sara-karimi.jpg
سارا کریمی

جستاری درباره صورت بندی مسئله زنان در ایران

چگونه می‌توان در موضعی به غایت رادیکال (منتهی در حوزه نظریه) منطق مسلط بر علم مدرن را نقد کرد. علمی که تصویری آماری یا در بهترین حالت تمثیلی و طبقه بندی شده از گروه های مختلف جامعه انسانی و تاریخ ارائه می دهد و بی‌توجه به معناهای جاری در زندگی، انسان را به مقولاتی چون جنسیت، سن و طبقه تقلیل داده و برای شناخت، پیش بینی و برنامه ریزی درباره سرنوشت او اقدام می کند.



maryam-nouraeinejad.jpg
مریم نورائی نژاد

روش رهايي بخش» را بايد خواند و به آن وفادار ماند

روش شناسي فمينيستي مورد نظر كتاب روش رهايي بخش، به طور كلي دربردارنده كشف و تشريح سه حوزه یعنی: 1) راههایي علمي براي مقابله با حذف و تحريف تجربيات زنان در علوم اجتماعي 2) مقابله با عموميت بخشي تجربه مردان و زنان نسبتا ممتاز و 3) استفاده از علم براي كنترل زنان از طريق پزشكي و روان پزشكي از يك سو و نظريه هاي علوم اجتماعي درباره جنسيت، كار و خانواده از سویي ديگر است. هدف بيشتر پژوهشهاي فمينيستها «به ميدان آوردن زنان» يعني پي بردن به آنچه ناديده گرفته، سركوب و سانسور شده مي باشد.



elham-asghari-s.jpg
مریم روشنایی

ثبت ركورد دختر آب هاي ايران، محصور در سلايق مسئولان ورزش كشور

ثبت ركورد شنا در آبهاي آزاد «الهام سادات اصغري» با مشكل عدم تائيد از طرف وزارت ورزش روبرو شده است! بنابه گزارش سايت عصر ايران الهام سادات اصغري كه اولين زن شناگر ركورد دار ايران و بنیانگذار مسابقه آبهای آزاد بانوان در ایران موفق شده تا 18 كيلومتر را بدون توقف شنا كند. او كه در اين برنامه از پوشش كامل اسلامي استفاده كرده و ناظران قانوني نيز در تمام مدت همراه وي بوده اند اكنون سر در گم عدم ثبت ركورد خود در وزارت ورزش کشور است.



rayehe-mozaffarian.jpg
رایحه مظفریان

بررسی وضعیت ختنه زنان در برخی مناطق ایران

در آغاز قرنی نوین، هنوز با مشکلاتی چون قتل های ناموسی، استثمار و شکنجه های جنسی، ختنه یا ناقص سازی جنسی زنان و دختران و دیگر انواع ستم بر زنان رو به رو هستیم و به رغم تلاش روزافزون سازمان های بین المللی، روند ظلم و ستم و خشونت نسبت به زنان ادامه دارد. مقابله با این وضع زمانی ثمربخش است که قربانیان اذیّت و آزار و خشونت و تجاوز سکوت را بشکنند و جهانیان را از این مظالم باخبر نمایند.



effat-mahbaz01.jpg
عفت ماهباز

آقای روحانی: صدای آگاه زنان ایرانی را با گوش جان بشنوید


آقای روحانی، آقای رئیس جمهور،.. پس از اعلام نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در جشن شادمانی در خیابان‌ها، مردم شعارهایی را دادند که به چهار سال گذشته مربوط می شد. این شعارها: از درخواست آزادی زندانیان سیاسی، رفع بازداشت خانگی رهبران جنبش سبز گرفته تا حجاب اختیاری و آزادی اینترنت، اجازه فعالیت مجدد به نهادها و انجمن‌های مدنی را دربر می‌گرفت. به نظر می رسد مردم شما را به عنوان نماد تغییر در ایران برگزیدند، آیا می توانید نماد تغییر در ایران باشید؟



kave-mozafari.jpg
کاوه مظفری

یا بررسی راه هایی برای گسترش و ساماندهی امید

استعاره های فوتبالی جنبش زنان

کاوه مظفری
در 24 خرداد 92 با انتخاب شدن روحانی به ریاست دولت، که پیشتر وعده داده بود سیاست های دولت قبلی را متوقف خواهد کرد، چشم اندازی جدید فراهم شد. حال آیا با متوقف شدن سیاست های قبلی، زنان ایران و به طور خاص کنشگران جنبش برابری خواهی زنان در موقعیت «ضد حمله» قرار دارند؟ معمولاً در فوتبال، وقتی بازیکنان یک تیم که مورد حمله قرار دارند، می توانند توپ را از دست رقیب خارج کنند، خیلی سریع تلاش می کنند تا با انجام یک ضدحمله ورق را به نفع خود برگردانند. حتی برخی از تیم های فوتبال تمام استراتژی بازی خود را بر ضدحمله استوار می کنند. آیا وضعیتِ ما فعالان جنبشی نیز به همین صورت است؟ آیا ما نیز بازیکنان تیمی منسجم هستیم که از پیش برای ضدحمله تدارک دیده و برنامه ریزی کرده ایم؟ در فوتبال هم، اگر بازیکنان تیمی که مورد حمله هستند، دیگر رمق و نفسی نداشته باشند، نخواهند توانست از چنین فرصت هایی استفاده کنند و مجدداً توپ را از دست می دهند. آیا در میان فعالان جنبش، نیروی تازه نفس داریم؟



انقلاب های جدید عربی و زنان

فرهاد خسرو خاور/برگردان نیکزاد زنگنه

بسیاری از زنان جوان بر اساس احساس شبه برابری با مردان به عرصه مبارزه علیه اقتدارگرایی کشیده شدند. احساس همانندی بین زنان و مردان به طور فزاینده ای در دستاوردهای آموزشی زنان که می توانند در همان دانشگاهی که مردان درس می خوانند، تحصیل کنند و با وجود تعصبات اجتماعی که علیه آن ها وجود دارد به تدریج وارد بازار کار شوند، دیده می شود. در عین حال عرصه اشتغال هم سطح با عرصه آموزش پیش نرفته است. موانع بسیاری مانند تعصبات اجتماعی و تفاسیر مردسالارانه از اسلام، دسترسی زنان (خارج از مشاغل زنانه ای مانند پرستاری و آموزش) به بازار کار را مسدود می کند.



Effat-Moridi-Moeini.jpg
منصوره شجاعی

تکریم نقش مادری و خشونت بر مادران:
برای زنده یاد عفت مریدی

خشونتی که بر این مادر و مادرانی چون او رفته است ، یک روی سکه خشونت بر مادران است، بر روی دیگر این سکه نقش و قصه مادرانی حک شده که در این سالها فرزند به جا گذاشته و خود سفری شده اند. هرچند شدت و حدت این دو حال در یک تعریف نمی گنجد اما خشونت روا شده بر مادران نشسته بر دو روی این سکه از یک جنس است. خشونتی از جنس اجبار، از جنس ممنوعیت، از جنس حبس ، از جنس مهاجرت های اجباری این سالها. خواه مادر در وطن مانده باشد و بی امیدی به پایان فراق در آغوش مرگ فرو رود. خواه فرزند خویش به مام وطن سپرده باشد و خود بی نشانی از سر رسیدن فراق ره سپرده باشد.



نشست هم اندیشی زنان برای طرح مطالبات
در انتخابات ۱۳۹۲

ویدئو گزارش از: نوشین احمدی خراسانی





symposiom-london-khatere-s.jpg
خاطره معینی

در حاشیه سمپوزيوم يك روزه "وقتى زنان خفته بر خيزند، كوهها به لرزه در خواهند آمد"

روز هشتم ژوئن به دعوت "سازمان عدالت برای ایران" سمپوزيومی يك روزه با عنوان "وقتى زنان خفته بر خيزند، كوهها به لرزه در خواهند آمد" تشکیل شد. در پنل اول آن، که به نقش زنان و مادران در دادخواهی و عدالت انتقالی اختصاص داشت، خانمها استرموجاوایو از رواندا، ،میریام سلیمان از سودان وخاطره معینی از ایران و همچنین آقای پیام اخوان حقوقدان شرکت داشتند.




م. شیدایی

من رای نمی دهم، چرا؟

من یک انسان، یک ایرانی و یک دگراندیش ام. اینکه چه تفکری دارم به خودم مربوط است و نه به حکومت. ما باید راهی برای ابراز عقاید خود بیابیم و از حق خود و خواسته های مان دفاع کنیم. کسی این آزادی را به ما نمی دهد. ما باید چاره کار را خودمان و در لایه های پایینی مردم و نه در لایه های حکومتی بیابیم. اصل مساله این است. ما می توانیم اگر بخواهیم.
جمهوری اسلامی از همان ابتدا ما را از دایره حذف کرد، اگر قرار است در این دایره باشیم که حق مان هست، لازم است به خودمان احترام بگذاریم و دایره خودمان را تعریف کنیم، حتی اگر این دایره یک نقطه باشد.



ساناز رضایی فر

تکمیل چرخه تفکیک جنسیتی:
دو رئیس جمهور در یک کشور!

ما را که در «ده» راه نمی دهند شاید بتوانیم در خارج از دهات آقای یزدی، یک خانه و سرپناه آبرومند برای خودمان بسازیم. در مجموع ما که به اجرای «برابری فمینیستی» امیدی نداریم حداقل «عدالت اسلامی» را رعایت کنید و نگذارید عفت «بخش زنانه مملکت» به خطر بیافتد و یک مرد، رئیس جمهور بخش زنانه کشور باشد! ما را به خیر و شما را به سلامت، ما می خواهیم در بخش زنانه ای که زندگی می کنیم یک رئیس جمهور زن مختص خود داشته باشیم که بتواند برای بازدید به پارک زنانه، دانشگاه زنانه، محیط های کار زنانه، توالت های زنانه، رستوران های زنانه، کارهای روزمره زنانه و... بیاید و مشکلات بخش تفکیک شدۀ نسوان (کشور زنان) را رفع و رجوع کند.



azade-davachi03.jpg
آزاده دواچی

نگاهی انتقادی به دیدگاه کاندیداهای ریاست جمهوری درباره زنان

با نگاهی اجمالی به نظرات اکثر کاندیداها در مورد مسئله زنان در دولت آینده می توان مباحث مشترک و استراتژی های مشابهی را در دیدگاه های اکثر آنان پیدا کرد. توجه اکثر کاندیدا از جمله آقایان جلیلی، حداد عادل، رضایی و ولایتی بر نقش زن در خانه و خانواده، حکایت از تبیین و ادامه نگاه سنتی و زن ستیز در دولت های احتمالی این‌ آقایان دارد. تاکید بر ارزش های سنتی مادر بودن و نگه داری از فرزندان که خط مشی مشترک میان اکثر کاندیداهای اصول گراست، با توجه به این پافشاری به نقش مادر اما هیچ صحبتی از حذف تبعیض علیه مادران در میان نیست.



zahra-nemati.jpg
مریم نورائی نژاد

الگوي روح ورزشي جهان يك زن ايراني است

زهرا نعمتي كه به عنوان اولين زن در طول تاريخ ايران موفق به كسب مدال طلا در پارالمپيك در مسابقات لندن 2012 شده بود، توانست جايزه بنياد «اسپورت آكورد» را از آن خود كند. اين جايزه كه به طور سالانه به ورزشكاراني اعطا مي شود كه فعاليت هاي ورزشي آنان زمينه ساز تغييرات اجتماعي مثبت است؛ امسال در حالي به زهرا نعمتي تعلق گرفت كه از وي به عنوان نمادي براي تغيير نگاه جهانيان به توانایي هاي معلولان ايران و الهام بخش زنان ايراني ياد شده است.



sara-sabet.jpg
سارا ثابت

وضعیت زنان گیلان و تأثیر آن بر مسکن روستایی:
نگاهی به یک پژوهش

بررسی وضعیت زیستی اقوام گیلان از دوره پیشاتاریخ با پدیدارشناسی آثار برجای مانده، پژوهشگر را به این نتیجه رسانده است که جوامع فرهنگی گیلان برخی خصوصیات جوامع بوستانکاری را در خود حفظ کرده است. نویسنده در بخشی از رساله‌ی خود به بررسی و مقایسه تطبیقی نقوش تزئینی در یافته‎های باستان‎شناسی منطقه و تزئینات موجود در مسکن بومی روستایی گیلان پرداخته است.



اکرم خیرخواه

زنان مقاوم، نماد مبارزات میدان تقسیم استانبول...

با آغاز مقاومت مدنی مردم ترکیه در مقابل دولت که درصدد اجرای طرح تخریب پارک گزی استانبول و تبدیل آن به مجتمع تجاری بود هر روز تصاویری از این مقاومت ها منتشر شده اما در این میان آنچه بیش از سایر تصاویر توجه ها را به خود جلب کرده و به نوعی تبدیل به سمبل هایی از پارک گزی شده، تصاویر زنانی است که در مقابل پلیس و ماشین های آب پاش و گاز اشک آور آنها ایستادگی کرده اند. به گزارش خبرگزاری های ترکیه نمادهای روزهای اول، چهارم و پنجم مبارزات پارک گزی زنان بوده اند.