afsaneh-khakpour.jpg
افسانه خاکپور

عدالت وارونه و ترازوی نا تراز دادگاه متهمان سیاسی اخیر

توسل به روش های طالبانی گروگان گیری پژوهشگران و علاقمندان به تاریخ و فرهنگ این سرزمین حاصلی جز ایجاد ترس و وحشت از ایران در افکار عمومی جهان و سرخوردگی این پژوهشگران نخواهد داشت.
دولت ایران می بایست با تخته کردن دادگاه های سیاسی، از زندانیان سیاسی و عقیدنی و خانواده آنان اعاده حیثیت کرده و خسران مادی و معنوی وارده بر آنان را جبران نماید.



خاطره معینی

تا خاوران بعنوان سند جنایت علیه بشریت و بطور رسمی، ثبت نشود،
باز شاهد گورهای بی نام و نشان در جای جای میهنمان خواهیم بود

چه کسانی در این گورها بی نام و نشان مدفون شده اند و چقدر شباهت است بین جانباختگان این دو نسل، همان زندانها و شاید همان بازجو ها، شکنجه برای اعتراف و به جوخه اعدام سپردن برای نگشوندن لب، چقدر میان لبخند شیرین شان، قلبهای پاکشان و سپیدی افکارشان شباهت است آیا نه این است که همه شان دل در گرو ایرانی آباد و آزاد داشته اند و در راه آزادی و رهایی میهنشانان جان شیرین خود را بر کف نهاده اند و زیر بار ستم و جهل زندگی نکردند و نسل درپی نسل آنان را به جرم انسانیت، شرف و عدالتخواهی چنین ناجوانمردانه پر پر میکنند و چه دردناک که تاریخ میهن خونبارمان تکرار و تکرار می شود .



مجید خوشدل

«سخنرانی» نکن... با من حرف بزن

گفتگو با شهاب شکوهی

موسم برگزاری مراسم سالانه زندان سیاسی در خارج است...
... این بار «سخنرانی» نکن... «تحلیل»ات را بگذار برای بعد... با من حرف بزن، با قلب ات با من باش؛ مثل گذشته های دور که خاکی بودی و هنوز کلام و نَفَس ات را به دروغ و ریا آلوده نکرده بودند... یادت می آید چه ساده می گریستی و با سادگی می گفتی: «قهرمان» نبودم، اما سربلند از زندان بیرون آمدم؟ حرفهایت بر دل می نشست و بی آنکه خود بدانی، قهرمان دلها بودی



hamid-hamidi2.jpg
حمید حمیدی

" بیداران"

بازمرداد و شهريور فرا رسيد . شهریورآخرين ماه از تابستان و آغاز فصل خزان است.در 21 سال پيش در چنين ايامی، هزاران زندانی سياسی در زندانهای ايران، از لذت ديدن سلطان فصلها پاييز، محروم ماندند و برای ستايش از زندگی و آزادی، به جوخه های اعدام و در گورهای دستجمعی به خاک سپرده شدند،بطوری که مرگ نيز ايشان را از هم جدا نکرد .




behkish-s.jpg
منصوره بهكیش

گیریم كه بگیرید و ببندید و بكشید
با رویش جوانه ها چه می كنید؟

امروز سوم شهریورماه است. خواهر عزیزم زهرا را در چنین روزی در سال ۱۳۶۲ كشتند. هنوز پس از گذشت ۲۶ سال نمی دانیم او به چه شكلی كشته شده است. زیر شكنجه و یا به شكلی دیگر.
دو برادرم به نام های محمود و محمدعلی نیز كه در سال ۱۳۶۲ دستگیر شده و به آنها حكم داده بودند (محمود ۱۰ سال و علی ۸ سال) و ۵ سال از حبس تعیین شده (به حق یا ناحق را فعلا كاری ندارم) را گذرانده بودند، دوباره در شهریور سال ۱۳۶۷ در دادگاه های چند دقیقه ای محاكمه شده و به اعدام محكوم می شوند و آنها را همراه تعداد زیادی از زندانیان به صورت دسته جمعی می كشند و گروهی مدفون می كنند.



فعالين ايرانی دفاع از حقوق بشر در اروپا و آمريکای شمالی

گزارش ماهانه(مرداد ۱۳۸۸) در مورد نقض گسترده، مستمر
و برنامه ریزی شده حقوق بشر در ايران

به دلیل تقلبات گسترده و سازماندهی شده در انتخابات ریاست جمهوری، مردم ایران در شهرهای مختلف اقدام به راهپیمایی و تظاهرات نمودند، اما اعتراضات آرام و مسالمت آمیز مردم توسط بسیج ، نیروی انتظامی ، سپاه پاسداران و ماموران امنیتی لباس شخصی به خاک و خون کشیده شد. سانسور شدید ، حاکم شدن فضای امنیتی، دستگیر کردن روزنامه نگاران ، دانشجویان ، وبلاگ نویسان ، فعالان حقوق بشر ، هک کردن و فیلتر نمودن سایتهای خبری ، قطع کردن ارسال پیامک، ایجاد اختلال در تلفن های همراه، محدود کردن و اخراج خبرنگاران خبرگزاریهای بین المللی باعث شده تا آمار دقیقی از کشته ها ، مجروحین و بازداشت شدگان اعتراضات مردمی در دست نباشد. برای نمونه در رابطه با شهدا ، علیرضا حسینی بهشتی نماینده میرحسین موسوی در هیات ویژه آسیب دیدگان حوادث پس از اتخابات ریاست جمهوری گفت: فهرستی 69 نفره از جان باختگان پس از انتخابات تقدیم کمیته ویژه مجلس شد.



ژيلا افتخاری

نگاهی روانشناسانه به تجاوزات جنسی (۲)

دربخش نخستین این نوشتار در مورد منجر شدن شکنجه به بحران عمومی وعارضه استرس اورژانس و نشانه های این عارضه، نوشته شد. همچنین نوشته شد که اگر این علائم به مدت یک ماه و روزانه ادامه یابند به یک بیماری پیچیده به نا م پی تی اس دی Post traumatic stress disorder منجر می شوند. در این نوشتار به علائم پی تی اس دی ، نحوه مراقبت از فرد آسیب دیده ومراحل مختلف درمان پرداخته میشود.



انجمن دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجانی در ایران (آداپ)

گزارش ماهانه - ژوئیه ۲۰۰۹

نقض سازمان یافته حقوق بشر در مورد آذربایجانیها در ایران در ماه ژوئیه ۲۰۰۹ همچون ماههای گذشته ادامه داشت و فعالین مدنی آذربایجانی همچون ماههای گذشته مورد بازداشتهای خود سرانه، شکنجه و آزار و اذیت قرار گرفته و از حق داشتن وکیل در دوران بازداشت و ملاقات با خانواده محروم بودند.



670bcf98e2.jpg
گفت و گو با روانشناس مرکز درمان قربانیان شکنجه ( روز آنلاین)

مراحل مختلف شکنجه سفید چگونه اجرا می شود

فروغ حسین پور

راستش دیر یا زود هر انسان را میتوان شکست! میدانم که این حرف تلخ است اما واقعیت دارد. البته هرچقدر راجع به جزییات این شکنجه صحبت شود انسان میداند که چه در انتظارش هست و خوب تا حدی خود را آماده میسازد اما این را هم باید بگویم که این شکنجه به علت کارآمدی اش و اینکه همواره در حال آزمایش و تکامل میباشد، خیلی سخت قابل مقابله است.



"انجمن دفاع از زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران"

جمهوری اسلامی یعنی ۳۰ سال زندان، شکنجه، اعتراف سازی، اعدام

آنچه که امروز در خیابانها و هجوم به خانه های مردم، زندانهای پنهان و آشکار و بیدادگاههای جمهوری اسلامی رخ میدهد، ادامۀ جنایات دهۀ 60 و پس از آن است. هجوم وحشیانه به تظاهرات مسالمت آمیز مردم یادآور هجوم مسلحانۀ جمهری اسلامی در 28 مرداد 58 به کردستان و مردمی است که حقوق اولّیۀ انسانی خود را برای خواندن و نوشتن به زبان مادری و برخورداری از حقوق برابر با دیگرهموطنانشان را طلب میکردند.



کانون زندانیان سیاسی ایران ( در تبعید)

مصاحبه با قربانی دیگری از تجاوز جننسی در زندن های رژیم جمهوری اسلامی ایران

مصاحبه رضا علامه زاده با کتايون آذرلی از قربانيان تجاوز جنسی در زندان جمهوری اسلامی





جعفر بهکيش

نقدی برکمپین "جنایت علیه بشریت"

چگونه می توان نهادهای بین المللی را قانع کرد که آقای احمدی نژاد مسئول جنایتهائی است که از آنها نامبرده شده است؟ اگر دادرسی برای جنایتهای ذکر شده ممکن باشد، به یمن خاطرات آقای منتظری و خاطرات جان به در بردگان از قتل عام تابستان 67 می توانیم بخشی از آمرین و مجریان این قتل عام را شناسائی کنیم. باید متذکر شوم، متاسفانه در مورد متهمان پرونده ای که بناست بر علیه آقای خامنه ای و آقای احمدی نزاد تشکیل شود، خاطرات آقای منتظری هیچ کمکی به اثبات ادعای شما نخواهد کرد.



ژيلا افتخاری

نگاهی روانشناسانه به تجاوزات جنسی (۱)

در تجاوز جنسی، جسم، روح و درونی ترين لا يه های وجودی فرد مورد تعرض قرار گرفته واولين تأثير روحی آن برفرد، از دست دادن کنترل و قابليت فکر کردن است. تجاوز جنسی به مثابه هجوم به محرمانه ترين حريم زندگی خصوصی فرد يک بحران روحی شديد ايجاد می کند. اين بحران چهار مرحله کيفيتا متفاوت دارد که در زير مورد بررسی قرار می گيرند. بحران های روحی عموما و بحران ناشی از تجاوز جنسی به طور خاص از مرحله ای به نام عارضه استرس اورژانس عبور می کند. نشانه های اين عارضه، کابوسهای ممتد و مستمر، احساس عدم حضور در زمان و مکان، عدم درک وجود فيزيکی خويش (تو گوئی که فرد در عالم خيال بسر می برد) و بی تفاوتی به محيط ييرامون است.



گفتگو با یکی از قربانیان تجاوز جنسی

گفتگوی رضا علامه زاده با آذر ال کنعان، درباره تجربه او در زندان سنندج





گفت وگو با مریم رسولیان

شكنجه سفید، شستشوی مغزی، تغییر باورها

از مجله آفتاب؛ شماره دوازدهم, بهمن ۱۳۸۰

نقطه نهایی شكنجه به هدف شكنجه گر وابسته است كه آیا هدف از اعمال فشار گرفتن اطلاعات است یا شستشوی مغزی(تواب سازی)اما هر كدام كه باشد, انسجام وجودی فرد را بر هم میزند و قربانی با تحمل فشار زیاد, وادار به انتخاب بین “بدتر” و بدترین” میشود. یعنی بین ” فشار زیاد جسمی و روحی ” و یا “پذیرش درخواستهای بازجو” باید یكی را انتخاب كند.