کوروش گلنام

رابطه با آمریکا دیگر "بی غیرتی" نیست!

سخنان خامنه ای در باره رابطه با آمریکا فراموش نشده است. او حتا سخن گفتن از چنین رابطه ای را ممنوع، بی غیرتی، حماقت و خیانت می دانست چه رسد به بر قرار نمودن این رابطه. امروز ولی در نتیجه پایداری و مبارزه آزادی خواهان در ایران که شمار زیادی از آنان گرفتار و زیر شکنجه به زندان های دراز مدت محکوم شدند ولی از پای ننشستند از سویی و فشار خرد کننده تحریم ها از سوی دیگر، همآن گونه که پیش بینی می شد حکومت با شتاب در پی معامله و رابطه با آمریکا شده است.



kave-banai.jpg
کاوه بنائی

روحـــانـی , مچــکریم!


نه تنها شما ,بلکه همان بخشی از مردم که , تن به انتخاب شما دادند, می دانند که ,این انتخاب چقدر برای آنهائی هم که در انتخابات شرکت نداشتند موثر واقع شد. عکس العمل کاغذی رابخوبی می توان در جرائد شاهد بود. همه به نوعی از یکدیگر در حال سبقت هستند تا از درون شما " خط میان بر" را کشف کنند . راه های اصلی را عملکرد دولت های پیشین به اشغال خود در آورده اند. همۀ منتخبین و حامیان , عبورتان را از این مسیرها بر حذر می دارند. حل این معما را به زمان محول می کنند و انکار شده ها را منکر می شوند. چراکه همیشه مارا از مشارکت سیاسی در سرنوشت خود منع کرده اند و برای همین ما, مدتها شاه داشتیم و اینک ولایت فقیه داریم!



ijadi12.jpg
جلال ایجادی

اسلام برای اسارت زنان

سراسر دوران حکومت اسلامی با حذف ویا محدود نمودن حقوق زنان مشخص میشود. چند همسری، رواج صیغه، تحمیل حجاب وسرکوب زنان، نشانه های این سیاست ضد زن است. ولی باید پرسید چه رابطه ای میان این سیاست حکومتی و دین اسلام وجود دارد؟ سیاست ضد زن در ایران بطور مستقیم از منبع قرآنی سرچشمه میگیرد. بطور مسلم تاریخ مردسالاری در جامعه ایران و مناسبات اجتماعی سلطه گری مردانه نقش بارز در اعمال فشار نسبت به زنان داشته و دارد، ولی این رفتار مردسالار سلطه گر در جامعه ما با روحیه وذهنیت قرآنی کاملن عجین شده است.



abdolsatar-doshouki-s.jpg
دكتر عبدالستار دوشوكی

چه کسی برای دریاچه هامون خواهد گریست؟

در حالی که در طی سالهای گذشته لنز رسانه ها بر روی دریاچه ارومیه در شمال غرب کشور متمرکز شده بود، در آنسوی مملکت یعنی در جنوب شرق کشور بزرگترین دریاچه آب شیرین فلات ایران به مرگی تدریجی محکوم شد و مـُرد و هیچکس بر شنزارهای تناسه زده هامون اشکی نریخت. هامون نـمـُرد، بلکه پنجه های بی عاطفه و سرد دولت افغانستان بر گلوگاه هیرمند و بی تفاوتی دولتمردان بی کفایت مرکز نشین در تهران هامون را به مرگی تدریجی محکوم کردند و بهمراه آن هزاران خانوار سیستانی را آواره و خانه به دوش نمودند.



Behrouz-Sotoudeh.jpg
بهروز ستوده

روضه خوانی"قهرمانانه" آقای روحانی در سازمان ملل متحد

نمیدانم در تریبون سازمان ملل متحد چه خاصیتی نهفته است که هر رئیس جمهوری ازحکومت ولایت مطلقه اسلامی به آن تریبون میرسد احساس پیغمبری و ناجی بشریت به او دست میدهد و رئیس جمهورحکومت اسلامی ، قبل از طرح مسائل و مشکلات و دفاع از منافع ملی کشور خویش ، با ارائه نظریات پوچ و بی ارزش در سازمان ملل متحد ، مدعی نجات بشریت در روی زمین میگردد !



masoud-noghrekar-4.jpg
مسعود نقره کار

فراموشی، یادآوری و حافظه‌ی تاریخی

کشتارتابستان سال ۶۷ شبیه کشتاربیژن جزنی و ۸ زندانی سیاسی به زمان پهلویان است، شبیه کشتار شیخیه و بابیه به زمان قاجاریان است، کشتار اهل تسنن در زمانه صفویان و قتل عام مزدکیان به دوران ساسانیان را می ماند. این شباهت‌ها ناگزیر ومعنا دار، تصادفی نیستند.



reza-allamezadeh70.jpg
رضا علامه زاده

اكبر گنجى استادِ قياس مع‌الفارق!

من از باریک شدن در تمهیداتی که گنجى براى كاستن از "خطر" اندیشیده - اينكه پورمحمدى ممكن است تغيير كرده باشد يا شايد آزادى زندانیان سیاسی منوط به وزير شدن او بوده باشد – در می‌گذرم چون به بحث من مربوط نمى‌شود. آنچه البته مربوط است مقايسه نابجائى است كه او بين شرائط امروز ايران، پس از روى كار آمدن حسن روحانى با شرائط اسپانيا پس از مرگ فرانكو، شرائط شیلی پس از سرنگونی پینوشه، و شرائط آفريقاى جنوبى پس از رئيس جمهور شدن نلسون ماندلا مى‌كند.
می نویسد: "ماندلا مجازات و حذف اقلیت سفیدپوست سرکوب‌گر را تعقیب نکرد"، "در شیلی مخالفان برای برگزاری انتخابات آزاد و گذار به دموکراسی، نه تنها از مجازات و اجرای عدالت سخن نگفتند، بلکه امتیازات فراوانی ... به جنایتکاری چون پینوشه دادند" و "در اسپانیا نه تنها همین داستان تکرار شد، بلکه به دلیل تاریخ کثیفی که همگان در ساختن اش نقش داشتند، شعار "ببخش و فراموش کن" را دنبال کردند."



Saeed-Rahnema.jpg
سعید رهنما

اپوزیسیون ناتوان ایران

ایجاد یک اپوزیسیون واقعی برای رو در رویی جدی با جمهوری اسلامی و مبارزه برای استقرار یک رژیم جدید مبتنی بر دموکراسی، سکولاریسم، و حقوق بشر در ایران، تبعا به نزدیکی و همسویی نیروهای مخالف رژیم حول یک سلسله خواستهای عمومی نیاز دارد. در شرایط ‌امروز ایران هیچ جریان سیاسی وجود ندارد که به تنهایی بتواند رژیم جمهوری اسلامی را به چالش و رو در رویی جدی بکشاند ، و تنها مجموعه ای از جریانات سیاسی می توانند شرایطی را بوجود آورند که با برقراری ارتباط نزدیک با جامعه مدنی ایران و در ارتباط با خواسته های مشخص و ملموس آن با رژیم به مقابله بر خیزند..



تقی روزبه

تحولات اخیر و تأثیر"نرمش قهرمانه" برچالش هسته ای!

عبارتی مبهم ولی مهم و هشدارآمیزبطورمکرر و به انحاء گوناگون درسخنان روحانی و یا درنامه خاتمی در گاردین به قدرت های غربی و 5+1 نسبت به از دست دادن فرصت استثائی و ناپاپدارکنونی ابرازمی شود. براستی مراد از آن چیست؟ وچرا بصورت مبهم و هشدارآمیز مطرح می شود؟ آیا یک عبارت تک معنائی است یا چندمضمونه؟ بنظرمی رسد برای درک جوانبی از اوضاع کنونی رمزکشائی از آن ضروری باشد. اما برای آن لازم است که نگاهی به رویدادهای اخیرداشته باشیم تا معلوم شود این عبارت رمزآلود در چه زمنیه و بستری مطرح شده و معنا پیدامی کند.



Ali_ShakeriZand.jpg
علی شاکری زند

بختیار، بازرگان و روحانیت

ملاحظاتی پیرامون مقاله ی «بازرگان، روحانیت و بختیار» 1 - بخش دوم

در واقع، چنین نبود که مهندس بازرگان از اصل با همکاری با بختیار مخالف بوده باشد؛ حقیقت این بود که وی که انسانی میانه رو بود، به شدت خواهان آن بود که وضع با نظم و آرامش تغییر کند؛ گیرم او در ارزیابی خود از وزنه های موجود در میدان تصور نمی کرد چنین امری بدون جلب رضایت خمینی عملی باشد؛ و من قویأ اعتقاد دارم که تلاش وی برای تحقق ملاقات میان بختیار و خمینی به همین منظور بود و او فکر می کرد که پس از این ملاقات و جلب موافقت خمینی خواهد توانست با دولت بختیار، خواه با شرکت در آن و خواه به طرق دیگری، همکاری کند.



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

نخورده نباید شکرکرد!

عیار نرمش درسخنان باراک اوباما درمجمع عمومی سازمان ملل، اگرچه چندان بالا نبود و نشان می داد که او به رغم خصلت تزلزل و عدم قاطعیت خود، دراین مورد خاص از برتری کارت هایش آگاهی دارد، اما مورد پسند سیاستمداران و به ویژه نشریات امریکایی قرارنگرفت. نشریه معتبر و پرنفوذ "واشنگتن پست" با لحنی سرزنش آمیز نوشت: «سخنرانی رییس جمهوری اوباما درمجمع عمومی، یک سخنرانی ضعیف بود». نشریه "فارین پالیسی" ازاین هم فراتر رفت و در تیتر نقد بر سخنرانی اوباما نوشت: «اوباما خطاب به جهان: اخباربد. امپراتوری امریکا مرده است»! همین نشریه دربخشی از مقاله خود نوشت: «آیا عقب نشینی امریکا از به دوش کشیدن بار رهبری جهان، پیامی نیست که دولت اوباما ازهمان آغاز اعلام کرده بود؟».



ijadi12.jpg
جلال ایجادی

عقب نشینی جمهوری اسلامی در بحران اتمی؟

ایران در دیپلماسی خود تجدید نظر کرده و با آمریکا مذاکره میکند. این رویداد در تاریخ جمهوری اسلامی بیسابقه است و بیانگر شکست تبلیغات تعرضی اسلامی رژیم ایران است. مجازاتهای بین المللی و فشار سنگین روی اقتصاد و جامعه ایران ونیز درماندگی حکومت ولایت فقیه، برای پرونده اتمی مسئولان سیاسی را پای میزمذاکره کشاند. دولت ایران علیرغم اصرار همیشگی خود برای ادامه غنی سازی اورانیوم و ادامه سیاست غیر شفاف در زمینه اهداف نظامی خود، از تغییر ریاست جمهوری وآمدن حسن روحانی استفاده کرده ودر چارچوب استراتژی جدید هیات حاکمه، آمادگی برای مذاکرات با غرب را می پذیرد.



nikrouz-owladazami-s.jpg
نیکروز اولاداعظمی

در دامِ استمرارِ فقدانِ توليد انديشه سياسى

فرخ نگهدار از نامه دسته جمعى ١٠١ نفر از فعالان سياسى مقيم خارج كشور با نام "رفع تحريم ها از تعامل جدى حكومت شروع مى شود" ناخشنود است و در فيس بوك خويش از " رفع تحريم ها از تعامل جدى "با" حكومت شروع مى شود" حمايت نمود و به " با" بعنوان حرف اضافه كه مفهوم ديگرى را مى رساند و حكومت را تبرئه مى كند بر عنوان نامه تأكيد نمود. من قبل از پرداختن به مواضع ايشان در قبال نامه ١٠١ نفر لازم مى دانم تا براى پى بردن به كنه مواضع او به برخى نكات اشاره كنم.



behzad-karimi.jpg
بهزاد كریمی

کدام خوانش و روایت نو از کودتای ۲۸ مرداد؟

۲۸ مرداد، واقعیتی است تاریخی که با جعل تاریخ آن نمی توان حقیقت تاریخ ایران را عوض کرد، واقعیت وقوع کودتا علیه اراده ملی ملت ایران و واقعیت انجام توطئه‌ایی مشترک از سوی نو استعمار و دربار با برخورداری از حمایت ارتجاع مذهبی بر ضد خیزشی ملی. 28 مرداد اگر چه بعدها محملی برای بدگمانی مفرط ملی گراها نسبت به محور امریکا- انگلستان، تشدید کننده ضد امپریالیسم دگماتیک در ما چپی ها و بهانه‌ایی برای غرب ستیزی کور و تولید پانورایامای مخرب دشمن پنداری امریکا در مذهبی ها شد، اما بخاطر چنین پیامدهایی، نباید و نمی توان بر ماهیت ویرانگرایانه سیاسی و فرهنگی آن کودتای بد فرجام چشم بست و به توجیه‌اش برخاست.



rahmaninejad.jpg
ناصر رحمانی نژاد

بازنگری کشتار سال ۶۷

قتل عام زندانیان سیاسی ایران در تابستان ۶۷ تنها قتل عام آزادیخواهان توسط جمهوری اسلامی نبود. جمهوری اسلامی پیش از آن نیز دست به جنایاتی از این نوع آلوده بود. اگر توجه کرده باشید تقریباً تمام کسانی که در جنایت های رژیم دست داشته‌اند به مقامات بالاتر و مهم‌تری ارتقاء داده شده اند، و آن‌ها پس از چند سال که آب‌ها از آسیاب افتاده، چهره ای از خود نشان داده‌اند که گویی از خدمتگزاران صدیق و رحیم مردم هستند. همۀ آنها، از جمله آن‌ها که کسوت اصلاح طلبی به تن کرده اند، مسألۀ قتل عام ها را انکار کرده یا توجیه و یا لوث کرده و به چند نفر از دشمنان اسلام که سربازان اسلام را کشته اند، تقلیل داده اند.



Habib-Parzin.jpg
حبیب پرزین

سوسیالیسم و دمکراسی (٣)

انقلاب‌های ١٨٤٨ را از دو دیدگاه متفاوت می‌توان بررسی کرد، از دیدگاه امروز که تمامی تلاطم‌های آن دوران را در چارچوب تلاش برای استقلال، وحدت ملی و دمکراسی ارزیابی می‌کند. و از دیدگاه مارکس، که با بررسی طبقاتی انقلابات آن دوران آن را تلاش برای سرنگونی بورژوازی و یا تدارک شرایط لازم برای پیروزی قطعی پرولتاریا بر بورژوازی، می‌دانست.



hamid-ahmadi.jpg
حميد احمدی

اصطلاحی تحت نام «جنگ تحمیلی»: نگاهی دیگر به آن
به مناسبت سی و سومین سال شروع جنگ ایران و عراق

ُجستارهایی درباره جنگ ایران و عراق (۱)

اصطلاحی تحت نام «جنگ تحمیلی» مدت ۳۳ سال است که از سوی دستگاه تبلیغاتی و رسانه های وابسته به جمهوری اسلامی به کار گرفته می شود. این اصطلاح از فرط تکرار و تلقین در بخشی از جامعه ایران، تا امروز به عنوان یک غلط مصطلح رایج است.
رژیم جمهوری اسلامی تا کنون دلیل قابل پذیرشی که چرا و چگونه این جنگ به او تحمیل شده، ارائه ننموده است. صرفاً ادعا می شود که: «به هیچوجه، راهی برای کسب دوستی با بغداد وجود نداشت؛ زیرا از همان ابتدا دشمنی و کینه خود را نسبت به انقلاب نشان داد» 1 بر پایه این ادعا تأکید می شود که: «جنگ از اول به ما تحمیل شده» .



abbas-shokri.jpg
عباس شکری

اندوه پاییز و شوق مدرسه

پاییز که می‌آید، درختان برگ از تن می‌تکانند، سبک می‌شوند و برای خواب زمستانی خود را آماده می‌کنند. پیش از خواب زمستانی اما، با برگ‌هایی که می‌روند تا طبیعت را رنگ‌آمیزی دیگری کنند، قصه‌ی عشق را در کوچه‌باغ‌های تنگ شهر و روستا، زیر پای رهگذران زمزمه می‌کنند. صدای خش‌خش برگ‌ها و سنگینی باد که آنها را از تن مادر جدا می‌کند، اگر در روز اول مهر رُخ دهد، انگار که کسی می‌خواهد برگ‌ها را بی اراده‌ی خودشان به مدرسه ببرد. مدرسه‌ای که تنها کلام‌اش عشق است و زمزمه‌ی دلدادگی در کوچه‌ای که کسی مگر دلداده‌گان نیست تا غوغای درونی‌شان را دریابد



nikrouz-owladazami-s.jpg
نیکروز اولاداعظمی

فقدن كاويدن و نگريستن در ميان ما ايرانيان

هر ملتى كه توانايى كاويدن به ارزشهاى پيشينيان و بانيان فرهنگى خويش را بيابد و به كاويده ها بر بستر زمان بازنگرى كند آن ملت مى تواند فرهنگ ساز باشد اما ما ايرانيان توانايى براى كاويدن ارزشهاى پيشينيان مان را نداشيم و نداريم و اصلاً نمى توانيم به بانيان فرهنگى مان به دريافت اينكه چه گُلى بر سر ما نهادند نزديك شويم و از هم اينرو توانايى كاويدن ما بر ارزشهاى آنها خنثى است و بر ذهن مان كاملاً احاطه دارند.



Abolfazl-Mohagheghi.jpg
ابوالفضل محققی

به عنوان یک ایرانی نوشیدم شادی افغان ها را در جشن شادمانیشان

وقتی ما به افغانستان وارد شدیم به ماگفتند ما کشور ثروتمندی نیستیم! اما همان یک تکه نان خود را را با شما تقسیم می کنیم و تا روز آخر چنین کردند. به ما کار دادند هویت اجتماعی همراه با احترام اجتماعی. و جوانانی که با ما بودند،اجراجی دانشگاه های ایران در دانشگاه هایشان تحصیل کردند. ما را به عزا و عروسیشان بردند وغم غربت را کمتر ساختند. و ما سپاسگذاریم و از این روست که چنین شادمانه از راه دور با آن ها شادی می کنیم و پای می کوبیم.



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

«آنچه این نامردمان...»!


وضعیت زندان های حکومت آخوندی تأسف بار و وخیم تر از آن است که بتوان با گفتار و نوشتار و انتقاد در آن تغییرمحسوسی پدید آورد و درواقع از مشکلی ساختاری رنجور است که منشأ آن را باید در ماهیت نظام ولایت مطلقه فقیه جستجوکرد. نظامی که با هر هنجار متعارفی سر ناسازگاری و حتی دشمنی دارد و ماندگاری خود را در گرو حذف و نابودی حریف، رقیب، مخالف و معاند خویش می بیند. بااین حال، نگفتن و ننوشتن و پرهیز از تکرار مکررات نیز چاره درد نیست زیرا این نظام اهریمنی را در ادامه جنایت هایش جری تر و بی پرواتر می کند.



Ali_ShakeriZand.jpg
علی شاکری زند

ملاحظاتی پیرامون
مقاله ی «بازرگان، روحانیت و بختیار»۱
بخش اول - روحانیت در نهضت ملی

مقاله ی حاضر در جهت بحث اخیر و در رد اعتبارسیاسی نکاتی است که آقای حسن یوسفی اشکوری طی مقاله ای در جهت توجیه عدم شرکت مهندس بازرگان در دولت بختیار و مآلأ قبول تشکیل دولت به فرمان آیت الله خمینی بیان کرده اند؛ و این از آن جهت که علی رغم اختلاف عقیده ی کامل با نویسنده، به لحاظ احترامی که شجاعت و صداقت ایشان در دفاع از عقاید خود در برابر زور و ارعاب دستگاه ولایت فقیه در من بر می انگیزد، چنانکه در جای خود گفته خواهد شد، نمی توانم اظهار نظرشان را با همه ی عیوبی که بر آن می گیرم، بر غرض ورزی صرف حمل کنم.



تقی روزبه

از "جیمی کراسی" تا "روحانی کراسی"!

نگاهی به تحولات اخیرایران

زمان شاه حدودیکسال قبل ازشتاب گرفتن تحولات مربوط به انقلاب بهمن، مردم ایران بویژه زندانیان سیاسی نا باورانه با پدیده "جیمی کراسی" که گشایش محدودی بود در فضای سیاسی و سرکوب سنگین آن دوره، مواجه شدند. کاهش تدریجی فشار و شکنجه در زندان و نهایتا آزادی آن ها در دمادم انقلاب (و طبعا زیرفشارسنگین خطرفرود بهمنِ بهمن ماه) از ره آوردهای آن بود. در آن زمان بدلایلی دولت آمریکا برآن شد که بطورفعالانه با برگ حقوق بشر درعرصه جهانی و در رابطه با برخی حکومت های وابسته به خود بازی کند و ...



Behrouz-Sotoudeh.jpg
بهروز ستوده

"نرمش قهرمانانه" همان جام زهر است

سرانجام لحظه نوشیدن جام زهر برای سید علی خامنه ای ، رهبر خودکامه و بی کفایتی که با سیاست های ضدملی خود ، کشورایران و حکومت فاسد خود را تا آستانه نابودی به پیش رانده است فرا رسید و با اعلام سیاست "نرمش قهرمانانه" در مقابل دشمن ! در حقیقت سیاست خارجی جدید حکومت اسلامی را به اطلاع همگان رسانید . و جالب این است که نظر به اهمیت گفته خامنه ای ، تمامی روزنامه های صبح و عصر در ایران ، عنوان"نرمش قهرمانانه" را با تیتر درشت بچاپ رساندند بجز روزنامه کیهان شریعتمداری که تیتر دیگری را برای سخنان خامنه ای انتخاب کرده است ،



کوروش گلنام

نرمش قهرمانانه!

این نام جام زهری است که علی خامنه ای می خواهد پنهانی نوش جان کند. این "نرمش قهرمانانه" نشان می دهد که اثر تحریم ها چنان ویرانگر بوده و وضع چنان خراب است که پایداری در برابر آن نا ممکن شده و بیم آن می رود که سر انجام مردم زیر فشار های خرد کننده از همه سو، چه اقتصادی و چه اجتماعی/سیاسی سر به شورش نهاده و کنترل از دست حکومت بیرون رود. بنا براین، پشت پرده، جاده را برای یک پس روی و سازش آماده می کنند.



»  " آقای مهاجرانی کاش سکوت میکردید! "
»  ما ویترین شده ایم!
»  ساکنان اشرف، "دوزخیان روی زمین"
»  ادای سهمی در پاسخ به دو پرسش: کدام سوسیالیسم؟ و کدام چپ؟
»  پايانی تلخ که نبايد سرآغازی تلخ تر باشد
»  متكثرىِ سكولاريسم در تخالف با جامعه "همه با هم"
»  سدسازی در ایران، فساد دولتی وتخریب
»  نقد یا نفی؟
»  ژاله خون شد. هفده شهریور، آغازِ پایانِ رژیم شاه
»  دو برداشت راهبردی از مواضع آیة الله خمینی برای سیا ستگذاری در کشور و جای خالی نظر آزاد ملت
»  تبار خونین تاریخ بی‌قراری ما
»  باند خامنه ای شریک جنایات در سوریه
»  روحانی , و روحانی ها کیستند!؟
»  سرمایه داری و نظام شکنجه و کشتار
»  به صدا درآمدن طبل جنگ و ضرورت فعال شدن جنبش ضد جنگ و ابرقدرت افکارعمومی!
»  ترور جنایتکارانه ۵۲ تن از هموطنان بی‌دفاع ما در کمپ اشرف را محکوم می کنیم.
»  پیرامون فاجعه ملی کشتار جمعی زندانیان سیاسی
»  مفهوم «سکولاریسم » و تحریف های یک «روشنفکر دینی»
»  کشتار در قرارگاه اشرف، جنایت بر علیه بشریت
»  کوبیدن بر طبل رسوایی!
»  خانم وآقای رجوی! به نشستن درلانه عقرب خاتمه دهید
»  وجه سیاه سازمان ملل متحد
»  دلایل کشتار ، منطق اوین و دلباختگان تراژدی ۶۷
»  انتخاب سخنگوی جدید وزارت خارجه، حرکتی به نفع زنان؟
»  جنبش مادران خاوران
»  پایدار باد خاطره جان باختگان تابستان سیاه ۶۷!
»  جمهوری خواهان دمکرات و سکولار، آینده سازان ایرانند!