rasoul-azarnoush.jpg
رسول آذر نوش

دموکراسی و انقلاب شهروندی در فرانسه

نباید از نظر داشت که. رشد اگاهی سیاسی مردم از یکسو و رشد تکنولوژی ارتباطات از سوی دیگر شرایط سیاسی و اجتماعی را پدید اورده که قابل قیاس با دوران روسو در قرن هیجدهم نیست. تجربه جلیقه زردها نشان میدهد انتقال نظرات مردم از شبکه افقی مجامع کوچک محلی به سطح سراسری و هماهنگی از طریق شبکه های اجتماعی مجازی برای دست یابی به اراده عمومی و ملی کاملا امکان پذیر است. علاوه بر این ،شعار رفراندوم به ابتکار شهروندان ، برگذاری رفراندوم را از قدرت انحصاری رئیس جمهور و نمایندگان مجلس خارج کرده و به شهروندان اجازه میدهد که در هر زمینه ای در صورت کسب حمایت در صد معینی از رای دهندگان اقدام به برگزاری رفراندوم کنند.



مهران زنگنه

آیا پنس گووایدو را به ریاست جمهوری ونزوئلا گماشته است؟!
طرح مسئله ونزوئلا و «تغییر رژیم»

در این لحظه تناسب قوا در سطح داخلی و بین‌المللی، حداقل بر حسب رسانه‌های غربی، به قسمی به نفع اپوزیسیون است که آنان تا این لحظه حاضر نبوده‌اند، بر سر آینده‌ی این کشور با مادورو مذاکره کنند، یا دقیقتر به سهمی از قدرت (و در نتیجه سهمی از استثمار و غارت) رضایت بدهند و همه چیز را می‌خواهند، امری که به معنای از دست رفتن هستی-خواست لایه‌ی مسلط فعلی است. این امر وضعیت خطرناکی در ونزوئلا به وجود آورده است.



Ahmad-Hashemi3.jpg
احمد هاشمی

چپ ایران و زمان انتخاب

چپ ایران می تواند با گشایش بحث های برنامه ای برسر این مدل نوسازی با متحدینی دیگری ازجمله طرفداران "بازار آزاد سوسیال محور" و طرفداران برنامه های توسعه سازمان ملل که از "رشد با کیفیت" ، " رشد سبز" و " اقتصاد سبز" طرفداری می کنند به گفتگو به پردازد و همچنین از نظرات اقلیتی از محققین دانشگاهی و کنشگران مدنی که در جهت " اقتصاد بدون رشد" در کشورهای پیشرفته سرمایه داری، هم به لحاظ تئوریک و هم در عرصه عملی فعال هستند، استفاده نماید.



Deniz
دنیز ایشچی

صدای پاشنه های آهنین استعمار نوین

بحث کوتاهی با یکی از رفقا در کنگره وحدت در این زمینه داشتیم که آیا امپریالیسم پدیده ای تاریخی مربوط به گذشته ها میباشد، یا اینکه هنوز هم با پویایی نوینی خود را با شرایط نئولیبرالیسم و گلوبالایزاسیون تطبیق داده و به حیات خویش ادامه میدهد. با توجه به تجربیات روزمره باید گفت که نه تنها امپریالیسم کاملا زنده و فعال میباشد، بلکه اینبار با پوشش و منش های فاشیستی نوین، اختاپوسی و خیلی پیچیده تری به صحنه آمده و تلاش میکند تا دامنه سلطه و کنترل بلامنازع خویش را همچنان حفظ نماید.



Taghi
تقی روزبه

وقتی حرکت بر لبه تیغ، تبدیل به پیش رعشه های یک برجام دوم و موشکی می شود!

بی شک نگرانی از داخل و فوران خشم مردم،‌ نقش مهمی در انگیزه رژیم برای دست زدن به این نوع عملیات در خاک اروپا داشته است. لازم نیست وقایعی چون ونزوئلا اتفاق بیفتد تا رژیم بفهمد که تا چه حد خطرخالی شدن زیرپایش یک تهدیدواقعی است و ترامپ و مشاوران و وزیرخارجه اش تا چه اندازه، حتی بیش از موردونزوئلا مترصدچنین فرصت هائی هستند. اما صرف بسنده کردن به آن در تبین کل رویکردرژیم با این پرسش مواجه می شود که با در نظرگرفتن این واقعیت که برجام سرمایه سیاسی و اصلی روحانی بوده است،‌ چگونه و به چه دلیل او باید حاضرشده باشد که بدست خود تیشه به ریشه آن زده و پل های رابطه ایران با اروپا را در معرض خطر قراردهد؟



alisamad02.jpg
علی صمد

«اعترافات اجباری» و افکار عمومی

این واقعیت خشن و بسیار تلخی است که فعالان مدنی، صنفی، سیاسی، قومی، مذهبی و روزنامه‌نگاران ایران به دلیل اعتراض و انتقاد مرتبط با مطالباتشان، آماج خشونت و سرکوب روزمره‌ی ارگان‌های سرکوب حکومت قرار دارند. این در حالی‌ست کە اساساً این گونە فعالیت‌ها جزء حقوق شهروندی است و دولت‌ها حق محروم کردن و مجازات شهروندان به‌خاطر فعالیت‌های سیاسی، مدنی و اجتماعی‌شان را ندارند.



rahi-digar-0s.jpg
تورج اتابکی ـ ناصر مهاجر

تخریب و تخطئه تا کجا؟

در حاشیه‌ی شبه نقدی بر کتاب راهی دیگر

از نخستین گام گردآوری این روایت‌ها نیز می‌دانستیم کسانی خواهند بود که روایتِ خودشان را دقیق‌تر و درست‌تر از روایت‌های آمده در این مجموعه می‌انگارند؛ یا فراتر، بر روایت یا روایت‌های آمده در این دو دفتر قلم بطلان و انکار می‌کشند. ما برای خود رسالتِ تعیین "روایتِ راستین" قائل نبوده‌ایم و به چنین مفهومی باور نداریم. کار ما بیشتر تدقیق داده‌های تاریخی و تقویمی بود، توجه به انسجام درونی و جامعیت نوشته‌ها و تسهیل ارائه‌ی بیشترین داده‌‌ها. برای انجام این مهم تنها به دانش و پژوهش خودمان اکتفا نکردیم، از دانش دیگر آگاهان به تاریخ فدائیان نیز بهره جستیم؛ از هر بینش و گرایشی. نیک آگاهیم که کارمان بی‌عیب و نقص نبوده است. بر این باوریم که اگر کسی روایتِ دیگری از رخدادی دارد، خوب است پا پیش بگذارد و مهر سکوت سالیان سال از لب بگشاید. بر این باور بودیم و هستیم که در گونه‌گونگی روایت‌ها‌ست و گفتگوی میان روایان که گوشه‌های تاریک گذشته‌ی جنبش چپ روشن خواهد شد.



س. حمیدی

سیاست آمارسازی در جمهوری اسلامی

دعوای چندین ساله‌ی بانک مرکزی جمهوری اسلامی با مرکز آمار ایران اینک به نقطه‌ی انفجار خود نزدیک می‌شود. دو سازمانی که هرچند برای پیش‌برد اهداف آشکار و پنهان حکومت همسوی هم عمل می‌کنند، ولی در نهایت آمارهایی متناقض از میزان تورم در جامعه به دست می‌دهند. از سویی قرار است میانگین همین آمارهای متناقض سرآخر مبنایی برای اعلام افزایش حقوق مزدبگیران در پایان سال قرار گیرد. ولی مجموعه‌ی دولت حسن روحانی در همکاری با بانک مرکزی، وزارت کار و سازمان برنامه و بودجه ترفندهایی را به کار می‌گیرد تا از مطالبات تلنبار شده‌ی مزدبگیران و بازنشستگان در خصوص افزایش حقوق همراه با میزان تورم، شانه خالی کند.



بنفشه مسعودی

خانم شیدا نبوی!
راه به واقعیت و انصاف است

مسلماً ایشان هم طی دوره‌ی طولانی تایپ و صفحه‌آرایی با مشکلات عدیده‌ای در تهیه‌ی کتاب و نشریه، فرستادن فایل پی دی اف به چاپخانه در موعد مقرر مواجه شده‌اند؛ شتاب، دلشوره و دلهره‌ی این لحظات را حس کرده‌اند! از اشتباه فرستادن فایل تا تغییر برخی از حروف (فونت‌ها) به هنگام چاپ، سیاه چاپ شدن سند و عکس و غیره و غیره را تجربه کرده‌اند. و بعید می‌دانم به عنوان صفحه‌آرا که از جمله وظایفش ملحوظ کردن تمام ایراداها و اشتباه‌هایی‌ست که دوستان نسخه‌خوان و غلط‌گیر مشخص کرده‌اند، مدعی باشند که کارشان همیشه بی‌عیب و نقص بوده است و هرگز اشتباه و ایرادی از چشم‌شان نیفتاده است!



bagher-ebrahimzadeh.jpg
باقر ابراهیم زاده

در زندان ساواک شکنجه شدم

سکوت علیه شکنجه وشکنجه گران را بشکنیم!

با علنی شدن شکنجه های وحشیانه‌ای که بر اسماعیل بخشی و سپیده قلیان در زندان حکومت جنایتکار اسلامی اعمال شده و انعکاس آن در افکار عمومی داخل و خارج از کشور ، سلطنت طلبان نیز این شکنجه ها را محکوم کردند و با علم و آگاهی از این مسئله که ساواک رژیم ستمشاهی نیز شکنجه گران دوره دیده و با تجربه ای داشتند که توسط سازمان امنیت اسرائیل (موساد) و سازمان امنیت آمریکا (سیا )آموزش دیده بودند.



Taghi
تقی روزبه

نمایش اقتدار یا زوال اقتدار؟
قهرمان یا ضدقهرمان؟

سناریوی مضحکی که رژیم تحت عنوان طراحی سوخته علم کرد، خود به سرعت شگفت آوری به یک سناریوی کاملا سوخته تبدیل شد که اکنون هم چون بومرنگی بسوی خودش کمانه کرده است... حتی مرجع مرتجعی چون مکارم شیرازی هم حاضرنشده برآن صحه بگذارد و با دادن این پاسخ که تاجرم و اتهام شخص متهم ثابت نشده نمی توان اسم و تصویر و اقراری آن ها منتشرکرد،عملا اقدام دستگاه های امنیتی رژیم را غیرشرعی دانسته است. اما دفترخامنه ای با گفتن این که به مسائل قضائی ورود نمی کند از پاسخ طفره رفته و بطورضمنی آن چه را که کارگزاران او در دستگاه های امنیتی انجام داده اند و نیز آن چه را که مسئولان قوه قضائیه در این مورد ابرازداشته اند موردتاییدقرارداده است.



bijan-baran.jpg
بیژن باران

قدرت، هزینه، نسبت در سیاست

قدرت تجریدی است که دولت نماد آن است. ابزار قهر کنونی بر مشروعیت قدرت در گذشته توجیه ناپذیر می شود. قدرت در نهادها، احزاب، سازمانها باید پخش شود. ولی قدرت در فرد مطلقه با کنترل دولت منجر به تحدید آزادی، پیگرد دگر اندیشان، تخطئه چانه زنی مسالمت آمیز می شود. لرد اکتون ۱۸۷۷ نوشت: قدرت به فساد گراییده؛ قدرت مطلق فساد مطلق است.



chidan.jpg
شیدان وثیق

درس‌های ماکیاولی درباره‌ی «سیاست»

ناسازگاری، آشفتگی، ناپایداری

هواداران سیاستِ رهایی،‌ امروزه باید در هم‌کوشی و هم‌سوئی با هم، امر مهم نوزایش فکری و عملی را وظیفه‌ی نخستین و اساسی خود دانسته و در این راه گام‌هایی جدی بردارند. این نوسازی اما می‌تواند و باید برخی لحظه‌ها و گُسست‌های مهم در تاریخ اندیشه و فلسفه‌ی ‌سیاسی را مورد درنگ قرار داده و از درس‌های جهان‌شمول آن‌ها برای نقد سیاستِ امروز بیاموزد. یکی از این بُرش‌های نظری در تاریخ سیاسی، «زمان ماکیاولی» است که پرسمان ما را در این جستار می‌سازد.



مهران زنگنه

گویا آقای بخشی گفته است: با مادرم خوابیده‌ام!

شب‌ها نیمه آویزان به سر در یک در با یک طناب زنجیرت می‌کنند که نتوانی بخوابی. ایستاده! نه! فقط نوک پنجه‌ی پایت بر زمین. زیاده خواه نیستی، آزادی نمی‌خواهی! فقط آرزو می‌کنی، ایکاش کف پاهایت را می‌توانستی روی زمین بگذاری. پس از مدتی هر جا که ترا لحظه‌ای به خودت واگذار بکنند، خودبخود درازکش می‌شوی تا لگدی به یادت بیاندازد کجا هستی، یا اینکه کسی بخواهد ثواب بکند. هر کس که عبور می‌کند، عشقش که کشید، ترا به فضائی تهی (بگوئیم نور گیر) می‌برد و کتکت می‌زند. حتی از تو سئوالی هم نمی‌کند که بگوئی بازجوئی می‌کند و چون جواب «غلط» دادی، دارد ترا می‌زند.



Araz-Fani04.jpg
آراز فنی

علم روابط بین الملل و تحلیلی از آنارشیسم سیاسی در جهان امروز (فصل اول)

ملی گرائی افراطی، بحران هویت و بحران در روابط بین الملل

تلاش برای ارایه ی تئوریهائی که ما را در درک درست از تاریخ تکامل زندگی انسان، کارکرد قدرتهائی که جهان را اداره می کنند و بررسی نهادهای سیاسی و مدنی موجود انسانی بخصوص دولتها که تنها استفاده کننده قانونی از خشونت هستند از عمده ترین وظایف روابط بین الملل است. این تئوریها ابزار فکری ما برای برون رفت از سردرگمیهای فکری و عملی خواهند بود. در عین حال چراغ راه برای سیاستمداران و کنشگران اجتماعی که در صدد برنامه ریزی برای مردم و تغییرات مثبت درجوامع هستند.



masoud-noghrekar5.jpg
مسعود نقره کار

درحاشیۀ شعار:«جمهوری اسلامی به زودی سرنگون خواهدشد»!

رسالت اپوزیسیون در خارج از کشور تلاش برای شکل گیری بديل و آلترناتيودر درداخل کشور است. از طریق مبارزه با حکومت اسلامی به اشکال مختلف، گفتمان سازی در راستای شگل گیری و تقویت آلترناتیو، تلاش برای تقویت و گسترش پایگاه اجتماعی نیروها و محافل مدافع آزادی و عدالت اجتماعی در داخل کشور در شرایطی که رژیم از مشروعيت مردمی برخوردار نيست، ، و نیز جلب حمایت بین المللی از جنبش مدنی در داخل کشور می توان روند این شکل گیری را تسریع کرد.



Ebrahim-Harandi.jpg
ابراهیم هرندی

سلطانِ واجبی را اعدام نکنید

می دانم که اکنون سال هاست که در حکومت اسلامی، پدیدۀ "واجبی"، به سیاست آلوده شده است و موضوعی امنیتی و حساسیت انگیز است. این نکته هم درست است که این جوانی که اکنون "سلطانِ واجبی" خوانده می شود، با وارد کردنِ واجبی فرنگی به کشور، اشتباه بزرگی مرتکب شده است و ناموسِ خیلی از مومنان را با این جنسِ اجنبی آلوده است و خیلی جاهای خیلی ها را هم سوزانده است. اما شاید این سوزش بخاطر موفقیتی است که این فردِ خدوم، در سالهای گذشته برای دور زدنِ تحریم ها داشته است و خدمتی که به اسلام و انقلاب کرده است .



ali-shakerizand02.jpg
علی شاکری زند

در میان مخالفان جمهوری اسلامی
اختلاف ها
از کجا سرچشمه می گیرد؟

در کشور ما که در آخرین ماههای ۵۷، هنگامی که خمینی به پاریس آمده بود، ﻣﺣﻣﺩرضاشاه عقب نشینی کامل خود را آغازکرده بود و اوضاع به زیان دیکتاتوری گذشته به سرعت در حال تغییر بود، از ایرانیان نیز تنها دو نفر پیدایش موقعیت تاریخی استثنائی را، هر یک برای دستیابی به هدف خود، تشخیص داده بودند. این دو تن بختیار و خمینی بودند که یکی از آن ها پس از بیست و پنج سال فرصتی استثنائی برای بازگشت به دموکراسی در پناه قانون اساسی را در برابر ملت می دید و دیگری نیز همین فرصت مساعد، اما گذرا برای برقراری قدرت مطلقه ی خود و سران دینی را که سالیان دراز در انتظار آن به سربرده بود در برابر خود می دید.



حمید اکبری

آینده ایران در گرو درایت، سازماندهی و کوشش سترگ پیروان ملی است

پاسخ به پرسش هایی در باره نظرات مطرح در مقاله «رهبری ملی نیازمند ابتکار پیروان ملی است»

اکنون زمان آن رسیده است که ما دیگر به تعریف و تمجید از درایت و شهامت افراد بسنده نکنیم. زمانش فرا رسیده است که با همدیگر شخصیت های کارآمد ملی را شناسایی کرده و از آنها بخواهیم که برای آنچه می خواهیم، یعنی یک حکومت ملی، مستقل، دموکراتیک، مدرن و سازگار با جهان امروز و با پاسخگویی و مسوولیت کامل نسبت به مردم، رهبری جنبش رهایی بخش ملت ایران را بر عهده بگیرند. اینکار سترگ و فوری بر عهده پیروان ملی است. امروز دیرتر از دیروز و فردا دیرتر از امروز است.



س. حمیدی

صف‌آرایی حکومت برای مقابله با اسماعیل بخشی

ولی نقش افشاگرانه‌ی سندیکالیست‌هایی همانند اسماعیل بخشی در این خصوص ستودنی است. چون اسماعیل بخشی پس از آزادی از بازداشتگاه، به خوبی نشان داد که هنوز نتوانسته‌اند او را در هم بشکنند. همچنان که ضمن آشکارگویی توییتری‌اش یادآور گردید که او در مدت بازداشت شکنجه شده است و همراه با تکرار این موضوع در واقع کل حاکمیت را به چالش گرفت. نخستین کسی که به تکذیب این افشاگری زنده و مستند روی آورد، استاندار خوزستان بود. انگار او بیش از دیگران در شکنجه‌ی اسماعیل بخشی سهم می‌برد. چنانکه بر خود واجب می‌دید که هرچه زودتر در تکذیب گفته‌های اسماعیل بخشی شتاب به خرج دهد تا از آسیب‌های سیاسی یا حقوقی آن در امان بماند. پس از آن اداره‌ی کل اطلاعات خوزستان هم چاره‌ی کار را در آن دید تا ضمن همسویی هدفمند با استاندار به تکذیب ادعای اسماعیل بخشی اصرار بورزد.



alisamad02.jpg
علی صمد

در برابر مستند پلیسی در کنار اسماعیل بخشی، سپیده قلیان، هفت تپه، فولاد، و ... هستیم!

در چنین وضعیتی حمایت از همه بازداشت شدگان و دفاع از حیثیت و شرافت همه آنهایی که زیر شکنجه های سخت و وحشیانه قرار می گیرند تا به جرم های ناکرده اعتراف کنند، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در هر حالتی "اعترافات اجباری" و مستندهای تلویزیونی مانند "طراحی سوخته" را می بایست محکوم کرد و از قربانیان این شوهای تلویزیونی حمایت همه جانبه کرد و خواهان آزادی فوری و بدون قید وشرط همه فعالان زندانی از جمله سپیده و مهدی قلیان(امروز یکشنبه ۳۰ دی در خانه شان دستگیر شدند) و علی نجاتی شد. در واقع مستند " طراحی سوخته"در یک کلام ساده ‌ترین تصویر از یک حکومت سوخته در ایران است.



ناهید قاجار

مسئولیت در روایت‌گری

پاسخ به شیدا نبوی

دوست ما (شیدا نبوی) که همچنان خود را در زیر نقاب ضروری سال‌های سپری شده حبس کرده است، طوری سخن می‌گوید که گویا در تمام تیم‌های چریکی حضور داشته و از هر چه در خانه‌های تیمی اتفاق افتاده خبر داشته است. او ماجرای "گربه‌ی روی دیوار" را که من شاهدش بودم و روایت‌اش کرده‌ام به‌ کلی انکار می‌کند.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬ او که در نوشته‌اش "خرد برتر" را به سخره می‌گیرد، خود در نقش یک "خرد برتر" می‌نویسد ناهید قاجار در نوشته‌اش «این داستان را سرهم کرده است ... این داستان از اساس غلط است. نمی‌تواند واقعی باشد»! عجب حرفی! واقعاً بعد از گذر این همه سال، چگونه می‌توان با چنین قاطعیتی تجربه‌ی مستقیم دیگری را انکار و او را متهم به دروغگوئی کرد؟



Deniz
دنیز ایشچی

سال جدید آبستن چه طوفان هایی ست

پروژه های دخالت های مستقیم آمریکا در امور داخلی ایران و آلترناتیو سازی آمریکائی بصورت جدی خطری میباشد که باید اپوزیسیون سکولار، دموکرات، مسئول و آزادیخواه به افشای آن پرداخته، ستون پنجم داخلی آنها را ایزوله نموده و با هوشیاری لازم صفوف خویش را در مقابل آن مستحکم و استوار نمایند. باشد تا از این طریق آلترناتیو مردم سالار و مدنی بتواند بعد از عبور از جمهوری اسلامی ایران شرایطی آزاد بر پایه های جامعه مدنی مبتنی بر حقوق بشر برای خودگردانی مدنی و مردم سالاری دموکراتیک فراهم نماید.



Behrouz-Sotoudeh.jpg
بهروز ستوده

اقای رضا پهلوی! با طناب دیکتاتورپرورها وچاپلوس ها به چاه نروید

قای رضاپهلوی! بی انصافی است اگر کسی شما را بخاطردیکتاتوری وآزادی کشی های حکومت خودکامه پدرتان که زمینه سازانقلاب 1357گردیدمورد قضاوت قراردهد، اما بی انصافی مضاعف خواهد بود اگرمردم ایران وما ستمدیگان وشکنجه شدگان دردونظام شاهی واسلامی، قضاوت شما را در مورد رویدادهای سیاسی دوران حکومت خودکامه پدرتان درخواست ننمائیم، چراکه ازطریق قضاوت های شما درمورد رویدادها وبازیگران سیاسی گذشته ایران است که میتوان به دیدگاه وجایگاه سیاسی شما به عنوان کسی که واردعرصه مبارزه سیاسی شده وداعیه دمکراسی خواهی و همراهی با مردم ایران برای رهائی ازشرهیولای حکومت اسلامی را دارد پی برد وجایگاه واقعی شما رادراپوزیسیون جمهوری اسلامی تشخیص داد.



Deniz
دنیز ایشچی

جمهوریت تاکتیک مرحله گذار میباشد، نه استراتژی آلترناتیو

نظام جمهوری اسلامی ایران به پایان خویش نزدیک مشود. توده های زحمتکشان و جامعه مدنی ایرانی با پرداخت هزینه های سنگینی در تلاش میباشند هر چه بیتشر از نظر ساختاری و نظری بصورت متشکل تری در صحنه سیاسی حضور یافته و تاریخ خویش را رقم بزنند. استعمارگزان گذشته، امپریالیستهای دیروزی و کلان نئولیبرالیسم جهانی امروزی به رهبری دولت آمریکا در تلاش آلترناتیو سازی دوباره ای برای حکومت جایگزین در ایران مینماید.



»  بیانیه جمهوریخواهی و رفتارشناسی اپوزیسیون ایرانی !
»  هنوز بیانیه ها بوی خانه های تیمی می دهند!
»  صف‌های ستاد تنظیم بازار در خیابان و فروشگاه‌
»  دين و جامعه بشرى
»  به یاد بهمن امینی، مردی که انتشارات خاوران را با عشقش به کتاب جاوادنه کرد
»  آیا کوه اتحاد چپ جمهوریخواه موش زائید؟
»  دادخواهی و خط استقامت – گزارش بیست سالگی
»  شش نکته پیرامون دمکراسی، جمهوری و چپ
»  اسماعیل بخشی پرچم مبارزه ی مدنی جانانه ای را علیه شکنجه بلند کرده است
»  چرخه سیکل منازعات در رژیم جمهوری اسلامی و صف بندی های نو در اپوزیسیون سکولار
»  انقلاب در تله
»  صدائی که سکوت نمی پذیرد!
»  شکل گيری صف بندی جديد در نيروهای اپوزيسيون
»  اعتراضات کارگری درنیشکر هفت تپه و فولاد اهواز: نتایج بلافصل و دستاوردها
»  شفافیت و برجسته کردن آلترناتیو سوسیالیستی
»  ما نمی بایست سنگر قانون اساسی را رها می کردیم
»  در امتداد فتنه ی هشتاد و هشت، پیش به سوی فتنه ی نود و هشت!
»  تحریم و توزیع نابرابر ثروت
»  چهل سالگی انقلاب بهمن: نویدها و عملکردها
»  هراس...
»  خیزش دی‌ماه مردم اعماق دستاوردها و درس‌های آن
»  لایحه بودجه یا عوامفریبی تکراری
»  باید گفت یا نباید گفت (۶)
»  سرشار از آرزو برای سالی که آغاز می گردد!
»  مالباختگان صنعت خودرو به صف می‌شوند
»  « راهی دیگر »، به کجا؟
»  علم روابط بین الملل و تحلیلی از آنارشیسم سیاسی در جهان امروز