shahla-lahiji.jpg
شهلا لاهیجی

برای همه دربند شدگان ...

ضجه ی این مادران در جستجوی فرزند، این همسران شوهر در بند و این کودکان مادر اسیر را بشنوید و همه ی در بند شدگان از جمله ژیلا بنی یعقوب ها ، شادی صدرها، شیوا نظرآهاری ها، مهسا امر آبادی ها ، کاوه ها، بهمن ها، سلطاني ها ، دادخواه ها، باستانی ها و ... را آزاد کنید. جنازه ی کشته شدگان را به خانواده هایشان تحویل دهید و بگذارید برای عزیزانشان عزاداری کنند.



hayde-moghisi.jpg
هایده مغیثی

چگونه می توان فكر برابری خواهی را به دفاع از آزادی های شهروندی
و عدالت اجتماعی پیوند زد؟

رابطه برابری خواهی با آزادی خواهی و عدالت طلبی در دو سطح نظری و عملی قابل بحث است. در سطح نظری «برابری خواهی» (كه خود ابعاد گوناگونی از برابری جنسیتی، قومی و ملی، مذهبی و عقیدتی، و طبقاتی، دارد، و من در اینجا بحث خود را به برابری جنسیتی محدود می كنم)، رابطه تنگاتنگی با آزادی های فردی و سیاسی، دموكراسی، عدالت اجتماعی و حقوق بشر دارد. برابری جنسیتی بدون وجود یك جنبش قوی فمینیستی حاصل نمی شود، و جنبش فمینیستی به وجود دموكراسی و آزادی های سیاسی و مدنی وابسته است.



nahid-hoseini1.jpg
ناهید حسینی

نقش زنان در انتخابات اخیرایران

به اعتقاد من همانطوری که زنان ایران پیشگام مبارزات بر علیه حکومت اقتدارگرا بوده اند و هدف آنان کوتاه نیامدن تاانجام خواسته هایشان می باشد، ما زنان خارج از کشور نیز میتوانیم جهت ایجاد پشتوانه محکمی برای هموطنان خود، پیشگام مبارزات در خارج از کشور شویم، و به اعتقاد من اولین قدم را در جهت ایجاد جبهه ای فراگیربرای پشتیبانی از مبارزات داخل تشکیل دهیم. همه حول چند« شعاری واحد» که قدرت متحد کردن و جلب حمایت وسیعترین گروههای ایرانیان خارج از کشور را در پشتیبانی از داخل داشته باشد دریک« فرم مناسب جبهه ای» گرد هم آییم.



shahla-shafigh.jpg
شهلا شفيق

جنبش اعتراضی و زنان

اين مقاله با حک و اصلاحی چند ، به شکل گفتاری در جلسه انجمن گفتگو و دمکراسی در پاريس، ۲۰ تير ماه ۱۳۸۸( ۱۱ ژوييه ۲۰۰۹) ارائه شد

و تصوير اين خيزش خود جوش، زن جوانی است که نگاهش، هنگام از پا در آمدن، آينه صادق سکوت سرشار از فرياد جاری در خيابان است. و ندا در خيابان ميان زنان و مردانی که مشت‌های گره کردۀ را به اعتراض بالا برده اند، از پا در می‌آ يد و سکوت ابدی او فريادی می شود که دمی بعد جهان را پُر می کند : مرگ بر ديکتاتور.



mizegerd-1-d2b40.jpg

تظاهرات میلیونی مردم، و نقش جنبش زنان

گفتگوی جمعی: نسرین ستوده، نرگس محمدی، نوشین احمدی خراسانی و منصوره شجاعی

ایگاه جنبش زنان به عنوان «هویتی مستقل» در حوادث پس از انتخابات، و پیوند متقابل فعالان این جنبش با موج عظیم اعتراضات اخیر، موضوع مرکزی گفتگوها، مقالات و مصاحبه های دو هفته اخیر در مدرسه فمینیستی بوده است. زیرا با وجود آن که زنان به عنوان نیمی از جامعه، در این حرکت ها حضوری بسیار پررنگ و تاثیرگذار داشتند (به طوری که امروز ما با زندانی شدن زنان بسیاری و نیز برخی از فعالان جنبش زنان ازجمله ژیلا بنی یعقوب، شیوا نظرآهاری، کاوه مظفری و اخیرا شادی صدر مواجه هستیم) اما بسیاری از فعالان حقوق زن موفق نشدند با هویت «جنبش زنانی» خود و به شکلی نمادین و برجسته در جنبش «احترام به رای مردم» و با هدف «انتخابات آزاد» (که بلافاصله پس از اعلام نتایج انتخابات شکل گرفت و به سرعت گسترش پیدا کرد) حضوری مستقل و پُرنمود داشته باشند.



روایت زنی دیگر از روز جمعه :
شجاعت حیرت آور زنان

اولین چیزی که به چشم می خورد تعداد زیاد نمازگذار با دستبند سربن دروسری و لباس سبز بود. موضوع جالب توجه دیگر حضور زنان گسترده زنان بود. آنهم با لباس هایی نه چندان مرسوم برای همچین جاهایی. زنانی با مانتوها و شال های رنگی و نه چندان پوشیده. اکثریت جمعیت جوان بودند. حتی عده ای با بچه های خود آمده بودند.



هایده ترابی

اینجا را هم کلیک کن!

ین بار همه ترا دیدند. حتا پیش از آنکه چهره‌ات غرق خون شود. آیا لازم بود نقش بر زمین شوی و بر روی آسفالت داغ خیابان چنین حماسی جان ببازی تا جهان باورت کند؟ در یک عکست مکش-مرگ-ما بودی و در عکس دیگرت مثل بچه‌ها. و چه تصویری از مرگ. افشرۀ یک لحظه از تاریخ. رسانه‌های بلوار پسند به یاد تو "قصه‌های دل‌انگیزی" از" زن ایرانی" گفتند! "چشمان اغواگر و رازآمیز زن شرقی" باز از پس پرده‌ای بالا آمد و برجسته شد. تنها این بار رنگ خط چشمت سبز بود و نه سیاه. بی‌نهایت هیجان‌انگیز. بی‌نهایت سرگرم‌‌کننده. تنها یک "مایکل جکسون" می‌توانست با مرگش در بازار رسانه‌ها حریف تو شود. صورتک سفیدش همیشه مرا می‌ترساند. برای کودکیش می‌توانم سوگواری کنم.



لاله حسین پور

نقش جنبش زنان در خیزش مردمی بعد از "انتخابات"

اعتراض، نافرمانی به جای صبر، تحمل، بردباری!

رقدرت ترین، بانفوذترین و متشکل ترین جنبش اجتماعی ایران (به طور نسبی) یعنی جنبش زنان، در حرکت های مردمی که بعد از کودتای جناح اصول گرا در مقابل جناح دیگر(اگر بشود به آن نام اصلاح گرا داد!) صورت گرفت، نسبتا بی حرکت و بی صدا باقی ماند. درحالی که به حق می توان گفت که این جنبش در فضای قبل از "انتخابات" نهایت تلاش خود را، با توجه به توان ، ظرفیت و چهارچوب نظری خود، به طور هدف مند برای طرح مطالبات زنان به کار برد.



noushin-ahmadi1.jpg
نوشین احمدی خراسانی

۱۰ روزی که ایران را لرزاند،
و چالش های تازه جنبش زنان

ایران خانه مشترک همه ما ایرانیان ـ با هر مذهب و مشرب متفاوت فکری ـ است. باید از گسترش فضای خشم و گلوله و کین ورزی واقعا جلوگیری شود. ما باید درک کنیم که مقاومت مدنی، هرچند شیوه و روشی انسانی و اخلاقی است ولی با سختی بسیار همراه است. به دست آوردن پیروزی در «کوتاه مدت» واقعا ممکن نیست، باید «آهسته و پیوسته» حرکت کنیم، پس روشن است که هنوز راه درازی در پیش داریم. زیرا می دانیم که فرهنگ و سنت های سیاسی جامعه، بسیار آهسته و بطئی تغییر می کند.



عليه صدا و سيما

ديگر دروغ نمی خوريم

خريد محصولاتي که از طريق صدا و سيما تبليغ ميشود را تحريم کنيم!

از امروز می خواهيم با تحريم خريد محصولاتی که از طريق راديو و تلويزيون تبليغ می کنند، مخالفت و اعتراض جدي خود را نسبت به عملکرد رسانه ای که قرار بود ملی باشد اعلام کنيم. تحريم اين رسانه ی انحصاري و ضد ملي بيش از همه بر دوش زنان است که بيشترين مخاطب صدا و سيما هستند و اصلی ترين نقش را در انتخاب و خريد کالاهای خانگی دارند. از زنان می خواهيم با تبليغ و تشويق همگان به عدم خريد کالاهای تبليغاتي در صدا و سيما و تشويق توليدکنندگان به پرهيز از ارائه ی اگهی در آن رسانه، در اين نافرماني مدني مشارکت فعال داشته باشند. تا ادامه ی پخش اگهی اين شرکت ها از صدا و سيما، از خريد کالاهای زير خودداري می کنيم:
ايزوگام شرق، گلاب نادر، ايرانسل، محصولات تک، تاژ، داروگر، چيتوز، صحت، وارنا، دالوپ، تلاونگ



toopkhane-3xxx-b3e7d.jpg
منصوره شجاعی

دختران کوچه های شاد و خیابان های امن

دختران شهرهای قتل آگین و سرزمین خون زده

مادرم ومن و بیش وبسیاری ازمردمان شهر و دیارم، دلسردی هشت ساله دولت اصلاحات را به قهرو انزوای خرداد 84 سپردیم .
مادرم و من و بیش و بسیاری از زنان شهر ودیارم، با گذ ران 4 سال پردلهره ، تحمل مدنی خویش را با آگاهی و عمل اجتماعی تحت فشارومحدوديتي شدید افزون كرديم و سفر درراهی صعب و سخت را با حضوری شورمند ، محقانه و مطالبه محور تا رسیدن به خرداد 88 ادامه دادیم.