پیمان نعمتی

آزادی جنسی یا صیغه آزاد - بخش اول

به نظر می رسد انقلاب جنسی جدیدی در جهان در حال انجام است که مرکز آن زنان هستند. ما زنان تشویق می شویم که در رابطه با مردان قوی تر باشیم و از سکس بیشتر لذت ببریم. فشار معینی بر ما وارد میشود که به سکس بعنوان صرفا یک بازی ( نه یک موضوع جدی ) نگاه کنیم. زنان در رسانه های همگانی به شکل شکارچیان جنسی نمایان می شوند که تنها مسله آنان به دام انداختن مردان برای سکس و بردن آنان به اتاق خواب است. ما در خطر این هستیم که اجازه بدهیم این نگرش های یک بعدی افکار و اعمال ما را تحت تاثیر قرار دهند، زمانی که ما در حال تلاش جهت تعریف ایجاد تناسب با هویت جنسی خود هستیم.



پیمان نعمتی

آیا زن ها باید آدم شوند؟
پسا – انسان در فلسفه فمینیستی

در فلسفه فمینیستی که از لحاظ تاریخی دوران اولیه رشد خود را می گذارد، در برابر پرسش اساسی فلسفه به معنای اینکه جهان در هستی خود چیست و چگونه است ، موضوع انسان – انسانیت را مورد پرسش و چالش قرار می دهد.
آیا مفهوم انسان – انسانیت بخشی از جوهر بی کران هستی جهان و ازلی - ابدی است و یا بخشی از طبیعت در حال تغییر دائمی است و جایگزینی برای این انسان وجود دارد؟



kave-mozafari.jpg
کاوه مظفری

در جستجوی آیینه‌ای برای تمرین جمعی

مناسبات نابرابر جنسیتی و بویژه پدیده خشونت خانگی در سطوح مختلفی تبلور و بروز دارد؛ از سطح رسوم و سنت و روابط محلی گرفته تا عرصه روابط اقتصادی و هنجارهای فرهنگی. اما شاید یکی از بارزترین و تجسم‌یافته‌ترین بازتاب‌ها و انعکاس‌های روابط و مناسبات نابرابر در چارچوب «قوانین» متجلی باشد. به طوری‌که بسیاری از قوانین موجود، یا انعکاس مستقیم مناسبات نابرابر و تبعیض‌آمیز جنسیتی هستند؛ یا نسبت به خشونت علیه زنان، بویژه خشونت خانوادگی، سکوت کرده و حل و فصل آن را به اشخاص و رسوم و سنت‌ها واگذار کرده‌اند. شاید در عرصه عمومی و مقیاس اجتماعی، قانون آینه و انعکاس خوبی از مناسبات و روابط، برای تمرین کردن افزایش صدای جمعی باشد.



khoshonate-mardane1.jpg
نسرین اسفندیاری

خشونت، بخشی از هژمونی مردانه

جامعه ما سخت درگیر خشونت و پرخاشگری است وهر گاه سخن ازخشونت به میان می آید، نا خودآگاه مشکل بسیاربدیعی، خشونت و پرخاشگری مردان برعلیه زنان و کودکان در ذهن متصورمی شود. هر چند خشونت مردانه، خصوصأ خشونت و پرخاشگری ی مردان علیه زنان در جامعه معضل جدیدی نیست، اما مشکل بغایت مهمی است که آسیب های بسیار جدی به جامعه و افراد آن وارد می کند. اولین بار در اواخر دهه ۱۹۶۰ خشونت مردان علیه زنان به عنوان یک مشکل اجتماعی توسط فمینیست ها مطرح شد. سپس در این راستا، مطالعات و پژوهش های بسیاری ازعلل رفتار خشونت آمیز مردان و گسترده گی آن از سوی روانشناسان و جامعه شناسان صورت گرفته است.