6rang1.jpg

به درمان‌های اصلاحی همجنس‌گرایان و عمل‌های تغییر جنس غیراستاندارد برای ترنس‌ها خاتمه دهید!

در روز ۲۰ مارس ۲۰۱۷، کمیته رسیدگی به حقوق افراد با نیازمندیهای ویژه (معلولین یا افراد با آسیب عضو یا اعضایی از بدن) سازمان ملل، ۱۷امین اجلاس خود را در ژنو آغاز کرد. شش‌رنگ (شبکه لزبین‌ها و ترنس‌جندرهای ایرانی) با ارائه یک گزارش سایه به این کنفرانس، عملکرد آسیب‌رسان سیستم بهداشتی درمانی نسبت به افراد اقلیت‌جنسی ایرانی را گزارش کرده و در این خصوص پیشنهاداتی ارائه کرده است تا در نهایت در همایش بررسی دوره‌ای، در رابطه با جمهوری اسلامی ایران مورد استفاده قرار گیرد. شادی امین به عنوان نماینده شش رنگ، در این اجلاس ضمن ارائه گزارش آلترناتیو، به عنوان ناظر گفت‌وگوهای کمیسیون با هیئت دولتی ایران حضور دارد.



bonyade-pajoheshha.jpg
بنیاد پژوهش هاي زنان ايران

با درگذشت ويدا حاجبی تبريزی، انسانی شاخص از شمار مدافعان آزادی و برابری کم شد.

ويدا بزرگ زنی سرشار از شور زندگی بود، جهل و ستم را برنمی تابيد و دمی از پرسش و کوشش برای کاستن از ناشايستی ها و نازيبائی ها باز نمی ايستاد. پا گذاشتنش به مبارزه سياسی و سر خم نکردنش در حبس و زندان، تبلور آرمانخواهیش بود. بعدتر، نقد گزنده اش به تجربه ی خود و هم نسلانش هم از آرمانخواهی نشان داشت و نيز دفاعش از حقوق انسانی و آزادی زنان. او از فعاليت های بنياد پژوهش های زنان صميمانه حمايت می کرد و در کنفرانس " زن ايراني در آستانه‌ي سال دوهزار" در مونترال در شمار سخنرانان بنياد بود.



8mars2017rasht01.jpg

گزارش مراسم روز جهانی زن در رشت

بیدار زنی: مراسم گرامیداشت هشت مارس روز جهانی زن، ۱۷ اسفند ۱۳۹۵ با شرکت بیش از یکصد نفر از فعالین و علاقه‌مندان جنبش زنان در رشت برگزار شد. در ابتدای مراسم فیلمی کوتاه درباره‌ی تاریخچه‌ی هشت مارس و چرایی انتخاب آن به عنوان روز جهانی زن پخش شد. پس از آن مجری برنامه، مراسم را با گرامیداشت فعالیت‌های اعضای جمعیت پیک سعادت نسوان، تشکیلاتی که در سال‌های ۱۳۰۰ در رشت، اولین برگزارکنندگان مراسم ۸ مارس در ایران بوده‌اند، آغاز کرد و دستاوردهای امروز زندگی اجتماعی زنان امروز را مرهون مبارزات این زنان دانست.



8mars2017paris05.jpg

گزارشی کوتاه از تظاهرات روز جهانی زن،
هشت مارس، در شهرپاریس

این تظاهرات که بنا به دعوت اکثر انجمن های فرانسوی حامی حقوق زنان وسندیکاها واحزاب چپ فرانسه؛ درروزهشت مارس ازساعت سه بعدازظهربابرگزاری اجتماعی وسیع درمیدان جمهوری شهرپاریس آغازشده بود،پس ازانجام سخنرانی ها وپخش پیام ها ورقص وموزیک،بصورت راهپیمایی تا میدان اپرای پاریس، ادامه یافت وساعت هفت ونیم پایان گرفت.انجمن جمهوری خواهان ایرانء پاریس، که همچون سال های قبل طی فراخوانی ازهمه هموطنان آزادیخواه برای شرکت دراین مراسم دعوت بعمل آورده بود،بهمراه گروهی ازایرانیان مقیم پاریس دراین اجتماع تاریخی شرکت کرد وضمن تجلیل ازتمامی زنان تحت ستم درسطح جهان،یاد همه زنان مبارز و دربند، مادران داغدیده، همه زندانیان سیاسی وعقیدتی راگرامی داشت



jelve-javaheri.jpg
جلوه جواهری

چه کسی خط قرمزها را تعیین کند؟

به مناسبت هشتم مارس:

این روزها تا چشم بر هم می‌گذارم خوابی از گذشته‌ می‌بینم انگار دوباره در همان سال‌ها سیر می‌کنم. در چرت نیم روز بودم که به خوابم آمد، زنده. وقتی این گونه می‌آید احساسم مبهم است انگار خواب دیده‌ام که مرده و حالا در خواب از خواب پریده‌ام و فهمیده‌ام که زنده است و من سرخوش از این اتفاقی که هنوز نیفتاده. این بار اما از خواب نپریدم. همه چیز خیلی روشن بود، به روشنی یک خوابِ میانِ روز. در زد، در را باز کردم و او را دیدم که پشت در ایستاده با روسری سفت و سختی که فقط گردی صورتش از آن پیدا بود.



به مناسبت هشتم مارس:

چرا خشونت خانگی موضوعی اقتصادی است؟

برگردان: بنفشه جمالی

ر جهان امروز، بر اساس تقسیم‌بندی‌هایی که مبنایی منطقی دارند با دو موضوع «مسائل زنان» و «مسائل اقتصادی» که جدا از هم به نظر می‌رسند، روبرو هستیم. حق تحصیل، دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی مقرون به‌صرفه، رسیدگی به قربانیان تجاوزهای جنسی، دسترسی به سقط‌جنین ایمن، درآمد مناسب برای امرار معاش، شکاف دستمزدها و هزاران موضوع مرتبط با زنان که در ابتدای امر حوزه‌هایی جداگانه از مسائل اقتصادی به نظر می‌رسند نشان می‌دهند که چگونه مسائل زنان و مسائل اقتصادی درهم‌تنیده‌اند و نمی‌توان آن‌ها را جدا از هم در نظر گرفت.



من، من هستم . نه زن، نه مرد! - قسمت دوم

بازگردان: لاله حسین پور

دانش مندان معتقدند، مغز انسان ها بر اثر تجربیات زندگی فرم می گیرد. برای مثال یک زن تاکسی ران، قسمت های جهت یابی اش در مغز به شدت فعال است یا یک زن ویولونیست که راست دست است، قسمت چپ مغز او به علت حرکت انگشت های دست چپ فعال می شود. قسمت های مختلف مغز انسان از بدو به وجود آمدن، توسط محرک های پیرامون، فعال شده و شکل می گیرد. این واقعیت های بیرونی است که به مغز انسان ها فرم می دهد. هیچ پزشکی و هیچ دانشمندی نمی تواند یک مغز را از داخل بنگرد و بگوید که این مغز متعلق به یک زن است یا مرد.



donya-simaei1.jpg
دنیا.ح.سیمایی

حجاب هویت من، هویت تو، هویت زن ایرانی

زن نیز مانند مرد باید دارای حقوق شهروندی خود باشد، خودش تصمیم بگیرد چه نوع لباسی بپوشد، بخصوص حجاب را نیز باید مساله ای شخصی و فرهنگی اعلام نمود.باید بر خلاف تبلیغات وسیع جمهوری اسلامی با صدای بلند به دنیا گفت حجاب اجباری فرهنگ ایران و ایرانی نیست.زن ایرانی در طول این چندین دهه با رضایت خود حجاب اجباری را نپذیرفته و برای لغو آن به اعتراضات و مبارزات خود ادامه می دهد. به امید روزیکه حجاب اجباری نباشد و چه با حجاب و چه بی حجاب آزادانه و با احترام در کنار هم زندگی کنیم.