reza-akrami.jpg
رضا اکرمی

بارديگر پرونده ج.اسلامى ايران «روى ميز» قدرتهاى جهاني ست حرف اپوزيسيون حكومت چيست؟

مناسبات جمهورى اسلامى با جهان خارج بويژه غرب و كشورهاى منطقه امروز به سرخط خبرها و محور ديپلماسى طرفين تبديل شده است. پرونده هسته اى بار ديگر باز مى شود ، محتمل ترين حالت اين استكه بدون دست زدن به توافق پيشين كه در سال ٢٠١٥ ميلادى به امضاء ٥+١ و حكومت اسلامى ايران رسيده است مبحثى باز شود كه پس از سال ٢٠٢٥ تداوم كنترل بر برنامه هاى هسته اى ايران به چه صورتى تداوم مى يابد...



ali-ghoushe2.jpg
علی گوشه

سخنرانی در جلسه‌ی همبستگی با اعتراضات ملت ایران

در نشست ۷ آوریل ۲۰۱۸ در کلن ـ آلمان

در شرایط کنونی هیچ مسئله و هیچ مشکلی و هیچ اختلافی نمی‌تواند آنقدر مهم و اساسی باشد که ما نتوانیم به‌خاطر دسترسی به اهداف بزرگتر یعنی آزادی ایران و رهایی ملت از بختک جمهوری اسلامی توافق‌نظر پیدا‌نموده و بر سر یک منشور حاوی خواستهای مشترک همه‌ی نیروهای ملی و آزادیخواه اتخاذ تصمیم نمائیم. رفقا این کار هم شدنی است وهم ضروری است واکنون زمان برای چنین تلاشی فرارسیده‌است. اگر در خارج از کشور ما دوباره این موقعیت مناسبی را که به‌وجودآمده از دست بدهیم و نتوانیم بر سر یک برنامه‌ی مشترک توافق‌نظر پیداکنیم دیگر معلوم نیست کی و در چه موقعی چنین امکانی دوباره به‌دست‌آید.



yadollah-baladi02.jpg
یدالله بلدی

بمناسبت روز ۱۲ اردیبشت روز معلم در ایران

آمار معلمان و کادر اداری، آموزش وپرورش، شامل یک ملییون وسیزده هزار نفر میباشد که هفتصدهزار آنرا معلمان تشکیل میدهند، هشتاد درصد ازمعلمان را نیززنان تشکیل میدهند.
درشرایط کنونی، معلمان برای جبران کمبود حقوق، وتامین هزینه های زندگی ناچارند در اوقات، غیر تدریس، به کارهای دیگر بپردازند، وبناچار به حرفه هایی مانند ، مسافرکشی کار در شرکتهای خصوصی ، ویا بنگاههای املاک واتوموبیل، تدریس خصوصی، وحتی دستفروشی روی میاورند، کارهای اضافی معلمان که اغلب باروحیه آنان ساز گاری ندارد، آنان رااز نظر جسمی وروانی، فرسوده میسازد وتوان آنانرا در تدریس کاهش میدهد، که پیامد آن افت تحصیلی است.



behzad-karimi.jpg
بهزاد كریمی

از این صبح دردناک به آن شب ماندگار در ذهنم!

در سوگ فرزانه صابری

آنچه متاسفانه انتظارش می رفت در ساعات بامدادی هشتم اردیبهشت ماه به وقوع پیوست و "فرزانه" ما، همه عزیزان دوستدار خود را پرزنان ترک گفت و رفت. سخن از فرزانه صابری است، همسر مهربان تهماسب وزیری. با دریغ و تلخکامی تمام می باید گفت که جملگی ما دل نگران‌های وضع او، انتظار چنین فراقی را داشتیم زیرا بر پایه آخرین اظهار نظر تیم پزشکان برلین، امیدی به نجات وی نبود و آمادگی‌های باز هم بیشتر تهماسب برای مایه گذاری‌های لازم جهت زنده ماندن همسرش، نمی توانست ره بجایی برد. با اینهمه اما، باز باورش سخت می نماید چون "من مرگ هیچ عزیزی را باور نمی کنم". همگی دوستان "فرزانه"، هم اکنون از فرط غم فقد او سر در گریبانند.



abolfazl_mohagheghi_0.jpg
ابوالفضل محققی

کریستال زندگی را آن گونه تراش داد که می خواست

دست یک دخترک کوچک و زیبا با گیسوان بلند را گرفته بود. آرام وارد جمع ما در یکی از خانه های کابل شد. بسیار جوان بود با لبخندی محو که رنجی عمیق را بیان می کرد.
گفتند خانم رفیق عباس است و نامش افسانه است . نام مستعارش بود! نام دخترک کوچک نگار. تولد یکی از بچه ها بود. از آن تولد ها که کیکش با یک تخم مرغ پخته می شد و بعد از آن هر چه بود، رقص، خواندن و شادی کودکان و همراهی بزرگان



nahid-hoseini1.jpg
ناهید حسینی

برای فرزانه که دلش میخواست پیر شود!

سال ۱۳۶۷ بود که از کابل به تاشکند آمدند، اولین بار بود فرزانه را میدیدم. زن جوانی که چهره ای بسی افسرده و غمگین داشت، کم حرف میزد، گاهی سیگاری میکشید، لحظاتی به نقطه ای خیره میشد، اشک در چشمانش حلقه میزد و سری تکان میداد. هنورهم میکوشید باور کند که چگونه ممکن است جمهوری اسلامی در یک روز دو شوهر خواهر جوانش را اعدام بکند؟ به خواهرانش فکر میکرد که هر یک دو فرزند خردسال داشتند، بچه ها باباها را در زندان ملاقات میکردند. لبخندی، شکلاتی وعشقی که هرگز پایانی نداشت.



رحمان عبدی

درحاشیه پیدا شدن جسد مومیائی شده رضا شاه

اظهار نظری کوتاه ، در رابطه با بحث داغ این روزها

رضا شاه به لحاظ تاریخی برای جامعه ایران بسیار مثبت بود در زمینه مدرنیزم ، و از طرف دیگر سرکوب گر و مستبد بود که به تحکیم فرهنگ دیکتاتوری کمک شایانی کرد و جامعه بسته را بسته تر نمود . بدون اینکه توجه شود که در جامعه بسته توسعه شکل نمی گیرد.این تتناقض رضا شاه ، خود نشان بارز تناقض جامعه ما می باشد ، که منشاء و خواستگاه ان همانا فرهنگ اقتدارگرائی شگل گرفته در روند تاریخ جامعه استبداد زده ما است. برای برون رفت از این تناقض می بایست به تمرین دمکراسی پرداخت و یکی از اولین سر تیتر های دمکرات بودن همانا به رسمیت شناختن مخالف نظری و دگر اندیشان است.



رضا شکیبا

مومیاییِ ایکس

*کشف هر مومیایی کماکان ما را شگفت‌زده می کند. ژنِ خوبی که در دوران باستان مومیایی شده ناگهان امروز ظاهر می شود. تیمی از تبار شناسان وارد میدان می شوند تا قصهِ مربوط به مومیایی را رمزگشایی کنند و نهایتاً می فهمند: مومیایی مذکور بیدار شده و آمده که از اولادِ نسلی که چوب در تاریخ او کرده اند، انتقام بگیرد!



bijan-baran.jpg
بیژن باران

قیاس سیاسی ایران و افغانستان معاصر

هر ۲ جمهوری اسلامی نام داشته؛ از براندازی حکومت مشروطه سلطنتی برآمده اند. اکنون افغانستان از لحاظ دولت و قانون مدرنتر از ایران است؛ ولی مردم ایران مدرنتر می باشد. آیا می توان اوضاع سیاسی ۲ کشور را با هم؛ یا اوضاع سیاسی یک کشور را در 2مقطع زمانی مقایسه کرد؟ برای مقایسه باید معیارهای ثابت، داده های تاریخی، یک الگوی جامعه مدرن را بکار برد. معیارهای ثابت قانون، دولت، مردم بوده؛ داده های تاریخی رویدادهای مهم اند. یک کشور در نزدیک شدن یا عقبماندن نسبت به یک جامعه مدرن مانند نروژ را می توان محک زد. این 3معیار نیاز به تعریف دارند.



reza-akrami.jpg
رضا اکرمی

پرونده «برجام» وچالش جديد آن!

آنچه مسلم است اگر هيچ مذاكره جديدى صورت نگيرد ترامپ توافق آمريكاء را تمديد نخواهد كرد . بيرون رفتن آن از توافق ممكن است از طرف سايرين تأئيد نشوداما چالش بسيار بزرگى را بويژه در عرصه اقتصادى و تجارى و مبادلات بانكى بين ايران و جهان خارج و همينطور كشورهاى طرف رابطه با ايران بازخواهد كرد . اين بارِسنگين ،كاررابر اقتصادِتا همينجا در گِل مانده ايران بس دشوار ترخواهد كرد .



اسماعیل سپهر

آیا واکنش منفی چپ رادیکال به تشکیل حزب چپ ایران (فدائیان خلق) موجه است؟

تشکیل "حزب چپ ایران (فدائیان خلق) بعنوان گامی در راستای اتحاد سازمانی بخشی از نیروهای سوسیال دمکرات ایران با واکنش متفاوت سایر نیروهای چپ همراه بوده است. در حالیکه ایجاد این تشکل نوین و نفس نزدیکی و اتحاد سازمانی بخشی از نیروهای چپ مورد استقبال بخشی های دیگری از نیروهای سوسیال دمکرات ایران قرار گرفته است، واکنش بخشهای مختلف چپ رادیکال به این رخداد، اما نشانی از خشنودی و استقبال بدست نمی دهد.



yahyai.jpg
دکتر محمد حسین یحیایی

روحانی در تبریز و حاشیه های آن

روحانی هنگامی به تبریز مسافرت کرد که چند ماه از سال ۲۰۱۸ گذشته است. شهر تاریخی تبریز در این سال از سوی سازمان همکاری کشور های اسلامی مرکز گردشگری اعلام شده و هیچگونه تبلیغی از سوی مقامات گردشگری، وسایل ارتباط جمعی بویژه رادیو تلویزیون که از بودجه عمومی و مالیات مردم تغذیه می کند، صورت نگرفته است و این خود نشانگر آن است که غرض ورزی و دشمنی با مردم آذربایجان همچنان ادامه دارد و بازتاب آن را می توان در بودجه اختصاصی سال ۹۷ به کلان شهر تبریز مشاهده کرد که مبلغ آن به ۱۰ میلیارد تومان می رسد و این میلغ اندک جوابگوی نیاز های این شهر نخواهد بود.



بهروز قاسمی

چرا هر چیزی بعید نیست؟!

اتهام جاسوسی به فعالان محیط زیست و مرگ یک محقق متهم شده در زندان و شدت برخوردی بی سابقه با سایر محققین در این رشته، ظن بسیاری را برانگیخته است که حکومت ایران به دلیل ترس از یک "رسوایی غیر عادی" اینچنین نامتعارف حتا در قیاس با رفتار گذشته خویش، نسبت به فعالان غیرسیاسی از تعادل خارج شده است



بهرام خراسانی

دربارۀ "پیام کنگره بنیانگذاری حزب چپ ایران (فدائیان خلق)
به رنج دیدگان از تبعیض مضاعف و تمرکزگرایی!" !!

من این بیانیه‌ی پر تناقض را تنها دیدگاه همان شاید دو سه نفر نویسنده پیام میپندارم و آن را نه به حساب نیروهای چپ میگذارم و نه به حساب هیچیک از گروههای قومی ایران. تنها نتیجه‌ی آن را نیز پراکندگی بیشتر در میان مردم و نخبگان برای رسیدن به آن جامعه‌ی دموکراتیک میدانم. گفتگو پیرامون هریک از مفهومهای این بیانیه در زمینه‌ی قومیت و فدرالیسم را بسیار بایسته میدانم، اما بر آنم که هنوز پیرامون هیچیک از آنها روشنگری علمی نشده، و این مفهومها نه تنها برای همه‌ی مردم و نخبگان که برای خود تنظیم کنندگان بیانیه نیز روشن نیست.



mehrasa.jpg
محمد علی مهرآسا

آیا آیت الله العظمی یعنی کسی که فتوای اعدام بی گناهان صادر می کند؟!

آیت الله العظمی مکارم شیرازی یا بهتر است بگوئیم مکّار شیرازی فتوا داده است که تعدادی از این دلالان ارز را اعدام کنید تا بهای ارز تقلیل یابد؛ و شریعت شیعه آرام گیرد. چنانچه در پیش نیز اشاره شد، حقا که این عمامه برسران نه وجدان دارند، نه شرف دارند و نه ترحم در ذاتشان رخنه کرده است. برای کوچکترین کاری ولو دینی نباشد فتوای کشتار و اعدام می دهند. کشتن مردم بی گناه در نظرشان مثل همان «ضرب زیداً عمروا» است ...



saharkhiz.jpg
عیسی سحرخیز

حق شهروندی ما، حق عمومی ملت!

در شرایطی که قربانیان اصلی جنایت‌های سعید مرتضوی نسبت به دو سال حبس این قاضی حلقه به گوش اعتراض دارند، چند تن از محکومان او در دادگاه‌های مطبوعات از جمله دوستان عزیز شمس‌الواعظین و زیدآبادی از منظرهای گوناگون بحث عفو و بخشش این جرثومهٔ فساد را مطرح کرده‌اند.
آن‌ها پس از گذشت زمان، اکنون خاطرهٔ کمرنگی از برخوردهای وقیحانه و ابلهانهٔ وی را به ذهن دارند؛ دوره‌ای جوانی که از سر بلند پروازی در جایگاه قاضی دادگاه کأرکنان دولت و مطبوعات به «خوش رقصی» می‌پرداخت تا به آب و نان، جاه و جلال و بالاخره به مناصب بالا‌تر دست پیدا کند، که پیدا کرد!



مراد رضایی

انتخابات زود هنگام در ترکیه؛
یک گام به عقب، دو گام به عقب‌تر!

انتخابات پیش ِ رو یک میدان خالی برای تازاندن ارتجاع اردوغانی است. نتیجه‌ی انتخابات از حالا مشخص است. آنچه مشخص نیست ادامه‌ی روند وضعیت ترکیه در روزهای پس از این انتخابات است. تغییرات قانون اساسی پس از رفراندوم، رئیس جمهور را عملاً به عنوان یک قدرت بلامنازع تبدیل کرده است. دولت اردوغان به عنوان یک دولت سرکش (به تعبیر چامسکی) با افزایش قدرت پس از انتخابات به یک نیروی ضد دموکراسی در داخل ترکیه و یک عامل ارتجاع و توحش در خارج از ترکیه تبدیل خواهد شد.



Mehdi-Fatapour02.jpg
مهدی فتاپور

بمناسبت سی ام فروردین

انتقال به زندان اوین

یک ماه ونیم بود که ما در این زندان بودیم. از همه جا بی خبر بودیم. نه ملاقاتی داشتیم و نه هیچ زندانی دیگری را دیده بودیم. روز سی ام فروردین روزنامه ای بما دادند. دوباره کدام تیم ضربه خورده و کدامیک از رفقا کشته شده اند. روزنامه را روی زمین گذاشته و همه دور آن جمع شدند. کشته شدن نه زندانی حین فرار. من دهانم از حیرت بازمانده بود. اگر این خبر را در روزنامه ندیده بودم باور نمیکردم.



alirasekh01.jpg
دکتر علی راسخ افشار

پیام به جلسه ی همبستگی با اعتراضات ملت ایران

در شهر کلن ــ آلمان ۷ آوریل ۲۰۱۸

این جلسه در دورانی برگذار می شود که صحنه سیاسی جهان بسیار پرتنش و متلاطم و آبستن حوادثی غیرقابل پیش بینی است. لذا وجود سازمان های اصیل، غیر وابسته و مردمی با اعتقاد به استقلال، آزادی، عدالت اجتماعی وجدایی دین از حکومت مانند جبهه ملی ایران جهت حفظ و صیانت از کیان ملی و روشنی آینده کشور بسیار مفید و سودمند و ضروری است.



manouchehr-salehi2.jpg
منوچهر صالحی

«همبستگی با اعتراضات ملت ایران»

متن سخنرانی در نشست ۷ آوریل ۲۰۱۸ در کلن ـ آلمان

بدون تلاش برای به‌وجود آوردن یک آلترناتیو سیاسی دمکراتیک مورد اعتماد مردم سرنگونی رژیم اسلامی توسط جنبشی خودانگیخته که هیچ برنامه روشنی از آینده ندارد، می‌تواند به فاجعه‌ای ملی بدل گردد، زیرا جنبش حاشیه‌نشینان همان‌گونه که در انقلاب ۱۳۵۷ با نگاه به گذشته می‌پنداشت می‌تواند مشکلات خود را حل کند، این بار نیز در هیبتی دیگر، اما در همان مسیر ویرانگر گام برخواهد داشت.



farid-ansari-d.jpg
فرید انصاری دزفولی

دخیل بستگان به کاخ سفید چه می خواهند؟

ذهنیت آغشته به فرهنگ اطاعت آنان بدنبال خود تبعیت از قدرت را در پی دارد. این قدرت روزی خمینی است و روزی رایگان، دگر روز جرج بوش پسر و زمانی ترامپ یا هر کس و نا کس دیگری می تواند باشد. انسانی که اعتماد به نفس ندارد و خود را ضعیف و ناتوان می پندارد همواره برای پوشش ضعف خود بدنبال قدرت و صاحبان قدرت می باشد.



abolfazl_mohagheghi_0.jpg
ابوالفضل محققی

نسل ما ونسل جدید . آیا قادریم گفتگوی دو نسل را شاهد باشیم؟

حال فاصله ما با نسلی که در خیابان پای می کوبد ونسلی که در صحنه اجتماعی فعال است دو یا سه نسل است .اگر تغیرات در زمان ما را نسبت به نسل قبل در نظر بگیریم ، تغیرات اجتماعی و فن آوری در دوران ما ونسل قبل از ما بسیار بطی بود! طوری که اختلاف نسلی زیادی را باعث نمی شد. نسل ما تاحدود زیادی نسل قبل از خود ویک نسل قبل از آن را می شناخت و اعتقادات کما بیش نزدیک به هم داشتند. امری که در سطح جهانی نیز چنین بود.



Taghi
تقی روزبه

دو عنصراصلی کنشگری خلاق در شرایط حساس کنونی!

اگر بخواهیم به دونکته و نیازحیاتی در شرایط حساس کنونی انگشت بگذاریم، شکل گیری شبکه های سراسری یک جنبش عمومی و فراگیر ضداستبدادی از دل خرده جنبش های روبه رشدکنونی با سیمای مطالباتی و ضداستبدای، و مشارکت فعال در شکل گیری یک گفتمان ترقی خواهانه و عمیقا دموکراتیک و برابری طلبانه را می توان دو رکن اصلی آن دانست. دو رکنی که می توانند به خرده کنشگری ما و بخش های مختلف جامعه معنا و جهشی تازه به دهند.



Mehrdad-Darvishpour5-s.jpg
مهرداد درویش پور

برآمد نوستالژ گرایی و امکان بازسازی چپ نوین در ایران؟

مایلم قبل از هرچیز همگرایی چند جریان چپ در متن گیرکردگی سیاست به ویژه در ایران را تبریک گفته و آرزوی موفقیت کنم. یادآور می شوم که به عنوان جامعه شناس انتقادی در واکاوی این رخداد ناگزیر به آن همچون پرسش واره ای قابل درنگ می نگرم. اما به عنوان کنشگر سیاسی آگاهم که سیاست ورزی دمکراتیک بدون تولید خوش بینی و امید محال است و فرجام دامن زدن به بدبینی سیاسی انزجار از سیاست و نیرومند شدن راست پوپولیستی است که نارضایتی از همه چیز و همه کس منبع اصلی تغذیه آن است. این دوگانگی جامعه شناس- کنشگر تناقضاتی در نگاهم به این رخداد را درپی خواهد داشت که به آن واقفم .



nader-ossareh1.jpg
نادر عصاره

کیستی و چیستی حزب چپ ایران (فداییان خلق)

حزب چپ ایران (فداییان خلق)، اراده و عزم خود را برای پاسخ به انتظارات جامعه تشنه ما برای آزادی، برابری، عدالت و دموکراسی نشان خواهد داد. بحران سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و دیپلماتیک، اثرات عمیقی را بر زندگی مردم پیر و جوان جامعه ما به جا گذاشته و خطرات مهیبی را ایجاد کرده است. جمهوری اسلامی و در درجه نخست مقامات درجه اول رهبری و نظامی و دولتی ناتوانی و عدم کارآئی، فساد و خودسری را آشکار و عریان ساخته اند. بحران های بیشتری از طریق دخالت های سران نظامی امنیتی، کشور ما و مردم ایران را تهدید می کنند. حزب چپ ایران (فداییان خلق)، در چنین شرایط خطیری، بر ضرورت اندیشه و اقدام متحدانه بیش از هر زمانی تاکید خواهد کرد و اطمینان دارم که اراده ایرانیان مردم دوست و مسئول راه همراهی و همگرایی را هموار خواهد ساخت همراهی و همگرایی که ابزار فعالیت سیاسی معقول و موثر می باشد.



»  سالگرد یادمان ۹ سرو آزاده که برفراز تپه های اوین بخاک افتادند
»  به یاد آقای صارم الدین صادق وزیری
»  اصلاحات، تحول، انقلاب، رهائی
»  پاسخی کوتاه به مصادرۀ به مطلوبِ آقای بَلَدی
»  نگاهی به دیدگاه غیر منصفانه آقای نقره کار پیرامون تشکیل حزب چپ ایران (فداییان خلق)
»  سفسطه یا یک گزاره علمی؟!
»  راه برون رفت از بحران، تشکیل دولت های محلی و مشارکت همگانی در سیاست و اقتصاد
»  آیا چپِ خوب چپِ مُرده است؟
»  گپی با آقای دکتر سروش و مقتدایش ملای روم!!
»  در سوگ رادمرد بزرگ صارم الدین صادق وزیری
»  ماردوشان عبا پوش
»  راه های تکامل حقوق بشر در ادبیات و گذر تاریخ (پاره ی بیست و چهارم)
»  (شیدان وثیق)نقدی بر مقاله زمین بی حاصل
»  نیاز به «شبح مارکس»، «شبح دی ماه»
»  برند«چپ» و نشست کلن!
»  همبستگى ملى ايرانيان، اصلاح طلبى دينى و عبدالكريم سروش
»  کابوسی بنام ولایت فقیه
»  در باره حزب چپ ایران (فدائیان خلق)
»  چرا چرخش؟
»  زمین بی‌حاصل
»  آغازی نو: تشکیل حزب چپ ایران(فدائیان خلق)!
»  شاخصه های راهبرد تحول طلبی
»  دوازدهم فروردین روز فریب ملت ایران
»  راه کار های سر در گم و خشم دریاچه اورمیه
»  بوی باران، بوی سبزه، بوی خاک شاخه های شسته، باران خورده، پاک
»  از بحث عدم‌مشروعیت رژیم و پیش‌بینی سقوط آن تا زمین‌لرزه‌های جدید
»  وحدت فداییان خلق ایران، در حزب چپ ایران (فداییان خلق) خجسته باد!
»  از صدای سوم تا نیروی سوم در برابر جنگ
»  در این چهار دهه اندوه بار
»  رضا خان جمهوری خواه ناکام