حسن نادری

بحران ذاتی سرمایه داری(سیستمیک): یک بحران تمدن است؟


مسئله انگیزی بحران تمدن غرب از نظر اقتصادی و اجتماعی غیر اقتصادی (آنتروپونومیک).

در شرایط بحرانهای سیستمیک که منجر برمازاد انباشت پایدار سرمایه شده ،مسئله بحران حضور بیش از حد هیئت های نمایندگی تصمیم ساز را به همراه دارد. بین معنی که این بحران از تورم حضور هیئتها ی نمایندگی در نهادها که از دگرگونیهای واقعی اجتماعی بدور هستند ناشی میشود. این بحران بطور قطع یکی از بحرانها ئیست که به موضوع مرکزی بنام "سیاست" مرتبط میگردد. ما شاهد بالا رفتن میزان گریز از انتخا بات، افزایش غایبین وهمچنین بطور پارادوکس گسترش رفتارهای اعتراضی برای آلترناتیوهای افراطی چپ و راست و یا ارائه راه حل محافظه کاران با کم و بیش اقرار آمیز برای بحرانها هستیم.



mehdi-estedadi-shad.jpg
مهدی استعدادی شاد

اسپینوزا و ما

نگارندۀ این سطرها بخاطر کششی که نسبت به آثار اسپینوزا دارد و سعی میکند از ترجمه و نظرات همزبانان در موردش مطلع باشد، از جناب یوسف نوظهور کتابی را خوانده که زیر عنوان "عقل و وحی و دین و دولت در فلسفه اسپینوزا " منتشر شده است(انتشارات پایا،تهران، 1379). همانطوری که نویسنده( جناب یوسف نوظهور) در پیشگفتار آورده، وی با کتاب یادشده که نگارشش زیر نظارت دکتر محسن جهانگیری بوده به اخذ مدرک دکترا نائل شده است.



بهرام خراسانی

نقش و جایگاه طبقه سرمایه داری مدرن،
در ساختار اقتصادی کنونی ایران

گرچه طبقه بورژوازی مدرن به عنوان طبقۀ بالایی و ثروتمند جامعۀ سرمایهداری امروزی از لایههای متفاوتی مانند بانکداران، بازرگانان بزرگ و خرده بورژوازی تشکیل شده، اما بورژوازی صنعتی، بخش محوری و تاریخساز این طبقۀ اجتماعی را تشکیل میدهد. زایش طبقۀ بورژوازی، با شکلگیری شهرهای جدید همزمان و همزاد است و در یک جامعۀ سرمایه داری متعادل و موزون، بورژوازی که مالک عمدۀ وسایل تولید است، معمولاً قدرت سیاسی و حاکمیت را نیز دراختیار دارد و یا از طریق کارگزاران خود، سهمی برجسته در آن دارد.



ف . ع

نئولیبرالیسم واهرم نفت در کنترل بازار های جهانیو تحولات در سیاست گذار


2- نئو لیبرالیسم و اهرم نفت در کنترل بازارهای جهانی و تحولات ژئوپولیتیک
مدخل- افزایش مجدد قیمت نفت در بازارهای جهانی ، وابستگی آن بر پایه دلار ، رکود شاخص های مهم اقتصادی در بازار جهانی ،از جمله در بازار بورس و بحران مسکن در آمریکا ، اخباری مبنی بر تغییر مشی پاره ای از دولتها در تغییر پایه ذخائر ارزی خود ،از دلار به سایر ارزها، یا گرایش به تعریف جدیدی از پول واحد جهانی، ظاهرا،رکود و بحران در مدیریت بازار واقتصاد جهانی را، ادامه دار نشان میدهد .



یونس پارسا بناب

نگاهی به جنبش فتح وال استریت

(بخش دوم و پایانی)

جنبش تسخیر نیز مثل جنبشهای دیگر در جهان یک "مسابقه ی طولانی" است که در آن "بازی کنندگان" باید انرژی خود را بطور معقولانه حفظ کنند تا خسته نشوند. در این مسابقه و راه طولانی چالش های بزرگی زیر پای این چالشگران نهفته است که باید آنها را به نفع "99 در صدیها" و به ضرر "یک در صدیها" (در خدمت توسعه ی عدالت اجتماعی) حّل کنند. فعالین جنبش تسخیر با دو چالش بزرگ و مهمی روبرو هستند که حّل مناسب آنها میتواند نقش کلیدی در رسیدن آنها به هدف نهائی خود (استقرار جهانی بهتر- جهانی دمکراتیک تر، برابری طلب تر= سوسیالیسم قرن بیست و یکم) ایفا کند.



آرش عزیزی

گسست از چه؟ تداومِ چه؟

گپ و گفتی با رفقای «آلترناتیو» به بهانه انتشار پاسخ‌هایشان به برخی سوالات

به نظر ما تحولات جریانات مارکسیستی از آغاز جنبش ما در اواسط قرن نوزدهم تا کنون هر چقدر که گسست دیده، تداوم هم به خود دیده و نمی‌توان ناگهان عقربه‌ها را روی عدد صفر برگرداند و گفت: «بازی از اول!» ما البته لزوما علاقه‌ی خاصی به استفاده از واژه‌ی «تروتسکیست» به عنوان وجه مشخصه‌ی اصلی خود نداریم (و همین است که اسم بین‌الملل ما نیز بر مارکسیسم تاکید دارد و نه هیچ ایسم دیگری) اما این گمان ساده‌انگارانه را که جریانات تروتسکیستی تنها در نقد شوروی شکل گرفته‌اند رد می‌کنیم و تاکید می‌کنیم که پرچم مارکسیسم انقلابی پس از ساقط شدن انترناسیونال سوم به عنوان نیرویی انقلابی اساسا در دست طرفداران تروتسکی بوده است.



یونس پارسا بناب

صاحبان ثروت و قدرت ، اشباع انباشت ،
انحطاط نظام سرمایه داری و ضرورت ایجاد "جهانی بهتر"

نظام فعلی که به دوره فرتوتی و درماندگی عمر خود رسیده و در " بستر موت " افتاده ، مثل هر نظامی به پایان عمر خود نزدیک شده است . آن چه نمی تواند عمر بی پایان داشته باشد بالاخره از بین می‎رود . هر نظامی تابع تاریخ عمر خود است یعنی در یک زمان معینی متولد شده و طبق قوانین حاکم به تکامل خود ادامه داده و در یک مرحله معینی " تعادل " و علت وجودی خود را از دست داده و لاجرم از نفس میافتد .



ف-ع

یکسان سازی فرهنگ با الگوی تهاجمی فرهنگ نئولیبرال

تنها راه حل فعلی جهت پیشگیری از فاجعه:ابتدا ،خویشتن داری و قبول مسئولیت کشور مدارانه، وحساسیت در مورد حضور دموکراتیک در منطقه ،و عراق و افغانستان، تونس و مصر، لیبی و یمن و بحرین و سوریه و دیگر کشورهای عربی، وانتخاب راه حل دیپلماتیک، یگانگی سیاست خارجی ،و داخلی،و همسویی با جامعه جهانی و سازمان ملل و افکار عمومی جهان، و درکی منطبق بر واقعیات، از جهت استیفای قدرت ملی، در هرم اقتدار جهانی ،جهت بازسازی بستر مناسبات منطقه ای و جهانی،و ثبات در منطفه خواهد بود