پیرامون توقف انتشار "نشریه کار داخل کشور"

"گروهی از فدائیان خلق ایران - داخل کشور"

رفقا؛ انتشار "کار داخل کشور" ناشی از نیازی بود که در جریان مبارزات سیاسی خود احساس نمودیم و توقف آن نیز زاییده شرایط . بنابر این نه انتشار آن نهایت خواست ما بود و نه توقف آن ناشی از یأس ما در مبارزه . ما به عنوان گروهی از هواداران سازمان در داخل کشور، همراه با یاران و هم رزمانی ناشناختۀ خویش که "کار داخل کشور" ما را به هم پیوند می داد، همراه با کارگران و زحمتکشان، همچنان در صف مبارزه خواهیم ماند.



reza-alijani.jpg
رضا علیجانی

آخرین نفس های سحابی نزدیک اوین

سحابی به فردا پیوست. ایران فردای ما همچنان به آموزه‌ها ی او و به مشی و منش او نیازمند است. او کوله بار درس و تجربه و اخلاقش را در پای دیواره و کوهپایه اوین زمین گذاشت و حال نوبت همه ماست که این کوله بار را به دوش کشیم و در این قلعه شوم را بگشاییم. پرنده‌های قفس را‌‌ رها کنیم و همگی ره بسپاریم به قله ایران فردا. ایرانی که در آن همه با هم برابرند بی‌هیچ تبعیضی. زن و مرد؛ فارس و کرد و ترک و بلوچ؛ مسلمان و مسیحی و یهودی و...؛ مذهبی و غیر مذهبی و...



bijan-baran.jpg
بیژن باران

سچفخا، بوروکراتها، ساواک-

نظراتی در باره اودیسه چریکی

اصطلاح "بوروکراتهای انقلابی" زیبنده چریکهایی چون حمید اشرف، صفایی فراهانی، نابدل نیست که جان خود را در مقابله با ساواک مخوف از دست دادند. تنها نگرش فوکو در 2 سفرش به ایران پس از انقلاب و عقاید چپ اندر قیچی او کافیست که عدم اعتبار او در باره جامعه شناسی ایران و سازمان را نتیجه گرفت. اطلاق این ترکیب کلامی بر اعضای شهید آشکارا دوری از انصاف،اخلاق، اتیک است.



مجید خوشدل

پناهجویان و پناهندگان ایرانی(بخش آخر)

گفتگو با محمد هُشی(وکیل امور پناهندگی)

قبل از اینکه من پرسش های اصلی ام را با شما در میان بگذارم، باید بگویم: اغلب ایرانیانی که در امور پناهندگی فعالیت می کنند، در دادن اطلاعات و تجربه های خودشان از جامعه پناهندگی ایرانی به «تقیه» متوسل می شوند؛ اغلب مطالب خلاف واقع می گویند و با ارزش گذاری و پیشداوری اطلاعات غلط و مغشوش به افکار عمومی می دهند. اما همین افراد در جمع های خصوصی اظهارنظرشان کاملاً متفاوت است.



mehdi-arabshahi-s.jpg
مهدی عربشاهی

خداحافظ عزت سرزمين من

سياست براي من با "ايران فردا" آغاز شد. عجيب بود روزهايي که تازه شوق سياست و دغدغه آرمان هاي بزرگي چون آزادي و عدالت در وجود نوجوان من جوانه مي زد با تو از راهي آشنا شدم که کمتر گمانش مي رفت: سيماي جمهوري اسلامي ايران و برنامه ننگين هويت!!
هويت را ساخته بودند تا به خيال خامشان تو را و بزرگاني ديگر چون تو را بدنام کنند. عجيب اما اين بود که براي بسياري از هم نسلان من همان برنامه و دروغ هاي هميشگي روزنه اي بود تا نام ترا بشنوند. براي آنها که سالهاي درازي تو را سانسور کرده بودند تا هيچ کس نداند انقلابيون واقعي بهمن 57 چه کساني بودند، اين اشتباهي بزرگ بود.



nikrouz-owladazami-s.jpg
نیکروز اولاداعظمی

انتخابات آزاد با " قانون اساسى وحى منزل نيست" همخوانى دارد

هيچ گاه نمى توان به منظور برگزارى انتخابات آزاد و در خواست آن از حكومت ابتدا از او خواست به دليل مسئله دار بودن همه ى جناح هاى حكومت از قانون اساسى، اجراى آنرا در جامعه كنار نهند و آنگاه و هم زمان انتخابات آزاد بر گزار كنند، شریان قلب هر مملکتی از طریق جاری بودن قانون اساسی آن قابل تپیدن است هرچند مشکل زا و یا بحران زا باشد، برای تخفیف و رفع بحران ابتدا باید با آن درگیر شد نه اینکه آن را کنار نهاد.



ahmad-pourmandi.jpg
احمد پورمندی

خاتمی و قرار داد سبز

خاتمی با تقاضا از رهبر که مردم را " عفو " کند واعلام آمادگی عفو رهبر به "نمایندگی از طرف مردم!!" ، بار دیگر سوژه به دست طنز پردازان و کاریکاتوریست ها داد. چند ماه پیش هم او کوشیده بود تا تحت پوشش ارایه شرایط انتخابات آزاد، " مقام رهبری" را که از در جنبش سبز رانده شده بود، بی هیچ هزینه ای ، از پنجره وارد زمین بازی کند. در آن زمان اما، هنوز موسوی و کروبی به گروگان گرفته نشده بودند و فرصت داشتند که با فراخواندن مردم به خیابان و خلق "۲۵ بهمن " ، جنبش سبز را از " جاده خاکی" در امان بدارند.



masoud-negrekar.jpg
مسعود نقره کار

توهم وخودشیفتگی بالاخره کار دستش داد!

توهم و خودشیفتگی گاه مبتلا را ذلیل وزمینگیر می کند، کهدنیای سیاست از این دست ذلیل و زمینگیرشدگان فراوان دیده است.اینکه بسیاری از کوشندگان و تحلیگران سیاسی در تحلیل ها و ارزیابی های شان به نقش اختلال هایروانی رهبران حکومت اسلامی ،به ویژه اختلال های روانی احمدی نژاد در تشدید درگیری های درون حکومتی توجه ندارند، متاسفانه پدیده ی تازه ای نیست.



chidan.jpg
شیدان وثیق

سه گسست بنیادین

پیرامون شرایط برآمدن چپ رهایی‌خواه

انگیزه‌ی این جستار بازاندیشی چپ و شرایط برآمدن چپ رهایی‌خواه است. چپ، اما نه از هر نوع آن، تاکنونی و کلاسیک بلکه چپی ‌دیگر. این بازنگری در مبانی نظری و عملی چپ را من در راستای آنی که نظریه یا فرضیه‌‌ی «سه‌ گسست» می‌نامم انجام خواهم داد. تز اصلی این نوشتار چنین است: چپ رهایی‌خواه تنها می‌تواند از فرایند سه گسست اصلی و بنیادین برون آید: 1- گسست از «سوسیالیسم واقعاً موجود»؛ 2- گسست از «سیاست واقعاً موجود» و 3- گسست از «تحزب واقعاً موجود». روند شکل گیری نظری و عملی این چپ نیز، در تمایز با چپ‌های موجود، امری نیست که تنها در گستره‌ی یک کشور یا منطقه‌ میسر شود بلکه بیش از پیش امروزه بغرنجی جهانی و جهان‌روا‌‌ شده است.



jalal-ijadi4.jpg
جلال ایجادی

سیاست و اخلاق سیاسی

اخلاق سیاسی. اخلاق و اتیک ضرورتی برای یک جامعه است. اخلاق که از نظر فلسفه کانت بمعنای مجموعه ای از ارزش های خوب ومثبت که در جامعه باید برقرار باشد و مقوله اتیک که از نگاه اسپینوزائی همچون روند رفتاری برای بهبود جامعه و جهت خوشبختی همگانی مورد توجه است، در دنیای سیاست باید اساس کار باشد. روشن است که منظور از اخلاق واتیک، دین ومذهب نیست. سیاستمداری که با اخلاق واتیک سروکار ندارد، مورد اعتماد نمیتواند باشد.



reza-alavi2.jpg
رضا علوی

نخبگان در حکومت اسلامی ایران

نخبگان سیاسی یک دولت یکی از نیروهای موثر در فرآیند سیاست گذاری ها و تصمیم گیری های کلان یک حکومت هستند. حتی خودکامگان و دولت های دیکتاتوری نیز نخبگانی دارند که روش زمامداری را به آنان می آموزند و به عنوان “اتابک” و “لله” محافظ قدرت و قدرتمندان هستند، اما حکومت اسلامی با بحران ایدئولوژیکی نخبگان درگیر است. اگر مامون، جعفر برمکی را به عنوان دبیر در اختیار داشت و هیتلر و موسولینی مشاوران و نخبگانی را در حیطه خویشتن داشتند، اما تاریک اندیشان وطن با خلاء متفکران و برنامه ریزان دولتی در زمینه های متفاوت روبرو هستند.



مهدی مویدزاده

دمکراسی را باورکنیم که تنها راه پیروزی است

مرکزیت شورائی و دموکراسی سازمانی، خودشیفتگی و ناباوری به خرد جمعی

در ایران استبداد زده بیش از یک قرن است که اندیشه آزادیخواهی در بین اقشار جامعه راه یافته واینکه برای زندگی آزاد وسعادتمند باید دمکراسی تعیین کننده حدود روابط فردی و اجتماعی باشد، به مرور به منزله ی اصلی قطعی واجتناب ناپذیر درآمده است.



kardavani.jpg
کاظم کردوانی

چرا کسی پاسخگوی این همه خسارت به فرهنگ و میراث فرهنگی ما نیست ؟

در مملکتی که واژه ی آزادی از جمله الفاظ قبیحه شمرده شود ، در مملکتی که قلم ها شکسته باشند و صدا ها در سینه حبس و مطبوعات آزادی نداشته باشند و هر صدای اعتراضی عاقبتی کهریزکی در انتظارش باشد ، در مملکتی که پاسخ مشفقانه ترین انتقادها ، زندان باشد وسرکوب بی امان ؛ آیا حاصلی بهتر از این خواهیم داشت ؟



shkeri-zand.jpg
خسرو شاكری (زند)

هـشـدار به جبهه ی ملی ايران

آيا مي شود در اينترنت دروغي بزرگتر ازين گفت. همه ي کساني که به جريانات خارج از کشور آشنايي حتي محدودي دارند مي دانند که من، با اينکه يکي از چند پايه گذار اصلي جبهه ي ملي ايران در اروپا بودم، در سال ۱۹۷۰/۱۳۴۹ از عضويت در آن سازمان استعفا دادم. چنانکه در خاطراتم منتشر خواهد شد، علت استعفايم اين بود که افرادي چون حسن ماسالي با دستياري کامبيز روستا، و برخي از مسؤولان و فعالان جبهه ي ملي ايران در اروپا و آمريکا، از جمله خويشاوند مصاحبه کننده، نوری علاء که در منزلش دکتر شايگان را ملاقات کرده بود، با کودتايي رهبري اين دو سازمان را قبضه کردند و ...



دنیز ایشچی

کنگره دوازدهم تمکین به حداقلها. همگامی، نه پیشگامی جنبش مردمی

بدون شک کنگره دوازدهم سازمان فدائیان خلق ایران "اکثریت" یکی از گامهای تاریخی این سازمان در راستای تحقق آمال دموکراتیک و انسانی آن به ثبت خواهد رسید. تدارکات گسترده در زمینه تنظیم اولیه اسناد، تدارکات برگزاری هر چه فراگیر تر آن و تلاش در زمینه همراهی و همگامی تمامی رهروان راه سوسیال دموکراسی و چپ در زمینه همفکری در تنظیم نهایی اسناد، به نحو بیسابقه ای در خیلی زمینه ها با موفقیت شایانی به پایان رسید. سوال اینجاست که آیا این کنگره توانست به رسالت تاریخی خویش در این مقطع حساس تاریخی پاسخگو بوده باشد؟



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

"تغییر" بسته بندی!

باورپذیری "تغییر" بیش از آن که از راه مهارت و حتی نبوغ در سخنوری میسر باشد، در گرو انجام اعمالی است که حاکی از حسن نیت باشند. به عنوان گام نخست، چرا آقای اوباما "تغییر" را از "صدای امریکا" که عملا تبدیل به پایگاه اصلاح طلبان حکومتی و کارگاهی برای "چلبی" سازی شده است آغاز نکند تا نشان دهد که "تغییر"ش براستی چیزی جز تعویض بسته بندی است؟!



تقی روزبه

نبرد قدرت در فاز کمدی!

کنون صراحتا از طلسم شدگی احمدی نژاد وضرورت بیرون کشیدن وی ازچنگ جادو وسحر، و رمالان و شیاطینی که گرداگرد او را احاطه کرده اند سخن گفته می شود.حالا دیگر بنا به روایت های رسمی ودرمقابل چشمان بهت زده، همه افسانه های مربوط به جهان اشباح و انس وجن ازلابلای رسوبات و ضمایرناخود آگاه کهن تاریخ ما و کتاب های تخیلی پرکشیده و وارد زندگی واقعی شده اند! گوئی لشکراجنه وشیاطین نیزبه صفوف کشمکش های درونی جمهوری اسلامی افزوده شده اند.



مجید خوشدل

پناهجویان و پناهندگان ایرانی(۲)

سه گفتگوی کوتاه شده

می شود منتقد نظام سرمایه بود، اما با پوپولیسم چاوزی؛ با فاشیزم احمدی نژادی؛ با ادبیات طیفی از چپهای وطنی، و با «در مرکز عالم بودن» مرزبندی کامل داشت. می توان مارکسیست یا سوسیالیست بود، اما زبان و قلم هرزه و هتاک نداشت و سخنگوی بخش فرهنگی وزارت اطلاعات حکومت اسلامی ایران در خارج کشور نشد. می شود دنیا را از منظر دانای کل ندید، اما همچنان یک مارکسیستِ متفکر بود.



bijan-baran.jpg
بیژن باران

نظراتی در باره اودیسه چریکی

عدم اباحه گری در سچفخا

زنان در جنبش فدایی با شجاعت، آگاهی و ایثار فراوانند: نزهت و اعظم روحی آهنگران، نسترن و لادن آل‌آقا، سیمین و نسرین پنجه شاهی، زهرا آقانبی قلهکی، مهرنوش ابراهيمی، پوران يداللهی، پروين فاطمی، پری ثابت، فاطمه حسن پور اصيل، فاطمه/ شمسی نهان، فاطمه افدرنيا، مهوش حاتمی، فريده غروی، زهره مديرشانه چی، میترا بلبل صفت، مريم شاهی، مينا طالب زاده، گلرخ مهدوی، فاطمه حسينی، طاهره خرم، افسرالسادات حسينی، نادره احمدی هاشمی، سيمين توکلی، فردوس آقا ابراهیمیان، غزال آيتی، رفعت معماران بناب، اشرف دهقانی.



بابک یحیوی

"از ماست ،که بر ماست"
چه کسانی از سکولاریسم می هراسند؟

درباور فرهنگ پیشرو، همه شهروندان آزادی نامحدود دارند و آزادی شان آنجا محدود می شود که به آزادی دیگران تجاوز کنند، اما در باور تعصب و دیکتاتوری ، بمحض نافرمانی شهروند از چهارچوب دیکتاتوری، او را به بند می کشند و هر ناروائی را بر او روا می دارند ؛ و به همین دلیل است که افرا د پرورش یافته در چنین نظامی در بسیاری از موارد بگونه ای غیر ارادی به آزادی وحقوق دیگران تجاوز می کنند!



محمد ایرانی

اثراتی که یارانه و مسائل اخیر بر جنبش و حکومت گذاشته است !

آنچه اهمیت دارد گسترش و تقویت نهادهای دموکراتیک در همه اقشار مردم میباشد تا فرهنگ دموکراسی و آزادیخواهی رشد نموده و رهبری جنبش بر این منوال شکل گیرد ، وگرنه تکیه بر ریزش نیروهای حکومتی و جنگ جناحهای انها و یا کمک غرب برای تغییر رژیم ، نهایتی جز انچه در سال ۵۷ و سقوط سلطنت و استوار شدن نظام ولایتی افتاد ، مشکلی را حل نخواهد کرد .



alma3.jpg
پرویز داورپناه

آلما هم رفت

خبر درگذشت آلما قوانلو را در بهت و اندوهی سخت شنیدم. هنوز باور ندارم که آلما را هم از دست دادیم ولی یادش برای من جاودان است. در برنامه های تلویزیونی او، «دریچه ای بر باغ بسیار درخت» صدای قلبی را می توان شنید که برای وطن و آزادی می تپد.
از آلما اولین بار، حدود شش سال پیش، برنامه ای در باره ی زندگی جهان پهلوان تختی در تلویزیون دیدم و سخت شیفته ی آن برنامه شدم. برایش ایمیلی فرستاده، از او تشکر کردم. با مهربانی جواب داد که انجام وظیفه است.



taheripour.jpg
جمشيد طاهری‌پور

بازتوزیع قدرت زیر سایه رهبر

بالا گرفتن جنگ قدرت در صفوف حکومت کنندگان، نشانه –ای از "سونامی" است که بر اثر جنبش شهروندی ملت ایران – جنبش سبز - در متن جامعه ایران اتفاق افتاده است. هنوز امواج این سونامی به تمامی اقشار و سطوح جامعه ایران نرسیده اما در راه است و زمان می خواهد! در حال حاضر؛ جنبش شهروندی ملت ایران دوران رکود خود را می گذراند. به این دوران باید به چشم ترمیم و تعمیق، و تدارک قوا نگریست.



Chahla.Chafiq.jpg
شهلا شفيق

ماجرای استراس کان و رابطه قدرت و سکس

داستان اوج و حضيض آقای استراس کان ، رئيس نهاد صندوق بين المللی پول و کانديدای مهم حزب سوسياليست اعجاب و شگفتی آفريده است. عکس دست بند زده او با ريش نتراشيده و قيافه ای زار موضوع بحث مطبوعات و راديو و تلويزيون است. بعضی ها می پرسند آيا دستگاه قضائی آمريکا خشن نيست؟ وکيل او در فرانسه پخش این گونه تصاویر را غیرقانونی می‌داند و تهديد می کند که کسانی که اين عکس را پخش کنند مورد تعقيب قرار خواهند گرفت. بعد معلوم میشود که در فرانسه هم دستبند در کار است. اما ...



mehrdad-ehsanipour.jpg
مهرداد احسانی پور

تجدید پیمان شاهزاده رضاپهلوی و مصطفی هجری
در نشست تورنتو

تاکید بر سکولار بودن این گردهمایی بیش از هر چیز حکایت از بغض معاویه دارد چرا که برآمد برکشیدگان مردم را که زمانی از چهره های حکومتی بودند را برنمی تابد. سنگر گرفتن برپشت سکولاریسم و داشتن اختلاف و زاویه با نظرات چهره های راه سبز امید دلیلی بر به چالش کشیدن و رقابت با جنبش عمیق اجتماعی امروز ایران نیست بلکه نشان دهنده آن است که دوستان سوداهای دیگر درسر دارند چرا که محبوبشان یعنی کسب قدرت در جنبش سبز گویا مغضوب افتاده است.



»  پناهجویان و پناهندگان ایرانی(۱)
»  قطعنامه سیاسی
»  قدرت مطلق ، فساد مطلق می آورد*
»  چاره‌اي جز احيای دوباره سياست نيست
»  قبای دفاع از خلق فلسطين و دم خروس يهودی ستيزی
»  میانجیگری و دیالوگ برای حل اختلافات و صلح بین افراد و گروهها
»  سطح تئوریک سچفخا
»  حکومت عامل بازتولید خشونت در جامعه
»  کارزار اسلام فقهی و اسلام جادویی
»  خشونت تقدیر انسان نیست.
»  گزارش و مصوبات دوازدهمین کنگره سازمان فداییان خلق ایران(اکثریت)
»  شهامت خودکشی
»  در ضرورت تدوين منشورِ جنبش سبز برانداز
»  "چالش مستمر"!
»  پرومته در آتش!
»  بحران اقتصادی مثلث ولایت، دولت و نظامی ها را از هم می پاشد
»  احمدی نژاد در وضعیت کیش مات!
»  «عاشورا» یا «کامی‌کاتسه» در «شهرک اشرف»؟
»  ایران با فرزاد کمانگر است
»  « فمینیسم اسلامی، ابداع غرب »
»  نظراتی در باره اودیسه چریکی رابطه سچفخا با کنفدراسیون
»  در تقابل با فرهنگ شهيد پروری و خريد و فروش شهيدان در مسجد يا کريدور
»  ملاحظاتی پیرامون جنبش سبز ورای اصلاح طلبی و انقلابیگری
»  در برابر اراده ی مرگ
»  چرا دموکراسی؟
»  افراط و تفریطها در اپوزیسیون
»  جشن روز کارگر در روز های دشوار
»  افسانه‌ی بدرود با طبقه‌ی کارگر!
»  در گرامی‌داشت اول ماه مه، روز کار