amir-ganjbakhsh.jpg
دکتر امیر حسین گنج بخش

سلسله پرسش های ساده از سازمان اکثریت

پرسش نخست: ماده ۱۷ چه شد؟

اخیرا سازمان اکثریت در دو بیانیه مواضعی را اعلام کرده است که باعث سردرگمی نگارنده شده است و مرا واداشته است تااین سلسله پرسش ها را طرح کنم. قصد نخست من از طرح این پرسش ها شفاف سازی فضای سیا سی است. این نکته در مورد سازمان اکثریت اهمیت خاصی نیز دارد. زیرا، تعداد قابل ملاحظه ای از اعضای این سازمان در اتحاد جمهوریخواهان ایران با نگارنده هم سازمان هستند، به ویژه دو تن از شناخت شده ترین آ ن ها ، یعنی فرخ نگهدار و مهدی فتاپور در ارگان رهبری نیز حضور دارند...
پرسش این است که تفسیر اکثریت از دو ماده ۱۶ و ۱۷ چیست؟



ف.جاوید

با یاد سرباز گمنامی که تنها به خاطر عقیده اش کشته شد

زندگی چقدر میتواند زیبا و به همان اندازه چقدر میتواند سخت و تحمل ناپذیر باشد، تا به کی باید فقط سختی های زندگی را تجربه کرد، تا به کی باید سایه سنگین دژخیم پلید را با تمامی گوشت و پوست و خون خود، لمس کرد؟ تا به کی باید در مملکتی زیست که آزادی همچون پرنده ای بی پناه در سرزمینی بی آب و علف ( که زندگی را از آن گرفته اند) به دنبال لانه ای هر چند کوچک و برای قطرهً آبی هر چند ناچیز، هنوز باید فرسنگها راه بپیماید



noghrekar.jpg
مسعود نقره کار
احمدی نژاد در نیویورک :

موعظه ها، ادعاها ، توهم ها و واقعیت ها

(بخش دوم )

واقعیت این است که طرح و اظهار نظر در باره نقض حقوق بشر در ایران تنها از سوی سازمان های حقوق بشر امریکا مطرح نشده است که بتوان به بهانه ی "سیاسی بودن" موضع گیری آن ها نقض حقوق بشر در ایران را غیر واقعی قلمداد کرد ، همه ی سازمان های حقوق بشر در جهان ، حتی در ایران ، با ارایه انبوهی شاهد و سند به نقض حقوق بشر در حکومت اسلامی اذعان دارند.



saharkhiz.jpg
عیسی سحرخیز

نه به این سادگی

گویا این جا هر كسی به نوعی "دستش زیر ساطور دولت" است و "شمشیر دامكلوس" بر فراز فرق سرش. و به نوبه ی خود، در این فضای پر "بگیر و ببند"، "حبس و بازداشت" و "سانسور و خودسانسوری" شرایط روزنامه نگاری در ایران نیز "بسیار پیچیده تر" از آن است كه بتوان تصور كرد و به یك جمعبندی روشن و شفاف رسید و دعوای كارگری و كارفرمایی اش در صحنه ی مطبوعات هم "نه به این سادگی" است!



kavir.jpg
محمود کویر

کردان و کرامر

پس از این که تارنمای اصلی دانشگاه آکسفورد مدارک تحصیلی وزیر کشور ایران را جعلی و دروغین خواند اینک نوبت به شخص دیگری رسیده است. در صفحه نخست روزنامه هایی چون دیلی میل تصویر بزرگ یک وکیل ایرانی را چاپ کرده اند. ابشان که وکالت اسکاتلند یارد را داشته اند و در دادگاه سبب شکست یک پرونده بسیار مهم و گران قیمت شده اند، پس از شک پلیس، متوجه می شوند که مدرک ایشان جعلی است و ایشان وکیل نیستند.



مجید خوشدل

سرنوشت نیروهای سازمان مجاهدین خلق در عراق

گفتگو با بیژن نیابتی

من اوضاع را علیرغم حساسیت بالایش، آنچنان که وخیم تبلیغ میشود، نمیبینم. یعنی علیرغم اینکه فاجعهی انسانی را نفی نمیکنم، ولی به عنوان یک احتمال ضعیف در تحلیلهایم با آن برخورد میکنم. من معتقدم که مجاهدین از این گردنه عبور خواهند کرد؛ با توجه به شناختی که من از این تشکیلات دارم. توجه داشته باشید که درستی یا غلط بودن راه آنها منظور من نیست، بلکه بحث توان و ظرفیت آنها مقصود من است. از طرفی سازمان مجاهدین فقط در عراق وجود ندارد و کادرهای این سازمان در سراسر دنیا پخش هستند. به هر صورت در آیندهی نزدیک (که شما به آن اشاره میکنید) علیرغم تمام تبلیغات موجود و علیرغم واقعی بودن خطر که مطلقاً این خطر را نباید دست کم گرفت، من در آینده ی نزدیک وقوع فاجعه ای انسانی را زیاد نمی بینم.



ahmad-taghvai.jpg

دمکراسی و محله های قانون مدار

متاسفانه در کشور ما دو گروه حق ويژه ای را برای خود در نقض قوانين و تفسير دل خواه از آن قائلند . نخست گروهی که در راس حکومت قرار می گيرند و ديگری گروهی که خود را اپوزيسيون آن حکومت ها قلمداد می کنند. بسياری از انان حتی ناقض قراردادهائی می گردند که خود ندوين کننده ان بوده اند . یرای متال تاريخ سی و اند ساله جمهوری اسلامی مملو از نقض قوانين توسط گروههائی بوده است که از یرکت انان به قدرت رسيده اند . پيرامون نفض حقوق مردم و حتی نقض قانون اساسی جمهوری اسلامی توسط حکومت احمدی نژاد ، شورای نگهبان و حتی آقای خامنه ای مقالات بيشماری نوشته شده است و در اينجا نيازی به تکرار ان ها نيست.



reza-shahhosseini.jpg
رضا شاه حسینی

استقرار نظام دموکراسی پارلمانی
تشکیل دولت – ملت(1)

یکی از بزرگترین اشتباه تاریخی «ملیون» برای استقرار دموکراسی در ایران از الگوی پادشاهی در اروپا استفاده نمودند. اما به این امر مهم توجه نداشتن که جایگاه شاه در فرهنگ سیاسی – حقوقی- اجتماعی ایران دارای چه جایگاهی می باشد. «نطفة مقدس» که دیگر جائی برای انتخاب و دموکراسی نمی گذارد.



noghrekar.jpg
مسعود نقره کار
احمدی نژاد در نیویورک :

موعظه ها، ادعاها ، توهم ها و واقعیت ها

(بخش نخست)

آقای احمدی نژاد در گذشته و نیز در این سفر نشان داده اند که از تاکتیک و استراتژی اسلامی ی " دروغ مصلحت آمیز " بیش از دیگر رهبران حکومت اسلامی بهره می برند. پوشیده نبوده و نیست که حکومت اسلامی با بسیاری از کشور های جهان ، بویژه امریکا و اسراییل مشگل دارد، و این واقعیت را نه فقط کیفیت رابطه با این کشورها نشان می دهند، حتی بارها و بار ها رهبران این حکومت و شخص آقای احمدی نژاد وجود چنین مشگلی را با بانگ بلند و با افتخار مطرح کرده اند .



بیژن اقدسی

جنگ میهنی و جنگ پوچ

در سالگرد لشکرکشی صدام حسین به ایران

در ادبیات نیروهای سیاسی گوناگون ایران جایگاه جنگ و ارزشگذاری بر آن بسیار متفاوت است. این برخوردهای گاه متضاد از جمله با این واقعیت پیوند دارد که دوران جنگ از آغاز آن تا چند ماه پس از پایانش دوران سرکوب وحشیانه نیروهای سیاسی شرکت کننده در انقلاب در راستای تثبیت حاکمیت جمهوری اسلامی بود. علی رغم پیشروی نیروهای متجاوز عراقی در خاک ایران حکومت اسلامی با شدت هر چه بیش تری به سرکوب نیروهای سیاسی کشور ادامه می داد.



ج. پاکنژاد

مظلومیت ارتش در نظام ولایت فقیه

با یاد و خاطره شهدای جنگ تحمیلی بخصوص دلاوران نیروهای سه گانه ارتش

امروز پس از قریب سی سال و تسلط سپاه و مافیای حاکم برآن، برنیروهای مسلح، مظلومیت ارتش چند برابر شده است و انگار نه انگار که دفاع سلحشورانه و شبانه روزی آنها در آغاز جنگ بود که نیروهای تجاوز گر را زمین گیر و سپس به عقب راند. امروز در رسانه های دروغ پرداز و وابسته به نظام ولایت فقیه، مطالبی درج میشود ونیز افرادی از سلک پاسداران که در آغاز جنگ، از فنون نظامی وجنگی اصلا بهره ای نبرده بودند



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

هم شرقی، هم غربی

شاید کسانی در کسوت دفاع از نظام ولایت مطلقه فقیه چنین توجیه کنند که این نظام بنابر مصلحت بخش "نه شرقی" شعار آیت الله خمینی را مسکوت گذاشته و عملا آن را به "نه غربی، نه غربی" تبدیل کرده است. چنین توجیهی با واقعیت تطبیق نمی کند. از سفره ی گسترده و رنگین غارتی که نظام ولایت مطلقه فقیه برای بیگانگان گسترده، "غربی" ها هم اگر نه بیشتر، دست کم به اندازه "شرقی" ها لقمه های چرب و نرم برمی دارند.



saharkhiz.jpg
عیسی سحرخیز

صدای بلند روحانیان معترض

وقتی قرار است افرادی در همان ابتدای كار برای كار قانونی و شرعی نامزدی ریاست جمهوری نظر رهبری را اصل و حجت می گیرند و بدون استمزاج رای او پای به میدان رقابت انتخاباتی نمی گذارند، آیا در زمان نشستن بر مسند قدرت اصولا می توانند حكم حكومتی نقض كننده ی قانون اساسی را نادیده بگیرند و به جای پیروی از امیال یك فرد مشخص، به رای و خواست ملت عمل كنند؟



kiani.jpg
تهمورث کیانی

ابوزبیده و آقای مشایی و اصلاح طلبان ایرانی!
شرمساری دیگری برای اصلاح طلبان

به نظر می رسد که اصلاح طلبان،متأثر از رقابت های حزبی و گروهی، ارزیابی درستی و دقیقی از ارزش سیاسی تأکید صریح آقای احمدی نژاد بر لزوم استقلال دولت از مراجعه به مراجع- دست کم برای هر کار کوچک و بزرگ و هر سخنی- نداشته اند. چنین کاری در صورت نهادینه شدن، یکی از مهمترین چالش های اصلاح طلبان را،در صورتی که روزی دوباره اداره کشور بدست آنها افتد،برطرف خواهد کرد. بنابراین،آنها حتی اگر سخنان اقای احمدی نژاد با انگیزه رقابت گروهی بیان شده باشد،باید از این سخنان استقبال می کردند و آن را به کانون بحث و گفتگو تبدیل می کردند.



mehrangiz-kar.jpg

سکولاريسم و جنبش زنان در ايران

متن سخنرانی مهرانگيز کار به کنفرانس بین المللی در باره حقوق بشر و جدائی دین و دولت در ایران، ۱۹ سپتامبر ۲۰۰۸ در شهر بروکسل

جنبش زنان بر «برابری» استقرار يافته و تأکيد بر ضرورت برابری حقوقی زن ومرد، درونمايه ای و خاستگاهی جز سکولاريسم ندارد. در حکومت دينی برابری زن و مرد ناممکن است. با اين وصف نبايد ادعا کرد که سکولاريسم تنها گرايش حاضر در صحنه جنبش زنان امروز ايران است. بی گمان ديگر گرايش ها در اين صحنه حضور دارند و ناديده گرفتن گرايش دينی خطای بزرگی است که هر گاه مرتکب آن بشويم، بيش از گذشته زيان می بينيم.



hasan-shariatmadari.jpg
حسن شریعتمداری

تغییرات مفهومی «منافع ملی»، «حاکمیت ملی» و «امنیت ملی»
در عصر جهانی شدن

سخنرانی در کنفرانس بین المللی در باره حقوق بشر و جدائی دین و دولت در ایران، ۱۹ سپتامبر ۲۰۰۸ در شهر بروکسل .

ما یکی از پنج تمدن کهن منطقه هستیم. تاریخ نشان می دهد که برتری هیچ یک از این تمدن ها بر دیگران امتداد نداشته است و در حال حاضر نیز ممکن نیست. این تلاشی است عبث و راهی پُرخطر و آزموده توسط ماجراجویان دیگر چون ناصر و صدام که هر بار با شکستی فاجعه بار روبه رو شده است. همسایگان ما در این مورد، به ما بسیار بدگماناند. فواد فهمی نویسندۀ سیاسی مصری در الاهرام، می نویسد که سیاست خارجی ایرانیان در دورۀ شاه و جمهوری اسلامی، هر دو، نسبت به اعراب، سلطه جویانه بوده و در اساس آن تغییری حاصل نشده است. تغییر فقط در ظاهر آن است. در دورۀ شاه، سیاست براساس امپراتوری شاهنشاهی و اکنون براساس سلطۀ فقیه است.



اشكان رضوی

خدارا شكر هنوز نفس می كشیم!

ما عجب ملت پر رو و طلبكاری هستیم كه بدون مطالعه و بررسی شرایط موجود بین المللی مدام در كوچه و خیابان و تاكسی و صف نان و گوشت و مرغ... فلان و بهمان در حال نق زدن و غر زدن هستیم و كاری هم جز این نداریم كه بگوییم چرا ما باید وضع اقتصادی مان چنین باشد؟و مثلا آنگولا چنان ؟



دین، دولت و دمکراسی

سخنرانی مهران مصطفوی در کنفرانس بین المللی در باره حقوق بشر و جدائی دین و دولت در ایران، ۱۹ سپتامبر ۲۰۰۸ در شهر بروکسل .

اگر به نقشه جهان بنگریم به غیر از چند کشور استثنتائی مانند کره شمالی متوجه می شویم که کشورهای مسلمان نشین آخرین سنگر استبداد را تشکیل می دهند. از مراکش تا پاکستان ، حتی به عنوان نمونه، یک رژیم سالم نیز وجود ندارد، همه فاسد و زورگو هستند. علت چیست؟ اگر بخواهیم پاسخی صریح به این پرسش بدهیم، آن این است که وضعیت کنونی در جوامع اسلامی نمی تواند به اسلام موجود در ذهنیت مسلمانان ربط نداشته باشد. البته نمی خواهم بگویم که این تنها عامل است و مثلا قدرت های خارجی در این موضوع نقشی ندارند.



saharkhiz.jpg
عیسی سحرخیز

احمدي نژاد و مبارزه با روحانيت!؟

باید توجه داشت كه اكنون صف بندی های "سیاسی- مذهبی" شفاف تر و روشن تر شده است، به خصوص آن كه در صف مقدم مبارزه با جریان اقتدارگرا از صنف روحانی فراوان است و بسیاری از این طیف هزینه های سنگینی بابت حق خواهی و حق طلبی و مبارزه با انحراف انقلاب از مسیر اصلی خود از جمله نقض گسترده ی آزادی، جمهوریت، حقوق بشر و ... متحمل شده اند



ranjbar.jpg
دکتر کاظم رنجبر
بخش سوم

پژوهشی در بارهً مفاهیم جمعیت ساساسی ،و جامعه مدنی .

از آن لحظه ای که عمل حرکت اجتماعی ، در بطن حرکت سیاسی مشخص قرار می گیرد ، حرکت داری دو قطب اساسی می گردد،که در نهایت ، عامل تنظیم کننده و شکل دهند ه سیاست دولت می شود . واین چنین در یک جامعه ایکه ارزشهای مسولیت فردی و اراده و خواسته فرد ، مد نظر باشد ، در چنین جامعه ، دخالت دولت ، محدود می شود . در چنین جامعه ، فرد با داشتن مقام شهروندی ، هم دارای آزادی های فردی و و هم مسئولیت اجنماعی است




moayedzade.jpg
دکتر مهدی مؤیدزاده

آغاز مقدمات انتخاباتی دیگر درفقدان آزادیها ی فردی واجتماعی

دولتهائی که پای در رکاب ایدئولوژی دارند انتخابات را وسیله ای برای شکلی جهان پسند دادن به حکومت خود میدانند .درایران برای آنکه رفتارهای حکومت کمتر مورد اعتراض مجامع جهانی حقوق بشر قرار گیرد هر چند گاهی طبل انتخابات با صدائی گوش خراش نواخته می شود .در انتخابات ایران داوطلبان باید از فیلتر های رنگارنگ وزارت کشور وشورای نگهبان عبور کنند . این خود مخدوش کننده آزادی انتخابات است



bayatzade.jpg
دکتر منصور بيات زاده

تأملی بر بيانيه ی «هشدار به ايرانيان»

ما نمی توانيم بخاطر علاقه ای که به « تمدن و فرهنگ ایرانی » داريم ، تعريف «ملت ايران» و محدوده نقشه جغرافيائی ايران در مقطع کنونی را ، با معيارهای دوران مادها ، هخامنشيان ، ساسانيان، صفويه و يا احتمالا قاجاريه بسنجيم و به اصول منشور سازمان ملل و تعريف جهانشمول ملت و کشور و ضوابط و روابطی که آن منشور درنظر گرفته ، توجه ننمائيم!



nahid-hoseini.jpg
ناهید حسینی

برای پدر دکتر آرش و دکتر کامیار علایی

دردها زیاد است آقای علایی، این جوانان سرمایه یک مملکت هستند، فقط آنها پسران شما نیستند، پسران همه ملت ایران هستند، باعث افتخارهمه ایرانیان هستند. در رنجش شما از دست اندرکاران حکومتی که پسران لایق و ارزشمند شما را بدون دلیل به زندان انداخته اند همه رنجیده ایم، دل شکسته شده ایم، دل همه انسانهایی که در خارج از کشور با آنان کار کرده اند رنجیده شده است. سازمان دیده بان حقوق بشر بارهاخواستار آزادی آنان شده است.



borghei.jpg
محمد برقعی

مدرن ارتجاعی

با آنکه هر یک از ما مرتجع و مدرن را با اختلافاتی تعریف می کنیم، اما در عین حال تعاریفمان آنقدر نقاط مشترک دارد که رابطه زبانی ما را ممکن می کند. به طور کلی انسان مرتجع را کسی می دانیم که فهمی عقب افتاده از زمان دارد و با انکار یا نفی دستاوردهای نوین بشریت دیده به گذشته ها دوخته و پاسخ خود را از سر نادانی در باورهایی می جوید که ابطال عمومی آنها معین شده است، ولی آدم مدرن و متجدد با بهره گیری از دانش نوین با نگاهی پیشرو به جهان می نگرد و می کوشد که با نجات ذهن از چنبره خرافات و آموخته های باطل و کهن همگام با دانش نوین حرکت کند.



البرز جم

نکاتی پیرامون پیش نویس بیانیه سیاسی جمهوری خواهان دمکرات و لائیک

وستان گروه پیش نویس متاسفانه در مقابله با بغرنجی های سیاسی منطقه و ایران ، بجای بررسی و کنجکاوی ، راه فرار را برگزیدند وبا کنار هم گذاردن یکسری عبارات که هیچ معلوم نیست چه کسانی باید مسئولیت اجرائی آنرا به عهده بگیرند ، سطح بیانیه سیاسی را به حد یک اعلامیه نیمه شورانگیز تنزل دادند .



»  تولّد دوباره یا زوال تدریجی؟
»  سفر معجزه آسای احمدی نژاد به نیویورک!
»  يک بيانيّه ناسيوناليستی با حال و هوای مخصوص!
»  رواج تهمت و افترا به سود کیست؟
»  جنبش جمهوری خواهان دمکرات و لائیک چه می گویند و چه می خواهند؟
»  تأملی در نامه ی آقای امیر انتظام به آقای «بان کی مون»
»  خاتمی؛ دغدغه ها و تردیدها
»  تولّد دوباره یا زوال تدریجی؟
»  پژوهشی در باره ًمفاهیم جمعیت سیاسی . جامعه مدنی
»  کارنامه ی تبهکاران
»  توبه یا حلالیت طلبی؟
»  در دفاع از آزادی عقیده و بیان
»  کتاب «حکومت اسلامی» را دقیق تر بخوانیم!
»  بیانیه سیاسی
»  چون نیک بنگری همه تزویر می کنند
»  بحران مدیریت و رهبری
»  پژوهشی در باره ًمفاهیم جمعیت سیاسی، جامعه مدنی.
»  "شيدا تر از آنم که در سکوت بميرم"
»  بيماری اصلاح طلبی
»  قلم روزنامه نگاران متعهد، بُرنده تر از شمشير استبداد
»  اراده ملی برای برخورد با فاجعه ملی کشتار بزرگ زندانیان سیاسی در تابستان سال ۶۷
»  حقوق مدرن و" جرم سياسی"