shirin-alamholi.jpg
نامه ای از شیرین علم هولی زندانی محکوم به اعدام:

شرح فشارهای وارد شده بر من در مدت بازداشت

دیگر، تفاوت شب و روز را درک نمی کردم. نمی دانم چند روز در بهداری عمومی اوین ماندم تا زخمهایم کمی بهتر شد و بعد به 209 منتقل شدم و بازجویی ها در آنجا آغاز شد. بازجوهای 209 نیز تکنیک ها و روش های خاص خود را داشتند و به قول خودشان با سیاست سرد و گرم پیش می رفتند. ابتدا بازجویی خشن می آمد و مرا تحت فشار و شکنجه و تهدید قرار می داد و می گفت که هیچ قانونی برای اش مهم نیست و هر کاری بخواهد با من می کنند و ... بعد بازجوی مهربان وارد می شد و از او خواهش می کرد که دست از این کارها بردارد. به من سیگاری تعارف می کرد و بعد سوالات را تکرار می کرد و دوباره این دور باطل شروع می شد.



violence.1.jpg

روایت موکلم از خشونت: کلیدی که روی میز شماست کلید خانه من است

گزارش یک وکیل

مانیکه خانم پیش من آمد، هنوز باور نکرده بود که زندگی مشترکشان به آخر رسیده است و تمام تلاش خود را می کرد که همان زندگی نصفه ونیمه به خاطر مردم هم شده ادامه پیدا کند (البته این استباط من هست ) . امیدی در دل داشت که به هر نحو شده بتواند از فروپاشی زندگی جلوگیری کند. هیچ اعتماد به نفسی هم نداشت و فکر می کرد به تنهایی قادر به ادامه زندگی نیست البته به زبان نمی آورد ولی تمامی رفتارها نشان می داد که این زن هنرمند خود را باور ندارد وفکر می کند که اگر این مرد از او جدا شود زندگیش به آخر می رسد .



bijan-baran.jpg
بیژن باران

پیشرفت زن در سده ۲۱ میلادی

همانگونه که در آغاز جوامع انسانی زنان رتبه اول را تا مقام رب النوعی و خدایی داشته اند؛ اکنون هم با نمونه های فراوان جهانی نشان داده اند که شایسته آن مقام ماقبل تاریخی ولی زمینی اند. نگاهی به پانتون پیشاتاریخ طبقاتی یونان، هند، ایران، مصر، سومر، بابل نشان میدهد که زنان برتر از مردان در جوامع پیشاطبقاتی با عدالت نسبی بوده اند. اکنون در سراسر جهان زنان برای گرفتن مقام واقعی خود در اجتماع بمبارزه روزانه می پردازند.



لاله حسین پور

آیا زنان یک صدا دارند؟

آیا جنبش زنان به مثابه پیش رفته ترین بخش جنبش اجتماعی کشورمان و طبیعتا زنان خارج از کشور که سالیان درازی ست به طور متشکل و همه جانبه فعالیت فمینیستی خودرا علیه تبعیض جنسیتی به پیش می برند، می بایست منتظر بیانیه موسوی و غیره می شدند تا خواسته های خود را اعلام کنند؟ آیا هدف مرزبندی با بیانیه آنان بود؟ یا تصور این است، آن طور که در خود بیانیه ادعا شده، با انتشار چنین بیانیه ای مسائل زنان حل خواهد شد!



khmoghadam-khadije.jpg
خدیجه مقدم

آقای دادستان کشتن شیرین هنر نیست، زندگی بخشیدن به او هنر است

شیرین تا کنون دوبار دست به خودکشی زده. کشتن او هنر نیست زندگی بخشیدن به او هنر است. شیرین دختری بسیار مهربان، پاک و با هوش است. او عضو فرهنگی و ورزشی زندان نسوان اوین است و تمامی کلاس های فرهنگی را در یک سالی که در بند عمومی است به پایان رسانده، سفالگری ماهر و قالیبافی هنرمند است.
زندگی را از او نگیرید.
او بی گناه است. ستمی که بر او روا داشته شده سه گانه است او یک دختر فقیر کرد است که به اعدام محکوم شده و فرصتی نیست تا نجات او. خواهش می کنم شیرین را نجات دهید.



mohammad-amini.jpg
محمد امینی

جستاری پیرامون حجاب

بخش یکم

حجاب اجباری، چشم اسفندیار دولت دینی و فرمایه ترین نماد چیرگی دولت در خصوصی ترین بخش های زندگی مردم است و ستیز با آن، درکانون گفتمان آزادی درایران جای دارد. باور من این است که در این دوران نمی توان هواخواه آزادی، دموکراسی و حقوق بشر بود و آشکارا دربرابر پرده کشیدن اجباری بر سر و تن زن ایرانی ایستادگی نکرد و چنین رفتار فرومایه ای را دشمنی با بنیادی ترین حقوق انسانی به شمار نیاورد



mansoure-shojaii2.jpg
نوشین احمدی خراسانی

«ما بی شرف ها مانده ایم»: کتابدار پابرهنه در زندان اوین

به پاس پانزده سال همراهی با منصوره شجاعی

اکنون تن بیمار و خسته اما گرم و حرکت آفرین منصوره را در سلول های زندان اوین حبس کرده اند با این حال انرژی مثبت وجودش به دوستانش در بیرون از زندان، قوّت می بخشد. جای خالی فعالیت هایش امروز سروده ی فروغ را به یادم می آورد که: «تنها صداست که می ماند» و منصوره نه تنها «صدای زیبا» و مهربانش، که همه تلاش ها، آثار و کتابهای منتشر شده اش، فعالیت های صلح جویانه و پایداری اش در مقابل ناملایمات همچنان پشتوانه حرکت و دلگرمی ما است. و مطمئنم که حضور او به همراه ده ها تن از زنان برابری خواه و مدافع تغییر در زندان و اسارت نیز زایا و برای همبندان شان، پُر برکت است.



nahid-tavasoli.jpg
دکتر ناهید توسلی

مادۀ ۲۳ لایحه حمایت از خانواده در مرز تصویب نهایی! / تبریک به مردان!

آن چه بسیار پرسش برانگیز است، - سوای این پرسش که با توجه به شرایط کنونی کشور از جمله مسایل داخلی و خارجی و هسته ای و غیر هسته ای که دولت با آن ها روبروست، بر اساس چه نیاز و چه ضرورتی مجلس شورای اسلامی این گونه شتابان لایحه حمایت از خانواده و به ویژه بند 23 آن یعنی «ازدواج مجد مردان» را برای تصویبی این چنین سریع توسط کميسيون حقوقي و قضايي [مجلس شورای اسلامی] و آن هم ،تنها «با تغييرات اندکي نسبت به آنچه در کميته تخصصي تصويب شده بود» (همان) در اولویت کار خود قرار داده است؟



azade-davachi.jpg
آزاده دواچی

به منصوره شجاعی و همه زنان زندانی

می گویی اینجا آخر خط نیست و منتظر جواب نیستی. تنها در کف سلول تنهایت پاهایت را دراز می کنی و در فضای سرد و تاریک به روزهای روشنی فکر می کنی که تو ساختی شان. که تو با گذشتن از ترسها و دلهره ها با امید و با کوششهایی که هیچ کدامشان توصیف نمی شوند . ساختی شان . نه نا امید نباش . نه ناامید نیستیم .
از حضور گرمت، خانه ات ، خانه مان روشن شده ، کوچه ات ، کوچه مان ، محله ات ، محله مان و تک تک لامپهای سوخته خیابانها روشن شده . جایت خالی نیست. دست بکش به کف دیوارها .به سلولت به دریچه ای که کورسو ی نور از آن می تابد و ببین که در این سو زنان و همانهایی که برای بودنشان دستهایت را بالا بردی صمیمانه جایت را پر می کنند .



arton4004-50691.jpg
سپیده آزادی

زنان جنبش سبز چه می خواهند؟

جنبش آزادیخواهی مردم ایران موسوم به جنبش سبز ، با مشارکت گسترده و چشمگیر زنان آغاز گشته و استمرار دارد. حضور زنان در این جنبش و هزینه هایی که پرداخته اند از نظر ناظران این جنبش پنهان نمانده و حتی تحسین و تمجید آنان را به دنبال داشته است. «ندا آغاسلطان» سمبل مقاومت و شجاعت این جنبش است. آنچه بر «ترانه موسوی» گذشت به تنهایی برای سلب مشروعیت از هر نظامی کفایت می کند . عکس های زنان و دختران ایرانی با نشان های سبز در خیابان های پایتخت و دیگر شهرها نشان از عزم زنان برای تغییر وضعیت ناعادلانه موجود دارد.



mino-mortazi.jpg

صیغه و حق کامجویی مردان در لایحه «حمایت از خانواده»

گفتگوی مریم رحمانی با مینو مرتاضی

این همه اصرار بر بر خانه نشین کردن زنان از نگرش سنتی بر می خیزد که بر اساس تفاوتهای بیولوژیک , مردان را ناتوان از کنترل غرایز جنسی خویش می پندارد و سعی دارد با تامین نیازهای جنسی آنان , جامعه را از آفات این غرایز کنترل نشده مصون بدارد. اما حالا فکر می کنم علاوه بر این نگرش. جدی ترین دلیل دولت برای سرگرم کردن زنان و مردان به مسئله ازدواج دائم و موقت و خانه نشین کردن زنها این است که زنان و دختران (بویژه زنان تحصیلکرده) تا وقتی ازدواج نکرده اند در لیست و آمار بیکاران قرار دارند و دولت در قبال تامین شغل و بیمه و مسکن و بهداشت و اوقات فراغت آنها مسئول است .