n-nourizadeh.jpg
ن. نوری زاده

جای مردان سیاست بنشانید درخت

بدیهی است موضوعاتی که در این مصاحبه مطرح گشته است به جزء یک موضوع، موضوعاتی نبودند که مردم از آنها بی اطلاع باشند. برای مثال، آیا کسی نمیدانست که ایران در قبضه قدر قدرت سپاه و یا همان "میدان" قرار داشته است و دارد؟ آیا کسی نمیدانست قبضۀ قدرت با هماهنگی "رهبر معظم" و بیت او، ایران را این چنین خاکستر نشین کرده است؟ آیا کسی نمیدانست که از ابتدای انقلاب نخست وزیر موقت چاقوی بی دسته ای بود که تیغ تیز و برندۀ آن در دست "رهبری" قرار داشت؟ آیا کسی نمی دانست که رئیس جمهور منتخب با بیست میلیون رای مردم، یک تدارکاتچی بیش نبود؟



Taghi
تقی روزبه

محل واقعی منازعه کجاست؟

بی تردید از جوانب مختلفی می توان حول این فایل صحبت کرد در مورد نحوه انتشار و دلایل آن و محتوای آن و تبعاتش. اما آن چه که در این میان نادیده می ماند، محل و موضوع واقعی منازعه و اهمیت آن است که در مجموع ما را واردیکی از بزنگاه های مهم و سرنوشت سازی از تحولا ت وپوست اندازی نظامی می کند که هم برای مردم ایران و هم جهان واجداهمیت است.



س. حمیدی

نوعی از بودجه‌نویسی و نوعی از مجلس

تیم بودجه‌نویسی خودمانی محمدباقر قالیقاف به ابتکار الیاس نادران و جمال‌الدین آبرومند چنین حقه‌ای را برای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز به کار گرفته‌اند. چنان‌که سپاه نیز ضمن راه‌اندازی مجموعه‌هایی ساختگی رقم‌هایی از بودجه‌های سالانه را به جیب می‌زند. درنتیجه از همین راه مبلغ ۳۴۹ میلیارد تومان به طرح‌های زیرساختی و پشتیبانی سپاه کمک کرده‌اند. به صندوق ذخیره‌ی بسیجیان هم مبلغ سی میلیارد تومان می‌بخشند. طرح‌های شهید رحیمی، شهید موسوی و شهید پاشایی‌پور سپاه هم هرکدام از این بابت به ترتیب مبلغ ۱۴۱، ۲۰۰ و ۱۰۰ میلیارد تومان دریافت خواهند کرد. مبلغ ۹۲۹ میلیارد تومان نیز به "طرح پهپادی زهد ولایت" می‌بخشند. قرار است که مبلغ هشت میلیارد تومان هم به طرح سایبری نسیم ولایت ببخشند. مرکز راهبرد سپاه پاسداران هم از این خیرات عمومی بودجه‌نویسی حدود چهار میلیارد تومان سهم خواهد برد. این موضوع در حالی اتفاق میافتد که سپاه در جاهایی دیگر از ردیف‌های بودجه‌ی عمومی، از پیش به سهم خویش دست یافته است. ولی هدف آن است که از نو بودجه‌های دیگری به مجموعه‌هایی از سپاه تخصیص یابد.



Deniz
دنیز ایشچی

جمهوری اسلامی پس از ولایت فقیه

نبرد در عرصه تسخیر افکار و روان های اجتماعی، گسترده ترین و موثرترین شیوه نبرد سیاسی روز است که در پهنه های سیاسی جهانی و بطور مشخص ایران، در جریان میباشد. فورمولبندی روایت ها و سناریو پردازی وقایع جاری بصورت هایی که منافع هر نوع قدرتمداری مشخص را در مقابل رقیبان خویش تامین کرده باشد، بصورت فعالی در جریان میباشد.هر واقعه ای را از کدام زاویه ببینی، چه قسمت هایی را حذف بکنی، چه مقدار دروغ قاطی آن بکنی، در چه زمینه هایی اغراق کرده باشی و به چه میزان گسترده تر قبل از همگان سناریو پردازی های خود را در افکار عمومی کوبیدن، از ویژگیهای خبرسازی های روزمره و جاری میباشد.



در دفاع از سوسیالیسم (۷١)

اول ماه مه روز همبستگی و نمایش رزمندگی کارگران جهان خجسته باد!

جمعی از فدائیان خلق ایران(داخل کشور)

پاندومی کرونا در ١۶ ماه گذشته بیش از همه به کارگران و زحمتکشان آسیب رسانده و تاثیری نازدودنی بر شرایط کار و زندگی آنها داشته است. پاندومی کرونا تاکنون با کشتار بیش از سه میلیون انسان و مبتلا کردن بیش از ۲۰۰ میلیون نفر، جهان را در هراسی سیاه فرو برده است. میلیونها کارگر در سراسر جهان از کار بیکار شده و راه رزق و معاش‌شان بسته شده است. در کشور ما نیز بیش از یک میلیون نفر شغل خود را از دست داده‌اند و حکومت ایران همچون دیگر دولت‌های سرمایه‌داری در مواجهه با پیآمدهای پاندومی کرونا به حمایت مالی از سرمایه‌داران و اعمال ریاضت اقتصادی برای کارگران دست زده‌ است. این در شرایطی است که سرمایه‌داری از واکسیناسیون به عنوان منبعی برای کسب سود استفاده می‌کند و از مرگ و بیماری زحمتکشان هم منتفع می‌گردد.



masoud-noghrekar5.jpg
مسعود نقره کار

فرافکنی سیاسی: بیماری فرهنگی

فرافِکنی درساده ترین و رایج ترین تعریف و برداشت "خطای خود را ندیدن و آن را به گردن دیگران انداختن" است. در معنای واژگانی، فرافکنی معناهای متعدد به خود دیده و به انواع گونه گون نیز تقسیم شده است. در این یادداشت منظوراز فرافکنی نوعی" بیرون سازی" حس ها و رفتارها به ویژه حس ها و رفتارهای ناخوشایند و ناپسند است، پرتاب و بیرون انداختنِ لغزش ها و خطاها با هدف راضی کردن خود و کاهش احساس گناه، اضطراب و استرس ناشی از فکر و عملی که انجام شده است، و نیز نوعی تلاش برای کنار آمدن و توجیه حس ها و عاطفه های آزار دهنده، خواست ها و انگیزه ها و رفتارهایی که مورد پذیرش فرد و گروه فرافکن نیستند. فرافکنی می تواند به شکل سهیم کردن دیگران در حس های ناخوشایند خود ویا نسبت دادن آن به دیگری برای کم کردن آزار ناشی ازحس آزار دهنده و ناخوشایند و استرس ناشی از آن نیز باشد.



سرور علی محمدی

نگاهی به سمینار حزب توده در داوری پژوهند گان تاریخ

آبراهامیان بر این باور است که دفاع حزب توده از جمهوری اسلامی صرفا براساس مواضع ضدامپریالیستی جمهوری اسلامی بود. آیا دفاع از جمهوری اسلامی پس از کشتارها خصوصا در سال ۱۳۶۰ و پس از آن هم قابل توجیه است؟ فاجعه بارتر رهنمود تو بخوان دستور تشکیلاتی حزب به اعضا و هواداران که خود را به کمیته های امام معرفی کنند در صورت تخطی با آن ها به مثابه ضد انقلاب برخورد خواهد شد را چگونه می بیند



هادی قدسی

مصاحبۀ ظریف و لیلاز، معرکه ای به تمام

سخن جدیدی در این مصاحبه من نشنیده ام بجر چند نقل قول از سلیمانی که اکنون در قید حیات نیست تا راست و دروغ آن معلوم شود. خلاصۀ مصاحبه این است که به جز گاهی "تذکری به جا"، رهبری مبرا از هرگونه دخالت در امور می باشد، بنابراین برای تحول و بهبودی اوضاع، حکومت را باید جدی گرفت و به پای صندوق های رأی شتافت، تا بین رضاشاه و ناپلئون یکی را انتخاب کرد. زیرا یک حکومت منتخب قدرتمند می تواند روابط را با عربستان برقرار کند و زمینۀ روابط با آمریکا را هموار سازد. به این ترتیب، وزیر امور خارجۀ حکومت بعدی هم مشخص می شود تا بتواند به مذاکرات ادامه دهد و وقفه ای در آن به وجود نیاید.



abolfazl_mohagheghi_0.jpg
ابوالفضل محققی

طنز تلخ انتخابات ریاست جمهوری در ایران
و کاندیدائی آقای تاج زاده - بخش پایانی

آقای تاج زاده این را خوب می داند که برای نشستن با رهبر و گفتگواز تغیر رفتار او ممکن نیست.چرا که نه توان کرنش چون حسن ترکمان شاعر در بار شاه عباسی را دارد ونه توان پنجه در افکندن با افعی های میدانی جا خوش کرده در تمامی عرصه های سیاسی ،اقتصادی ،اجتماعی وفرهنگی ونه با اژدهای کینه ای ،سرمست از غرور وخود بزرگ بینی.



new/67-khavaran1.jpg
فرزانه راجی

نام عزيزان ما را از صفحات تاريخ حذف نكنيد!

این گونه دست اندازی‌ها و محو کردن آثار جنایات پیشین تازگی ندارد، گاه به بهانه «ساماندهی» و گاه به بهانه «کمبود جا». نوشته زیر را شهریور ماه سال ١٣٨٤ نوشتم و پخش کردم، امروز هنوز همانجایم و این بار در اوضاع نابسامان مملکت که همواره برایشان «نعمت» محسوب می‌شود، وقیحانه تر کمر به نابودی نام و نشان عزیزان ما بسته‌اند.



abolfazl_mohagheghi_0.jpg
ابوالفضل محققی

تصویر یک جشن خونین!

جشن اول ماه مه ( یازده اردیبهشت سال هزار و سیصد وشصت) تهران میدان آزادی. روزی که هرگز آن فراموش نخواهم کرد! حتی در فراموشی پیری! هوای صاف و ملس بهاری، شورو گرمای دختران وپسر جوان از حوزه‌های محلات مختلف تهران همراه با صد‌ها هوادار که از سراسر ایران برای جشن اول ماه مه به تهران آمده اند، فضا را آکنده از نوعی شادی غیر قابل توصیف ساخته است. همه سخت سرگرم آماده کردن میدان برای برگزاری جشنی هستند که سازمان فدائیان خلق (اکثریت) بعد از انشعاب بخش اقلیت اجازه آن را از وزارت کشور گرفته است.



jebhe.jpg

قرارداد حکومت جمهوری اسلامی با چین با منافع ملی ایران در تضاد است

سرمقاله نشریه پیام جبهه ملی ایران شماره ۲۰۸ مورخ سوم اردیبهشت ۱۴۰۰

قرار داد حکومت جمهوری اسلامی با جمهوری خلق چین در این شرایط انزوا و استیصال این حکومت جز پای مال کردن منافع ملی ایران و در خطر قرار دادن حاکمیت و کیان ملی ایران نتیجه ای به بار نخواهد آورد . با این که جلب سرمایه گذاری خارجی برای تقویت توان اقتصادی ایران قطعا امری مفید و ضروری میباشد ، اما این قرارداد با چین از این ضرورت فاصله ای بسیار دارد . منافع و مصالح ملی ایران اقتضاء می کند که تا میهن ما از حالت انزوا و تحریم های بین المللی خارج نشده و در شرایط عادی قرار نگرفته و امکان انتخاب و گزینش سرمایه گذاران خارجی از تمام جهان را پیدا نکرده ، از انجام هر قراردادی از این دست که مالامال از اهداف استعمار گونه و چپاول گرانه است ، اجتناب گردد. ملت بزرگ ایران هرگز زیر بار قرارداد متضاد با منافع ملی خود نخواهد رفت .



hossin-montazarhaghighi-6.jpg
حسين منتظرحقيقی

قصد کاندیداتوری تاجزاده برای ریاست جمهوری و دو تجربه شکست خورده

اکنون آقای تاج زاده در بستری از امکانات و سیاست قصد کاندیداتوری دارد که قدرت حقیقی همه « آس » های بازی خود جز دستگاههای سرکوب را سوزانده است و برای باقی ماندن در قدرت چاره ای جز تن دادن به خواست ها و مطالبات گسترده و روز افزون مردم ایران ندارد. خواست هائی همچون تغییر بنیادی قانون اساسی بخصوص اصل ارتجاعی ولایت فقیه ، از میان برداشتن آپارتاید دینی و مذهبی ، انحلال نهادهای غیرمردمی در عرصه قوه قضائیه مانند دادگاههای انقلاب ، شورای سران سه قوه ، شورای انقلاب فرهنگی ، حذف شورای نگهبان و انواع نظارت استصوابی برای ورود نمایندگان مردم به نهاد های انتخابی ، ادعام نیروهای مسلح در ارتش و .....



abolfazl_mohagheghi_0.jpg
ابوالفضل محققی

«هر که نا موخت از گذشت روزگار» بازگوید ازشرکت در انتخاب !قسمت دوم

یک هزار وچهار صد نه یک عرصه برای انتخاب ریاست جمهوری بلکه عرصه میدان جنگی است با صف آرائی کاملا مشحص ،تابت که در یک طرف حکومت "جمهوری اسلامی" با سرکردگی خامنه ای وسرداران قد ونیم قد سپاه "سرکوب گران علنی مردم"! اندک نیروی باقی مانده از متعصبین مذهبی اصطلاحا عقیدتی ونهایت تعدادی نه چندان کم از عمله اکره مواجب بگیر،فاسد، رانت خوار،بی هویت که زندگیشان با تدوام حضور این حکومت ودر همین فضای بلبشوئی که کر فرمان کور نمی خواند وقانون وقانون مداری مضحکه ای بیش نیست معنی می یابد قرار دارند.



new/ladan3.jpg
امیر حسین لادن

اسرائیل و برنامه ی هولوکاستِ ایران

اسرائیل با زد و بندهای پسِ پرده، و بده بستان های آمریکایِ ترامپ، با عربستان و شیخ نشینان عرب خلیج فارس، جبهه ی مشترکی برای مقابله با ایران تشکیل داده، در منطقه حضور و نفوذ پیدا کرده و مشترکاً کمپین وسیعی براه انداختند تا ایران را کاملاً خلع سلاح کنند!؟ این نزدیکی ناموزون، که بر اساس "دشمنِ دشمن من، دوست من است"، بر قرار شده، ریشه در سیاستِ فرقه ای جمهوری اسلامی: "گسترشِ هلال شیعه" در منطقه دارد. نشریه نیویورک تایمز می نویسد، تنفرِ عربستان و شیخ نشینان خلیج فارس، از جمهوری اسلامی، بیشتر از تنفرشان از صهیونیست های اسرائیلی است!؟ آنچه اعراب و اسرائیل را بر علیه ایران اسلام زده، متحد و همراه کرده، تنفر مشترکشان از آخوندها و سیاستِ "هلال شیعه" می باشد.



س. حمیدی

فرآوری آمارهای خودمانی برای انتخابات آینده

بیش از چهار دهه که از عمر جمهوری اسلامی می‌گذرد، مردم دغلکاری کارگزاران سیاسی آن را در خصوص برگزاری انتخابات‌هایی ساختگی و تصنعی آزموده‌اند. باید دانست که کارگزاران انتخاباتی حکومت، همیشه شگردهایی از دروغ و فریب را به کار می‌بندند که همه‌ی آن‌ها را روح‌الله خمینی برای اخلاف خویش بر جای نهاده است. چنان‌که اینک مردم تمامی کاستی‌ها و آسیب‌های اجتماعی کشور را به پای ناتوانی و ولنگاری مردان سیاسی همین حکومت می‌نویسند. حتا همگی به این باور عمومی دست یافته‌اند که تنها با براندازی جمهوری اسلامی می‌توان کاستی‌های پیش آمده را جبران کرد. به همین دلیل هم پیش از این‌که به برگزاری انتخاباتی درون حکومتی بیندیشند به براندازی نظامی می‌اندیشند که چنین شیوه‌هایی از دروغ و حقه را بر شهروندان کشور تحمیل می‌نماید. موضوعی بدیهی و روشن، که بنا به رویکردهای منطقی خود هرگز به آمارگیری نیاز ندارد.



manouchehr-salehi2.jpg
منوچهر صالحی لاهیجی

دیالکتیک درون و بیرون یک اقتصاددان سرشناس!!

همان‌گونه که آمریکا خواهان ادامه هژمونی اقتصادی- نظامی خود بر جهان است، چین نیز به‌مثابه قدرت اقتصادی رقیب آمریکا خواهان پایان دادن به وابستگی‌های اقتصادی خود به ابرقدرت آمریکا است. «قرارداد» یا «تفاهم‌نامه» ایران و چین گامی است برای کوتاه ساختن وابستگی انرژی چین به دولت‌های وابسته به آمریکا که بنا به گفته وزیر خارجه چین می‌توانند با یک تلفن صادرات نفت خود به چین را قطع کنند. به این ترتیب آشکار می‌شود که رابطه میان چین و ایران دارای دو سویه است. رژیم جمهوری اسلامی می‌خواهد به وابستگی اقتصاد ایران به آن بخش ازبازار جهانی که توسط دلار به‌مثابه پول جهانی کنترل می‌شود، پایان دهد و در عوض چین می‌خواهد در روز مبادا نیازهای انرژی خود را تأمین کند.



هادی قدسی

مذاکرات برجام و تکلیف خسارات وارده از برجام

به نظر می رسد آنچه غرب را در این مذاکرات جدی کرده است، موضوعی است که در رسانه ها جایش خالی است و از آن سخنی گفته نمی شود، و آن ورود آرام چین به منطقه است تا دست غرب را از خاور میانه و آفریقا کوتاه نماید. در این مذاکرات، اگر ایران امتیازاتی به دست آورد و یا امتیازی از دست بدهد، در هر دو حالت به سود چین است و ایران نباید فریب چین را بخورد و روی آن حسابی باز کند. اما برای غرب مهم است که راهی برای نزدیک کردن ایران به غرب پیدا کند، اما همانطور که در بالا مختصری اشاره رفت، کاری مشکل و دور از انتظار می باشد.



new/nasser-mohajer05.jpg
ناصر مهاجر

گزارش یک جنایت*

در روز سی‌ام فروردین ۱۳۵۴، روزنامه‌های رسمی ایران خبر دادند که: «۹ زندانی در حال فرار کشته شدند». ۹ زندانی این‌ها بودند: بیژن جزنی، حسن ضیاءظریفی، عباس سورکی، محمد چوپان‌زاده، سعید کلانتری، عزیز سرمدی، احمد جلیل‌افشار، کاظم ذوالانوار و مصطفی جوان خوشدل.
خبر کوتاه بود و کلی و از کشته‌شدگان چیزی در برنداشت. خواننده اگر نام‌ها را نمی‌شناخت، حتا در نمی‌یافت که این ۹ زندانی، زندانیان سیاسی‌اند و نه زندانیان عادی. از برجسته‌ترین، استوارترین و کوشاترین زندانیان سیاسی ایران آن دوران. هفت فدایی و دو مجاهد. نه خودشان و چگونگی کشته‌ شدن‌شان، که ماجرای فرارشان محور متنی بود که یک شکل و یکسان در همه‌ی روزنامه‌ها انتشار یافته بود. متن خبر هم به دست «مأموران انتظامی» تهیه و طراحی شده بود



new/nasser-rahimkhani03.jpg
ناصر رحیم‌خانی

غم این خفته‌ی چند…

در کارهای امروز چند گزارش بود که به عرض مبارک رساندم و عرض کردم بی‌جهت این وجهه عالی در بین مردم و دنیا با ندانم‌کاری‌ها لکه‌دار می‌شود. فرمودند چاره نبود، همه خرابکاربودند و فرار می‌کردند. آن بدتر بود».
واژه‌ها و اصطلاح‌های «لکه‌دارشدن» بی‌جهت «وجهه عالی» با «ندانم کاری‌ها» در بین «مردم» و «دنیا»، در گفته‌های اسدالله علم وزیر دربار و طفره‌ی شاه با گفتن «چاره نبود»،« فرار می‌کردند» و «آن بدتر بود»، نشانِ نقشه‌ی برنامه‌ریزی شده‌ی ساواکِ شاه و آگاهی و موافقت صریح شاه است در کُشتن جزنی و یاران.




mostafa-ghahramani2.jpg
مصطفی قهرمانی

تروریسم هسته‌ای اسرائیل را محکوم ‌کنیم!

عملیات خرابکارانۀ اسرائیل در روز یکشنبه ۱۱ آوریل (۲۲ فروردین) نیز همانند رخدادهای مشابه، بمب‌گذاری‌ها، خرابکاری‌های سایبری و همچنین ترور بیش از پنج تن از دانشمندان هسته‌ای ایران در سال‌های اخیر نشان از آن دارد که بین رژیم اسرائیل به‌عنوان تنها دارندۀ سلاح اتمی در منطقه و امریکا و اروپا یک تقسیم کار نه‌فقط جهت حفظ هیمنه نظامی این تنها متحد استراتژیک غرب در منطقه بلکه جهت فرسایشی کردن و به بن‌بست کشاندن فرآیند تصمیم‌سازی در مذاکرات هسته‌ای در حال جریان در وین انجام گرفته است.



abolfazl_mohagheghi_0.jpg
ابوالفضل محققی

«هر که نا موخت از گذشت روزگار« بازگوید از شرکت در انتخاب !

جریان هائی چنان واله که بر تخت حکومت نشستن ولی فقیه تازه نفس، خوش صداوموذی را که برعکس پیش بینی کیانوری نه تنها شنل ولایت را محکم بر دوش انداخت بلکه شمشیرمرضع بر کمر بست وگرزپادشاهی هر دو عالم مادی ومعنوی مردم را که طبق وعده خمینی باید به مقام انسانیتشان می رساند بر دست چپ خود گرفت ودوران جدیدی از استبداد راکه روی تمام مستبدان را سفید کرد ندیدند!



farid-ansari-d.jpg
فرید انصاری دزفولی

جنگ برگزیدگان خدا بر علیه ملت ایران

بقای جمهوری اسلامی و مافیاهای رانت خوار حاکم در ادامه بازی هسته ای و گسترش تحریم ها نهفته است. تحریم ها ابزاری شده اند در خدمت حاکمان مرتجع و مستبد جمهوری اسلامی جهت سرکوب مردم و سودبری هر چه بیشتر رانت خواران و مافیاهای حکومتی. آنچه برای رهبر مطلقه و مافیاهای نظامی مالی مهم نیست و اهمیتی ندارد حیات و ممات ملت ایران و نابودی روزمره این ملت می باشد. ملتی که بی رحمانه و بطور شقاوت آمیزی از وجود تحریم ها و در پی آن نبود واکسن و گرانی و بیکاری و تنگنای مالی و فقر و گرسنگی و فحشا و اعتیاد رنج می برد و به روز سیاه نشسته است.



new/aliafshari.jpg
علی افشاری

پیش‌درآمدی بر انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰

در ادوار انتخابات‌های ریاست جمهوری سابقه نداشته است که در فاصله زمانی کمتر از سه ماه به روز انتخابات تا این اندازه افکار عمومی نسبت به انتخابات بی‌اعتنا باشد. همچنین جناح‌های سیاسی نیز فعالیت‌های اندکی داشته باشند. هنوز فضای انتخاباتی شکل نگرفته و نوعی عدم قطعیت بر اتمسفر انتخاباتی حاکم است؛ بعید است تا شروع زمان ثبت‌نام کاندیداها در ٢١ اردیبهشت نامزدهای اصلی مشخص شوند.



behzad-karimi.jpg
بهزاد كریمی

در پاسداری از حیثیت اصغر جیلو

از چندی پیش با دلی دردمند می‌خوانم و می‌شنوم که کسانی با انگیزه‌های متفاوت و بسیار کینه توزانه، انسان شریفی چون دکتر اصغر جیلو را زیر رگبار انواع اتهامات ناروا و ظالمانه خود گرفته‌ و حاضر هم نیستند از شیوه زشت و نخ نمای خود دست بشویند. چرا اینها نمی‌خواهند حتی اندک میزان، با چشم دوختن بر حقیقت به خود آیند تا از دروغ و تحریف دست بردارند؟ آیا در برابر چنین کسانی که هیچ ابایی از بستن هر تهمت به جیلو و برای تخریب شخصیت او ندارند، باز باید ساکت ماند؟ اصلاً می‌توان ساکت هم ماند؟



»  پاسخی به اظهارات آقای اصغر جیلو
»  چین و ماچین و راه ابريشمیِ ديپلماسی
»  پرتگاه اسلام سياسي
»  چند اتفاق ساده
»  گذار از انقلاب پوپولیستی به انقلاب اسلامی در ایران
»  پرسشی که پاسخی درخور نگرفت
»  مشارکت پرونده سازان در جعل تاریخ ما
»  داستان یک دوستی
»  مهاجرت و مهاجران در ايران
»  سکولاریسم کافی نیست؛ ما باید به دنبال لائیسیته باشیم!
»  گاز طبیعی در ایران و در پهنه جهانی
»  دلنوشته ای برای فرزندانم
»  بازتاب قرارداد چین با ایران در داخل کشور
»  همه ما مسئولیم !
»  مسلمان و نامسلمان، پاک و ناپاک
»  چه بر سر این کشور آمده است ؟ داستان تلفن های عید قسمت پنجم تا هشتم
»  رویکردی روانشناسانه درباره کسانی که به سیاست روی می آورند
»  كوتاه و كوبنده علیه ايران‌فروشانِ «ده‌دله و اجنبى‌پرست»
»  قرار داد ۲۵ ساله؛ ماندگاری حکومت یا ترکمانچای؟
»  سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین و وظیفۀ شهروندی ما
»  با انتقادی از خود در آستانه انتخابات ریاست جمهوری
»  برای پادشاهی، من از سه سال پیش نوبت گرفته ام!
»  اهم رئوس توافقنامۀ ایران و چین
»  سیاست ورزی دیجیتالی و مبارزه امضائی!