تقی روزبه

چالش های مذاکرات هسته ای و آنچه که گفته نمی شود!

بحران هسته ای ایران بحران مزمنی است که در عین حال با سایر مؤلفه های مهم داخلی و منطقه ای و جهانی گره خورده و آن را به یکی از کانون های داغ انباشت تضادهای جهانی و منطقه ای تبدیل کرده است؛ به یک منازعه مهم جهانی و مقوله ای بسیارپیچیده و چندبعدی که در آن پای همه قدرت های جهان و شورای امنیت و بویژه کشاکش های درونی آمریکا و بلوک بندی کشورهای منطقه و هم چنین منازعات جناحی حکومت اسلامی، در میان است.



akbar-seif.jpg
اکبر سیف

طرح بحثی کوتاه درباره
«جمهوری خواهان ایران وگرایشات درونی
موجود در میان آن ها»

جمهوری» درواقع نظام سیاسی معینی است که باحاکمیت مردم برمردم مشخص می شود. درجمهوری همه مقامات و مسئولیت ها انتخابی اند ومردم به عنوان شهروندانی برابرحقوق،ازطریق انتخاب نمایندگان خودبرای دوره زمانی معینی،در جریان انتخاباتی آزاد ودموکراتیک، مقامات ومسئولین راانتخاب می کنند. آنان،ازطریق مکانیسم های قانونی ودموکراتیک،فعالیت انتخاب شدگان راکنترل ودر صورت لزوم آنان راازاریکه قدرت پایین کشیده وبانماینده یا نمایندگانی جدید جایگزین می کنند.



yahyai.jpg
دکتر محمد حسین یحیایی

رژیم ولایت و سعودی با یک هدف در دو جبهه

منطقه خاورمیانه پر تنش ترین و شاید هم سرنوشت سازترین دوران سیاسی خود را می گذراند، مبارزه بین سنت و مدرنیته، استبداد و آزادی، خرافات و عقل گرایی به نقطه حساس و تعیین کننده ای رسیده است، که در آینده نزدیک می تواند، رژیم های مستبد خرافی و خرافی پرور منطقه را به چالش بطلبد و آنها را در سرازیری سقوط و نابودی قرار دهد. هر چند آنان به ثروت های باآورده خود می بالند و تکیه می کنند.



ijadi12.jpg
جلال ایجادی

مذهب شیعه، ریشه ازخود بیگانگی ایرانیان (بخش هشتم)

در طول تاریخ خشونت بمفهوم گسترده آن در همه جوامع وجود داشته است و ریشه آن در مناسبات اجتماعی و اقتصادی و ایدئولوژیک و دینی و جنسی و نیز در میل خشونت ورزی و آزار رسانی انسانها می باشد. اسلام یکی از منابع اصلی در توسعه خشونت در جامعه بشری بوده است. قرآن که محصول یک جامعه خشن مردسالار و جامعه ای مبنی بر برده داری و نظام قبیله ای است، تمایل شدید به خشونت را منعکس می کند.



nikrouz-owladazami2.jpg
نیکروز اولاداعظمی

جنگ يمن و "اپوزيسيون" ايرانى

جنگ در يمن ميان كشورهاى عربى و رأس آنها عربستان سعودى و حوثى هاى شيعه طرفدار حكومت اسلامى ايران، با بمباران مواضع حوثى ها از سوى نيروى هوايى عربستان، برابر با ششم فروردين روز پنجشنبه آغاز شد. جنگى كه با رفتار و عملِ سياستِ اسلامى/شيعى معطوف به اسلامخواه تر از عرب جلوه كردن "تاريخ"ى، يعنى كاسه اسلامى داغتر از آش شدن ايرانيان پيوند دارد.



Ahmad-Pourmandi2.jpg
احمد پورمندی

خامنه ای، از شعار تا واقعیت !

" مرگ بر آمریکا" بخشی از پاسخ سید علی حسینی خامنه ای، رهبر نظام جمهوری اسلامی به پیام حسن نیت پرزیدنت اوباما رییس جمهور ابر قدرت امریکا بوده است. روز های اندکی به پایان فرصت مذاکرات مانده و عربستان و ترکیه، ایتلاف بزرگ سنی-عربی را در یمن، در گیر فاز نخست یک جنگ تمام عیار کرده اند. ابرهای تیره بر فراز کشور مان جمع شده اند و مباد که عقلای نظام در مهار خودخواهی بدخیم رهبرشان ناکام بمانند.



esfahani.jpg
محمدعلی اصفهانی

شمشير عربستان سعودی، ايران را نشانه گرفته است نه يمن را

می خواستم در اين باب، به تفصيل بنويسم. اما گزيده هايی که از مقاله ی ۲۷ مارس رابرت فيسک در اينديپندنت انگلستان، و دو سرمقاله ی ۲۶ و ۲۷ مارس عبدالباری عطوان در «الرّأی العام» تهيه کرده بودم تا در ادامه ی نوشته ی خود بياورم، آن قدر مفصل در آمدند که بيم بيش از اندازه طولانی شدن اين مقاله، مرا به احاله ی آنچه می بايست ـ و می بايد ـ نوشت به مقاله يا مقالاتی ديگر وادار کرد. به خصوص با توجه به اين که اين هر دو صاحب نظر سرشناس امور خاورميانه، همانگونه که خواهيد خواند، به صورتی کلی تر ـ اما دقيق ـ محور های اصلی بحث را مشخص کرده اند.



جمعی از هواداران سازمان فداییان خلق ایران – اکثریت (داخل کشور)

پلاتفرم چپ رادیکال

ما مدافع‌ منافع ملی و همبستگی‌ جهانی‌ هستیم، علیه سلطه‌طلبی‌ کشورهای امپریالیستی و جهانی‏ سازی نئولیبرالی تحت رهبری بازار مالی بین المللی و شرکت‏های فراملی مبارزه می‏کنیم و در روند جهانی شدن خود را جزو صفوف مبارزان آزادیخواه و عدالت‏ پژوه برای ساختن "جهانی دیگر" می‏دانیم.



ارژنگ بامشاد

زنان منطقۀ ما
در برابر بنیادگرائی و مردسالاری

کشتن زنان، در آتش سوزاندن آنها، اسید پاشیدن به چهره های معصومانه شان، در کنار اسارت زنان آسوری، مسیحی، کرد و ایزدی در چنگال داعش و عرضۀ آنها در بازارهای برده فروشی، جلوه های وحشتناک و مشمئزکنندۀ بینادگرائی اسلامی و مردسالاری ریشه دار در منطقۀ ماست که برای مقابله با برابری طلبی زنان با مردان، دست به واکنش زده است. این خشم کور، این واکنش های ددمنشانه و غیرانسانی و این کینۀ زن ستیزانۀ وحشی را، ایران ما سی و شش سال تجربه کرده است.



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

پیشنهاد رهبری خاتمی!

"واقعیت" مسلمی که نوری زاد نمی داند یا لاپوشانی می کند، این است که هیچ مستبدی – هرقدر هم که جنایتکار باشد – تاب ایستادگی دربرابر توفان اراده مردمی که درپی به دست آوردن آزادی و شأن انسانی خویش باشند را ندارد و بی تردید انداختن ترس در دل مردم به دستاویز "واقعیت"ها و تلاش برای واداشتن آنان به پذیرش پیشنهاد مضحکی مانند رهبری خاتمی در راستای خدمت به مردم نیست!



aksariat.jpg

اطلاعیه برگزاری کنگره چهاردهم
سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

دعوت به مشارکت در مباحث کنگره - اسناد پيشنهادی

سازمان ما به تشکیل کنگره چهاردهم نزدیک شده و قرار است بزودی با گرد آمدن نمایندگان کنگره، در باره موضوعات عمده برای فعالیت جاری خود تصمیم بگیرد. موضوعات زير در دستور کار کنگره نوبتی قرار دارند: بحث پیرامون اوضاع سیاسی ایران و روندهای جاری در منطقه و تدوین سیاست سازمان در مورد عمده مسایل مطروحه، بررسی روندهای تاکنونی پروژه وحدت چپ و سیر بعدی، رسیدگی به تغییرات پیشنهادی در برنامه مصوب سازمان حول چالش ملی ـ قومی کشور، رسیدگی به قرارهای احتمالی پیرامون عملکرد ارگان‌های مرکزی منتخب کنگره سيزدهم، تصمیم گیری نسبت به قرارهای واحده تنظیمی و نیز پاره‌ای مسایل تشکیلاتی، و سرانجام انتخاب ارگان‌های مدیریتی سازمان برای دوره آتی فعالیت.



احمد آزاد

پروژه «شکل‌دهی تشکل بزرگ چپ» باید از مسیر بحث و گفتگو حول تفاوت‌ منشورها بگذرد.

آخرین کنفرانس پروژه «تلاش برای شکل‌دهی تشکل بزرگ چپ» چند هفته پیش برگزار شد و بر اساس نقشه راه این پروژه، چهار جریان درگیر در آن، سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران، سازمان فدائیان خلق ایران-اکثریت و شورای موقت سوسیالیستهای چپ ایران به همراه جمع کنشگران چپ باید نسبت به چهار منشور ارائه شده اظهار نظر کرده و در مورد ادامه کار تصمیم گیرند. پرسش اصلی اما این است که ادامه راه با توجه به وضعیت فعلی چگونه خواهد بود؟ آیا ادامه آن در



esfahani.jpg
محمدعلی اصفهانی

شکل ها و آدم ها

بعضی ها می گويند که آدم، اول به اندازه ی شکل ها می شود، و بعد در شکل ها جا می گيرد. و بعضی ها هم می گويند که آدم، اول در شکل ها جا می گيرد، و بعد به اندازه ی شکل ها می شود.
آن ها که می گويند آدم اول به اندازه ی شکل ها می شود و بعد در شکل ها جا می گيرد، فکر می کنند که شکل ها قاب عکس هستند. و چون فکر می کنند که شکل ها قاب عکس هستند، آدم ها را هم عکس فرض می کنند.



mehrasa.jpg
محمد علی مهرآسا

این همه آوازها از شه(خامنه ای) بود!

در این مدت بیست و اندی سالی که خامنه ای رهبر انقلاب شده است، جز احمدی نژاد به هیچ یک از رئیسان جمهوری (به نام اسلامی) دلخوش و راضی نبوده است؛ حتا از هاشمی رفسنجانی نیز دلنگران بود و با او مدارا می کرد. اما نمی دانیم چرا احمدی نژاد برای او زمامدار مورد تأیید بود! در حالی که در مدت هشت سال زمامداری احمدی نژاد کشور به یک فسادخانه از هر نظر تبدیل شد و دزدی و ارتشا و چپاول بیت المال در این مدت، در درازای تاریخ ایران و حتا کره زمین بی همتا است!!



دنیز ایشچی

تلاشی در ادغام دو منشور

تلاشی ابتکاری در زمینه چگونگی دست یابی به منشور مشترک پیشنهادی را به این صورت مطرح میکنم که در مرحله اول بیائیم و هر دو منشور را روی هم ریخته و بخش بندی های نظری مشترک را در کنار هم قرا دهیم. سپس در مرحله دوم به این صورت میشود بخش های تکراری را حذف، یا خلاصه کرد. در مرحله سوم میشود بخش های پایه ای را شفافیت بیشتری بخشید و سپس در مرحله نهائی تکمیل منشور اختلاطی از دو منشور ارائه شده میشود بخش هایی را که فقط دیدگاه جناحی خاص می باشند که مورد مخالفت جناح دیگری هستند را بصورتی کم رنگ تر و خلاصه تر در درون منشور گنجانده و مطرح نمود.



reza-alavi3.jpg
رضا علوی

میعاد گاه جدال های مذهبی در یمن

خاورمیانه دوران گذار به جدال های مذهبی را طی می کند . در سوریه ؛ جبهه آلنصرت وابسته به القاعده با داعشیان و شیعیان دولت بشار[ و حکومت اسلامی ایران ] در سه جبهه متفاوت در حال رویارویی هستند . در تکریت عراق نیز شیعیان سپاه بدر [ با یاری شیعیان سپاه قدس ایران ] در حال رزمیدن با داعشیان هستند . اما گمان بر این است که یمن ، رزمگاه اصلی جدال های مذهبی این سه جریان ( حوثی‌ های شیعه ، القاعده و داعش ) در خاورمیانه می باشد. چرا؟



دنیز ایشچی

بیماری های مزمن دموکراسی

دموکراسی یک سیستم ایده آل نیست و همراه خود یک سری از بیماریهای مزمن و خطرناک اجتماعی را حمل می کند که میتواند ضربات و خسارات جبران ناپذیری بر حیات اجتماعی جامعه بشری بر جای بگذارد. دموکراسی همان سیستمی بود که سقراط را به اتهام توهین به خدایان آتن و شرمسار کردن پدران در مقابل فرزندان به مرگ محکوم کرد. افلاطون هم در آکادمی خویش برای گریز از دموکراسی به سوی نظام مدینه فاضله جمهوریت خویش روی آورد که در آن نه سیستمی دموکراتیک، بلکه سیستمی که توسط حکمرانان فیلسوف اداره میشوند را توصیه می کرد.



mehdi-tehrani.jpg
مهدی خانیایا تهرانی

در سوگ دوست و بزرگداشت خاطره او

متن سخنرانی مهدی خانبابا تهرانی را در مراسم یادبود رفیق محمود راسخ افشار

محمود راسخ افشار،‌ آموزگار خوب شهر ما ناغافل ما را ترک کرد و ما را در بهت و ماتم فرو برد. در این سال های دراز و دردناک دوری از وطن، چه بسیار یاران نیک و شریف که از دست داده ایم. گویا آنها که عشقی پاک تر و خالصانه تر به وطن دارند باید در هجران و دوری از مادر میهن بیشتر بسوزند و بگدازند و با قلبی سوزان از مهر وطن در خاک آرام گیرند: ای خاک اگر سینه تو بشکافند \ بس گوهر قیمتی که در سینه توست



banisadr.jpg
ابوالحسن بنی صدر

پیام به مناسبت نوروز ۱۳۹۴

نوروز جشن بازنگری در زندگی و نو کردن آن، با هدف بازیافتن دورانی شد که، در آن، استبداد و سلطه‌گری و سلطه‌پذیری نبود، استقلال و آزادی بود، پیری و مرگ نبود، جوانی و زندگی در رشد بود، گرسنگی نبود، سیری بود، غم نبود، شادی بود، بیابان نبود، کشتزار بود؛



Abbas-Shokri2.jpg
عباس شکری

شادی بهار یا اندوه هیچستان

فرارسیدن بهار و سال نو چنان است که بر رسم کهن جشن‌اش باید گرفت. اما جشن و شادی، دل و دماغ می‌خواهد، فضای مناسب می‌خواهد و بستری که خنده را بر لب بنشاند. شرایط امروز ایران چنان است که باوجود تکرار مدام؛ بخند تا دنیا به روی تو بخندد، غبار اندوهی جان‌کاه بر چهره می‌نشیند تا سبزی بهار و آوای پرندگان را کم رنگ کند و نگذارد به مانند گذشته بهار و سال نو که در راه است را به شادی بنشینیم.



yahyai.jpg
دکتر محمد حسین یحیایی

آموزش به زبان مادری حق طبیعی و جدایی ناپذیر مردم
در هر زمان و مکانی است

تبعیض و تحمیل یک زبان بر جامعه چند فرهنگی و چند زبانی، نه تنها کمکی به یک پارچگی و اتحاد ملی نمی کند بلکه به فقر فرهنگی و زبانی در دراز مدت می آنجامد. آموزش به زبان مادری حق طبیعی و جدایی ناپذیر مردم در هر زمان و مکانی است، نمی توان آن را به بهانه های مختلف محدود و یا تعطیل کرد. آنچه مسلم است جامعه ایران به آن سو می رود، نباید به اندیشه های کهنه و فرسوده که گرفتار در گذشنه اند بها داد، زیبایی و رشد در چندگانگی و تنوع است...



ashkbous-talebi.jpg
اشکبوس طالبی

چگونه می شود دیکتاتور ها را شناخت ؟

سوال اساسی این است که آیا دیکتاتورها آدم های متفاوتی از ما هستند یا اینکه از مادر دیکتاتور زاده می شوند و ژنوتیپ های متفاوتی دارند؟ و یا اینکه اساسا دیکتاتورها نیز آدم های عادی بوده اند که در یک پروسه تاریخی و اجتماعی و روانی ساخته و پرداخته می شوند؟ آیا براساس داد ه های موجود و تئوری های ذکر شده می شود ویژگی های مشترک دیکتاتورها را به کمک آمار و ضریب همبستگی رفتار به شکلی علمی تشخیص داد؟



انوش صالحی

باقرامامی و کروژک های مارکسیستی او

نقد و بررسی کتاب

فعالیت کروژُوک‌ها به صورت علنی در سال نخست و به صورت تشکیلاتی و نیمه علنی در مرحله بعدی مبتنی بر تجربه تشکیل حزب سوسیال دموکرات در روسیه بود و امامی اعتقاد داشت برای تشکیل حزب کمونیست، باید دو مرحله مقدماتی را که هریک ویژگی‌های خاص خود را دارد، پشت سرگذاشت و پس از این دو مرحله می توان برای تشکیل حزب کمونیست اقدام کرد.



Mehrdad-Darvishpour5-s.jpg
مهرداد درویش پور

چرا به وضعیت زنان اقلیت‌های قومی کم‌تر توجه می‌شود؟

وضعیت زنان موسوم به "اقلیت‌های قومی" درایران تا کنون کمتر مورد توجه پژوهشگران فمینیست و فعالان جنبش زنان قرار گرفته است. بخشی از دلایل آن ناشی از رویکرد بیشتر جنبش زنان به خواست‌های عمومی نظیر مبارزه علیه حجاب اجباری، حق کنترل بر بدن و سکسوالیته خود، تامین حقوق زنان در خانواده، بازار کار و آموزش، پایان بخشیدن به خشونت علیه زنان در خانواده و اجتماع، برچیدن تبعیض‌های جنسیتی حقوقی و ساختاری است.



YadollahBaladi.jpg
یدالله بلدی

فقر پس از زاغه ها و حلبی آبادها اکنون در خانه ها را نیز میکوبد.

در سالهای اخیر ناهنجاریهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی روزبروز در کشورمان در حال افزایش است و رشد پدیده هائی مانند بیکاری، اعتیاد، زنان و کودکان خیابانی، حاشیه نشینی، فروریزی ارزشهای اخلاقی، تجرد جوانان، اراذل و اوباش، سرقت های مسلحانه، و دیگر ناهنجاریها نشانگر عمق فاجعه ایست که در جامعه وجود دارد و با در نظر داشت این واقعیت که حاکمیت هیچگونه تلاش و برنامه ای جدی برای سامان بخشیدن باین ناهنجاریها ندارد، بدیهی است که در آینده شرایط زندگی مردم میهن مان بمراتب رنجبارتر و فلاکت بارتر خواهد شد و این وضعیت موجب گسترش روزافزون فقر خواهد شد.



»  مذهب شیعه، ریشه ازخود بیگانگی ایرانیان (بخش هفتم)
»  ریاست خبرگان و نبرد قطب های رودرروی حاکمیت اسلامی
»  نوروز در تاریکی
»  آخرین سمینار «وحدت بزرگ چپ»، نمایش یک موفقیت!
»  کردستان و بهمن ۵۷
»  ابعاد سیاست انعطاف ناپذیری رژیم ایران در صحنه بین المللی
»  جنبش زنان وضرورت عبور از چندین گسست مهم!
»  آی آدم ها
»  گذشت زمان، نکبت انقلاب ۵۷ را بیشتر نشان می دهد!
»  سخنی با هم وطنان کلیمی
»  خاتمی و بحران جانشینی
»  رویای کمیسر فقیر در ستایش سینما
»  ده کشور با قانون‌های ضد زن
»  پیدایش ۸ مارس روزِ جهانی زن*
»  چند نکته درباره «خطوط برنامه (منشور) پیشنهادی برای پروژه وحدت چپ»
»  چرا یک منشور؟
»  ساختار قانونی فساد نهادینه شده در جمهوری اسلامی
»  پزشکی که مجری حکم قصاص شود یک مُجرم وقابل تعقیب است
»  قطعنامە ٨ مادەای مهاباد، قیادە موقت* و کردستان ایران
»  عجیبا!، غریبا!، شگفتا!
»  حیوان آزاری، دانش، دین، فلسفه و جامعه شناسی (بخش یکم)
»  منشورهای پیشنهادی برای وحدت چپ
»  زمان تصمیم در باره ی روند شکل دهی تشکل بزرگ چپ
»  چرا و چگونه "مجلس خبرگان رهبری "توسط رهبر فلج شد؟