amnesty.jpg
عفو بین الملل

آخرين تحولات منطقه ای:
خاورميانه و آفريقای شمالی

گزارش سالانه ۲۰۰۹

مقامات ايرانی شهرت زشتی به عنوان يکی از پيشگامان اجرای مجازات اعدام را حفظ کردند. ايران عملا تنها کشوری است که به اعدام مجرمان نوجوان ـ يعنی کسانی که پيش از ۱۸ سالگی به خاطر ارتکاب جرم محکوم شده اند ـ و اجرای اعدام به وسيله ی سنگسار ادامه می دهد. از ابتدای ۲۰۰۹ تا پايان آوريل، عفو بين الملل حداقل ۱۳۹ اعدام را ثبت کرده است. اين تعداد رو به افزايش است. در ميان قربانيان دو نوجوان بودند که يکی از آن ها به نام دلارا دارابی را مقامات زندان به رغم دستور قضايی توقف اعدام او، در اول ماه مه اعدام کردند.



amnesty.jpg
عفو بین الملل

گزارش سالانه وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران

مقامات به اعمال محدودیت‌های سخت در مورد آزادی ‌بیان، تشکل و ‏تجمع ادامه دادند. آنان فعالان جامعه مدنی، از جمله مدافعان ‏حقوق زنان و حقوق بشری دیگر و مدافعان حقوق اقلیت‌ها را شدیدا ‏تحت فشار قرار دادند. فعالان را دستگیر، بازداشت و از طریق ‏محاكمات غالباً ناعادلانه مورد تعقیب قرار دادند، مانع سفر آنان ‏به خارج شدند و جلسات آنان را به هم زدند. شكنجه و بدرفتاری ‏با بازداشتیان رواج داشت و همراه با مصونیت از مجازات اعمال ‏می‌شد. احكام شلاق و قطع عضو در گزارش‌ها آمده است. معلوم شده ‏كه دست كم ۳۴۶ نفر اعدام شده‌اند، ولی تعداد حقیقی احتمالا بیشتر ‏است. دو مرد به وسیله سنگسار اعدام شدند. در بین اعدام شده‌‏گان هشت بزهكار نوجوان وجود داشته‌اند.‏



irene-kahn.jpg
گزارش سالانه عفو بين الملل ۲۰۰۹

مشکل فقط در اقتصاد نیست یک بحران حقوق بشری وجود ‏دارد

آيرين خان، دبير کل عفو بين الملل

جهان نیازمند نوع متفاوتی از رهبری، نوع متفاوتی از سیاست و ‏اقتصاد است، نوعی که برای همه مناسب باشد و نه فقط برای معدودی ‏عزیزکرده. ما به نوعی از رهبری نیاز داریم که کشورها را از ‏منافع تنگ‌نظرانه ملی به همکاری چندجانبه حرکت دهد تا راه‌حل‌های ‏فراگیرو جامع، ادامه‌پذیر و رعایت کننده حقوق بشر به دست آید. ‏اتحادهای بین دولت‌ها و شرکت‌ها که بر پایه چشم‌داشت کسب ثروت به ‏هزینه حاشیه‌ئی‌ترین مردم بنا شده باید برچیده شوند. اتحادهای ‏مصلحتی که از دولت‌های سوءاستفاده‌گر حمایت می‌کنند باید منحل ‏شوند.‏



ravenzbrueck.jpg
گلرخ جهانگیری

آن ها هم فراموش نمی کنند ...

قربانیان "اکرمارک" مدتها بطور رسمی بعنوان قربانیان خشونت اس اس‌ها مورد تائید قرار نگرفته‌اند. تنها توسط زندانیان بازمانده، اسم و بیوگرافی بعضی از آنان، بازگو و ثبت شده است. بعد از آمدن ارتش سرخ، تا سال ١٩٩٤ از اردوگاه "اکرمارک" به عنوان سربازخانه این ارتش استفاده شده است و تنها بخش کوچکی از آن بعنوان بنای یاد بود دست نخورده باقی مانده است. از سال ١٩٧٠ "بازداشتگاه حمایت از جوانان" بعنوان اردوگاه اسیران رژیم فاشیستی به رسمیت شناخته شد. تا آن زمان، کسانی که دراین اردوگاه مدیریت داشته و در کشتار و آزار جوانان دست داشتند، هنوز مشغول کار در ادارات دولتی بودند.



froud-siavashpour.jpg
حسن نايب هاشم (فرود سياوش پور)

نامه سوم در بيست و پنجمين روز اعتصاب غذا

بهروز و حسين عزيز، سايه ای کمرنگ از شما، پايان اعتصاب غذايتان را انتظار می کشد!

در زمان ميان نوشتن نامه پيشين تا اين نامه، حد اقل در حدی که من از تماس های گوناگون و تعقيب رويدادها برداشت کرده ام، تمايل به تخريب کانديداهای رقيب همسو، از جانب هوادارانشان و همچنين برخوردهای عصبی کسانی که خواهان شرکت در "انتخابات" هستند، نسبت به کسانی که از آن دوری می گزينند، کاهش يافته است و اين می تواند نويدبخش پيروزی سياست تشکيل «رنگين کمان» چالشگر «سياهی» ها و تباهی ها باشد.



دو ماه از بستن درهای خاوران گذشت!

ماموران وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی در اقدامی غیر انسانی و مغایر حتا با قوانین جمهوری اسلامی علاوه برزنجیر کردن درهای خاوران هر هفته در آنجا حاضر و از ورود خانواده ها ممانعت به عمل می آورند.بیداران در دفاع از حق حضور خانواده ها بر مزار ویران شده هزاران اعدامی هر هفته این محرومیت برای خانوده ها را در همین صفحه یادآوری می کند.



شینتو

شرمگینی یا شرم گیری؟

اظهار شرمساری از بابت اعمال جامعه روشنفکری و یا برخی روشنفکران،این مطلب را به ذهن متبادر می کند که انها خود را منتسب به ان جامعه و در زمره روشنفکران می دانند و گرنه دلیلی نداشت خود را از بابت اعمال انها ،شرمسار بدانند. گرچه کلمات این دو موضع، می توانست کمی دقیق تر انتخاب گردد اما این، یک نوع نگارش معمول است و این استدلال در مقابل صراحت اغازین بیانیه، کم رنگ است.



فعالين ايرانی دفاع از حقوق بشر در اروپا و آمريکای شمالی

گزارش ماهانه(اردیبهشت ۱۳۸۸) در مورد نقض گسترده، مستمر و برنامه ریزی شده حقوق بشر در ايران

فدراسيون بين المللی جامعه های حقوق بشر با انتشار گزارشی اعلام کرد: دست کم ۱۲۰ نفر تنها در دوماه و نيم اول امسال در ايران اعدام شده اند. بدين ترتيب بر شمار اعدام ها در ايران افزوده شده است. به گزارش سازمان عفو بين الملل در سال ۲۰۰۸، ۳۴۶ مورد اعدام در ايران ثبت شده است. در سال ۲۰۰۷ حدود ۳۳۵ نفر در ايران اعدام شده اند. عنوان گزارش " فدراسيون بين المللی جامعه های حقوق بشر " عبارت است از " مجازات اعدام، سياست دولتی ايجاد وحشت ". در اين گزارش آمده است که دولت جمهوری اسلامی می خواهد در ميان مردم ايران جو رعب و وحشت ايجاد کند.



froud-siavashpour.jpg
حسن نايب هاشم (فرود سياوش پور)

سبزها هستند، ... آبی و سرخ و سپيد، رنگين کمانی
در برابر سياهی ها و تباهی ها باشيم!

نامه دوم در هفدهمين اعتصاب غذا

« ....امروز بيست و هفتم ارديبهشت ماه روز خاصی برایم نبود. روزی چون چند روز پيش با انتظارهای پايان يافته و انتظارهای نو. اول ماه مه امسال هم چون سال گذشته بود. ده ها نفر برای آنکه شناخته نشويم، با سرپوشی که تنها امکان ديدن و نفس کشيدن میدهد، مشت ها را گره کرده، بالا برديم و سقوط حکومت های ارتجاعی در دنيا را فرياد کرديم و چون سال گذشته با تشويق سالخوردگانی که جنگ و فاشیسم را تجربه کرده، بعضا از اردوگاه های مخوف دوران سلطه فاشيسم جان به در برده بودند، مواجه شديم.



رضا معینی

خوابی که برای خانواده ها در خاوران دیده اند!

در تاریخ ١١ اردیبهشت ۱۳۸۸ خبری با عنوان " انتقال پیکرهای قتل عام شدگان سال ۶۷ از خاوران به مکانی نا معلوم" در چندین سایت اینترنتی و دیگر رسانه ها انتشار یافت. طبق اطلاعات ما از خانواده های خاوران چنین خبری مطلقا صحت ندارد. راست این است که خانواده ها نه در پستوخانه های خود لابراتوری برای جسد شناسی دارند و نه نیازی به حمل "بقایای اجساد" عزیزان خود بعنوان مدرک. حال بماند که کدام عضو خانواده این درد را می تواند در گوشه خانه خود نگاه دارد! و در آخر این خانواده ها سند زنده هستند! مدرک برای چه کاری می خواهند؟



حمايت ۱۵۰۰ نفری فعالان اجتماعی ايران از "اعدام بس كودكان"

ما امضاكنندگان اين بيانيه بنا بر وجدان انسانی خويش مجازات مرگ را برای افراد زير ۱۸ سال كه هنوز از بلوغ كافی برای تشخيص كامل عملكرد خود و پيامدهای آن برخوردار نيستند، خشن، غيرعادلانه و غيرانسانی میدانيم.
براين اساس ما به پويش "اعدام بس كودكان" پاسخ مثبت داده و از مقامات مختلف قضايی، سياسی، آموزشی و رسانه ای میخواهيم هر يك در حوزه مسئوليت خويش هرچه سريعتر گامهای عملی و جدی برای پيشبرد اين امر انسانی بردارند.



گزارش ماهانه انجمن دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجانی در ایران- آوریل سال ۲۰۰۹

روند برخورد با فعالان مدنی و فرهنگی آذربایجانی در ایران همچون ماههای گذشته در آوریل ۲۰۰۹ نیز ادامه داشته است. فعالان خود سرانه بازداشت و بدون محاکمه، تفهیم اتهام و بدون اجازه برای گرفتن وکیل و برخورداری از حق ملاقات در خطر شکنجه و يا ساير انواع بد رفتاري قرار دارند.



fakhte-zamani-s.jpg

همه باهم جرقه ای ایجاد کنیم که آتش مهیبش بنیان نژادپرستی را بسوزاند

گزارش کامل سخنرانی فاخته زمانی در اجلاس ضد نژادپرستی سازمان ملل در ژنو

انجمن دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجانی در ایران (آداپ) با دعوت کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل یکی از تشکلهای غیردولتی بود که در اجلاس ضد نژادپرستی دول عضو ملل متحد حضور یافت. فاخته زمانی، فعال حقوق بشر آذربایجانی و دبیر این تشکل از معدود شخصیتهای غیردولتی جهان و تنها شخصیت غیردولتی از ایران بود که برای سخنرانی در خصوص مسئله نژادپرستی در ایران به این اجلاس دعوت شده بود. اجلاسی که به آن عنوان «دوربان ۲» نیز داده می شد. فاخته زمانی همچنین روز پنجشنبه ۲۳ آوریل ۲۰۰۹ در پانلی با عنوان"”VOICES در مورد سیستم راسیستی و نژادپرستانه استقرار یافته در سرتاسر جامعه ایران سخنرانی کرد.



امین حصوری

به یاد خاوران و تمامی خاوران های گمشده در غبار تاریخ

خاوران نشان از آزادی و عدالتی است که از زهدان انقلاب ۵۷ مرده به دنيا آمد و بلکه پيش از تولد کشته شد. خاوران نشان از آرمان های انسانی تمامی جان های عاشقی دارد که زمين را مهربان می خواستند و بر سفره ی همگان نان و عشق و آزادی طلب داشتند.
پس زنده باد حماسه ای که خاوران روايت می کند!



edam-dar-iran.jpg
فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر

ایران: مجازات اعدام
سیاست دولتی ایجاد وحشت

جمهوری اسلامی مجازات مرگ را در قوانین خود حفظ کرده و در حال حاضر از نظر تعداد اعدام ها در جهان پس از چین در رتبه دوم و از لحاظ تعداد سرانه اعدام در رتبه اول قرار دارد.
تعداد زیادی از جرائم مختلف در ایران در حال حاضر مستوجب اعدام هستند. علاوه بر آن لایحه اصلاح قانون مجازات اسلامی که محدوده مجازات مرگ را گسترش می دهد و اعمالی را که اکنون چرم به شمار نمی آیند، جرم تلقی می کند، باعث نگرانی جدی است.