rezaee-s.jpg
گفت وگو: جلال جواهری

گفت وگوی شهروند با یکی از زنان ایرانی موفق در بیزنس تورنتو

مریم رضایی مدیر هتل و مهمانسراهای مریم با تلاش ده ساله ره صدساله را پیموده است

به علت اینکه با شرط سرمایه گذاری به کانادا آمدم، ابتدا یک بیزنس کوچک در ارتباط با مواد غذایی راه اندازی کردم ولی چون دوست داشتم بیشتر به مردم نزدیک باشم و به نوعی به آنها کمک کنم، لذا این کار مرا قانع نمی کرد. دلیل انتخاب این شغلم علاقه ای است که به مردم و بخصوص هموطنانم دارم که فکر می کنم فرصت خوبی در اختیار من می گذارد تا در بدو ورودشان و تا تثبیت موقعیتشان در این کشور به آنها کمک کنم و همراه آنان باشم.



mahboube-hoseinzade.jpg
محبوبه حسین زاده

مروری بر ۴ سال عملکرد دولت احمدی نژاد درحوزه زنان:
از تبعیض تا تبعیض

"زنا، زنا که تاج سر ما هستند" اولین جمله ای بود که محمود احمدی نژاد در بعدازظهر روز سوم تیرماه سال 1384 و به عنوان یکی از دو کاندیدای راه یافته به مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری، در پاسخ به سوال یک خبرنگارزن خارجی که از سیاستهای آینده وی درمورد زنان ایرانی می پرسید، با لبخندی کنایه آمیزجواب داد. در نمایشگاه اتومبیلی گرم و کوچک در شرق تهران که دود و بوی اسپند، آن را غیرقابل تحمل تر هم کرده بود، احمدی نژاد چند جمله کلیشه ای دیگر هم در مورد زنان گفت که آن زمان نشان از آن داشت که او دارای برنامه ای مشخص در حوزه زنان نیست.



pari-sokuti.jpg
پری سکوتی

خشونت حاکم، جنبش سبز ، و قضاوت روشنفکران

جنبش سبز مردم هنگام راهپیمایی هایش که اعتراضی مدنی به نتایج انتخابات بود مورد هجوم ماموران دولتی قرار گرفت. بطوریکه در آن روزها در بیمارستانهای پایتخت محشر کبری برپا بود: زن و مرد، دانشجو و استاد، پیر و جوان، مسلمان و سکولار، کارمند و کارگر همه با بدنهای زخمی و صورتهای خون آلود، سر و دست ها شکسته، ناله ها و نفرین ها، اجساد بی نام و نشان، و حضور لباس شخصی ها در میان آن همه فغان و غوغا به دنبال شکار زخمی ها و ربودن اجساد جان باختگان.



«جنبش سبز» و بازتولید خشونت : دموکراسی و فضیلت‌های شهروندی

گفتگوی جواد موسوی خوزستانی با دکتر علی میرسپاسی

در تاریخ صد و پنجاه ساله اخیر ایران تقریباَ اکثر جنبش های اجتماعی، همچنین متفکران مهم ایرانی، و کلا سنت های سیاسی و فرهنگی ماندگاری که ما امروز وجودشان را ارج می نهیم عملا حرکت هایی اصلاح طلبانه و بی خشونت بوده اند که در جهت بهبود وضعیت و استقلال کشور و آزادی مردم گام برداشته اند. شما توجه کنید که از زمان قاجار و تلاش کسانی مانند امیر کبیر و قائم مقام و دیگران گرفته تا جنبش تنباکو و حتا جریان هایی که بعدها سبب پیروزی پروژه قانون گرایی و ایجاد مشروطیت (محدودیت استبداد سلطنتی) گردید همه و همه به طور عمده و در سطح وسیعی، جنبش های مدنی ـ به معنای امروزی ـ بوده اند.



لاله حسین پور

جنبش زنان، نونهالی که به آب یاری نیاز دارد

یکی از برجسته ترین نقطه قوت جنبش زنان، استقلال آن از حکومت، احزاب و هر گونه سازمان مدعی رهبری است. چنین استقلالی هیچ گونه ربطی به وابستگی تک تک زنان به این سازمان یا آن حزب و یا هر عقیده و ایدئولوژی ندارد. نمی توان جنبش اجتماعی و توده ای داشت، اما منکر آن شد که هر یک از اعضاء آن مختارند که گرایش عقیدتی و ایدئولوژیکی خود را به مرحله عمل درآورند. مهم استقلال خود جنبش است که زائده هیچ گروه و جریان دیگری نیست، بلکه در مجموعه خود یک جنبش مستقل زنان به شمار می رود.



talei.jpg
جواد طالعی

زنان سیاه پوش ایرانی، یکشنبه ها در کلن

دفتر اروپائی شهروند

دهها عکس و نوشته، از جنایت بزرگی روایت می کنند که در دو ماه اخیر آسمان ایران را تیره و خاک این کشور بزرگ را خونین کرده است. پارچه ای سفید بر زمین گسترده شده است که هرکس بخواهد می تواند امضای خود را پای متن کوتاه آن بگذارد. متنی که در پشتیبانی از "مادران عزادار ایران" نوشته شده است.



faranak-farid.jpg
فرانک فرید

زن ستیزی، مردم سالاری؟!

متأسفانه اختلافات و نزاع بین زن و شوهر هنوز هم، امری خصوصی تلقی می شود، چون در حریمی صورت می گیرد که حرمت! دارد و نباید پای بیگانه ای به این سادگی به آن باز شود، بنابر این از دخالت مصون می ماند. از نظر جامعه شناسان حریم یا قلمرو که بیشتر در مورد حیوانات کاربرد دارد و بنا به اقتضای طبیعی آنها حیطه و نحوه حفظ آن متفاوت است، در انسان نیز کارکرد خاص خود را دارد و با استفاده از مناسبات خانوادگی در درون این حوزه خصوصی است که بیشترین خشونتها در آن صورت می گیرد و مقوله ای به نام خشونتهای خانگی را پدید می آورد که با یادآوری آن، تمایل به بررسی موضوع از زاویه ای دیگر دارم.