آرشام پارسی

دگرباشان جنسی ایرانی و شصتمین سالگرد اعلامیه جهای حقوق بشر





آراز م. فنی

موانع و چشم اندازها مروری به زمینه های عمومی بین المللی





زهره شیشه

مبارزه با حکم اعدام

گزارش آماری از روند حکم اعدام و نقض حقوق بشر در جهان





عزت مصلا نژاد

شکنجه و حقوق بشر





alamdari.jpg
گفت وگو با کاظم علمداری

تداوم نقض حقوق بشر در ایران

آنچه در زیر می خوانید بخشی از گفت و گویِ مفصل با کاظم علمداری است که به خواهش ما، بخش هایی از آن را مصاحبه گر برای چاپ در این ویژه نامه، در اختیار ما قرار داده اند.
آرش



احمد كریمی حكاك

ادبیات فارسی، فرهنگ ایرانی، و معضل حقوق انسان در جهان امروز





ایرج مصداقی

مذهب در خدمت شکنجه و کشتار





منصور فرهنگ

موانع رفتاری در برابر رشد دمكراسي در ايران





مهرانگیز کار

ایران و حقوق بنیادی انسان





رادیو پیام آزادی:

نوروز با خانواده زندانیان سیاسی و جانباختگان راه آزادی

*تبریک نوروز ی مادر معینی ،مادر هبت معینی .
*تبریک نوروزی دکتر محمد ملکی اولین رئیس دانشگاه تهران پس از انقلاب. در باره هفت سین تحویل سال نو در مقابل زندان اوین
*تبریک نوروزی آقای اجلال قوامی سخنگوی سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان وگزارش در باره وضعیت آقای کبودوند،وهمجنین وضعیت مردم در کردستان



hb-arash102.jpg

 ویژه نامهی آرش شمارهی ۱۰۲
به مناسبت شصتمین سالروز اعلامیه جهانی حقوق بشر

مقالاتی از:
مهرانگیزکار، منصور فرهنگ، احمد کریمی حکاک، ایرج مصداقی، عزت مصلا نژاد، زهره شیشه، آراز فنی، آرشام پارسی و گفتگویی با کاظم علمداری

شصتمین سالروز صدور اعلامیۀ جهانی حقوق بشر است. اعلامیه را مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال 1948 میلادی تصویب کرد و مفاد آن که حقوق بنیادی و تدوین شدۀ فردی است، برای دولت های عضو سازمان ملل متحد تعهد آور است.

دولت ایران علاوه بر آنکه عضو سازمان ملل متحد است، بر اعلامیه صحه گذاشته است. مفاد اعلامیه را دولت ایران جدی نمیگیرد و به تعهدات خود برای ارج نهادن به کرامت انسانی عمل نمی کند.



فعالين ايرانی دفاع از حقوق بشر در اروپا و آمريکای شمالی

گزارش ماهانه(اسفند ۱۳۸۷) در مورد نقض گسترده، مستمر و برنامه ريزی شده حقوق بشر در ايران

سخنگوی دولت آلمان نگرانی صدراعظم آلمان را در رابطه با محاکمه هفت تن از فعالان بهايی که در زندان بسر می برند، اعلام کرد. مشاور دولت در امور امنيتی و خارجی، کاردار سفارت ايران را به دفتر صدر اعظم احضار کرده است و از دولت ايران خواسته است، متهمان بهايی را طبق استانداردهای حقوقی بين المللی محاکمه کند و آنها را آزاد نمايد.



bedounemarz.gif
گزارش ساليانه ٢٠٠٨ گزارشگران بدون مرز

جمهوری اسلامی ایران بزرگترین زندان خاورمیانه برای روزنامه نگاران

جمهوری اسلامی ایران در رده بندی گزارشگران بدون مرز، در رده های آخر کشورهای جهان جای گرفته است. بزرگترین زندان خاورمیانه برای روزنامه نگاران، زندان اوین است که در شمال تهران قرار دارد. در اول ژانویه ٢٠٠٨ (١١ دی ماه ١٣٨٦ ) هنوز پنج روزنامه نگار را در خود جای داده است. روزنامه نگاران زندانی که به اتهام " اقدام علیه امنیت ملی" دستگیر می شوند بهای آزادی بیان خود را می پردازند. تنها روزنامه نگاران رسانه های نزدیک به مقامات نظام و با بهرمند شدن از چتر حمایتی می توانند از سیاست های دولت احمدی نژاد انتقاد کنند.



گزارش ماهانه آداپ – انجمن دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجانی در ایران(فوریه ۲۰۰۹)

فعالان مدنی آذربایجانی در ایران زیر فشار فزاینده دستگاههای امنیتی و قضایی قرار دارند. آنها مورد بازداشت خود سرانه قرار می گیرند و بدون محاکمه و تفهیم اتهام و حق برخورداری از وکیل و حق ملاقات با خانواده ٬ به مدتهای طولانی در بازداشتگاههای وزارت اطلاعات ایران نگهداری می شوند. در این مدت نیروهای امنیتی اغلب سعی می کنند از طریق شکنجه و يا ساير انواع بدرفتاری ها فعالین را مجبور به اعتراف به کارهای ناکرده کنند و از این طربق برایشان حکم های سنگین صادر نمایند.



گزارش «فعالين ايرانی دفاع از حقوق بشر در اروپا و آمريکای شمالی»
به مناسبت روز جهانی زن

نگاهی به وضعيت زنان در ايران

(از اسفند ۱۳۸۶ تا بهمن ۱۳۸۷)

منابع اين گزارش مبتنی بر اخباری است که توسط مطبوعات رسمی و نهادهای فعال و موجود در ايران منتشر گرديده است.
ضمناً قابل ذکر است که به علت عدم امکان فعاليت آزاد نهادهای مدنی و وجود سانسور خبری، اين گزارش تنها بخش کوچکی از موارد نقض حقوق زنان در ايران را شامل می گردد.
افزايش فرار دختران از خانه، خودکشی، پائين آمدن سن روسپيگری و اعتياد در بين دختران و سرکوب عمومی تحت عنوان „طرح ارتقای امنيت اجتماعی“ بخشی از مشکلات زنان در ايران است که آمارش در اين گزارش موجود نيست.