mizegerd-zanan-30azar94-00.jpg

نظارت بر روند قانونگذاری از اهداف کمپین تغییر چهره مردانه مجلس (گزارش یک نشست)

گزارش از: ندا ناجی – عکس ها: مریم جوادی

میزگرد «تجارب زیسته مشارکت سیاسی زنان در مجلس، احزاب و فعالیت های مدنی» روز 30 آذر در سالن اجتماعات انجمن جامعه شناسی ایران از سوی حلقه مطالعات مسائل اجتماعی زنان انجمن جامعه شناسی و با همکاری نشریه کلید ملی برگزار شد. در این نشست دکتر زهرا نژادبهرام ( فعال حوزه زنان و پژوهشگر حوزه اجتماعی و عضو انجمن روزنامه‌نگاران زن ایران) در مورد مشارکت سیاسی توسعه محور زنان صحبت کردند.



simin-kazemi.jpg
دکتر سیمین کاظمی

جداسازی جنسیتی و نادیده گرفتن ضرورت همراهی زن و مرد

جداسازی جنسیتی به واسطه ی آن که دسترسی و استفاده از امکانات عمومی را محدود می کند با حقوق شهروندی مغایرت دارد و باعث به زحمت انداختن شهروندان و نیز توزیع نابرابر امکانات به زیان زنان می شود. جداسازی جنسیتی، نوعی نادیده گرفتن شعور شهروندان در رعایت حریم ها و صرفاً اجباری به منظور حفظ ظاهر است. طراحان و مدافعان جداسازی جنسیتی، مسئول نگرانی و رهاشدگی انسانی هستند که نگاه مضطرب و محزونش چنین اجبارهایی را به چالش می کشد.



shirin-karimi2.jpg
شیرین کریمی

ما در میان قصه‌ها

نقد و بررسی فیلم سینمایی «جامه دران»

فیلم سینمایی جامه‌دران ساخته حمیدرضا قطبی از یک قصه، نوشته ناهید طباطبایی اقتباس شده است. انتخاب این قصه‌ در میان ادبیات داستانی معاصر، دقیق و هوشمندانه است و برای سینمای ایران انتخاب فیلمنامه‌ای بسیار دقیق‌تر و هوشمندانه‌تر؛ چرا که در ایران جفای به قصه و رمان «بیشتر» از جفا به سینما است و این «بیشتر بودن» به این معنا نیست که سینما اوضاع خیلی بهتری نسبت به قصه و رمان دارد، اوضاع سینما فقط اندکی بهتر از اوضاع قصه و رمان است. در حقیقت هردو، هم رمان و هم سینما، دو هنر جذاب و سازنده برای جامعه معاصر هستند که به نوعی در تنگنای خوانده نشدن، دیده نشدن، نقد نشدن و حتا متولد نشدن قرار گرفته‌اند.



پیمان نعمتی

فمینیست انقلابی : میراث چپ افراطی در جنبش زنان ایران

گسترش و عمق یابی فعالیت های جنبش زنان در ایران، طرح تفاوت های نظری استراتژیک میان دو گرایش زنان اصلاح طلب – رفرمیست و فمینیست های انقلابی – رادیکال را جهت تدوین یک سیاست انتخاباتی امروزین - مدرن و حرکت به سوی اتحادهای استراتژیک در جنبش زنان را به یک نیاز مبرم تبدیل کرده است.



mavane-hozpure-zanan0.jpg
در ميزگردي با حضور نماينده ٤ تشكل بررسي شد

چرا فعالان دانشجويي دختر، سياست‌مدار نمي‌شوند؟

موانع مشق سیاسی زنان

بسیاری از فعالان سیاسی راه خود را دوران دانشگاه پیدا کرده‌‌اند و جنبش دانشجویی و فعالیت در چارچوب تشکل‌های دانشجویی سکوی پرتاب آنها به عالم سیاست بوده است. این درحالی است که زنان کمتر از این پتانسیل بهره برده‌‌اند، لذا در میزگردی با - دختران فعال دانشجویی- زهرا خانعلیزاده، عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه شریف، غزل معصوم‌شاهی، عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان ترقی‌خواه دانشگاه امیرکبیر، پرستو بیرانوند، عضو شورای احیای انجمن اسلامی دانشگاه علامه طباطبایی و المیرا جدیدی، عضو انجمن اسلامی دانشجویان ترقی‌خواه دانشگاه امیرکبیر به بررسی دلایل این امر پرداختیم.



مهشید شریف

گزارشی از یک نهاد مردمی در اکوادر

حدود پانزده سال پیش اوایل سال ۲۰۰۰ میلادی «آلیسیا بوران بَین» و همسرش دان یورگیتبا، بعد از پنجاه سال زندگی در امریکا، به اکوادر بازگشتند تا با خرید خانه ای مخروبه به تعمیر آن بپردازند. آنها می خواستند این خانه را به نهادی مردمی برای کمک به کودکان متعلق به خانواده های تهیدست آماده کنند تا این دسته از کودکان ساعات بعدازظهر خود را بجای ولگردی در خیابان و یا نزدیکی و ارتباط با گروه های دست اندرکار مواد مخدر به آنجا بروند و آموزش ببینند. آنها توانستند این نهاد مردمی را با کمک های مالی مردمی راه اندازی کنند.



hamid-hamidi.jpg
حمید حمیدی

"تجارت جنسی"،عرضه انسان به مثابه کالا
دردهه هفتم ازتصویب منشور حقوق بشر

كشور ایران یكی از منابع قاچاق زنان به منظور استثمار جنسی تجاری و بیگاری ناخواسته است.ایران در عین حال مقصد وارد كردن قاچاقی زنان از برخی نقاط دیگر بوده و نیز محلی برای ترانزیت زنان به كشورهای دیگر نیز محسوب می‌شود.تجارت زنان در ایران دارای دو بعد داخلی و خارجی است. در داخل كشور زنان به منظور روسپی‌گری اجباری خرید و فروش شده و یا در ازای بدهی‌های پرداخت نشده اقوام خود مجبور به ازدواج تحمیلی با طلبكاران می‌شوند.



noushin-ahmadi.jpg
نوشین احمدی خراسانی

افسانه «زنان بدتر از مردان»

در واقع ما زنان به دلیل معیارهای «آرمانی و ایده آلیستی» که برای سنجش همجنسان مان در نظر می گیریم تقریباً هیچ زنی در جایگاه قدرت و مدیریت و سیاست باقی نمی ماند که از سوی خود ما زنان مورد هتک و طرد قرار نگرفته باشد! این رویکرد در نهایت سبب می شود که فقط تعداد انگشت شماری از زنان بتوانند پشتوانه نسبی جامعه زنان را برای پیشرفت کسب کنند. این دور باطل بخشاً سبب می شود که همچنان مردان در هرم قدرت و ثروت و منزلت باقی بمانند و زنان نیز در این هرم همچون همیشه، جایی نداشته باشند.



hamandishi-entekhabat2-0.jpg

من اگر برخیزم، تو اگر برخیزی، می توانیم چهره مجلس را تغییر دهیم

گزارش: ندا ناجی

کانون شهروندی زنان: روز یکشنبه ۸ آذرماه ۱۳۹۴، دومین نشست هم اندیشی زنان با عنوان «زنان و انتخابات» توسط جمعیت زنان نواندیش و با حضور زنانی از طیف های مختلف و با سخنرانی ژیلا شریعت‌پناهی، فاطمه راکعی، مینو مرتاضی، شهربانو امانی و فروز رجایی‌فر برگزار شد.