azade-davachi2.jpg
آزاده دواچی

نسرین ستوده در محکمه تفتیش نوع پوشش

در مورد وضعیت نسرین ستوده و همینطور اتهاماتی که به او وارد شده است مباحث و نوشته های فراوانی بیان شده است، با این حال او نه تنها آزاد نشده بلکه دوباره و در روز دوشنبه (6 دی ماه) برای اتهامی جدید دادگاهی می شود. این اتهام جدید نداشتن حجاب در پیام ویدئویی است که برای مراسم اهدای جایزه بین المللی حقوق بشر به وی برگزار می شد ارسال شده بود. برخی بر این باورند که این اتهام جدید در حقیقت توجیهی برای نگه داری نسرین ستوده در سلول انفرادی، پس از نزدیک به سه ماه و نیم بازداشت است.



ayda-af.jpg
آیدا ابروفراخ

به مقابله با خشونت و تبعیض علیه زنان کارگر بیاندیشیم

زنان کارگر علاوه بر کار در خارج از خانه موظف به انجام امور منزل و تربیت و مراقبت از فرزندان هستند. این مادران در ساعات کاری خود، کودکانشان را نزد همسایه ها یا اقوام می گذارند و به دلیل نداشتن توانایی مالی از سپردن فرزندان خود به مهد کودک ها محروم هستند. همچنین گاه به دلیل دوری محل کار و ناامنی مسیر در هنگام تاریکی هوا، با تاخیر فراوان به منزل باز می گردند. این موضوع در بسیاری مواقع، عاملی برای مشاجره و اختلافات خانوادگی می شود.



nayere-tohidi1.jpg
دکتر نیره توحیدی

نسرین ستوده را دریابیم

بیایید به دعوت و فراخوان بهنگام و مسئولانه وکیل متعهد، شیرین عبادی و شش تن دیگر از فعالان با تجربه ی جنبش زنان پاسخ مثبت دهیم و از هر طریق ممکن به آزادی فوری نسرین ستوده و دیگر زندانیان اعتصابی و نجات آنها از خطر مرگ، کمک رسانیم. روشن است که آزادی نسرین، زمینه ساز و یاری بخش آزادی محمد نوری زادها، غلامحسین عرشی ها، رضا شهابی ها، آرش صادقی ها، بهاره هدایت ها، احمد زیدآبادی ها، بهمن امویی ها، عبداله مؤمنی ها، مجید توکلی ها، عالیه اقدام دوست ها، ...و تمامی در بندان جنبش سبز دمکراسی خواهی ایران خواهد بود.



Nasrin-Sotoudeh1.jpg
آزاده دواچی

نسرین ستوده: روایتی صد روزه از انفرادی

مدرسه فمینیستی: آنچه که در زیر می آید یک قصه و یا افسانه نیست بلکه روایتی است از صد روز پایداری و مقاومت نسرین ستوده وکیل سرشناس جنبش زنان و حقوق بشر که برای رسیدن به حداقل خواسته هایش صد روز پُرفراز و نشیب را در سخت ترین شرایط به سر برده است.

نزدیک به صد روز از بازداشت نسرین ستوده ، وکیل مدافع حقوق بشر ، زنان و کودکان می گذرد. روایت صد روزه ی بازداشت او روایت دردناک و تاسف آوری است . صد روز در سلول انفرادی بدون یک روز مرخصی و یا برخورداری از امکانات بند عمومی، آن هم وقتی نیمی از آن روزها را در اعتصاب غذا باشی، حتا گفتن اش هم به این راحتی ها بر زبان جاری نمی شود.



fateme-masjedi.jpg
فاطمه مسجدی

به مناسبت روز حقوق بشر: بازخوانی مفهوم حقوق بشر

مسئله ی حقوق بشر پس از جنگ های جهانی اول و دوم مورد توجه قرار گرفت و به مساله چیستی حقوق اساسی انسان ها پرداخت؟ اولين منابعي كه در تاریخ به موضوع حقوق بشر پرداخته اند، منابع مذهبی اند. وجود منابع مذهبی، حقوق بشر را از زاویه ی سکولار غربی به چالش کشانده است. آزادی خواهان و سوسیالیست ها متقابلا مدعی اند که مفهوم حقوق بشر یک واژه ی کاملا سکولار است و ربطی به وحي الهی ندارد. آزاد اندیشان تأکید بر مسئله ی حق مالکیت خصوصی، برابری انسان ها و آزادی سیاسی دارند.



در دفاع از زندگی،

مجموعه نوشته ها و گفته هایی درباره نسرین ستوده

تغییر برای برابری - " در دفاع از زندگی" عنوان مجموعه نوشته هایی درباره فعالیت های نسرین ستوده و نقش برجسته او در دفاع از حقوق موکلانش، دفاع از حق حیات ، دفاع از زندگی است. این مجموعه علاوه بر بیوگرافی نسرین، شامل برخی بیانیه هاو نوشته هایی است که برای نسرین منتشر شده است. جمعی از فعالان کمپین در دیداری که با خانواده نسرین داشتند این مجموعه را به پاس فعالیت های ارزنده و تقدیر از او به همسر و فرزندانش تقدیم کردند و در صدد تکمیل آن هستند.



همنشین بهار

مَهّریه در برابر بُضع؟!
گُل همین جا است، همین جا برقص

حقوق بشر، خویشاوند مدرنیته و دنیای جدید (دنیای حق مدار) است و فقه، (حتی فقه جواهری)، نمودِ سنت و دنیای تکلیف گرای قدیم. (سنت به معنی منفی کلمه)
از درون فقه تکلیف مدار موجود نمی‌توان راهی به سوی حقوق بشر یافت و شارحین مکتبی که ادعا می‌کنند حقوق بشر ریشه در تعالیم دینى و آموزه ‏هاى انبیاء دارد، در عمل رودرروی پیام صالحان و صدیقان که قسط و رهایی است ایستاده و پنچه در چهره حقیقت می‌کشند.



bonyade-pajoheshha.jpg
فراخوان جهت ارسال مقالات به کمیته برگزار کننده

بیست و دومین کنفرانس سالانه ی بنیاد پژوهش های زنان ایران

بیست و دومین سمینار سالانه بنیاد پژوهش های زنان ایرانی در تابستان سال ۲۰۱۱ در هلند برگزار خواهد شد. موضوع این سمینار هویت ها و چالش ها خواهد بود و به موضوعاتی مثل جنسیت و خشونت، جنبش زنان و جوانان، رابطه ی جنبش زنان در داخل و خارج ایران و هویت جنسیت خواهد پرداخت. کمیته برگزار کننده در فراخوان خود از علاقمندان خواسته است که چکیده پژوهش های خود برای سخنرانی در این سمینار را تا تاریخ ۲۵ ژانویه ۲۰۱۱ ارسال نمایند.



hagh-ba-fashisthanist-s.jpg
پروین اردلان

حق "همیشه" با فاشیسم نیست، با مقاومت است

راهروی های تاریخ در گذشته پایگاه سربازهای فاشیست های ایتالیا و شکنجه گاه ضد فاشیست های ایتالیا بوده است. اتاق های خاطرات، بازسازی و ثبت تاریخ سیاه فاشیسم در تودرتوهای تاریک، با کرکره ها و پنجره های بسته به سان دوران فاشیسم است که بخشی از حقیقت آن دوران را بازگو می کنند. بر دیوار راهروی ورودی اتاق ها تصاویرنخستین اعضای حزب فاشیسم که غالبا طبقه متوسط و تحصیل کرده هستند نقش بسته است و همین طور تصاویر کودکان و نوجوانان در برنامه های یک دست سازی فاشیسم. لورا می گوید:« فاشیسم سعی می کرد آموزش و تربیت و فرهنگ را دستکاری کند. برنامه عمل فاشیسم کنترل فکر و عمل بود .



azade-davachi2.jpg
آزاده دواچی

تبعیض جنسیتی ، زنان و دانشگاه

(به‌‌‌مناسبت فرا رسیدن روز « ۱۶ آذر»)

پروژه‌‌‌ی تفکیک جنسیتی و بومی‌‌‌گزینی دانشگاه‌‌‌ها و همچنین تأکید بر اسلامیزه‌‌‌کردن محیط‌‌‌‌های آموزشی ــ به ویژه در یک سال اخیر ــ شدت بیشتری یافته است . طرح‌‌‌های متعدد و راهکارهای خلق‌‌‌الساعه برای اجرایی کردن این برنامه‌‌‌ها مدام از جانب دستگاه‌‌‌های مختلف دولتی ارائه می‌‌‌شوند و اغلب با مخالفت موجی از فعالان دانشجویی و فعالان جنبش زنان مواجه می‌‌‌شوند.



yousefi-eshkevari.jpg
حسن یوسفی اشکوری

شهلا جاهد قربانی عشق، هوس یا توطئه؟

هر چند شهلا جاهد دیگر نیست اما چیزی که بر اندوه آدمی می افزاید این است که پرونده این حادثه به شدت مبهم و تا حدودی اسرار آمیز است. زیرا از یک سو طولانی شدن بیش از حد معمول پرونده (حدود نه سال) پرسش برانگیز است. در طول این سالیان دراز چند بار حکم قصاص صادر شد اما پس از چندی با تلاش وکلا و رأی شمار قابل توجهی از قضات در سطوح مختلف شکست و در نهایت با حکم رئیس قوه قضاییه وقت (هاشمی شاهرودی) متوقف شد. این همه کشمکش و آرای متضاد در یک پرونده جنایی و ظاهرا عادی بی سابقه و حداقل کم سابقه است.



روحی شفیعی

حکومتی که قاتل بازتولید میکند

به این تراژدی بنگریم که بیک روایت پسر لاله سحرخیزان و بروایتی دیگر برادر او حکم قصاص را اجرا کردند، یعنی که چهاپایه را از زیر پای شهلای جاهد کشیدند، یعنی که یک انسان را کشتند با اجازه رسمی و در برابر چشمان جهانی! وای بر ما که نمیدانیم در پس چند دهه حکومت قاتل ساز و قاتل پرور چه تراژدی عمیقتری نهفته شده است.
تراژدی باز تولید قاتل!



shahla-jahed-s.jpg
آزاده دواچی

شهلا جاهد و لاله سحرخیزان:
دو زن قربانی یک فرهنگ و قانون

مثل همیشه و اغلب اعدام هایی که اجرا می شود عکس العملهای زیادی اتفاق می افتد و حاشیه های بعد از اعدام هم هنوز تا چند روز ادامه دارد اما طبق روال معمول بعد از اینکه خبر اعدام به یکی از خبرسازترین های رسانه ای تبدیل می شود ، دوباره ما در همان خانه ی اول می مانیم.