abolfazl_mohagheghi_0.jpg
ابوالفضل محققی

نا راضی از امروز، نگران از آینده، ترسان از بر آمد مردم!

آخرین نوشته آقای تاج زاده "منتشر در هفته نامه صدا شماره چهل دو"که نصیحت حکومت می کند ودر نتیجه گیری هیچ مخاطب مشخصی ندارد نشان از سر درگمی غریبی میدهد که کسانی مثل آقای تاج زاده به آن گرقتار شده اند.کسانی که نه قادر به حل شدن تمام وکمال در حکومت ولائیند ونه مانند بسیاری از اصلاح طلبان رنگارنگ سابق امید از اصلاح حکومت بریده،دل به نواله ای ناچیز از خوان یغما بسته اند.اصلاح طلبانی که به قبول نقش دوم مکمل در حکومت تن در داده اند !کم نیستند این تعداد از اصلاح طلبان اصلاح شده.



new/aliafshari.jpg
علی افشاری

چرا تشکیل دولت نظامی در ایران با وجود ولایت فقیه ناممکن است؟

نامزدهای مطرح در انتخابات ریاست‌جمهوری دوره سیزدهم که سابقه حضور در سپاه داشته‌اند عبارت‌اند از محمدباقر قالیباف، محسن رضایی، رستم قاسمی، محمد دهقان و سعید محمد. سه نفر اول که سال‌هاست که در عرصه سیاسی فعال‌اند و سال‌هاست که لباس سپاه را از تن درآورده‌اند. البته محسن رضایی وضعیت متفاوتی دارد و در سالیان اخیر به سپاه در قالب مشاور بازگشته است. قالیباف و رضایی پیشتر نیز نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری بودند. محمد دهقان نیز از جرگه نظامی خارج شده و به‌لحاظ گرایش سیاسی نیز به اعتدالی‌ها نزدیک است و حتی از مدافعان برجام بود.



masoud-noghrekar5.jpg
مسعود نقره کار

باز به اسارت خود رای خواهند داد !؟

انتخابات در یک نظام و جامعه دموکراتیک از مهم ترین راه های مشارکت سیاسی مردم برای تاثیر گذاری در سرنوشت خود و کشوراست. در میهن ما به دلیل حاکمیت حکومتی تمامیت خواه و مستبد دینی، و در نتیجه فقدان سازوکارهای دموکراتیک و عادلانه در امر انتخابات، فقدان یک نظام حزبی مستقل و دموکراتیک، ونیز نبود و کمبود روحیه دموکراتیک و شهروندی در میان انتخاب شوندگان و بخشی از انتخاب کنندگان، انتخابات به معرکه های نمایشی و سیرک سیاسی بَدَل شده اند.



حسن گلشاهی

چریک‌های فدائی خلق در آن اتاق تاریخی!

من در همان اتاق، شاهد لطیف‌ترین احساسات پشت آن چهره‌های انقلابی شدم و نازک ترین مهربانی‌ها را در آن نگاه‌های پلنگ وار ‌دیدم. فداکاری‌ها از خرد تا کلان و گذشتن از خود‌ بی دریغ را، که وصف‌شان نیز برایم دشوار است. از مسعود که وجودش آکنده از مبارزه بود تا عباس با آن شخصیت مستحکمی که با خود داشت. آرش، آژنگ، گلوی بذله گو، موید همیشه شوخ، آریان مهربان، نجابت توکلی، صلابت عرب هریسی، مجید تیزهوش و حاجیان پرجنب و جوش. همه و همه. آن اتاق، عصاره مبارزه انقلابی بود و همزمان، نماد ایثار بی‌مانند در راه آرمان‌های والا.



new/anoush-salehi.jpg
انوش صالحی

یک حادثه چند نگاه

جزیره ثبات» شاید در ماه‌های پایانی سال ۱۳۵۵ معنای ویژه‌ای هم یافته بود چرا که سیاست‌های سرکوبگرانه و شیوه‌های نوین به کارگرفته شده توسط ساواک به مدد سرویس‌های امنیتی غربی توانسته بود با صبر و حوصله و تعقیب و مراقبت‌های‌ طولانی‌، حمید اشرف و تعدادی از اعضای شاخص سازمان چریک‌های فدایی خلق ایران را تا تیرماه ۱۳۵۵ از پای درآورد تا جایی که افراد باقی‌مانده از این سازمان که خبر درگیری‌های‌شان برای چند سال متوالی در صفحات نخست دو روزنامه عصر بازتاب می‌یافت عملا از انجام هرعملیاتی ناتوان و به فکر حفظ و بقای نیروهای باقی‌مانده خود بودند. سازمان مجاهدین خلق نیز به دلیل درگیری و تشتت درون سازمانی و نیز دست بالای ساواک در تعقیب و مراقبت در وضعیت بهتری به سر نمی‌برد.



new/ladan3.jpg
امیر حسین لادن

محمدجواد ظریف:
شرکت در رأی گیری، تأئید رژیم است

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه جمهوری اسلامی می گوید: "مردم ایران با انقلاب اسلامی، انتخاب کرده اند که اینگونه زندگی کنند". در ضمن گفته که مردم با شرکت در تشیع جنازه قاسم سلیمانی نشان دادند موافق روشِ رژیم هستند. ظریف می گوید، اگر مخالف این روش هستید چرا در مراسم تشیع جنازه شرکت کردید؟ سپس خودش پاسخ می دهد: "یک دلیل وجود دارد و این است که ما خودمان انتخاب کردیم یک جور دیگر زندگی کنیم."



ali-shakerizand02.jpg
علی شاکری زند

ملاحظاتی درباره ی متن حقوقی امانتی
استاد محمـدرضا شجریان

نخست این که متون حقوقی نه تنها متونی به غایت فنی هستند که مانند همه ی علوم دیگر و علوم انسانی تنها با استفاده از زبان خاص خود از دقت لازم برخوردار می گردند، بلکه از جهت زبان ویژه ی فنی خود، که به منظور پرهیز از امکان تعبیر و تفسیرهای غیرکارشناسانه خلق شده، از بسیاری دیگر از علوم انسانی دیگر نیز به دقت بیشتری نیازمندند. این یکی از نکاتی است که منقد نامبرده در بالا نیز یادآورشده اند. از آنجا که حقوق رشته ای استنتاجی است، بدین معنا که احکام آن با زبان صوری ویژه ی خود بیان می گردد، بر پایه ی متون اصلی آن استوار است و تنها با استنتاج دقیق منطقی از مبانی و سپس از مشتقات آنها به دست می آید، متن مرجعی چون یک قانون اساسی باید با چنان دقتی نگارش یافته باشد که تا حد مقدور جایی برای استنتاجات مبهم و دوپهلو و تفسیرهای نادرست برجانگذارد.



new/aliafshari.jpg
علی افشاری

استیضاح دوم ترامپ؛ اقدامی نمادین یا ضرورت تحکیم دمکراسی

ترامپ علاوه بر تاثیرات منفی در حزب جمهوری خواه یک جریان سیاسی و اجتماعی را شکل داد که اگرچه در ظاهر عضو حزب جمهوری خواه و یا حامی آن هستند اما عملا وفاداری آنها به شخص ترامپ و تقدم وی بر حزب و سنت های سیاسی آن است. این جریان «ترامپیسم» که بر بسیج آسیب دیدگان از گسترش روند جهانی شدن و تحولات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در آمریکا هستند و از زاویه ای دیگر از منافع جریان قائل به برتری طلبی سفید پوستان، ناسیونالیست تهاجمی، بازسازی مناسبات استعماری و نگاه سنتی و خرافاتی مذهبی دفاع می‌کنند و خواهان تبعیت نظام سیاسی آمریکا از ارزش‌های اولیه یهودی- مسیحی هستند، ظرفیت تبدیل به حزب مستقل را دارد. رفتار آنها نشان می‌دهد که باوری به ارزش های دموکراسی و حقوق بشر ندارند.



new/nasser-pasanide.jpg
ناصر پسانیده

اعدادِ سیاسی

تعریف وتصویردانش آموخته های مدرسه ای از اعدد و ارقام ـ درتمام دنیا ـ عینی و علمی است. ولی ، زمانیکه این اعداد وارقام، وارد حوزه هایی مانند سیاست واجتماع می شوند، گاه درکاربرد ، بارِتصویری متفاوتی به خودمی گیرند. مانند: "من عددی نیستم" ویا اینکه "من صفرم" ازنظرریاضی وهندسی و فلسفه ی مرتبط با آن «صفر»به نکته ی شروع یاآغازنیزاطلاق می شود. "صفر" درطبیعت می تواند به حالت سکون ـ نیزـ تشبیه شده ودرسیکل معیوب به مُرده گی وگندیدن منجرشود و گندیده گی درفلسفه ی تکامل وتعالی به حرکتِ مغایرباجهت رشد وشکوفایی و ازنطقه ی صفربه سوی منفی ها واضمحالِ متوالیست.



حمید نوذری

دیپلماسی و تروریسم در جمهوری اسلامی ایران

دادگاه اسدالله اسدی در بلژیک

دستگیری اسدی در محلی خارج از حوزه خدمتش بدون شک مقامات ایرانی را شوکه کرده است. به وضوح می توان مشاهده کرد که طرف های ایرانی روی مصونیت دیپلماتیک او حساب باز کرده بودند. مدارک تا کنون منتشر شده نشان از نقش مهم او در فعالیت های اطلاعات -امنیتی ایران در اروپا دارند، بویژه دادن دستمزد به منابع و آدمهای اطلاعاتی ایران در اروپا به احتمال زیاد نشانگر جایگاه او به عنوان هماهنگ کننده فعالیت های اطلا عاتی ایران در اروپا است.



abolfazl_mohagheghi_0.jpg
ابوالفضل محققی

چرا نسل جدید ایران ما را نمی شناسد؟ قسمت ششم

ما جریان چپ حتی حاضر نیستیم برای حضور و گسترش خود هم که شده مانند "مارکس " که درزمان ایجاد حزب کارگری مستقل که نیروی کارگران آگاه برای شکل دادن به چنین حزبی کم بود و لزوم یک فضای دمکراتیک برای پرورش وجذب کارکران لازم می نمود! به این نتیجه رسید که برای توسعه دموکراسی بایستی با دموکرات‌های پیشرو بورژوایی همکاری کرد.! از نظر او تلاش برای آزادی مطبوعات و استقرار یک قانون مدرن در کشور می‌توانست راه را برای تبلیغات کمونیستی و آگاهی بیشتر کارگران باز کند!را قبول کنیم ویا حداقل مورد توجه قرار دهیم !



Deniz
دنیز ایشچی

سیاست ورزی در غیرممکن ها

آیا سیاست هنر تاثیرگذاری بر روند تصمیم گیری های کلان اجتماعی میباشد؟ یا اینکه سیاست برایند تقابل چالش های بلوک های متفاوت قدرتمداری اجتماعی میباشد. تعریف سوم را به ارزیابی طبقاتی از سیاست اختصاص داده و اینگونه مطرح کنیم، که آیا سیاست به مفهوم برآیند تقابل منافع طبقاتی مختلف برای کسب قدرت نهایی سیاسی و اعمال کنترل بر مدیریت کلان اجتماعی میباشد. بالاخره، یا اینکه آیا سیاست هنر حفظ حیات خود به هر قیمت در تنازع بقای جدال های مابین دسته بندی های قدرت های اجتماعی مختلف مییاشد. آیا سیاست میتواند ترکیب هایی هایبرید از این تعاریف برای شرایط و ویژگیهای خاص بوده باشد که میتواند برای شرایط مشخص، ترکیب های ویژه خویش را به خود بگیرد؟



س. حمیدی

سالی که اوباش و کمیته‌چی‌ها آمدند

انقلاب بهمن ۵۷ با ظهور کمیته‌چی‌ها پیوند می‌خورد. به همین دلیل هم کمیته بخشی پایدار از میراث نامردمی روح‌الله خمینی شمرده می‌شود. ناگفته نماند که کمیته‌چی‌ها پیش از انقلاب نقشمایه‌ای از چماقدار و نیروهای سرکوب را برای حکومت شاه به پیش می‌بردند، ولی پس از انقلاب به بازوی "انقلابی" روح‌الله خمینی مبدل شدند. هم‌سویی این نیروها با خمینی از آن‌جا ناشی می‌شد که همگی بدون استثنا حذف و نابودی نیروهای چپ و دگراندش را در دل می‌پروراندند. ولی برای روح‌الله خمینی ارزش داشت که این نیروهای پراکنده را تحت پوشش کمیته‌ی انقلاب اسلامی متشکل کند و همه را جهت مبارزه با تشکل‌های سازمان یافته‌ی رادیکال و دموکرات به میدان بکشاند.



farid-ansari-d.jpg
فرید انصاری دزفولی

عبدالکریم سروش و قدرت

نظرات آقای سروش زمانی برای جامعه جذابیت داشتند و معنا می‌دادند چون تفسیرهای اصلاح طلبانه او از دین مطابق با جو اصلاح طلبی و اصلاحات سیاسی و اجتماعی جامعه در دوران خاتمی بودند. امروز دیگر نظرات و تفکرات او و دیگر نواندیشان دینی و تفاسیر مختلف آنان از دین و آیات قرآن کریم و روایت و احادیث برای آحاد ملت نه جذابیتی و نه معنائی دارند. زیرا نظریات و اندیشه‌های آنان دیگر نه منطبق با خواست‌ها و نیازهای روز جامعه می‌باشند و نه پاسخگوی مشکلات و معضلات عدیده کنونی جامعه و نه چاره ساز آینده مردم و نسل‌های آینده می‌باشند. مردم تحت ظلم و ستم ایران فکر نجات و بهبود زندگی دنیوی خود می‌باشند و چشم اندازی بجز دین و نجات زندگی اخروی خویش دارند.



abolfazl_mohagheghi_0.jpg
ابوالفضل محققی

درسی که از سخنرانی بایدن می توان گرفت:

دیروزمیلیون ها نفر چه کسانی که با امریکا دشمنی می کنند و چه کسانی که دوستی می ورزند با دقت سخنرانی دقیق وتاریخی جو بایدن را دنبال می کردند تا پیام مشخص اورا به ملت امریکا و جهانیان بشنوند.سخنرانی کسی که قرار است بر نا سامانی امریکای دوران ترامپ چه در سطح داخلی وچه درارتباط با جهان خارج سر وسامان بخشد. من نه قصد تجزیه وتحلیل این سخنرانی را دارم ونه بضاعت فکری من چنین اجازه ای را می دهد.



new/ebrahim-harandi02.jpg
ابراهیم هرندی

آغـازِ پایانِ دموکـراسی و سیاستِ مدرن

سیاست، ابزار گره گشاییِ بی خشونت از کلاف گوریده و درهم ِ گرفتاری‏ های بی سرنخ است. گرفتاری‏ هایی که در نخستین نگاه، ناگشودنی و بی راه چاره می ‏نماید. آنجا که ستیز بر سر چیزی، دو یا چند نفر، یا دو گروه و یا دو کشور یا بیشتر را با هم سرشاخ می‏ کند، پای سیاست به میان کشیده می ‏شود تا با کمک آن، آتش فتنه فرو نشیند و از درگیری جنگ جلوگیری شود. جنگ، نشانه شکست سیاست است و از آنجایی آغاز می ‏شود که سیاست به بُن بست می‏رسد.



abolfazl_mohagheghi_0.jpg
ابوالفضل محققی

دوربین شاه عباس «ابلفضین دوربینی وار دوربینی»

هنوز از محفی شدنش چند ماهی نگذشته‌بود، برحسب اتفاق در محله ششکلان تبریز، سینه به سینه‌ هم‌ درآمدیم. اندکی جاخورد، به‌خنده گفتم:" فکر کردی از دستم در‌رفتی؟ یادت رفته‌است من دوربین شاه‌عباس را دارم". قاه‌قاه خندید! گفت" راستش فراموش کرده‌بودم." ساعتی باهم در کوچه‌ها گشتیم؛ بی‌آن‌که سئوالی از هم بکنیم .چراکه هر دو مرز ها را خوب می شناختیم . شب در خانه تیمی از دیدارم با او گفتم. مسئول گروه، روی درهم کشید، چیزی نگفت! فهمیدم که می داند، اما این دیدار به مذاقش خوش نیامده‌است.



new/hadi-zamani1.jpg
هادی زمانی

از مبارزه با غرب زدگی تا چین زدگی

چین زدگی ج.ا. دارای دو وجه است. نخست، ج.ا. تصور میکند که با گسترش مبادلات تجاری با چین و انعقاد یک پیمان همکاری استراتژیک با آن میتواند تحریم های اقتصادی غرب را خنثی کند، فنآوری و سرمایه مورد نیاز خود را از چین وارد کند و به این ترتیب به غرب ستیزی و بلند پروازی های هسته ای و منطقه ای خود ادامه دهد. دوم، ج.ا. تصور میکند که با کپی برداری از الگوی توسعه اقتصادی آمرانه چین میتواند در چارچوب یک نظام سیاسی اقتدار گرا، مانند چین، نرخ رشد اقتصادی بالایی تولید کند و به این ترتیب نظام تمامیت خواه و شدیدا اقتدارگرای خود را از بحران اقتصادی عمیقی که گرفتار آن شده است نجات دهد و آینده نوید بخشی برای آن تامین کند.



new/alireza-manafzade1.jpg
علیرضا مناف زاده

اسلام، دین خوف و هراس یا مهر و عُطوفت؟

سخنرانی عبدالکریم سروش زیر عنوانِ «دین و قدرت» که چندی پیش به صورت مجازی ایراد شد، واکنش گروهی از ایرانیان را در داخل و خارج کشور برانگیخت. من نیز با توجه به اهمیت این گونه بحث‌ها برای ایران و به طور کلی برای جامعه‌های مسلمان در چارچوب یک برنامۀ رادیویی در «ار اف ای فارسی» مطلب کوتاهی دربارۀ نکات اصلیِ سخنان او زیر عنوان «علل تاریخیِ جهاد در اسلام و ترغیب مسلمانانِ اولیه به جنگ با کفار» تهیه کردم و در آن از جمله گفتم : برای کسانی که با پژوهش‌های تاریخی دربارۀ خاستگاه اسلام آشنا هستند، ‌هیچ‌ نکته‌ای در سخنان آقای سروش نیست که تازه باشد.



new/aliafshari.jpg
علی افشاری

نهاد ولایت فقیه هراس‌آفرین است
یا رهبری مجتبی خامنه‌ای؟

از نظرگاه افرادی که ساختار قدرت جمهوری اسلامی را منشا اصلی مشکلات مختلف جامعه ایران می‌دانند و رویکرد انقلابی و یا اصلاح ساختاری را دنبال می‌کنند و هدف آنها گذار به دولت مدرن دمکراتیک توسعه‌گرا است، مشکل اصلی نهاد ولایت فقیه است و اینکه چه کسی در این جایگاه قرار می‌گیرد، مسئله‌ای فرعی است. به باور آنان نهاد ولایت فقیه باید ملغی شود و با وجود آن امکان مهار و مدیریت پایدار ابرچالش‌های موجود در عرصه‌های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی وجود ندارد.



ali-shakerizand02.jpg
علی شاکری زند

از مشروطه به جمهوری عبورکردیم؟
چه کسی عبورکرد و چگونه؟ - بخش دوم

شبح بختیار در روح جامعه ی ما در گشت و گذار است. سی سال پس از قتل جسمانی او، هنوز هم روزی نمی گذرد که یکی از دستگاه های دروغپردازی آخوندی به خرج ملت با سرهم کردن مشتی دروغ شاخدار و مضحک، کارزار دیگری علیه او به راه نیاندازد؛ اعمال شرارت آمیزی که گاه بیشرمانه با خوش آمد برخی از یاران ادعایی پیشین نیز روبرومی شود. قتل همه ی فرزندان ارجمند این آب و خاک که به دلیل ایستادگی در برابر شرارت این نظام، پیش از بختیار به دست عوامل آن کشته شدند یا پس از او به قتل رسیدند مقدمه ی قتل او و دنباله ی آن بود. زیرا قتل او قتل مظهر حاکمیت ملی و قانون و عدالت بود و آنان نیز، از هر مرام و مسلک، فرزندان راستین او بوده اند.



new/alireza-behtouei1.jpg
علیرضا بهتوئی

جابه‌جایی در مکان، حرکت در زمان

مهاجرت ایرانیان در صد سال گذشته

این که مهاجر از کجای دنیا به کجا رفته است هم اهمیت جدی در نوع برخورد مردمان جامعه‌ی میزبان دارد. برای مثال، فرق است بین رفتار مردم با یک مهاجر در ایران که در افغانستان زاده شده با دیگری که زاده‌ی ژاپن است، و یا یک مهاجر در بریتانیا که ریشه‌هایش به پاکستان برمی‌گردد با دیگری که از استرالیا ‌می‌آید. یک سلسله‌مراتب جدی، انسان‌های مهاجر را بستگی به زادگاه آن‌ها (و حتی زادگاه والدین آ‌ن‌ها) تقسیم و درجه‌ی پذیرش آنان را کم‌تر یا بیشتر می‌کند. در این رتبه‌بندی، آن‌ها که از کشور‌های ثروتمند‌تر جهان (مثل اروپای غربی و آمریکای شمالی) می‌آیند برترین موقعیت را دارند. در مقابل آن‌ها که ریشه‌هایشان به کشور‌های فقیرتر مثل سومالی باز می‌گردد، پایین‌ترین جایگاه را دارند و در نتیجه آماج بی‌رحمانه‌ترین تبعیض‌های نژادی هستند.



new/sazeman-cherikha1.jpg
انوش صالحی

سازمان چریکهای فدایی خلق ایران در آستانۀ انقلاب
برگ‌هایی از کتاب" در وادی انقلاب"

[به مناسبت پنجاهمین سالگرد بنیان‌گذاری سازمان چریک‌های فدایی خلق ایران]

«در وادی انقلاب» عنوان کتابی است در برگیرنده مواضع و دیدگاه‌های سازمان چریک‌های فدایی خلق ایران(اسفند۱۳۵۷- تیرماه۱۳۵۵) که به مناسبت پنجاهمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فداییان خلق بزودی توسط نشر باران در سوئد منتشر می‌شود.آن‌چه در پی می‌آید برگ‌هایی از بخش نخست کتاب با عنوان «سازمان چریک‌های فدایی خلق ایران در آستانۀ انقلاب» است که در آن به مواضع و دیدگاه‌های سازمان از تیرماه ۱۳۵۵ تااسفند۱۳۵۷ پرداخته می‌شود. بخش دوم کتاب نیز اعلامیه‌ها و سایر اسناد منتشر شده توسط سازمان در آن مقطع زمانی را دربرمی‌گیرد.



new/ladan3.jpg
امیر حسین لادن

آرمانشهر در خطر نابودی!

دروغگوئی و عوامفریبی، دموکراسیِ آمریکا را آسیب پذیر کرد؟

آمریکا، طی سه قرن گذشته، نه تنها مظهر دموکراسی در جهان بوده، بل که "آرمانشهرِ" (مدینه فاضله) تمام محرومین عقیدتی و سیاسی و اقتصادی نیز بوده است. اصلِ پیدایش، باور و سرلوحله ی ایالات متحده: "از ملت های مختلف جهان، یک ملت ساختیم"، روی پول رایجِ کشور و روی دیوارِ کنگره ی آمریکا، حک شده است. در ضمنی که ایالات متحده، به "دیگ ذوب" نیز شهرت دارد؛ منظور از دیگ ذوب یا قابلمه ی مذاب این است که، از "با هم در آمیختنِ فرهنگ های مختلف و جذب و هدایتِ دیدهای متفاوت"؛ معجونی (ملتی) با فرهنگی قوی تر، کاری تر، و بهتر بوجود آورده ایم.



new/make-america-great1.jpg
فرشاد قربان‌پور

گلوبالیست‌ها چه می‌خواهند و چه می‌گویند؟
تفاوت ترامپیسم و گلوبالیسم در چیست؟‎

بازی سرانجام به پایان رسید و “جو بایدن” رئیس‌جمهور ایالات‌متحده آمریکا شد‎. از مدت‌ها پیش برخی که به طور عمده طرفدار ترامپ بودند نسبت به برآمدن گلوبالیست‌ها به سرکردگی جو بایدن هشدار ‏می‌دادند. اما هیچ‌گاه این بحث مطرح نشد که این هشدارها ناشی از چیست و چراست؟ چرا باید از گلوبالیست‌ها ترسید؟ اساساً گلوبالیست‌ها چه کسانی هستند؟‎ ‎



»  رؤیاهای شیرین در دنیای تبلیغی پیامک‌ها
»  من هم شمعی روشن می کنم و به انتخابات ریاست جمهوری نه می گویم
»  از مشروطه به جمهوری عبورکردیم؟ چه کسی عبورکرد و چگونه؟
»  ناصبوران
»  نبرد بر سر توزیع واکسن کووید ۱۹
»  به نام چپ نوین به کام سلطنت
»  علل تاریخیِ جهاد در اسلام و ترغیب مسلمانانِ اولیه به جنگ با کفار
»  سپاه پازل بناپارتیسم را تکمیل می‌کند
»  برگ‌هائی از تقویم اول سال
»  نــگرشِ زیســتی و کشـورهای پیرامونی
»  حمله به کنگره آمریکا و دو رخداد تاریخی ایران
»  چرا الگوی توسعه اقتصادی چین برای ایران گزینه ای نامناسب است
»  من از شاهدین ۵ رویداد تاریخی هستم!
»  نهی وحدت زیر درفش ایجاد تشکل سیاسی مشترک
»  غلیان بحران انتقال قدرت در آمریکا، و بسامدهای آن در رژیم ایران!
»  روز سياه
»  دست حکومت اسلامی از سر دو تابعیتی ها کوتاه
»  تحریف برای خاموشیِ سازمانِ ریشه‌دارِ پنجاه ساله!
»  مجازات اعدام و پرسش های بی پاسخ
»  درباره «چرا نسل جدید ایران ما را نمی‌شناسد؟»
»  چالش مازوت فروشی و آلودگی هوای تهران
»  جمهوری اسلامی و انتخابات رياست جمهوری امريکا
»  نابرابری و تبعیضِ دینی در جمهوری اسلامی: وضع بهاییان، مسیحیان، یهودیان و سُنی مذهبان در ایران
»  مصباح یزدی ؛ معمار خشونت مقدس و طرا ح «کادرسازی »
»  از گسترش و گسستگی تا بی‌نظمی سازمان‌یافته
»  مصباح یزدی، شیخ فضل‌الله زمانه