Ebrahim-Harandi.jpg
ابراهیم هرندی

كاسـتى‏ هاى برآيشـى (بخش سوم)

بسيارى از کاستی های کالبدی انسان کنونی، بازتابِ ناسازگارىِ ژزفساختِ تن و روان او با زندگى شهری ست. اين زندگى، جانورى را كه براى سازگارى با زندگى در دورانِ پارينه سنگی برآمده است، با آپارتمان نشينى، نظم آموزى، شکيبايی، پرهيزكارى، زندگی ماشينی، كامپيوتر، كنسرو، بانک و بيمه دمخو مى‏ خواهد. از ينرو می‏ توان گفت که بسياری از کاستی های تن انسان در روزگار ما، ريشه در شيوه زندگی کنونی مان دارد. انسان هنوز بدرستی بازتاب‏ های کاربرد عناصر شيميايی برروی ساختار ژنتيک خود را نمی‏داند.



یونس پارسا بناب

"مداخله بشر دوستانه"
و وظیفه چالشگران ضد نظام در مقابل آن

وقت آن رسیده که چالشگران ضد نظام جهانی در آمریکا و اروپا – که در کشورهای وسیعا توسعه یافته امپریالیستی زندگی می کنند – در حرف و در عمل برخلاف دوره های گذشته، به جنبش های رهائیبخش کشورهای دربند جهان سوم پیوسته و کارگران و دیگر زحمتکشان آمریکائی و اروپائی را از نظر سیاسی و ایدئولوژیکی آماده سازند که تنها راه نجات آنان از بلاها و مشکلات فلاکت بار معیشتی منبعث از بحران نظام جهانی سرمایه، حمایت همه جانبه انترناسیونالیستی آنان از مبارزات خلق های کشورهای سه قاره به اضافه اقیانوسیه علیه دولت های اولیگارشی حاکم در کشورهای آمریکا و ناتو است.



اریش فروم

سرشت انسان و نظریه ی اجتماعی

برگردان: پارسا نیک جو

به نظر من اصلی ترین بد فهمی درخور توجه ، درهم آمیخته گی آن چه من آن را بخشی از نیازهای سرشت انسان تلقی می کنم، با نیازهایی است که به منزله ی رانه ها، خواسته ها، امیال و ... در هر دوره ی معین تاریخی پدیدار می شوند. این تقسیم بندی من، با درک مارکس از متمایز بودن "سرشت عام انسان" و "سرشت تغییر یا تعدیل یافته ی انسان˚ در هر دوره ی تاریخی"، خیلی متفاوت نیست. در اندیشه ی مارکس نیز همین تمایز وجود دارد، آن جا که وی میان "رانه های ثابت" و "رانه های نسبی" تمایز می گذارد.



Ebrahim-Harandi.jpg
ابراهیم هرندی

كاسـتى‏ هاى برآيشـى (بخش دوم)

گروهی از كاستى ‏هاى برآيشى، بسيارى از نژادهاى گياهان و جانوران را در بر مى گيرد. برخى نيز تنها ويژه يك نژاد است. يكى از اين كاستى ها در انسان، آپانديس است. آپانديس، واماندهِ برآيشى كور ـ روده گياه خواران است كه در بدن انسان كنونى نقشِ آشكارى ندارد. اين كورـ روده، بُن بستى ست كه گاه در آن، رويشِ باكترى به التهاب و تورم و آزردگى آن كشيده مى ‏شود. افزايشِ حجمِ آپانديس در هنگام آزردگى، از رسيدنِ خون به آن جلوگيرى مى ‏كند. نرسيدنِ خون به آپانديس، از توانايى مبارزهِ آن با باكترى مى كاهد. اين كاهش با افزايشِ شمار باكترى ‏ها همراه می شود و اگر از بدن جدا نشود، با انفجارِ خود، همه بخش‏ هاى زيرين بدن را آلوده و زهرآگين می کند.



ranjbar.jpg
کاظم رنجبر

نقدی براثر معروف توماس هابس

لازم بیاد آوری است که قبل آنکه شخصیت علمی و فلسفی توماس هابس آشنا بشویم ، از منظر عقلی و علمی منطقی است ، که شرایط اجتماعی ، سیاسی جامعه ایکه توماس هابس در آن جامعه به دنیا آمده ، رشد کرده و تحصیل نموده است ، نظری ولو کوتاه به شرایط جامعه انگلستان قرن 17 نظر بیاندازیم . چونکه این یک واقعیت انکار ناپذیر است ،که توماس هابس و شعور عقلی و علمی و دانش او ، حاصل جامعه انگلستان ، و اروپای عصر خود می باشند .



Ebrahim-Harandi.jpg
ابراهیم هرندی

کاسـتی‏ های برآیشـی (بخش نخست)

اگرچه آموزش و پرورشِ دین- بنیادِ ما ایرانیان، به ما آموخته است که انسان را تافته جدا بافته ای در جهان بدانیم و نژاد او را از دسته ها و رسته های جانوران دیگر جدا بپنداریم، اما حقیقت این است که انسان نیز جانوری از بی شمار جانوران جهان است که در پرتو روندها و رویدادهای برآیشی در گستره گیتی پدید آمده است و هیچ گونه کهتری و یا مهتری بر جانوران دیگر ندارد 1. اگر دل از افسانه های دینی و فولکوریک برداریم و هستی را در پرتو داده های دانش های مدرن بنگریم، آنگاه درمی یابیم که همه گیاهان و جانوران در گذار از هزاره های برآیشی خود، در پاسخ به دگرگونی های زیستی و زیستبومی، هماره دستخوش دگرگون شدن بوده اند.



یونس پارسا بناب

جهانی پراز تلاطم
و راه رهائی گسست

تحت این شرایط قربانیان نظام جهانی و جنبش های رادیکال تحت رهبری چالشگران رادیکال ضد نظام هر کجا که هستند باید علیه جنگ های امپریالیستی بپاخاسته و " نیروهای سه سره " درون امپریالیسم دسته جمعی را وادار سازند که پایگاههای نظامی خود را ببندند . مضافا با ایجاد و ساختمان یک " انترناسیونال کارگران و خلق های جهان " باید علیه گلوبالیزاسیون " قدیم و جدید سرمایه و مولفه ها و مضامین آن تلاش کنیم . والا بدیل چیزی غیر از امپراطوری آشوب و نظام توحش نخواهد بود .



mohammad-gharagozlou.jpg
محمد قراگوزلو

دموکراسی کارگری؛ دموکراسی بورژوایی
2. سه جانبه گرایی

ترم سیاسی سه جانبه گرایی برای فعالان جنبش کارگری پدیده یی آشناست. نماد یک کمیسیون به غایت ضددموکراتیک در وزارت کار. به طور معمول اواخر هر سال این کمیسیون تشکیل می شود تا به ارزیابی و تصویب حداقل دستمزد کارگران بپردازد.این دیگی است که برای حفظ منافع سرمایه و دفاع از سود و استثمار می جوشد و از نظر کارگران آگاه و آزاد و سوسیالیست مصوبات آن نیز یکسره در خدمت اردوی سرمایه داران است.کمیسیونی متشکل از نماینده گان دولت و کارفرما و کارگران.



سمیر امین

چه بدیل هایی برای جنوب نیاز است؟

برگردان : م . ت برومند

نگاهی شتابان به واقعیت بی میانجی این اندیشه را به ذهن می آورد که ما در مرحله جدید توسعه سرمایه داری در مقیاس جهانی قرار داریم. نرخ های رشد بالا در کشورهای نو خاسته را شاهدیم که به ویژه با نرخ های نزدیک به صفر در مرکزهای تاریخی (ایالات متحد، اروپا و ژاپن) اختلاف دارد. بنابر این، این توسعه سرمایه داری بنابر انتقال تدریجی مرکز ثقل پیشین آن اروپا و ایالات متحد به سوی آسیا و آمریکای جنوبی توصیف می شود.