Leymah-Roberta-Gbowee.jpg

زنان جهان دیگر گدایی صلح نمی کنند

برگردان: عباس شکری

می‌خواهم به زنان لیبریا و خواهران مان در آفریقای غربی که هنوز هم به هنگام بروز بحران در مناطق کوچک، به طور گروهی و همگانی گرد هم می‌آیند و واکنش نشان می‌دهند، به زنان آسیا، خاورمیانه، سایر بخش‌های جهان، بگویم: اکنون که در این مراسم باشکوه، آنچه به آن رسیده‌ایم را جشن می‌گیریم، باید به خودمان گوشزد کنیم که هنوز تا پیروزی کامل راه درازی در پیش است و هدف در چشم‌اندازی دور از ما قرار دارد. برای آن که اشک‌هامان به پیروزی، ِیأس‌مان به امید و ترس‌مان به ایستادگی تبدیل شود، باید هم‌چنان دست در دست هم بیندازیم و چون خواهرانی جدا نشدنی از یکدیگر مبارزه خالی از خشونت‌مان را ادامه دهیم.



نقی محمودی

تبدیل سنگسار سکینه محمدی به اعدام ، معارض با شرع اسلام
و قوانین جمهوری اسلامی

اظهارات رییس معمم دادگستری استان آذربایجان شرقی ، حتی متکی به اصول و اعتقادات مذهبی و قوانین مصوب جمهوری اسلامی نبوده و به سان بسیاری از اظهارات مسئولین حکومتی با یکدیگر و قوای مقننه ـ قضاییه و مجریه ی جمهوری اسلامی در طول سی و دو سال حاکمیت سیاه اش بر ایران ، در ردیف اظهارات بی حساب و کتاب و خارج از قواعد داخلی و بین المللی است . البته بعید نمی نماید که اظهارات وی مانند اظهارات سایر مسئولین ، توسط مافوق اش و یا مسئول دیگری تکذیب شود !



karman-t.jpg
سخنرانی «توکل کرمان» کوشنده ی یمنی، برنده صلح نوبل در روز اعطای جایزه‌ در اسلو ـ نروژ

زنان عرب و مبارزه ای بی امان برای حداقل حقوق انسانی

برگردان: عباس شکری

خوشحالم که این افتخار نصیب من شده است تا در کنار همکاران‌ام؛ “خانم الن جانسون و لیما گبووی” در عرصه‌ی مبارزه برای صلح، با شما سخن بگویم. با دریافت این جایزه معتبر جهانی که معنایی اخلاقی و انسانی با خود دارد، وظیفه‌ای سنگین‌تر بر دوش‌های ما گذاشته شده تا به صلح و آرامش جهانی دست یابیم. سپاس به خاطر این جایزه که به نظرم افتخاری است فردی برای من، برای سرزمین‌ام یمن، برای همه‌ی زنان عرب، برای همه‌ی زنان جهان و برای همه‌ی آنانی که دل در گرو آزادی، صلح و حقوق بشر دارند. این جایزه را از طرف خودم، بهار عربی و جوانان انقلابی عرب که این روزها برای دستیابی به آزادی دست به مبارزه‌ای آرام و بدون خشونت زده‌اند، دریافت می‌کنم. جوانانی که علیه دیکتاتوری و تمامیت‌خواهی و فساد مبارزه می‌کنند تا حقانیت و انسانیت را جایگزین آن کنند.



hamid-hamidi.jpg
حمید حمیدی

اطلاع رسانی در ارتباط با نقض حقوق بشر در ایران

(ملاقات با احمد شهید و همکارانش)

در تاریخ ۶ دسامبر ۲۰۱۱ در دیداری یکساعته با آقای احمد شهید و همکارانشان دربروکسل،در ارتباط با موارد زیر( به مثابه نقض آشکار حقوق بشردر ایران که از سوی حکومت اسلامی اعمال میگردد)،به گفتگو و اطلاع رسانی پرداختم.



amnesty-logo.jpg
بیانیه مطبوعاتی عفو بین الملل

موج اعدام های پنهانی باید پایان یابد

عفو بین الملل امروز در گزارش تازه ای گفت: سال جاری شاهد افزایش شدید تعداد اعدام شدگان ـ که بسیاری از آنها فقیر هستند ـ به اتهام جرایم مواد مخدر در ایران بوده است.
بر پایه یافته های این سازمان در گزارش ۴۴ صفحه ای «معتاد به مرگ: اعدام به اتهام جرایم مواد مخدر در ایران» حداقل ۴۸۸ نفر تاکنون در سال ۲۰۱۱ به اتهام جرایم مواد مخدر اعدام شده اند، یعنی تقریبا سه برابر ارقام سال ۲۰۰۹ است که عفو بین الملل حداقل ۱۶۶ اعدام برای همین اتهام ها ثبت کرده بود.



بهروز نظری

پیروزی تلخ و شیرین برای مومیا ابو جمال

مومیا ابو جمال اعدام نخواهد شد. در روز چهارشنبه اعلام این خبر که دادستان های ایالات متحده سرانجام و زیر فشار‌های محلی و بین‌المللی، به شکست تلاش های سی‌ ساله خود برای اعدام مومیا ابوجمال اعتراف کرده اند، با استقبال و شادمانی همه طرفداران مومیا ابو جمال، فعالین ضدّ نژاد پرستی‌ و مخالفان مجازات اعدام در ایالات متحده و دیگر نقاط جهان روبرو شد. این پیروزی شیرین اما تلخ نیز هست، چرا که سیستم قضایی ناعادلانه این کشور امکان بررسی‌ پرونده ابو جمال در یک دادگاه تجدید نظر و آزادی حتمی وی را سلب کرده است. ابو جمال در زندان باقی‌ خواهند ماند



jafar-behkish.jpg
جعفر بهکيش

یادداشت هایی درباره ی دادخواهی - ۳

اگر عدالت ارزشی جهانی است، چنانچه اعلامیه جهانی حقوق بشر و ملحقات آن تصریح می کنند و به ویژه انچه دادگاه جنائی بین المللی بر آن تاکید دارد، در آنصورت، چشم پوشی از عدالت در جریان گذار به دولتی دمکراتیک، به معنی کج گذاشتن خشت اول نیست؟ و اینکه اگر ساختن یک جامعه دمکراتیک بر نقد ما بر گذشته استوار است، چگونه میتوان بدون آنکه حقیقت روشن شود و به ویژه بدانیم چه کسانی، چه جنایتهائی را بر علیه چه کسانی انجام داده اند، به ساختن آینده بپردازیم؟



rafigh-taghi3.jpg
همنشین بهار

Rafiq Tağı «رافق‌ تقی» ‌و‌ قصّهِ‌ هولناکِ‌ ارتداد (+ویدیو(

های و هوی مرتجعینی که سوار بر ذهنیّت عاطفی و مذهبی مردم، بذر کینه می‌پاشیدند و عَقبَه اشان بیرون «باکو» بود، بذر نفرت و کینه می‌پاشید اما دولت آذربایجان که می‌پندارد لائیتسه، گیردادن به چادر و چارقد دانش آموزان است، ماده ۲۰ «میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی» را که بر اساس آن دولت‌ها ملزم می‌شوند ابراز نفرت و تنفر ملی، نژادی، قومی و مذهبی را مهار کنند، سر «رافق‌تقی» شکست و این طرف غش کرد !
به آزادی بیان وی مارک «تبلیغ تنفر» خورد و نویسنده آذربایجانی به هلفتونی افتاد.
«سامیر صداقت اوغلو» مدیر نشریه «صنعت قزئتی» هم که مقالات «رافق‌تقی» را منتشر می‌کرد دستگیر شد.