shadi-amin.jpg
شادی امين

انتخابات و تغییر سیاست »آشتی ملی»

مرور مجموعه تحلیل های اصلاح طلبان در انتخابات جاری به خصوص درمورد رد صلاحیت احمدی نژاد و کاندیداتوری رییسی ممکن است این نتیجه گیری را به ذهن بیاورد که آن ها، سیاست "ببخشیم و فراموش کنیم" سالیان سال خود را کنار گذاشته‌اند و به لزوم پاسخگو کردن مسئولان جنایات نزدیک به چهار دهه گذشته معتقد شده‌اند. اما آیا واقعا این اتفاق افتاده است؟



behzad-karimi.jpg
بهزاد كریمی

آیا خبری از حداقلˏ حداقل‌ها هست؟!
چرا چالش برنامه‌ای و چرا بدور از توهم؟

پس از سلاخی چون همیشه نگهبانان ولایت در امر تصفیه داوطلبان تصدی ریاست جمهوری، اکنون دیگر زمانˏ تبلیغات انتخاباتی است و رقابت بین خودی‌های نظام. مسابقه میان نامزدهایی‌ که یا ذوب در ولایت و سیاست‌های خامنه‌ای‌اند و یا دستکم دارای ظرفیت قابل توجه برای تعامل با او و تمکین به منویات وی. در این تبلیغات انتخاباتی، هر نفر از این شش فرد تایید صلاحیت شده می کوشد تا به نمایندگی از بخشی از نیروهای درون سیستمی و بر متن کارزار سه هفته‌ای انتخابات، برنامه‌ای را تبلیغ کند که آن را برای دوره ریاست کوتاه مدتش و تحت نظر ولایت مد نظر خود دارد. هر یک از اینان قرار است در مناظرات انتخاباتی بگویند که برنامه‌ عملی‌‌شان برای جمهوری اسلامی دلخواسته‌‌‌شان چیست و اولویت‌هایشان کدام؟



Ali_ShakeriZand0.jpg
علی شاکری زند

در چنگال جمهوی اسلامی
اسارت تا کی ؟

«انتخابات» کاذب را هرچه یکصدا تر تحریم کنیم ! بخش یکم :

با نظام شوم جمهوری اسلامی، آنگونه که در «ورشکستگی اخلاقی کامل نظام حاکم و نشانه هایی از آغاز فروپاشی آن» نشان داده شد، ملت ایران در جهنم بسر می برد، و هر روز هم به اعماق آن فروتر می رود تا جایی که، با گسستگی روزافزون تار و پود پیوندهای اخلاقی و فرهنگی جامعه، حتی وحدت و موجودیت آن نیز هر زمان بیشتر مورد خطر قرار می گیرد.۲



احمد آزاد

دخیل بستن به صندوقهای رای حکومت اسلامی حاجت کسی را مستجاب نخواهد کرد

موسم «انتخابات» در جمهوری اسلامی فرارسیده است و تا یک ماه دیگر رئیس جمهور آینده و همزمان نمایندگان شوراهای اسلامی شهر و روستا باید تعیین شوند. تجربه 38 سال حاکمیت در جمهوری اسلامی آشکار کرده است که انتخابات در این رژیم فرسنگ‌ها با انتخابات در دمکراسی‌های متداول فاصله دارد و آزادی کاندیدا شدن، انتخاب شدن و انتخاب کردن وجود ندارد. اما در عین حال «انتخابات» در جمهوری اسلامی از مکانیزم خاصی پیروی می‌کند که ویژه این حکومت است.



nikrouz-azami03.jpg
نيكروز اعظمى

«به بهانه تشكيل همايش «اتحاد جمهورى خواهان ايران»
در استكهلم در روزهاى آتى»

ما در تنيدگى ارزشهاى ايرانى و اسلامى كه آنها همواره سرچشمه نظامهاى بى كفايت سياسى در ايران بوده اند گير كرده و نه اينكه در پى تصفيه حساب آنها نيستيم بلكه با نقدناپذير كردن آنها همواره و تاريخا در پى تأويل و تفسير از آنها برآمده ايم و اين خود نشانه ذى نفوذى آنها بر ذهن ماست. كنفرانس ها و كنگره هاى ايرانى چه در داخل و چه خارج كه اسماً مزين به آزادى و دموكراسى اند، عملاً بحران ارزش هاى پيشين را موجب نشدند و قادر نيستند در آن ها نفوذ كرده و اساسش را به نقد و پرسش گيرند، اصولاً بستر فرهنگى ما با نقد و نقادى همسويى ندارد به همين جهت ما هموار مفسر ارزشهايمان بوديم و هستيم. و در پيوست با همين پيشينه است كه از توليد انديشه هاى سياسى بازمانديم.



hossein-mosavian3.jpg
دکتر حسین موسویان

به مناسبت چهلمین روز درگذشت استاد ادیب برومند

سخنرانی دکتر حسین موسویان، رئیس هیت اجرائیه جبهه ملی ایران

شخصیت آقای ادیب برومند دارای ابعاد مختلفی است . او ضمن اینکه شاعری توانا و ادیبی والامقام است . اهل هنر است و خطی به غایت زیبا و کم نظیر دارد، او کارشناسی مبرز برای شناخت وارزش گذاری آثار هنری و مینیاتور و قلمدان و کتب نفیس خطی میباشد . او در عین حال یک شخصیت سیاسی ملی است که یک عمر در پی مطالبات ملی و ایران دوستانه بوده است .



Araz-Fani2s.jpg
آراز فنی

راههای تکامل نظریه های حقوق بشر در ادبیات و گذر تاریخ (پاره ی سیزدهم)

مگاناکارتا (منشور کبیر آزادی) به طور ضمنی استقلال قضات و در عین حال حقوق افراد را به رسمیت شناخت. تاکید این که افراد تا زمانی که حکم نگرفته اند، اتهامات نمی تواند مانع آزادی آنها باشد! ماگنا کارتا گرچه باعث تغییر سریع در رفتار و موقعیت پادشاه انگلستان نشد، اما نقطه آغازی بود برای کنترل حکومت، تکامل نظام پادشاهی در بریتانیا، پیدایش ایدهٔ حکومت مشروطه سلطنتی و تأسیس مجلس اعیان بود. تغییرات بعدی و تأسیس مجلس عوام موازنه قدرت را به سود مردم تغییر داد.



donya-simaei1.jpg
دنیا ح. سیمایی

نبرد نابرابر با آزادی بیان در ایران

آزادی بیان یکی از بحث انگیزترین موضوعات جوامع بشری در دنیای معاصر است، زیرا این مقوله به دلیل ماهیت خاصی که دارد از طرفی جز مهم ترین حقوق اساسی افراد در جوامع بوده و از سوی دیگر همواره با منافع ارباب قدرت ها و دیدگاههای اقتدارگرایانه حکومت ها در تعارض بوده است.



علی حامد ایمان

گفتمان هویت طلبی و نحوه ورود به انتخابات

پس از چندی بار دیگر صحنه سیاسی و عرصه شهری در ایران مورد یک انتخاب دیگر قرار خواهد گرفت، یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و پنجمین دوره انتخابات شوراهای شهر. بدون تردید دوباره عرصه گمانی زنی در بین روشنفکران و نیروهای فکری- سیاسی گرم شده است. عده ای انتخابات را برنمی تابند و شرکت در آن را باعث تحکیم پایه های قدرت نظام می دانند و در مقابل، عده ای دیگر معتقدند که با شرکت در آن می توان گام به گام به خواسته های خود رسید و حاکمیت را گام به گام به عقب واداشت.



Forough-Tayyai.jpg
فروغ طیاری

آیا شرکت در انتخابات ابقا رژیم است ؟

این روزها معیار انقلابی بودن فحاشی به روحانی واصلاح طلبان است، مقالاتی که این روزها در بسیاری ازسایت ها در تحلیل شرایط قبل از انتخابات و شیوه ای که باید با انتخابات برخورد کرد، منتشر میشود نگران کننده است، تحلیل گران در مورد روحانی آنچنان قلم فرسایی میکنند، که گویا این فقط انان هستند که روحانی را میشناسند و کسانی که فکر میکردند درصورت عبور او از سد شورای نگهبان کاندیدای مناسبی برای این انتخابات باشد هیچ شناختی از او ندارند و درصورت حمایت از او مرتکب خطا و حتی خیانت شده اند.



behzad-karimi.jpg
بهزاد كریمی

و معنی کنار گذاشتن احمدی نژاد!

موضوع این نیست که پیچیدگی‌های مبارزه جمهوریت با ولایت در شرایط مشخص ایران را از نگاه دور بداریم، مسئله اینست که قانونمندی‌های ولایت را در همان الزامات ولایت مداری‌اش بفهمیم تا بتوانیم در راستای از میان برداشتن آن موثر بیفتیم! گفتمان برای جمهوری واقعی در ایران، از شناخت واقعیت آمریت ولایت و مبارزه بی امان با هر نوع از ولایت مداری می گذرد. پس جا دارد هر آنکسی که فکر نمی کرده شورای نگهبان مصلحت را در حذف احمدی نژاد بداند، در شناخت خود نسبت به این سیستم درنگ بیشتری داشته باشد.



hamid-hamidi.jpg
حمید حمیدی

ساختار قدرت در حکومت جمهوری اسلامی

رهبر قدرتمندترین فرد در جمهوری اسلامی است و دروان تصدی وی بر قدرت محدودیت زمانی ندارد. او فرمانده کل نیروهای مسلح است و در انتصاب اعضای شورای عالی امنیت ملی، مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورای نگهبان، قوه قضائیه (رئیس قوه قضائیه، دادستان کل کشور و روسای محاکم ویژه)، ارتش، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، صداوسیمای دولتی، نهادهای مالی خیریه (بنیادها)، نمایندگان استانی و ائمه جماعت شهرها به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم دست دارد. کاندیداهای ریاست جمهوری می بایست توسط وی تایید شوند، او می تواند مصوبات مجلس را رد کند و از طریق شورای نگهبان بر تمامی نهادها و ارگان های انتخابی از جمله مجلس خبرگان کنترل دارد.



Ali_ShakeriZand0.jpg
علی شاکری زند

انتخابات ریاست جمهوری فرانسه

نامه ی سرگشاده به نامزدهای و رأی دهندگان به آنان*

بدون قصد کمترین دخالتی در امور سیاسی فرانسه، یعنی کشوری که مهمان نوازی آن شامل من نیز شد، ولی در آن شاهد منظره ی گاه تأسف انگیز، اگرچه اغلب بسیار آموزنده ی انتخاباتی که هم اکنون در آن جریان دارد، نیز بوده ام ، هم برای کشورم و هم برای فرانسه، سودمند دانستم که توجه نامزدهای عالی ترین مقام سیاسی این کشور و رأی دهندگان به آنان را به نکته ای که در اظهارات برخی از این نامزدها در زمینه ی سیاست خارجی بیان شده جلب کنم.



majid-siadat.jpg
مجيد سيادت

آسيب شناسی ترامپ

اکنون در شرايطی اين سطور را می نويسم که معلوم نيست فردا صبح جنگی به پيش می آيد يا "جنگ" قابل پرهيز است. حمله هوائی امريکا به يک پايگاه هوائی سوريه بجای خود نيازمند بررسی جداگانه است. در اين سطور من بطور خلاصه گزارش می دهم که اين عمليات امريکا فقط در چند ساعت اول موجب نگرانی از برخورد نظامی روسيه و امريکا بود. در ساعتهای بعدی ، با توجه به اطلاعات بيشتری که در اختيار همگان قرار گرفت معلوم شد که اين عمليات، اقدامی سمبوليک بوده و برای "خوراک داخلی" امريکا انجام گرفته است.



mostafa-ghahramani2.jpg
مصطفی قهرمانی

هجمه ضد اطلاعات در عصر اطلاعات!

اقتدارگرایان با بکارگیری تمامی ابزارهای خشن و نیمه خشن تعزیری، فرافکنی و عوامفریبی و آدرس غلط دادن و همچنین استفاده ابزاری از نابرابری ها ، شکاف های طبقاتی و آسیب های اجتماعی و اقتصادی در نزد دهک های محروم و آسیب پذیرجامعه که خود با سیاست های غلط سالیان گذشته باعث شکل گیری و تشدید آن گردیده اند با هجمه تبلیغاتی خود سعی در به انحراف کشاندن اذهان در جمع آوری رأی برای رسیدن دوباره به اهرم های مالی و اقتصادی قدرت اجرایی کشور دارند. از اینرو دسترسی و نشر روشنگرانه اطلاعات صحیح برای مقابله با این ترفند ناجوانمردانه اقتدارگرایان از مبرم ترین نیازهای جامعه مدنی و کنش گران آن می باشد.



Mehdi-Fatapour02.jpg
مهدی فتاپور

انقلاب، اصلاحات
برداشت از راههای گذار قبل از انقلاب و امروز

اگر در گذشته یافتن تحولات سیاسی که با جنگ و کودتا و خونریزی همراه نباشد دشوار بود، در سی سال اخیر ده‌ها تحول در جهان رخ داده که با دو گانه انقلاب و رفرم قابل توضیح نیستند
اگر چهل سال پیش خطای تحلیل گران و فعالان سیاسی در مطلق کردن یک نوع گذار در شرایط آنروز جهان قابل فهم و توضیح است تداوم همان مطلق گرایی بمدت سی سال پس از انقلاب در شرایطی که تمامی تحولات جهان خلاف این مطلق گرایی حکم میکنند خطایی است غیر قابل تبیین



سرور علی محمدی

به زبان قانون

معرفی کتاب

دوتن از بنیانگذاران جنبش مسلحانه ، با آین که آرمان هایشان بسیار فراتر از قانون اساسی است ،به زبان قانون نه در مقام دفاع از خود که بارها تکرار می کنند برای دفاع از حقوق اولیه ملت ایران در چارچوب قانون اساسی رو دروی نظامیان حاکم بر دادگاه می ایستند و بنیاد رژیم را زیر سئوال برده و به سخره می گیرند ، جزنی در دادگاه نظامی با اشاره به اسنادی که ساواک در محکومیت آنها به دادگاه نظامی ارائه داده می گوید* از میان دوهزار جلد کتاب چند جلد را جدا کرده و بعنوان کتاب های ضاله ضبط کرده اند که نشانه بی فرهنگی مامورانی است که می خواهند در مورد رویه و مرام مردم این مملکت تحقیق کنند.



mehrasa.jpg
محمد علی مهرآسا

آیا خداوندگار هنر موسیقی ایرانی شجریان را فراموش کرده ایم؟

چه شد و چه اتفاقی افتاد که کسی از این هنرمند یگانه دیگر سراغی نمی گیرد و نامش را به دست فراموشی سپرده ایم؟ کجا رفت آن همه شور و شعف که با شنیدن آوایش از خود بروز می دادیم و برایش هلهله وفریاد می زدیم و کف زدنمان پایانی نداشت؟ ایا ما فراموشکاریم یا قدر ناشناس؟ من روی مطلب دوم بیشتر مکث می کنم و قدر ناشناسی مان ظاهری است و بنیاد و پَی ریزی ندارد.



behzad-karimi.jpg
بهزاد كریمی

ویدا حاجبی در چهره مادر – معلم!

تقدیم به مراسم بزرگداشت زنده یاد ویدا حاجبی تبریزی در پاریس

در افکار عمومی، زنده یاد ویدا حاجبی را به سوسیالیستی آرمانخواه شناخته‌اند. از نخستین دختران پرشور ایرانی که جنبش چریکی امریکای لاتین مسحورش کرد و جذب خود نمود. کسی که وقتی دوست نوجوانی‌اش فرح دیبا ملکه "شاه پارس" شد، بی هیچ تردیدی علقه شکل گرفته در نوجوانی‌ بین خود با او را پس زد و با ماندن بر سر آرمان انقلابی، جانب همان‌هایی گرفت که در خویشتن خویش وقف آنان بود. مقاوم زنی که ساواک شاه را "نه" گفت و در پاسداشت از شرافت زندانی سیاسی، چالش با دیکتاتوری سلطنتی را پاسخی شایسته داد. انسانی که شهره به ایستادگی ستایش برانگیزی شد نمود یافته بر سر باورهای انسانی‌ و به نمایش درآمده در رفتار و گفتاری صادقانه.



تقی روزبه

ورودغافلگیرانه احمدی نژاد به صحنه "انتخابات" و ترک برداشتن صلابت اقتداررهبر!

معلوم شد که حمید بقائی، همانطور که ادا و اطواراحمدی نژاد نشان می داد جزنسخه بدلی او نبوده است. او که بطورسربسته در سخنرانی قبلی خود هم گفته بود که برنامه هائی برای جلوگیری از حذف بقائی توسط شورای نگهبان دارد؛ بهنگام نام نویسی مشترکشان در سخنانی تلویحا تهدیدآمیز ادعا کرد که حضورش در انتخابات به منظورهموارساختن عبوربقائی از دباغ خانه شورای نگهبان است و گرنه هم چنان اخلاقا خود را وفادار به قولی که به خامنه ای داده است می داند!



hamid-hamidi.jpg
حمید حمیدی

الکتروکراسی و انتخابات آزاد

انتخابات در عصر حاضر از جلوه هاي مهم حيات اجتماعی بشر محسوب می گردد و شركت در آن به منظور" گزينش" براي "كنترل قدرت" به مثابه يك "حق انسانی و شهروندی" از سوی باورمندان به "کثرت گرائی" به رسمیت شناخته شده است."انتخابات" و" نه" "الکتروکراسی"،مکانیزمی است که تمامی آحاد یک جامعه را که شرایط"انتخاب شدن" و انتخاب نمودن" را دارا می باشند، در تعيين سرنوشت خويش سهیم مي گرداند.



mostafa-ghahramani2.jpg
مصطفی قهرمانی

انتخابات و دغدغده های شهروندی ایرانیان!

مشارکت سیاسی در انتخابات به هیچ وجه، آن چنان که برخی ادعا می کنند بیهوده و عبث نبوده و دستاوردهای ملموس و قابل دفاعی با خود به همراه داشته است. ارائه شاهد و مصداق بر درستی این رویکرد مشارکتی فراوان است و برشمردن آنها از حوصله این مختصر خارج است. همین قدر که الان پس از بیست سال هر دو رقیب انتخابات سال ۱۳۷۶ (خاتمی و ناطق نوری) در کنار هم از گفتمان اصلاح و توسعه حسن روحانی دفاع می کنند. خود امری است که ادامه تلاش در این مسیر را امید بخش می سازد.



مرتضی اسماعیل پور

ابراهیم رئیسی با سابقه بهایی ستیزی در ایران

با روی کار آمدن ابراهیم رئیسی بر کرسی دادستانی تهران و دیگر سمت های مربوط به قوه قضائیه انتشار عقاید این روحانی عضو در "هیئت چهار نفره اعدام ها" افزایش یافت که نتیجه آن بازداشت و محاکمه هزاران بهایی و دیگر دگراندیشان بود که می توان گفت این امر رویای سرکوب او را به جامع عمل رسانید که این امر نیز رفته رفته اعتماد حکومت نسبت به او را بیشتر کرد تا اینکه وی طی سالهای طولانی دادستان تهران، رئیس بازرسی کل کشور و پس از آن معاون اول قوه قضائیه و دادستان کل کشور و حال تولیت استان قدس و کاندید ریاست جمهوری و احتمال پیروزی وی که پس از آن در صورت درگذشت علی خامنه ای به عنوان رهبر ایران که تمامی این روند همراه با تفکر سرکوب دگراندیشان بوده است.



behzad-karimi.jpg
بهزاد كریمی

معنی آمدن احمدی نژاد!

اگر خامنه‌ای او را گفت که نیا چون اگر بیایی فضا دو قطبی می شود، جواب او حالا این شده که: نه "آقا"، این نمی شود که چیزی را برای خود بپسندی ولی برای دیگران نه! و نمی شود که بیایی و زرنگی به خرج دهی و فضای سیاسی را در سمت اراده و برنامه‌های خودت دو قطبی بکنی اما انتظار این را نداشته باشی که یک زرنگ دیگر هم سر برآورد و اعلام سه قطبی کند!



masoud-noghrekar-4.jpg
مسعود نقره کار

در ستایش و شناختِ « شادی»

شادی چیست ؟ دلیلِ غیبتِ حضورشادی در جامعه ما چیست؟ چرا درحرکت ها و جنبش های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جای سور و سرور و جشن خالی ست، اما سوگ و اندوه و مرگ ستائی انگیزه و محرک جنبش های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی شده اند؟. این یادداشت بابِ ورود به راهی در راستای یافتنِ پاسخ پرسش های فوق است.



»  درختان توتی که شهردار تهران برای مردم می‌کارد
»  رئیسی آمد. حالا چه باید کرد؟
»  آیاایدئولوژیها در زندگی آدمی کارسازند؟!
»  روسیه و جمهوری اسلامی شریک جنایت های بشاراسد در سوریه
»  بیتِ رهبری چه خوابی برایِ انتخاباتِ امسال دیده است؟
»  علی شاهنده سوسیالیستی انسان‌دوست و پایبند به ارزش‌ها
»  جلاد به رأس رژيم جنايت بالا كشيده مى شود
»  روحانی - رئیسی: دعوا فقط بر سر ریاست جمهوری است؟
»  چشم انداز اقتصاد ایران در سال ۹۶
»  قدرت نرم و عمق استراتژیک
»  روایتی متفاوت از انقلاب، مبارزه و زندان
»  بیست سالِ بی حاصل برای اصلاحطلبی
»  اخراج، ارمغان جمهوری اسلامی برای کارگران