خاکسترش دوباره متولد می شود و پرواز رهایی بخش خود را آغاز میکند، بیشتر به کرکس شبیه خواهد بود که از حاصل شکار دیگران به شیوه ای لاشخورانه بهره میبرد و میخواهد حاصل زحمت انقلابی مردم ایران و در راس آنها طبقه کارگر را مال خود کند.



abolfazl_mohagheghi_0.jpg
ابوالفضل محققی

نام من سرود ای ایران است!

زمانی که خاک این سرزمین در زیر پای سربازان متفقین می لرزید و پرچم آن ها در استر آباد به اهتزاز در آمده بود ، نا امیدی ویاس بر دل ها حکم می راند! نطفه من که هم زاد خاک وهم نام این سرزمین ام از زبان یک شاعر یک ترانه سرای به شور آمده به نام" گل گلاب"متولد شدم ! در موسیقی بزرگ مردی به نام روح الله خالقی جان یافتم و با صدای ابریشمی آزاده ای به نام بنان بر دل ها نشستم.



Taghi
تقی روزبه

«هویت ایرانی» به مثابه برابرنهاد«هویت دینی» به چه معناست؟

نگاهی به ببانیه اخیررضاپهلوی به مناسبت چهلمین سالگردانقلاب

ترکیبی از «ناسیونالیسم ایرانی» با تمثالی از هاله نور بر گردچهره و با طعم فره ایزدی. اکنون هاله نور چنان پر رنگ شده است که تقریبا کل قاب را در برگرفته است. از نشستن میان دوصندلی و رهبری دو سناریوی پیش گفته خبری نیست و به همان میزان بر عیار گفتمان سلطنت و نظام موروثی به عنوان نظام بدیل افزوده شده است. در چنین جایگاهی دیگر معارض و شریک و رقیب تحمل نمی شود. احیاءنوستالوژی و تحمیل آن بر واقعیت ها از واقع بینی پیشی گرفته است. حالا دیگر هویت ایرانی و حکومت ایرانی و نظام موروثی هم چون نمادآن در این کهن بوم درخشش بیشتری پیداکرده است



alirasekh01.jpg
دکتر علی راسخ افشار

پیام به نشست چهلمین سال تشکیل دولت ملی دکتر شاپور بختیار در کلن (آلمان)

دکتر بختيار جرات آن را داشت که در شرايط بسيار بحرانی، نسبت به ماهيت تمامت خواه جمهوری اسلامی اعلام خطر کند. او با قبول نخست وزيری در آن شرایط آشفته موفق شد سخنان و هشدارش را برای ملت ايران در آن هنگام و برای ثبت در تاريخ و آيندگان عنوان کند.
نشست شما در دورانی برگذار می شود که صحنه سیاسی جهان بسیار پرتنش و متلاطم و آبستن حوادثی غیرقابل پیش بینی است. لذا اتحاد سازمان های اصیل، غیر وابسته و مردمی با اعتقاد به استقلال، آزادی، عدالت اجتماعی وجدایی دین از حکومت جهت حفظ و صیانت از کیان ملی و روشنی آینده کشور بسیار ضروری است.



F.Ahmadi.jpg
فریدون احمدی

آیا انقلاب ۵۷ ربوده و "ملاخور" شد؟

انتخاب و اراده سیاسی امروز، تعییین کننده نوع نگاه به انقلاب اسلامی

* آیا این سرنوشت و سرانجام، محتوم و غیر قابل اجتناب بود. نه! این انقلاب "نالازم" بود. اگر هر شرط از مجموعه شرایط داخلی و بین المللی و هرحلقه از زنجیره رویدادها چنین به هم گره نمی خورد شاید اوضاع به گونه ای دیگر رقم می خورد. تجربه نشان داد که رژیم شاه ظرفیت پذیرش اصلاحات بنیادی و "شنیدن صدای انقلاب مردم" را داشت. فکر می کنم با اوج گیری اعتراضات، وانهادن رویکرد انقلابی و اتخاذ سمتگیری "مبارزه با دیکتاتوری آری، همراهی با انقلاب نه!" را می توان رویکردی درست ارزیابی کرد.



ijadi12.jpg
جلال ایجادی

انقلاب زیانبار اسلامی ولی اجتناب ناپذیر

آیا میشد جلوی انقلاب را گرفت؟ این پرسش از نظر جامعه شناسی و علم تاریخ غیر منطقی است. انقلاب اسلامی اتفاق افتاد زیرا همه عوامل برشمرده آنرا ناگزیر ساختند. جامعه شناسی انقلاب را خلق نمی کند بلکه آنرا توضیح میدهد و امروز این پدیده چهل ساله در برابر ماست. هدف انقلاب مصلوب نمودن جامعه در ایدئولوژی شیعه گری و تسلیم قطعی آن بود ولی جامعه ایران دارای دینامیک خود است و واکنش های متضاد تولید نموده است. تاثیر پذیری از جامعه جهانی و مقاومت روانی و خواستهای پیاپی جامعه شکستهای فراوانی به قدرت دینی وارد ساخته است.



raghaye-daneshgari-faran1.jpg
رقیه دانشگری

راهی به خانه‌ی دوست!

پیش از هر سخن به نوبه‌ی خود به عنوان نگارنده‌ی زنان فدایی در زندان شاه در کتاب "راهی دیگر"، از شیدا نبوی سپاسگزارم که آن دو جلد کتاب را مرور کرده است. بی‌تردید اقدام ایشان، آن کتاب را بار دیگر به میدان مطالعه‌ی علاقمندان می‌کشاند و نگاه‌ها را با کنجکاوی بیشتر بر درستی و نادرستی داده‌ها، برداشت‌ها و واقعیت آن سال‌ها جلب می‌کند. چنین کارهایی حتا اگر ناچیز و غیرمنصفانه باشد، کمکی است در نگارش بهتر و دقیق‌تر روایت‌ها و در تحلیل نهایی تاریخ سازمان چریک‌های فدایی خلق ایران.



Araz-Fani04.jpg
آراز فنی

علم روابط بین الملل و تحلیلی از آنارشیسم سیاسی در جهان امروز

ملی گرائی افراطی، بحران هویت و بحران در روابط بین الملل

اروپائیها در طول تاریخ اجتماعی خود همیشه جوامع مرفهی نبودند و سامان سیاسی آنها تا دویست سال پیش، از دموکراسی، آزادیهای اجتماعی و سیاسی بسیار دور بود. نظام امپراطوری، جنگ بین امپراطوریها و کشورهای بزرگ در این قاره، نظام غالب بر سیاستهای جوامع اروپائی بوده و دیکتاتوری و روشهای مدیریت اقتدارگرایانه، چون یک سیاست متداول در اداره ی امور داخلی کشورها عمل می کرد!



Deniz
دنیز ایشچی

ساختارشکنی نسل جدید و چه باید کرد چپ

آیا چپ های دموکرات ایران جهت تبدیل شدن به یک آلترناتیو معتبر و ریشه دواندن توده ای خویش در جامعه نباید پیوند با نسل های جوان ساختار شکنی را که به دنبال الترناتیو مدرن و مترقی میباشند را در دستور کار خویش قرار دهد. آیا وقت آن نرسیده است تا نسل های جوان و نهال های آینده ساز کشور از طریق سپردن پرچم آلترناتیو سوسیالیستی بدست آنها بستر و زمینه تاکتیک محوری چپ دموکرات در زمینه سازماندهی آلترناتیو منسجم و فراگیر چپ قرار گیرند؟



esfahani.jpg
محمدعلی اصفهانی

شايد وقتی ديگر!

یادداشت روز، در حاشيه ی پايان کنفرانس ورشو

دشمنی خمينی و خمينی گرايان با آمريکا و اروپا و کلاً جهان معاصر، ماهيتی ماقبل تاريخی، و مربوط به اعصار مادون سرمايه داری دارد، و چون جهانِ امروز، در پيشرفته ترين عصر سرمايه داری، و حتی در حال عبور از این عصر، و ورود به عصری نوين است، نهايتاً يکی از اين دو ـ و معلوم است که کداميک ـ بايد به طور کامل و تمام عيار، مغلوب و يا منهدم شود.



abolfazl_mohagheghi_0.jpg
ابوالفضل محققی

«شام آخر»

خاطره آخرین شب کرامت‌الله دانشیان و خسرو گلسرخی در زندان جمشیدیه

شاید بعداز گذشت سال ها نوشتن خاطره آخرین شب خسرو گلسرخی و کرامت‌الله دانشیان اندکی عجیب باشد. در این سال ها بسیار فرزندان این آب و خاک بخون غلطیدند؛ بسیار تفکرات سیاسی دیگرگون شدند؛ اما خاطراتی هستند که هیچگاه رنگ نمی بازند. دالان‌های بی‌پایان خاطره که یکی پس از دیگری گشوده می شوند. در انتهای هر دالان چهره‌ای نقش می بندد، محو می شود و چهره‌ای دیگر پیش می آید. ” همه چهره چهره‌ها، یک چهره‌اند “: زیباترین فرزندان این آب و خاک.



Saeed-Rahnema.jpg
سعید رهنما

صنایع ایران و سیاست صنعتی چپ

ارزیابی اجتماعی‌کردن، کنترل کارگری و خودبسندگی در عمل

چپ عمدتاً یک سلسله خواست‌‌های کلی را در بخش صنعت مطرح کرده ازجمله اجتماعی‌شدن صنایع، کنترل و مدیریت واحد‌‌های صنعتی توسط شوراهای کارگری و نیز به‌طور تلویحی سیاست خودبسندگی (اوتارکی) و بی‌ارتباطی با منابع خارجی. اما این شعار‌ها معمولاً بدون کوچک‌ترین توجهی به ماهیت و مشخصات صنایع کشور و کارگران صنعتی، و به واقعیت‌‌های موجود جهانی‌شدن سرمایه طرح‌ می‌شود. ازاین‌رو شاید نگاهی کوتاه به صنایع ایران، و طرح‌ سلسله سؤالاتی مشخص، چندان بی‌مورد نباشد، با این امید که زمینه‌ساز بحث‌‌های جدی در این مورد شود.



س. حمیدی

اپلیکیشنِ گوشت، ابتکار جمهوری اسلامی

گوشت دام زنده‌ی خارجی این روزها در بسیاری از فروشگاه‌های زنجیره‌ای و بزرگ شهر تهران عرضه می‌شود. این گوشت‌ها به ظاهر از استرالیا و قزاقستان به بازار داخلی ایران راه می‌یابند. چنانکه شهروندان تهرانی همانند برده‌ها به ناچار از بام تا شام در تمامی فروشگاه‌های اتکا، سپه، شهروند، رفاه و تعاونی‌های ادارات و نهادهای دولتی به صف می‌‌شوند تا شاید بتوانند به سهمیه‌ی خرید خود از این گوشت‌‌های وارداتی دست یابند. دولت مدعی است که همراه با توزیع همین گوشت خواهد توانست قیمت گوشت داخلی را کاهش بدهد. اما قیمت صعودی گوشت همچنان در حال فزونی است و هر کیلو تا مبلغ صد و سی هزار تومان هم به فروش می‌رسد. گوشت خارجی را در فروشگاه‌‌های یاد شده چیزی حدود چهل و هشت هزار تومان می‌‌فروشند. با این شرط که برای هر خریداری تا حدود سه و نیم کیلو سهمیه در هر ماه در نظر گرفته‌‌اند.



Ebrahim-Harandi.jpg
ابراهیم هرندی

سلامت و بهداشت، بازیچه مافیای پزشکی و دارویی در ایران

تنِ انسانِ شهر نشینِ کنونی، تنی آماسیده و پُفدار است. جگرِ چنین انسانی، که پادگانِ پادبانی سلامت و بهداشت خون اوست،‌ هماره در کارِ پادزهرسازی و پاتک زنی و پدافند، در پاسخ به خوراک، نوشاک و هوای ناپاک و ناسالم است. این جگر در تنِ بسی بیش از بسیاری از شهرنشینان، سفت و چربین و چرکین است و اگر دیده شود، زهره ترکان می شود. این چگونگی،‌ سبب شده است که خون انسان شهرنشین کنونی، ناسالمترین خون در میان جانوران باشد و کمپانی هایی که داروهای آماس- کاه می سازند، در زمره سودآورترین شرکت های جهان باشند.



Ahmad-Hashemi3.jpg
احمد هاشمی

فدائیان و نوستالژی گروهی

به مناسبت چهل هشتمین سالگرد جنبش فدائیان و یک سالگی حزب چپ ایران (فدائیان خلق)

اکنون ایام چهل هشتمین سالگرد جنبش فدائیان است. چهل سال نیز از انقلاب بهمن گذشته است. فدائیان در همان سالهای اولیه انقلاب بهمن، ابتدا به دو گروه اکثریت و اقلیت تقسیم شدند و در پی آن با انشعابات متعدد مواجه گشتند. بخشی از بازماند گان همه این گروه ها، سال های طولانی است که در خارج از کشور بسر می برند. تلاش های متعددی در خارج از کشور برای وحدت مجدد بخشی از فدائیان، تاکنون صورت گرفته است. آخرین تلاش در راه وحدت، ایجاد حزب چپ ایران (فدائیان خلق) است.



Nilofar
نیلوفر شیدمهر

جستاری در پدیدارشناسی انقلاب

به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب ۵۷ ایران

این جستار کوتاه در ابتدا به تعریف پدیدارشناسانه انقلاب با استفاده از ایده «بدن-بدون-ارگان» از دلوز و گاتاری مطروحه در کتاب «هزار فلات: سرمایه‌داری و شیزوفرنیا» (۱۹۸۷) می‌پردازد. در ادامه، با توجه به این تعریف، نگاهی اجمالی به انقلاب ۵۷ و پیامدهای آن می‌اندازد.



masoud-noghrekar5.jpg
مسعود نقره کار

عطرِ مشروطیت

سخن ازروشنفکرو روشنفکری سه چهره برابرم می نشاند: احمد شاملو، مصطفی رحیمی و هوشنگ کشاورز صدر. می دانم تفاوت ها دارند، معنای روشنفکر و روشنفکری را هم خوب می دانم ،اما چه کنم، می آیند ودستِ من نیست. از این سه تن هوشنگ عطر مشروطیت داشت، افشانه ی عطر متانت و صلابت و حق طلبی، بوی خوش امید بود، تا آن حد که می توان حدس زد آخرین نگاهِ معطرش به دنبال گمشده اش رفت: " باید جمع شد، کاری باید کرد" ، و جمع می کرد، جمع کرد، جمع از هم می پاچید، جمع از هم پاچید، اواما ازهم پاچیدنی نبود.



پیمان نعمتی

سال خوردگی سه جریان افراطی:
نوید آینده ای بهتر

در شرایط کنونی و میزان نا چیز نقش سازمانیابی جامعه مدنی و احزاب سیاسی دموکراسی خواه در ایران، تشویق شورش های کور اجتماعی مردم تهیدست واستراتژی براندازی، با توجه به میزان آمادگی نیروهای افراطی در بدست گرفتن وهدایت صحنه سیاسی، گسترش جامعه مدنی و دموکراسی خواهی در ایران رابطه مستقیمی در مقابله با اهداف و روش های افراطی دارد.



شیرین سمیعی

چهره واقعی علم*

از لابلای خاطرات و یادداشتهای دیگران در این کتاب درمی یابیم که علم آن کس نبود که در یادداشت های خودش نشان می دهد. از جمله این، که «او در ماجرای حزب سازی شاه که بهتر است آن را به قول یک نویسنده فرانسوی بازی دمرکراسی بنامیم نقش مهمی داشت… و تمام زمینه سازی ها برای اعلام سیستم تک حزبی از طرف خود علم فراهم شده بود» و یا نامزد کردن آدمهایی برای شهرهایی که نمی شناختند و ندیده بودند. من خودم هم از دوستی شنیده بودم به عمویش که تعطیلاتش را با او می گذراند، ناگهان خبر رسید که از فلان شهر انتخاب شده است! شهر ناآشنایی که تا به آن روز گذارش به آن شهر نرسیده بود.



»  چــهـل ســــال
»  اختناق و استبداد راهی جز انقلاب باقی نگذاشت
»  یک بام و دو هوا «ناقضان خیرخواه حقوق بشر»
»  در گرامیداشت سیاهکل و سالگرد قیام بهمن ۵۷
»  یادداشتی کوتاه بر جدلی پرهیاهو
»  مادر فروغ خاوران تنها ماند
»  متنی خطرناک تر از خود شاه!
»  پیام آقای ابوالحسن بنی‌صدر به مناسبت انقلابی که در آن گل بر گلوله پیروز شد
»  فردا روز تاریخی ۲۲ بهمن است. سالروز فروپاشی استبداد شاهنشاهی و آغاز استقرار استبداد دینی در ایران
»  این نظام رفتنی است ما نیستیم که می گوییم؛ آنها خود می دانند و می گویند !
»  نجات کشور در گروی انتخابات آزاد!
»  اصلاح‌طلبان را زیاد نقد نکنید!
»  مدرنیته معیوب و ظهور پدیده «خمینی»
»  ۴۰ سالگی انقلاب و رویکرد آن به واحد های ملی در ایران
»  روح بزرگ دوران تحول انقلابی را دریابیم
»  انقلابی که حس رهبرش به ایران "هیچ" بود، وطنش اسلام وهدفش کسب قدرت بود
»  زنان و چهل سال «جمهوری اسلامی» درایران
»  تجربه لهستان در گذار به دموکراسی
»  «ما» بر متن آن «انقلاب»! بخش پایانی
»  دموکراسی؛ تناقض‌ها و پیش‌شرط‌ها
»  افغانستان: گذر در گذر، باز اما نیازمند گذر!
»  تأملی بر مواضع اتخاذ شده دربیانیه شماره ٩ «چهار سازمان و حزب جمهوریخواه»
»  دکل‌های وحشت بر بام‌های تهران
»  بخشی از یک گفتار بلند به مناسبت چاپ تازه«حماسه سیاهکل»
»  انقلاب یعنی دگرگونی به مثابه پیشروی و نه دگرگونی به مثابه پسروی
»  «نگاهی به شاه»کار میلانی
»  این تبعید لعنتی
»  نقش قهر در سیاست
»  چگونه یک کشور به فساد کشیده می شود؟
»  «ما» بر متن آن «انقلاب»!