hamid-hamidi.jpg
حمید حمیدی

سنگسار چیست؟

بخش پنجم-نگاهی انطباقی به فقه و حقوق بین‌الملل

سنگسار یک نوع مجازات دینی- مذهبی (شرعی) است که «دانشنامه‌ی آزاد ویکی پدیا» ذیل کلمه اعدام، سنگسار را یکی از عناوین و موارد اعدام نام برده و نوشته است: «دار زدن، تیرباران، سوزاندن در آتش، زنده به گور کردن، سر بریدن، سنگسار، اتاق گاز، تزریق سم، خفه کردن، صندلی الکتریکی، گیوتین و شمع آجین» از مصادیق اعدام است.



Houshang-Keshavarz-s.jpg
هوشنگ کشاورز صدر

در سوگ ١١ زندانی اسیر بلوچ

آقایان، شما دانسته یا ندانسته، تفاوت های مذهبی را به اختلافات مذهبی و نقار و تکدرهای خویشاوندی و ایلی را به ستیز و خون و خونخواهی بدل کرده اید و اینهمه فقط و فقط برای استمرار اعمال قدرتی است درقالب حکومتی «نابهنگام»، آنهم دردهه دوم قرن بیست و یکم. حکومتی از صدر تا ذیل در تناقض. حکومتی در تضاد بنیادی با رشد و توسعه و بیگانه با تحولات جهانی. حکومت قصاص و اتم.
آقایان! اگر نمی‌دانید، بدانید که در جوامع استوار بر خویشاوندی ایلی، باز تولید کشتن، کشتن است، از تکریت عراق بگیرید تا قبرستان‌های لرستان ایران.



hamid-hamidi.jpg
حمید حمیدی

قانون مجازات اسلامی

نگاهی انطباقی به فقه و حقوق بین‌الملل - بخش چهارم

در جرایم مستوجب حد نیز- حسب مورد- مى‌توان به برخى اشکالات عملى اشاره کرد:
الف- حد زناى محصن و محصنه، در صورت جمع بودن شرایط، رجم است که ناچار منتهى به مرگ مى‌شود. مجازات لواط هم اعدام است که به اشکال گوناگون اجرا می‌شود. در هر دو مورد اثبات اتهام یا با چهاربار اقرار در چهار مجلس تحقق مى‌یابد و یا با شهادت چهار شاهد عادل که به رویت وقوع مواقعه گواهى دهند.



hamid-hamidi.jpg
حمید حمیدی

مجازات اعدام

نگاهی انطباقی به فقه و حقوق بین‌الملل
بخش سوم

اعدام پاسخی است كه قانونگذاران ایران از سال ۱۳۳۸ همراه با قانونگذاران بسیاری از كشورهای جهان به قاچاق مواد مخدر دادند. این مجازات با قانون اصلاح قانون منع كشت خشخاش و استعمال تریاك مصوب همان سال، وارد نظام حقوقی ایران شد. با این وجود از زمان تصویب این قانون، تردیدها درباره‌ی اثر بازدارنده‌ی مجازات اعدام در حوزه‌ی مواد مخدر روزبه‌روز بیشتر شده است.



hamid-hamidi.jpg
حمید حمیدی

مخالفت با اعدام

نگاهی انطباقی به فقه و حقوق بین‌الملل - بخش دوم

در رژیم حقوقی ایران، اعدام یک امر مشروع و قانونی است. این مشروعیت هم در قوانین نافذه و هم در سیستم حقوقی، یک امر مشروع و قانونی تلقی شده است. در ایران مواردی که به مجازات اعدام منتهی می‌شوند از طریق منابع فقهی و شرعی و همچنین قوانین جاری از پیش روشن شده‌اند.



eadam.jpg
دكتر عبدالستار دوشوكی

اعدام ۱۱ بلوچ و انتقامجویی جمهوری اسلامی از بمبگذاری چابهار

هنوز خون قربانیان بمبگزاری انتحاری جندالله در مسلخگاه چابهار خشک نشده است که رژیم جمهوری اسلامی سحرگاه دوشنبه ۲۹ آذر در یک اقدام تلافی جویانه "ایـلـی" و به سبک قرون وسطائی یازده زندانی "بیگناه" بلوچ را عمدتا از خانواده های شه بخش و ناروئی در زندان زاهدان به طور فراقانونی به دار آویخت. بیگناه از این منظر که اتهامات منـتسب به این قربانیان ِ کینه جوئی نفرت و انتقام نه تنها در هیچ دادگاه صالحی ثابت نشده بود، بلکه ظاهرا هیچ دادگاهی در کار نبوده است و مراحل قانونی طی نشدند.



abbas-amirentezam200.jpg
نامه جمعی از فعالان سیاسی به دبیر کل سازمان ملل

در سالروز بازداشت عباس امیرانتظام

امروز این قدیمی ترین زندانی سیاسی جمهوری اسلامی و سمبل مقاومت ایرانیان در برابر استبداد حاکم وارد سی و یکمین سال زندان خود میشود. این انسان شریف در دوران زندانی خود در زندان های مخوف جمهوری اسلامی ایران بیش از سی و دو عمل جراحی را تحمل کرده است. عباس امیرانتظام هم اکنون به دلیل بیماری در مرخصی موقت در خارج از زندان نگهداری میشود و بنا بر اطلاعات موجود هر لحظه امکان بازگرداندن او به زندان اوین وجود دارد.
جناب آقای بان کی مون دبیرکل محترم سازمان ملل، ما امضاء کنندگان این نامه خواهان پایان دادن به زندان و آزادی فوری و بی قید و شرط عباس امیرانتظام هستیم و مصرا از جنابعالی تقاضا داریم نسبت به آزادی او اقدام فرمائید.



hamid-hamidi.jpg
حمید حمیدی

نگاهی به سنگسار و اعدام

با نگاهی انطباقی به فقه و حقوق بین‌الملل - بخش نخست

ایران در حال حاضر بعد از چین بالاترین آمار اعدام را در جهان دارد و با توجه به این‌که جمعیت کشور چین حدود ١٨ برابر جمعیت ایران است، نرخ اعدام در ایران (نسبت اعدام‌ها به جمعیت) حتی با چین نیز قابل مقایسه نیست. از سوی دیگر هر ساله به شمار کشورهایی افزوده می‌شود که مجازات اعدام را از قوانین خود حذف می‌کنند یا اجرای آن را به حالت تعلیق در می‌آورند. این در حالی است که شمار اعدام‌ها در ایران در سال‌های اخیر افزایش یافته است.



شهزاد سرمدی

درباره ی لزوم الغای مجازات مرگ

هرچند سابقه تاریخی مجازات مرگ براساس قانون قصاص، قدیمی ترازادیان یکتاپرستی، یهودی، مسیحی واسلام است، و اساس وبنای اجرای مجازات مرگ، تلافی به مثل، یعنی قانون قصاص بوده وبصورتی همگانی در سراسردنیا اجرا می شده، ولی ادیان ومذاهب، یعنی قدرت آسمانی، به مساله ی مجازات مرگ شکلی قانونی، خدشه ناپذیروالهی داد: چشم دربرابرچشم، جان دربرابرجان. قدرتِ سیاسیِ زمینی نیزبه پیروی ازادیان ومذاهب، دربرابرقتل وضرب وجرح، قانون قصاص را قرارداد.



saeed-malekpour.jpg

حکم اعدام سعید ملک پور صادر شد

زهره (فاطمه) افتخاری همسر سعید ملک پور طی ایمیلی به شهروند اطلاع داد که حکم اعدام همسرش صادر شده است. در این ایمیل که در تاریخ 5 دسامبر ارسال شده، آمده است:
پس از 40 روز انتظار، روز گذشته حکم اعدام سعید ملک پور تائید و صادر شد. قاضی مقیسه به وکیل سعید گفت “این تصمیم من نبود”. ظاهرا، سپاه پاسداران در تعیین حکم تصمیم گیرنده بوده است. گام بعدی ارسال پرونده به دادگاه عالی برای بررسی حکم توسط چهار قاضی است.



رحمان ساکی

جمهوری اسلامی و ۱۶ کشور دیکتاتور زده و ناقض حقوق بشر
مراسم اعطای جایزه صلح نوبل را تحریم کردند.

هر ساله موسسه صلح نوبل به هنگام اعطای جایزه صلح نوبل، از تمام دولتها از طریق سفارتخانه هایشان دعوت می کند تا در این مراسم شرکت کنند. امسال نیز این کمیته به روال همیشه، از همه سفارتخانه ها دعوت نمود تا دراین مراسم شرکت نمایند. در اقدامی بی سابقه این کمیته روز ۷ دسامبر با انتشار بیانیه ای مطبوعاتی، گزارشی از شرکت و عدم شرکت سفرای خارجی در مراسم اعطای جایزه صلح نوبل اعلام کرد: " کمیته صلح نوبل اعلام می دارد که تا روز ۶ دسامبر، ۴۶ سفارتخانه به دعوت کمیته صلح نوبل پاسخ مثبت داده و اعلام کرده اند که نماینده گان آنان در مراسم اعطای جایزه صلح نوبل به آقای ليو ژيائوبو در روز جمعه ۱۰ دسامبر شرکت خواهند کرد. سفارتخانه های الجزیره و سریلانکا تا کنون پاسخ نداده اند و ۱۷ سفارتخانه دیگر به دلائل مختلف به دعوت کمیته صلح نوبل پاسخ منفی داده اند.



rosa-luxemburg.jpg
ما فراموش نکرده و هرگز فراموش نخواهیم کرد.

رزا و ما

میهن، فریده، میترا، طاهره، گلی، گیتی، مهنوش، فریده، مهوش

سال‌هاست که بنای یاد بود رزا که کمتر کسی به آنجا می‌رود، میعادگاه چندین تبعیدی ایرانی شهر برلن است. به آنجا می‌رویم، گل ها را درمیان حروف نام "رزا لوکزامبورگ" می‌گذاریم و روی بنا را با گل پر می کنیم و چند گل نیز به یاد رزا و عزیزان‌مان در کانال می‌اندازیم. خاطره تعریف می‌کنیم. و هر بار به مادران، پدران، همسران و فرزندانی می‌اندیشیم که سال هاست در گورهای بی نام و نشان و خاوران‌ها دنبال عزیزان خود می‌گردند. و با وجود سرکوب و توهین ماموران امنیتی و پاسداران، برای زنده نگاه‌داشتن خاطره و یاد عزیزان خود، هم‌چنان پیگرانه و خستگی ناپذیر به گورستانها می‌روند.



behrouz-javid-tehrani.jpg
سارا حافظی صافی

بهروز ، شریف ترین صبر و استقامت

از سالها پیش، از آنهنگام که می دیدم او بر خلاف هم پرونده ای ها و هم حکمی های اش، با صراحت حتی از آنها که حکم اعدام برایشان صادر شده حمایت می کند، در برابر وجود انسانی اش به احترام، سر فرود آورده ام و به پاس تپیدن زیبای قلبش نیز، تپیده ام. می دانسته ام که او از آنهاست که شقاوت پیشگان جمهوری اسلامی، تاب وجودش را ندارند و کینه ی خصمانه شان به او، با به یکباره گرفتن جانش آرام نخواهد گرفت...