چند ملیتی ها برندگان اصلی مبادله آزادند

از: ماکزیم گومب (کارشناس چند ملیتی های آتاک)
برگردان: م. ت. برومند

چندملیتی ها همه بخش های فعالیت های اقتصادی را کنترل می کنند. آن ها همه امکانات تولید و مداخله مالی را، که آن ها را به بازیگران اقتصادی نیرومندتر از برخی دولت ها تبدیل می کنند، در اختیار دارند. آن ها میلیون ها مزدبر در استخدام دارند و صدها هزار شعبه و پیمان کار زیر نظارت شان فعالیت می کنند. آن ها روی بخش های حیاتی شمارمند برای بقای بشریت، مانند تولید و توزیع مواد غذایی، آب، انرژی یا بذرها دست انداخته اند. آن ها بنابر گزینش های سرمایه گذاری و تولیدشان، بخش بزرگی از گزینش های اقتصادی کشورها و سرزمین هایی را که در آن ها مستقرند، معین می کنند.



یونس پارسا بناب

چرائی عروج فاشیسم در
کشورهای دربند پیرامونی ( جنوب ) :
داعش

بررسی اوضاع پر از تلاطمات رو به رشد نشان می دهد که فاشیزم نه تنها به کشورهای غربی و اروپای شرقی برگشته بلکه در کشورهای جنوب نیز سربلند کرده است . این بازگشت و گسترش طبیعتا ارتباط تنگاتنگ با تسریع بحران ساختاری نظام سرمایه داری انحصاری عمومی تر ، مالی تر و نظامی تر شده دارد که بسرعت در سراسر جهان رواج می یابد . توسل مستقیم و غیر مستقیم به نیروهای فاشیستی چه سکولار و چه بنیادگرائی های دینی – مذهبی توسط این نظام فرسوده و بحران زده ناقوس هوشیاری و پاسداری را برای چالشگران ضد نظام سرمایه داری جهانی و خلق های جهان ، به صدا درآورده است : این بحران عمیق ساختاری در آینده عمیق تر و بحرانی تر خواهد گشت لاجرم خطر توسل به راه حل های فاشیستی از سوی نظام بی ربط و در بستر موت افتاده نیز بیشتر و فراگیرتر خواهد گشت .



bijan-baran.jpg
بیژن باران

از امپریالزم تا گلوبالیزم

جهانشمولگرایی/ گلوبالیزاسیون مرحله کنونی امپریالیزم آمریکا با واحد پولی مبنای مراودات مالی جهان، سلطه نظامی و ماهواره های معلق فضایی بر کره زمین، پیمانهای تجاری جهانی، ۲ جناح امپریال سلطه گر جنگی و جمهوری مروج تمدن مدرن می باشد. این نظام با پایگاه عمده پسامدرنیزم، مراکز بانکی نیویورک، تفریحات هولیوود، فنآوری سیلیکون ولی پیشرو می باشد. رهبران جهان از ۳۵ کشور چین، ژاپن، برزیل، اسراییل، روسیه، مالزی، هند، قزاقستان، ایرلند از سیلیکون ولی دیدار کرده اند. مودی رهبر هند با ۳۰ میلیون پیرو پس از اوباما در فیسبوک مقام دوم را دارد.



اسماعیل رضایی

گذر و گذار

امروز نظام مسلط سرمایه با مقاومت در برابر استقرار بافت و ساخت نوین مورد لزوم عصر،بحران صعب و سختی را بر جامعه های انسانی حاکم ساخته است. بحرانی که متباین و متفاوت با تمامی بحرانهای گذشته نمود یافته و آبستن حوادث و رخدادهای بی بدیلی است که تا کنون سابقه نداشته است.این بحران بدلیل جهانی شدن روابط و مناسبات اجتماعی انسانی ابعاد جهانی یافته و با توقف در ایستارهای قدیمی توسط عمال سرمایه،تعمیق یافته و می‌رود که حیات نظام سرمایه را نشانه رود.امروز دیگر با برخی تمهیدات اصلاحی درونی،نمی شود بر بحران و ناکارآمدی بافت و ساخت کهنه فایق آمد.