احمد کبود

اسفند برفی و انتخابات یخی، در راه است!

وحشت وترس شما از طوفان مردمی که خود باعث آن شده اید، تمام وجودتان رافرا گرفته است. یقین داشته باشید در تحریم انتخابات اسفند ماه این طوفان تبدیل به یک سونامی سهمگین خواهد شد! ممکن است به عواقب غیرقابل پیش بینی، و غیر قابل کنترل دچارشوید. پیش بینی تحولات اجتماعی ـ در یک جامعه بسته و تحت سلطه استبداد ـ از تحولات طبیعی جهان هم سخت است. نمی توان برای آن سمت وسویی از پیش تعیین کرد.



مجید خوشدل

چرا حکومت اسلامی در ایران(۲)

گفتگو با مهدی فتاپور

استقرار حکومت مذهبی در ایران، یک بخش اش برمی گردد به روند تاریخی ای که در ایران وجود داشته؛ نه در ایران، بلکه در تمام کشورهای اسلامی. اما یک بخش[دیگر] آن برمی گردد به حوادث سیاسی ای که اتفاق افتاده. من معتقد نیستم، آنچه در سال ۵۷ در ایران اتفاق افتاد و نیروهای مذهبی قدرت را گرفتند، الزاماً باید به همین شکل طی می شد.



jala-ijadi02-s.jpg
جلال ایجادی

پرسش از سیاستمداران و روشنفکران دینی درباره حکومت لائیک

نیروهای مذهبی وروشنفکران وسیاستمداران دینی همیشه از صراحت برخوردار نیستند. انگار همیشه یک چیزی را پنهان میکنند ، انگار در ته دل امیدی برای نجات اسلام سیاسی دارند. نسیه و خجالتی نمی توان حرف زد، دوپهلو وبا رمز نباید موضع گرفت، هم ازقرآن و هم از قانون نمیشود صحبت کرد.



ثمينا رستگاري

چرا اصولگرايان از احمدي‌نژاد عبور كردند

سال ۹۰ سال افول ستاره اقبال احمدی‌نژادیها بوده است؛ سالی كه هنوز به نیمه نرسیده اما دیگر اتهامی نمانده كه متوجه نزدیكان احمدی‌نژاد نشده باشد. در این زمان كوتاه اصولگرایان توانستند با نهادینه كردن تعبیر «جریان انحرافی» و ساختن یا برملا كردن پرونده‌های آنها آینده سیاسی این افراد را از بین ببرند.



ranjbar.jpg
کاظم رنجبر

جهان سیاست جهان ایده الیسم و رویا ها نیست .

(بخش دوم )

با یک کمی دقت در نحوه سازماندهی ، تامین بودجه مالی ، اهداف و برنامه های پژوهشی ، ونفوذ در محافل علمی ، و فرهنگی ، ودانشگاهی کشور های مختلف ،با دادن بورسهای تحصیل، دعوت با عنوان های استادان مدعو ومحقق به روشنفکران و دانشگاهیان کشورهای های مختلف ، خصوصأ کشور هائیکه بخاطر موقعیت سوق الجیشی آنان برای کشور های مهم جهان ،چون آمریکا و منافع ملی این کشور ها اهمیت حیاتی دارند ...



mohammad-gharagozlou.jpg
محمد قراگوزلو

آخ! اگر آزادی سرودی می خواند...

در کنار مزار دوازدهم احمد شاملو

میان پلیس ایستاده ام و هر از چندگاه به کنار فرزندان صبح می روم. به شمار نیروهای پلیس و امنیت افزوده شده است. سرگرد ساعتش را نگاه می¬کند. به سرگرد می¬گویم: "فکر می¬کنی ما از باتوم و رولور تو می ترسیم که آن را به رخ می کشی" می¬گوید: "این ها ابزار اجرای قانون هستند! پلیس آمریکا هم باتوم و اسلحه ی گرم دارد" می گویم: "قانون یعنی مردم." با انگشت به دوستداران شاملو اشاره می کنم و ادامه می دهم" ابزار قانون هم یعنی همین مردم. باتوم و رولور تکیه گاه مطمئنی نیست سرگرد. نه برای دولت آمریکا و نه برای هیچ دولت دیگری".



yahyai.jpg
دکتر محمد حسین یحیایی

شاهنامه خوان دوره گرد سخنگوی... می شود

آقای تاریخ دان به آذربایجانی ها یادآور می شود که اجداد واقعی شما چنگیز خان مغول، آتیلا، هلاکوخان، محمود غزنوی، قزل ارسلان و... است، شما آذربایجانی ها کوروش و یعقوب لیث نمی شناسید، امامتان در باکو نشسته و ... حالا پرسش اینجاست، آقای تاریخ دان با این گفتار خود به کی و چی خدمت می کند.



ali-shahandeh.jpg
علی شاهنده

جستاری درباره ی مبارزه مسالمت آمیز- قهر- خشونت

با اوج گرفتن جنبشهای مسالمت آمیز ملی و مردمی علیه حکومت های استبدادی و موفقیت های چشمگیرآنها اعتباروحدود و ابعادومرزهای شیوه مسالمت آمیزمبارزه بویژه درمواجهه با سرکوبی ها وخشونتهای رژیم های حاکم ، درمعرض پرسش و پاسخهای گوناگون مثبت و منفی قرار گرفته است . مسلم است که گوناگونی نظریات ، ناشی از نبود معنی و مفهوم روشن آنها ست و لذا دست یافتن به تعریفی جامع و مانع ازآ نها نیازی مبرم است



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

زندان یا محل شکنجه و کشتار!

برخورد و رفتار حکومت آخوندی با زندانی نه تنها انسانی و در چهارچوب جرمی که ارتکاب آن به او نسبت داده شده نیست، که از محدوده شخص زندانی نیز فراتر می رود و خانواده را نیز دربر می گیرد و خانواده نیز خواه ناخواه در رابطه بین حکومت و فرد زندانی درگیر می شود و از دیدگاه حکومت به نوبه خود بطور بالقوه بصورت مجرم در می آید.



esfahani.jpg
محمدعلی اصفهانی

شاملو شاعر انسانگرا؛ انسان سياسی

انسانگرايى، معنايى انتزاعى نيست. چرا که انسان، موجودى انتزاعى نيست. انسان، در زمان، و در مکان، و در تاريخ، و در جغرافيا، زندگى می کند. و شاعر انسانگرا، در زمان، و در مکان، و در تاريخ، و در جغرافيا، با همه ی مسايل انسان، و از جمله مسايل سياسى، درگير است.



مسعود افتخاری

رژیم در بن بست - جنبش آزادی خواهی در مقابل یک گزینش

همزمان با قرار گرفتن رژیم دربن بست جنگ قدرت، جنبش آزادی خواهی هم با رکود بی نظیری روبروست. نسلی از دم تیغ عبور کرده است و هر روز شماری چند از هموطنان ما طعمه اژدهای استبداد می شوند. در این روزهای بحرانی، مردم حق دارند بدانند، به راستی چه می گذرد. مردم از جنبش آزادی خواهی خود انتظار دارند پاسخ دهد که در قبال بن بست کنونی خود، چه توضیحی دارد. مهمتر از همه این که چگونه می تواند از این رکود و بن بست بیرون آید.



yahyai.jpg
دکتر محمد حسین یحیایی

مرگ تدریجی دریاچه اورمیه و پیآمد های اقتصادی آن

مرگ دریاچه اورمیه و تبدیل آن به شوره زار که با پیشروی آن در منطقه و حوزه های پیرامونی ادامه خواهد یافت، شرایط اجتماعی و اقتصادی منطقه را دگرگون خواهد کرد. تولیدات کشاورزی و دامداری از هم اکنون رو به نابودی است. صد ها روستا از سکنه خالی شده اند. بحران اقتصادی بویژه بیکاری مزمن و رو به افزایش جوانان گسترده تر خواهد شد. بر اساس گفتار نماینده اورمیه در مجلس، میزان بیکاری در منطقه بیش از 30 درصد است. در سال های اخیر در نتیجه سیاست های اقتصادی دولت بیش از 70 درصد از کارخانه و کارگاه های تولیدی منطقه تعطیل شده اند.



Ahad_01.jpg
احد قربانی

من به هیچ حزب یا سازمانی وابسته نیستم

فقط یک ملت سازمان یافته در احزاب و سازمان های سیاسی، تشکل های صنفی، سندیکاها، انجمن های فرهنگی، هنری، تشکل های حفاظت از محیط زیست، انجمن های کمک به کودکان و زنان، تیم های ورزشی و . . . قادر به عملی کردن برنامه های خود و رسیدن به خواست های خود است و می تواند این خواست ها را ژرفا دهد و از دستآوردهای خود حراست کند.



abbas-shokri.jpg
عباس شکری

انتخابات، آری یا نه؟

البته در مورد ایران، اکنون آنچه در سوریه می گذرد می تواند الگویی باشد برای مردم و دولت ایران. اگر مردم سوریه در آنچه که موسوم شده است به «بهار اعراب» و اکنون نسیم دل انگیز آن به سوریه می وزد، برنده شوند، سرنوشت جمهوری اسلامی نیز همانی خواهد بود که برای رژیم بشار اسد در سوریه رقم می خورد. اما وای اگر بشار اسد بتواند با کشتن و زندان و شکنجه، برنده این مبارزه نابرابر شود.



nikrouz-owladazami-s.jpg
نیکروز اولاداعظمی

انقلاب فلسفى، اجتماعى و سياسى

گرچه ايران از دوران باستان و سده ميانه گذر كرده بود و به عصر جديد مغرب زمين در فرايند مناسبات نوين جهانى قرار گرفت اما نظام فكرى و سياسى ايران تا مقطع انقلاب اسلامى، با مناسبات جديد و سرشت آن بيگانه بود و تحولات اجتماعى در سطوحى نبوده كه به انقلاب اجتماعى فراگير فرارويد و تا مانع از بازتوليد اجتماعى گردد. شكست تجدد خواهى ايرانيان در انقلاب مشروطه حاكى از همين ضعف بوده است و بر خلاف انديشه هاى نوين غرب كه از میان انقلاب فلسفى سر برآورده بود و بر مبانى آن دولت -ملت مدرن شكل گرفت،



محمود خادمی

" نه " به انتخابات نمایشی رژیم ؛ آزمونی فرا روی اصلاح طلبان


در صورتی که رژیم شروط خاتمی و اصلاح طلبان حکومتی را برای انتخابات نپذیرد و اصلاح طلبان مجبور شوند در انتخابات شرکت نکنند . بهانه سرکوب ــ عدم شرکت در انتخابات ــ را پیشاپیش از دست رژیم و سرکوب گرانش گرفته اند و رژیم دیگر نمی تواند به بهانه تحریم انتخابات آنان را مورد حمله قرار دهد . چرا که آنها خواسته بودند که در انتخابات شرکت کنند ؛ باند ولی فقی اجازه نداد .



mehrasa.jpg
محمد علی مهرآسا

انتخابات مجلس هشتم و آن حکایتها...

سران حکومت اسلامی بویژه شخص ولی فقیه، به همان شیوه شاه سابق، مجلسی یک دست و قالبی می خواهند که نمایندگانش در هرحالت و موقعیّت، مطیع اوامر ولی فقیه باشند. تشکیل و تکمیل این چنین مجلسی برای حکومتی که مکر و فریب و فساد از سراپایش جاری است، هم کاری ساده است و هم امری مقبول از لحاظ حاکمیّت.



احمد فرهادی

"رهبر"ی که به مردم اهانت کند باید برکنار شود!

از دو حال خارج نیست، یا چنین توهینی واقعا بر زبان او جاری شده یا روح الله حسینیان چنین برداشت کرده است. اگر حالت اول باشد چنین شخصی لیاقت یدک کشیدن عنوان "رهبری" را ندارد و بلافاصله باید برکنار شود. اگر حالت دوم باشد بلافاصله باید جناب "رهبر" مرحمت فرموده از خود رفع اتهام کند. سکوت در برابر چنین نقل قولی به معنای تایید آن و به معنای توهین مستقیم به مردم است و "رهبر"ی که به مردم اهانت کند باید برکنار شود.



احمد صبوری

کباب قناری بر آتش سوسن و یاس
روزگار غریبی است نازنین

تقدیم به دل به دریا افکنانندگان دهه شصت و بازماندگانشان

بنظر نگارنده و بر مبنای تعاریف کلاسیک ،آنچه در سالهای دهه 60 در ایران می گذرد بدون هیچ شک وتردیدی ،جلوه ای از تحقق فاشیزم می باشد. بورژوازی ناتوان از حکومت کردن برای حذف رقیب طبقاتی و حفظ سیستم و مناسبات موجود ناچار می شود که از نیروهای فاشیستی سازمان یافته کمک بگیرد و در نهایت پس از حذف دشمن طبقاتی و اطمینان از بر گشت نا پذیر بودن رقیب ،نیروهای فاشیستی را به پایگاههای خود بر می گرداند.



jala-ijadi02-s.jpg
جلال ایجادی

بودجه کلان برای تحمیق مردم و بی لیاقتی برای میراث تاریخی

میراث تاریخی سرزمین ما و اغلب منابع طبیعی و زیست محیطی ایران در دوران جمهوری اسلامی بشدت ضربه خورده و شاید میزان این ویرانگری ها در هیچ دوره تاریخی سابقه نداشته است. برای این رژیم آنچه مهم است، سوء استفاده از منابع مالی کشور و حفظ قدرت سیاسی مذهبی استبدادی است. باین منظور در کنار اسلحه و چماق برای سرکوب مردم وآزادیخواهان، حکومت تمامی رسانه ها و ابزار تبلیغاتی خود را بکار گرفته تا مردم را در نادانی نگه دارد.



Ahad_01.jpg
احد قربانی

تبلیغ عدم خشونت بدون روشنگری، افشاگری ونافرمانی مدنی،
بی عملی و انفعال محض است

جنبش موسوم به جنبش سبز، به درستی بر عدم خشونت در مبارزه علیه رژیم، تاکید دارد. ولی همه جنبش های خشونت پرهیزی که دستاوردی داشته اند، از گاندی تا مارتین لوتر کینگ تا نلسون ماندلا، عدم خشونت را با افشاگری، روشنگری و نافرمانی مدنی همراه کرده اند. اما جنبش سبز با تاکید درست بر عدم خشونت و تکیه بر رای مردم از یک سوی، و سوی دیگر، اجتناب از افشاگری، روشنگری و نافرمانی مدنی، جنبش مردم ایران را به انفعال و بی عملی نزول می دهد و برای حاکمان فرصت می خرد.



moayedzade.jpg
مهدی مویدزاده

۳۰ تیر۱۳۳۱ تا۳۰ تیر ۱۳۹۰

سی ام تیرماه ۱۳۳۱روزی بودکه حمایت ملت ایران از نهضت ملی هیئت حاکمه را به تسلیم واداشت .این روز نماد آزادیخواهی ومبارزه با استبداد است . پنجاه و نه سال از قیام قهرمانانه ملت ایران برای تداوم نهضت ملی برهبری دکتر مصدق میگذ رد .ازآن سال به بعد رهروان راه آزادی ودمکراسی درایران کوشیده اند تا یاد وخاطره مردمی را که بدور از خشونت وبرای بیان خواسته های مسالمت جویانه خویش به کوچه وخیا بان آمده بودند زنده نگاه دارند .



مجید خوشدل

چرا حکومت اسلامی در ایران؟

گفتگو با علی دروازه غاری

شما وقتی می گویی سرکوب، سرکوب دو جور است دیگر؛ یا فیزیکی است یا روانی است. وقتی شما می گویی سرکوب سیاسی، من سرکوب را سیاسی نمی بینم. من سرکوب و خشونت را به عنوان یک پدیده اجتماعی می بینم که می تواند روند شخصی داشته باشد، می تواند روند اجتماعی داشته باشد. می تواند عریان باشد؛ پنهان باشد یا نمادین باشد...




nakhaei.jpg
شهباز نخعی

خودکامگی و نبود آزادی،
جواز مبارزه مسلحانه ؟!

گزارش منابع خبری کردستان عراق حاکی است که جمهوری اسلامی از ساکنان مناطق مرزی خواسته است تا محل سکونت شان را ترک کنند. حسن عبدالله، فرماندار منطقه بشدر گفته است نیروهای جمهوری اسلامی به ساکنان گفته اند 72 ساعت فرصت دارند تا این مناطق را ترک کنند و درغیراین صورت خودشان مسئول جان و مال خود خواهند بود. وی گشایش کنسولگری امریکا در شهر اربیل را یکی از دلایل این حملات می داند.



behzad-karimi.jpg
بهزاد كریمی

کیفرخواست حکومتی زیر عنوان پژوهش تاریخی!

نویسنده و موسسه سفارش دهنده، در سرتاسر این کتاب حتی یک کلمه انتقاد هم نسبت به طرف اصلی جنبش فداییان یعنی حکومتگران سرکوبگر، وارد نمی دانند و چرا؟! زیرا که آنها محکوم کردن مطلق طرف مقابل خود به قصد توجیه معصومیت مطلق خویش را در نظر دارند! کتاب، نوع مرگ جانباختگان این جنبش در هر شاخه از آن را تنها در آنجاهایی آدرس می دهد که زد وخوردی مسلحانه در میان بوده است و برعکس، درهیچ جایی از کتاب به اعدام های فداییان توسط حکومت و درارقام چند هزارنفری، حتی نمونه وار نیز اشاره نشده است!



»  کمپین برگزاری انتخابات آزاد
»  نقش بنیادگرایان اسلامی و علل سرنگونی دولت ملی و مردمسالار مصدق
»  دوباره از سر خط، دوباره اول کار
»  بهارستان ما را ببخش
»  "چرا سپاهی ها می خواهند احمدی نژاد را بردارند؟"
»  رابطه جنبش و "چه بایدکرد"!
»  جالی خالی نامه و کیوان صمیمی
»  از «ندا و سهراب» تا «هاله و هدا»
»  نوليبراليسم و دموکراسي
»  به موازات "انتخابات" مجلس نهم، کانديداهای جنبش اعتراضی خواهان دموکراسی و حقوق بشر را معرفی کنيم!
»  ۱۸ تير، روز افتخار دانشجـویان ایرانی
»  فرا سویِ اصلاح و انقلاب محاصره مدنی حکومت برای انتخابات آزاد
»  کانون نویسندگان ایران و قدرت، جعل یا بازآفرینی تاریخ؟
»  بحران فراگیر اقتصادی و پرتگاه پیش رو
»  شهامت اخلاقی یا زدن نعل وارونه!
»  خطاب به کلیه‌ی گرایش‌های فدایی و سازمان‌های چپ و مستقل درباره‌ی جلد دوم کتاب دشمن
»  «کشته نداديم که سازش کنيم!»
»  حمایت از اعتصاب غذا در تناقض با خشونت پرهیزی
»  حقیقتی که لباس دروغ پوشید
»  جمهوری اسلامی زاینده رود و تالاب گاوخونی را نابود کرد
»  برای غزال به یاد پدرش، رضا ستوده
»  تأثیر فرهنگ در آموزش زنان در جوامع سکولار و مذهبی
»  "حق دفاع از خود و دیگران"
»  توحش در پرتو غرور
»  ارزیابی از کنگره ی دوازدهم سازمان فدائیان خلق ایران- اکثریت
»  «ایران دوستی» تلویزیون العربیه
»  حاکمیت دینی مروّج بحران و هرج و مرج اخلاقی در جامعه
»  رخنه، نفوذ، جاسوسی(۲)
»  مسئولیت بین المللی در برابر کشتار حمعی