yahyai.jpg
دکتر محمد حسین یحیایی

خیزش کارگری راهگشای رهایی

( در بزرگداشت روز جهانی کارگر)

رژیم جمهوری اسلامی پایگاه مردمی خود را از دست داده است، نتیجه انتخابات 12 اسفند که در برخی از سایت ها منتشر شد آن را نشان می دهد، تغییراتی هم در رفتار رژیم دیده می شود ولی از هر گونه تجمع به هر عنوانی وحشت دارد. در رابطه با برگزاری تظاهرات و راهپیمایی های اول ماه مه به همان شیوه سال های گذشته عمل کرد. نخست اخبار راهپیمایی و تظاهرات اول ماه مه را در بیابان های اطراف بهشت زهرا پراکند و سپس محمد نجار وزیر کشور گفت. اگر درخواستی بیآید مورد بررسی قرار می گیرد.



در دفاع از سوسیالیسم(42)

ضرورت همبستگی جنبش کارگری و اتحاد چپ

جمعی از هواداران سازمان فدائیان خلق ایران- اکثریت (داخل کشور)

جامعه کارگری کشورمان سال گذشته شاهد اعتصابات کارگری متعددی در واحدهای کلان اقتصادی از جمله ذوب آهن، ایران خودرو، شهاب خودرو، فولاد و لوله سازی اهواز، ماشین سازی تبریز، نیشکر هفت تپه، مجتمع های پتروشیمی خوزستان، نساجی های مازندران و اصفهان، کارخانه های صنعتی اراک، ساوه، کرج و قزوین، صنایع فلزی و تجمع های کارگری در مقابل نهادها و سازمان های دولتی بود. اقدام کارگران به دستگیری فعالین کارگری و محکوم کردن آنها انجامید. سال گذشته بارها معلمان، پرستاران و بازنشستگان هم دست به اعتراض زدند. این امر نشانگر تداوم و گسترش اعتراضات کارگران و مزدبگیران است.



«محمد مالجو» درباره مناسبات طبقاتي در جامعه ايران:

راه دموكراسي از معبر نفي سلطه طبقاتي مي‌گذرد

الناز انصاری

حدودا سه دهه عقب‌تر كه برويم، تحليل طبقاتي به عنوان يك چارچوب مفهومي در تحليل مسايل ايران از برد بسيار گسترده‌اي برخوردار بود اما امروز ميان اكثريت تحليل‌گران به شدت كم‌كاربرد شده است. چرا؟ به گمانم علت را بايد در فرادستي دو گفتار متمايز به ترتيب در جامعه سياسي و در جامعه مدني جست‌وجو كرد. در جامعه سياسي رسمي با فرادستي گفتار مذهبي به پيشگامي نيروهاي وابسته به آن مواجه بوده‌ايم كه درصدد ساختن و تقويت هويت خاص خود بوده‌اند.... در جامعه مدني نيز طي ساليان پس از جنگ هشت‌ساله با فرادستي گفتار نوليبراليستي روبه‌رو بوده‌ايم كه گرچه از گفتار قبلي كه اكنون شرح دادم به تمامي متمايز است اما همين حد از خصومت را با تحليل طبقاتي از خود بروز داده است. حاملان اين گفتار در ايران را بايد عمدتا ميان كارورزان علم اقتصاد عاميانه و جامعه‌شناسي محافظه‌كارانه جست‌وجو كرد اما دامنه نفوذش بسيار گسترده‌تر است.



reza-asadi-s.jpg
رضا اسدی

فضیلت سیاسی


نه تنها در زمان عموی من در امور کشاورزی شیوه عقلانیت در کشورم حاکم نبود، هم اکنون هم تغیر قابل قیاسی در آن دیده نمیشود. روستاهای ایران عمدتا فاقد امکانات اولیه زندگی از قبیل آب آشامیدنی،برق،گاز،جاده های ارتباطی، وسائط نقلیه و نیازمندی های پزشکی از جمله: دکتر، پرستار، درمانگاه و کمک های اولیه هستند. سواد آموزی به کندی انجام میشود و از آموزش های تخصصی در امور دامداری و کشاورزی هم خبری نیست.



alireza-jabari.jpg
علی رضا جباری

مردم متحد همه چیز، مردم متفرق هیچ چیز

در همدلی با ۹۹ در صدی های سراسر جهان ))

نیروهای نامعتقد به برتری آرای مردم ممکن است پیش از چیره شدن بر اوضاع کشورهای تحت ستم به شعارهای مرم فریب رو آورند؛ آنان، به طور معمول، همسو با حامیان بین المللیشان دم از دمکراسی و حقوق بشرمی زنند؛ اما زمانی که با پشتیبانی همه جانبه ی این حامیان به پیروزی رسیدند، همانند حاکمان کنونی مصر نعل وارونه می زنند؛ و ازدر دیگر وارد می شوند. خودکامگان داخلی نیز با توسل به انواع و اقسام وسیله ها، از جمله سرکوب، دستگیری، شکنجه و اعدام ، ایجاد محدودیت درآزادی اندیشه، بیان، آزادی عقیده، آزادی تظاهرات بدون حمل سلاح ، و جریان انتخابات، و تهدید به سوء استفاده ی عامل خارجی از پراکندگی وتشتت در صفوف مردم، به استمرار اقتدارخویش می کوشند و جاودانه سازی آن را هدف قرار می دهند. درهمین راستاست که آنها به تشدید عوامل بازدارنده ِ مردم سالاری دامن می زنند.



davarpanah.jpg
پرویز داورپناه

دموکراسی بدون رعایت حقوق کارگران معنایی ندارد

لغو ممنوعیت جشن اول ماه مه به دستور دکتر مصدق

در جمهوری اسلامی بسیاری از کارگران و مردم فرودست جامعه، بویژه بسیاری از زنان کارگر کشور که در مراکز مختلف صنعتی ـ خدماتی مشغول به کارند، از بدیهی ترین حقوقی که در تقریبا همهً کشورهای جهان برای کارگران قائل شده اند و در اعلامیهً جهانی حقوق بشر نیز به رسمیت شناخته شده، از قبیل بیمه درمانی، حق بازنشستگی، حق مسکن، استراحت و برخورداری از تعطیلات سالیانه با حقوق بهداشت، مزد کافی و بیمه امنیت در برابر حوادث و سوانح، محرومند



nikrouz-owladazami-s.jpg
نیکروز اولاداعظمی

نقدى بر " پروژه روشنفكر دينى" آقاى محسن حيدريان

فقدان فكربكر و مفاهيم براى تدوين نظام سياسى ايران موضوع و نقصى بود و هست كه پيوسته وجود داشته و به همين دليل "تركيب" مفاهيم و برخى ارزشهاى سنت و مدرن، خصوصأ در دوره مشروطه كه چنين "تركيب" و درآميزى از سوى روشنفكران مطرح شده بود نتوانست بر نظام سياسى مؤثر افتد و منجر به تحول آن شود. بنابراين از چنين "تركيب" ى نمى توان مفاهيمى را تدوين نمود كه زايش نو از انديشه عرفى باشد زيرا از سنت دينى هرگز انديشه برنخواست و برنخواهد خواست در نتيجه بايد گفت: هيزم سوخته شمع ره منزل نشود......بايد افروخت چراغى كه ضيايى دارد.



araz-s.jpg
آراز فنی

درتوضیح، تبلیغ و ستایش حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بشر (۱)
و در بزرگداشت اول ماه می

چندی پیش در صحبتهائی که با تعدادی از کنشگران حقوق بشردر رابطه با سایر کنوانسیونهای حقوق بشر داشتم؛ آنگاه که در دفاع از حقوق کارگران و زحمتکشان مطالبی را بیان کردم، پاره ای از دوستان کنشگرحقوق بشر، من و فعالیت اخیر شبکه ی "همبستگی برای حقوق بشر در ایران" را متهم به حزبی بودن و چپ سنتی بودن کردند. بنظر می رسد که این دوستان اساسن درک درست یا کاملی از منشورها و الحاقیه های بعدی حقوق بشر ندارند.



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

اثر تذکر و هشدار!

این مسئولیت گریزی اگر در عرصه داخلی زیانبار و خسارت آفرین است – که هست -، در سیاست خارجی و روابط با بقیه دنیا فاجعه آفرین و ایران بربادده است. تنها پس از سقوط این نظام ویرانگر و اهریمنی است که کارشناسان صالح با دسترسی به مدارک و اسناد لازم خواهند توانست ابعاد فاجعه آفرینی ناشی از این آشفته بازار را بررسی و اندازه گیری کنند و بگویند که خسارات ناشی از آن بیشتر یا کمتر از عهدنامه های گلستان و ترکمانچای و قرارداد با کنسرسیوم نفت بوده است یا نه و این تازه درصورتی است که بخت با ایران یار بوده و یکپارچگی و تمامیت ارضی اش حفظ شده باشد.



بهرام خراسانی

همپیوندی و یگانگی مبارزه صنفی و سیاسی کارگران
و دیگر طبقه های اجتماعی، در ایران امروز

در چند سال گذشته، وضعیت جنبش طبقه کارگر؛ دستخوش تغییراتی امیدوار کننده شده است. اکنون، در جنبش طبقه کارگر، رهبران شناخته شده ای چون منصور اوسانلو و رضا شهابی، حضور دارند. رفتار نادرست و امنیتی حکومت، آنها را به ایرانیان و جهانیان، شناسانده است. اکنون، آنها در ایران و جهان، نام و آوازه ای نیک دارند. گرچه حکومت جمهوری اسلامی برای رهایی از تشکلهای کارگری و صنفی؛ به نابود سازی کل یک سازمان با سابقه مانند شرکت واحد پرداخته و اتوبوسرانی "خصوصی" را راه اندازی کرده، با اینهمه، سندیکای کارکنان شرکت واحد و دیگر سندیکاهای صنفی؛ حضوری گرچه نامحسوس، اما کار ساز در جامعه، دارند.



سامان

معجون راستگویی

ماجرای توقیف سرم اعتراف گیری درگمرک آلمان طی هفته های گذشته یکی از این ماجراهای شنیدنی بود. کیهان شریعتمداربعنوان یکی از جریده های رسمی ومعتبر رژیم که درتوجیه هرگونه فساد و فجایع رژیم بطور حرفه ای عمل می کند و بازوی ایدئولوژیک- فرهنگی این سیستم و بلندگوی علنی وعملی دستگاه تعزیر وشکنجه، شایعه پراکنی، برچسب زنی وتخریب شخصیتی - روانی مخالفان رژیم است در این زمینه نیز بجای پرداختن به اصل مسئله ازآن طفره رفته ودر یک پلمیک ظاهرا" سیاسی آنرا " افتضاحی در شیرین کاری کم سابقه رسانه دولتی آلمان(دویچه وله) " خوانده است .



masoud-noghrekar02.jpg
مسعود نقره کار

پسر فرمانده ی عملیات علیه جنبش سبز را بعد از تجاوز زیر شکنجه کشتند.

شاهد جنایت های حکومت اسلامی (بخش بیستم)

سردار داغ پسر ۲۳ ساله ی دانشجوی اش را تاب نیاورد. او دانشجوی دانشگاه علم و صنعت بود. پسر سردار را بعد از ضرب وشتم شدید در تظاهرات, دستگیر می کنند با چوب به او تجاوز می کنند و زیر شکنجه جان اش را می گیرند....»




هادی قدسی

بحران هسته ای، مسئله ای ساختگی

هدف نشست اخیر که به احتمال زیاد تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ادامه خواهد یافت، به نظر می رسد چیزی در حد تنش زدائی ازاین بحران خودساخته باشد. پیام اوباما به ایران که توسط ترکیه رسانده شد، به احتمال زیاد در راستای همین تنش زدائی موقتی از منطقه (ومسئله سوریه) تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بوده است. اما می دانیم ایران اقلا اخیرا تنشی در مورد فعالیت های هسته ای ایجاد نکرده است به خصوص که آقای خامنه ای در هفته های پیش، از حرام بودن سلاح اتمی گفته بود، بنابراین در آن چه که به بحران هسته ای مربوط می شود، عامل تنش زدائی جز غرب نمی تواند باشد. نقشی را که ایران می تواند در این میان بازی کند ربط چندانی به این بحران نخواهد داشت و با انتخابات پیش روی آمریکا ربط پیدا می کند. و آن به احتمال زیاد در پی تنش زدائی، کمک به پائین نگه داشتن بهای بنزین در پمپ های آمریکا می تواند باشد.



davarpanah.jpg
پرویز داورپناه

به داد چهار کودک بی سرپرست برسیم

فرزندان نرگس محمدی و نسرین ستوده، دو مادر زندانی

نرگس محمدی و نسرین ستوده، نامهایی آشنا برای تمام فعالان حقوق بشری به شمار می روند. نرگس و نسرین، جز دفاع از شرف انسانی جرمی مرتکب نشده اند. جرم آنان دفاع از زندانیان سیاسی و کودکان خیابانی وتلاش در جهت گسترش عدالت در نظام قضایی بوده است. تلاش های این دو زن شایسته تقدیر است نه مجازات. این وظیفه ماست که با جدیت مطالبات محمدی وستوده را پیگیری کنیم.



احمد رحيمي

یک حرف بیش نیست پان ایرانیزم و من؛
از هر دهان که میشنوم نا مکرر است

هنوز از تخدیر مقاله آقای علی کشگر در نیامده بودم که چشمم به مقاله آقای بهرام خراسانی روشن شد. و چون خود ایشان هم متذکر شده بودند که ته دلشان با علی کشگر است تا با خانم مهرانگیز کار، لذا اشاره بسخنان ایشان جوابی هم به کشگر میتواند محسوب بشود. چون که صد آمد نود هم پیش ماست.



کاوه بنائی

باز گشت راسپـی ها *

سمینار ها, کنفرانس ها, جلسه های مجازی ـ حقیقی تشکیل می دهیم, عده ای را دور خود گرد می کنیم و کم گفته های تکنوکرات های تحصیل کرده مشق یافته و نیافته رژیم را, یا اصلا نگفته هایشان را نقد می کنیم. سر خوش از اینکه توانستیم سر از ترفند هایشان در بیاوریم, اعلامیه مشترک می دهیم, محکوم می کنیم و سرخوش تر همه این اعمال را به حساب فعالیت سیاسی می گذاریم! فکر می کنیم از این راه استبداد را خراش می دهیم و کم کم , میلی متر , میلی متر , غول استبداد را به عقب می رانیم!



فرهاد یزدی

استقلال ملی و خودکامگی

جنبش سبز، فشار برای دست یابی به مردم سالاری را با کاهش تهدید حمله ی خارجی، مرتبط کرد. حال اگر فشار تهدید حمله ی خارجی در درازمدت بر ایران کاهش یابد، پیروزی ملت ایران نزدیک تر شده و استقلال به معنای واقعی آن، یعنی پی گیری منافع ملی، با بحث آزاد، به دست خواهد آمد.



بهرام خراسانی

چو دزد از خانه برخیزد،
کجا ماند نگهبانی

یکی از مشکلات هر جامعه یا اندیشه ی پیشامدرن؛ کم توجهی به تعریف واژگان و عبارتها؛ به ویژه واژگان فراگیر سیاسی و عمومی است. دولت، ملت، کشور، مردم، خلق، اقلیم، قوم، قومیت، و مانند آن. "حق" و "حقوق" نیز؛ از این گروه واژگان و عبارتها هستند. در جامعه یا شیوه ی اندیشگی پیشامدرن؛ هر کسی خود را صاحب حق میداند؛ بی آنکه تعریفی پذیرفتنی از "حق"؛ و دلیل "برحق" بودن خود؛ به دست دهد. یکی دلیل فقر خود را این میداند که گویا فلان خویشاند او، همه مرده ریگ خانوادگی را بالا کشیده و حق او را خورده است؛ بی آنکه بتواند ادعای خود را در دادگاهی صالح؛ ثابت کند. دیگری؛ شکست خود را در زندگی اقتصادی؛ ناشایستگی یا خیانت شریکش وانمود میکند.



masoud-noghrekar02.jpg
مسعود نقره کار

جسدهای گورهای دسته جمعی کشتار سال ۶۰ بر بستر رودخانه

شاهد جنایت های حکومت اسلامی (بخش نوزدهم)

دراثر ریزش شدید باران رودخانه ای که از «کوه های دراک» منشعب می شد و ازپشت روستای حسن آباد و احمد آباد عبور می کردطغیان کرده و در مسیر خود چند گور دسته جمعی که در آن ها اجساد در عمق کم دفن شده بودند و سست بودند را زیرو رو کرده و اجساد را سیلاب درمسیر رودخانه پراکنده است.اهالی کتس بس( کتس فس) با دیدن اجساد بلافاصله به سپاه اطلاع می دهند.



esfandiar-tabari.jpg
اسفندیار طبری

نقد پروژه انتخابات آزاد

انتخابات آزاد نمی تواند یک پروژه سیاسی برای یک جریان سیاسی باشد. ولی شاید بتوان در برایند فکری بین مجتبی واحدی و امیر حسین کنج بخش به یک پروژه سیاسی رسید: از نظر مجتبی واحدی سیستم جمهوری اسلامی رو به سوی دیکتاتوری فردی است و انتخابات آزاد تنها با خلع این قدرت سیاسی ممکن است. این نظر سوی دیگر ساحل رودخانه است که می تواند اپوزیسیون را به انفعال کشاند. نگاهی‌ به برمه نشان می دهد که یک انتخابات کمابیشی که در آن بخش محدود از کرسی های مجلس به رای گذاشته می شود، ولی‌ با حضور ناظران خارجی‌ می تواند به تحولات سیاسی بیانجامد.



yahyai.jpg
دکتر محمد حسین یحیایی

اوضاع اقتصادی و مذاکرات اتمی

جمهوری اسلامی نخست با ناز و کرشمه های همیشگی تلاش کرد تا افکار عمومی را در درون کشور منحرف سازد، به محل مذاکرات که پسشتر ها استانبول تعیین شده بود ایراد گرفت، بغداد، دمشق و لبنان را به جای آن مطرح کرد که با واکنش تند و تحقیر آمیز رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه روبرو شد. سپس با عقب نشینی از موضع و خواست خود، حاضر به مذاکره در استانبول شد. شب پیش از مذاکره ضیافت شامی ترتیب داد که بتواند مذاکرات دو جانبه را پیش ببرد. مذاکرات بدون دعای فرج و هیچگونه پیش شرطی از سوی جمهوری اسلامی ایران آغاز شد،



ضریب حجم دهنده انتخاباتی
تحلیل انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی (اسفند ۱۳۹۰)

تهیه شده از سوی گروه مستقل تحقیقات اجتماعی
تحت سرپرستی: جلیل افشار شکوفی

انتخابات مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری برای جمهوری اسلامی ایران بسیار پر اهمیت است، تا زمانی که این جمهوری به یک کودتای تمام عیار دست نزده و خلیفه گری رسمی را برنگزیده است (چیزی که احتمال آن وجود دارد اما زیاد نیست) اتکا به انتخابات مهندسی شده و ارشاد یافته به نحوی که با کلیت نظام و بقا و عملکرد آن سازگاری کامل و با بقیه ی ارکان آن، به خصوص رأس رهبری ولایت فقیه، تطبیق داشته باشد، برای نظام حیاتی است. کوشش همیشگی در جمهوری اسلامی آن است که دو وجه را در ماهیت و روش خود تأسیس یافته و تثبیت شده به اثبات برساند.



kazem-izadi.jpg
کاظم ایزدی

تأملی بر ساختار حکومتی
متناسب با دمکراسی برای جامعه ی ایران

در بازشکافی ساختار کالبدی ملُی جامعه ایران ملاحظه می کنیم که ایران کمی بیش از ٧۵میلیون نفرجمعیت دارد. جمعیت کشورهنوزجوان است(میانگین سن ٢٨سال)،٧۰ درصد این جمعیت شهرنشین وبیش از ٨٥درصد ازافراد٦ ساله وبیشترآن باسوادند. سطح دانش مردم جامعه، به ویژه زنان به طور چشمگیری بسط پیداکرده وبا مردان تقریباً برابرشده است. هم چنین می بینیم که فعالیت اجتماعی زنان برای کسب حقوق انسانی- اجتماعی خود ومشارکت شان درامور جامعه بسیار شتاب گرفته است. در برخی مناطق نظام پیچیده ی شهری، که باید درفرایند رشد و توسعه وساختار فضائی بهینه جامعه وایجاد تعادل وتوازن درسطح کشورنقش واهمیت تعیین کننده ایفا نماید خود هنوز شدیداً با عدم تعادل و توازن همراه است.



esfahani.jpg
محمدعلی اصفهانی

ولی وقت، تنگ است و دشمن به راه
نجنبيم اگر، خلق گردد تباه

بود و نبود و هست و نيست ما اين روز ها به دستمايه ی قماری بدل شده است ميان نظام خلافت و ولايت اهريمن جماران در اندرون ميهن، که علاوه بر قتل و غارت و کشتار و شکنجه و زندان، به ماجراجويی های حساب شده و حساب نشده ی خارجی مشغول است، و اسراييل و نئوکان ها و مشابهان در بيرون ميهن، که نه آلترناتيو بلکه کارت از رنگ و رو رفته يی را که از اندکی پس از اشغال عراق تا به حال به بازی با آن مشغولند از جيب خود بيرون آورده اند.



همنشین بهار

پرویز ثابتی و «ابراز تاسف» در گیومه

چرا در ظرف این سه دهه آقای ثابتی (از صدای آمریکا، بی بی سی، رادیو اسرائیل و...) حرفی را که حالا می‌زنند نگفت که «مامورین قصد داشته اند تعدادی از زندانیان را از زندان اوین به زندان دیگری منتقل کنند و در حوالی بزرگراه شاهنشاهی، زندانیان در یک «ون» (خودرو) بودند...با بریدن دست بند از «ون» خارج شده و قصد فرار داشتند و... مامورین به طرف آنها تیراندازی و ۹ نفر از زندانیان کشته شدند... »




»  گذار به «دمکراسی» یا «جنگ داخلی»؟
»  چو کفر از کعبه برخیزد کجا ماند مسلمانی!
»  محکم بایستیم
»  مردانِ رهبر برای تمرکز قدرت و ثروت
»  رفتار ناپسند زمامداران اسرائیل با گونتر گراس
»  حضور کم رنگ زنان در سازمان‏های سیاسی
»  سرنوشت دردناک و رقت انگیز فرماندهان و قهرمانان جبهه های جنگ
»  تفاوت انقلاب ۱۶۸۸ انگلستان با انقلاب ۱۳۵۷ ایران
»  آیا صلحجویان نسل های جدید اسرائیل خواهند توانست ماجراجویی رهبران سنتی جنگ طلب خود را مهار کنند
»  سیاست و تشکیلات . نقدی بر نظریه شبکه ها
»  گذار به دموکراسی نقطه . سرخط
»  "اتحاد" از تئوری تا عمل
»  قانون وحی منزل نیست بلکه باید با ما رشد کند
»  کابوس های واقعی، پاسخ شاهد جنایت های حکومت اسلامی به چند پرسش
»  آوارگان افغان و «اخوّت» اسلامی،
»  تمايز دموكراسى آتنى و آزادى اديان در ايران باستان
»  ارتباطات نمادین و تنش زدایی
»  رویکردهای اپوزیسیون به انتخابات
»  مبارزه ‌ی طبقاتی برای افزایش دستمزد
»  کنشگران پروژه وحدت چپ، ما گزارش کار می خواهیم
»  "همه پرسی تغییر رژیم" و آن چند میلیون رأیِ "از کجا آوردی؟"
»  انتخابات آزاد با وجود رژیم ولایت فقیه یا بدون آن؟
»  کسروی، چریک پسا مشروطیت!
»  "شهریور ۶۷ و پیکرهای به دار آویخته بر شاخه های گردوها و چنارها"
»  گفتگو ابزار تفاهم (۳)