اسماعیل رضایی

عوامگرایی و فرهنگ عوامانه

در حشر و نشر عوامگونه، علتها و علایم بیمارگونه حیات با شفاعت و اطاعت پیوند می خورد؛ونماد و نمود فرایند متکامل و متعامل در تجرد اندیشه و ارتباطات یکسویه درون اجتماعی نادیده گرفته می شود.پس عتاب و خطاب معماهای پندارگونه وی را شرمگین و آشفته می سازد.در فرهنگ عوامانه فرمانبری از منابع لذات قدسی و روحانی با تکرار آموزه های گذشته نهادینه شده و تعمیق می گردد.با تعمیق فرایند التذاذ کاذب، روح اثیری و جسم رنجور و متألم، از کنترل لذایذ بی بنیاد ناتوان مانده وبسترهای تجاوز،تعدی و بی‌عدالتی را در عرصه های متکاثر اجتماعی تدارک می بیند.



Slavoj
احمد اسکندری

اسلاوی ژیژک: بدون مواجهە با کاپیتالیسم جهانی نمیتوانیم بە بحران پناهندگان در اتحادیە اروپا بپردازیم *

نە همە پناهندگان میتوانند بە نروژ برسند و نە آن نروژی کە آنان در جستجویش هستند وجود خارجی دارد

آیا عکس‌العمل افکار عمومی و مقامات اروپای غربی بە موج پناهندگان آفریقایی و خاورمیانە هم ترکیب مشابهی از یک عکس‌العمل نامتجانس نیست؟ انکارکردن بود، هرچند این وجە درحال تضعیف است: "اینقدرها هم جدی نیست، بیآیید آنرا نادیدە بگیریم." خشم وجود دارد: "پناهندگان تهدیدی برای شیوە زندگی کردن ما هستند، درمیان آنها بنیادگرایان اسلامی پنهان شدەاند، بە هر قیمتی باید جلوشان را گرفت!" چک و چانەزدن هست: "خیلی خوب، بیایید سهمیە تعین کنیم و از اردوگاههای آوارگان در کشورهای خودشان حمایت کنیم!" افسردگی هم دیدە میشود: "دخلمان آمدە است، اروپا دارد اروپاستان میشود!" آنچە غایب است پذیرش وضع است کە در این حالت بە معنای یک نقشە فرا اروپایی برای برخورد با پناهندگان میباشد.



یونس پارسا بناب

آمریکای لاتین: مهد جنبش های در حال رهائی

ظهور و فراز کشورهای در حال رشد در کشورهای آمریکای لاتین ، همبستگی و اتحاد آنها در سازمان های آلبا و سلاک و گسترش روابط نزدیک سیاسی و تجارتی آنها با اعضای سازمان های " همکاری شانگهای " و " یورو آسیا " نشانه هائی از این امر هستند که کشورهای لاتین آمریکا شانس بیشتری در بلند پروازی های خود در جهت گسست جدی از نظام جهانی و راس آن آمریکا ، پیدا کرده اند .



اسماعیل رضایی

وجود اجتماعی - هستی اجتماعی

برقراری ارتباط پایدار و منطقی با عوامل متکاثر وروزافزون ارتباطات درون اجتماعی،نیازمند شناخت ودرک وفهم از قانون مندیهای الزامی حاکم بر زندگی طبیعی و اجتماعی است.هر چقدر قدرت خبرگی آدمی فزونی یابد وبا نفوذ و رسوخ در ماهیت و مضمون مبانی و قواعد حاکم بر زندگی طبیعی اجتماعی بتواندیک ارتباط پویا وپایا با عوامل محیطی خویش برقرارنماید؛ مفیدتر و موثرتر توان گزینش های



اسماعیل رضایی

جامعۀ پویا

ناتوانی آدمی در استفاده بهینه از واژه‌ها و مفاهیم،وی را بسوی اتوپیا و تخیل سوق داده است,این عدم شناخت و درک بی تناسب برای تحقق ایده‌ها وآرمانهای انسانی، ضمن آسیب رساندن به اساس و هویت ایده آلهای انسانی؛ موجب به تعویق افتادن و به بیراهه رفتن اصل و ماهیت واقعی ایدهها و آرمانهای متعالی می‌باشند.




mehdi-estedadi-shad.jpg
مهدی استعدادی شاد

دیدگاه هگل پیرامون ارج ­گذاشتن به دیگری

در بخش مُهمی از مطلب "خدایگان و بنده" که در اثر "پدیدارشناسی ذهن" آمده، پس از آن که رابطه متقابل ارج گذاشتن را شرط ضروری شکل گرفتن آگاهی انسان آزاد دانسته با اشاره به جنبۀ کشمکش ­ساز قضیه همچنین به دیدگاه خود چارچوبی سیستماتیک بخشیده است. با اشاره های مکمل او معلوم می شود که ارباب و رعیت نمی توانند به طور متقابل حس خودسازی همدیگر را تقویت کنند. زیرا هنجارهای اجتماعی که در چارچوبش عمل می کنند متفاوت است. این تفاوت اجازه قرینه ­سازی در روند خود باز یافتن در دیگری را نمی دهد. به غیر از این عوامل شخصیت سازشان نیز همسان نیست.



samir-amin.jpg
سمیر امین

از سرمایه‌داری تا تمدن - بخش دوم

بن بست سرمایه‌داری با روشنی نمایان در گستره مسئله ارضی رونما می‌شود.
برگردان : م . ت .برومند

آیا راه سرمایه ‌داری «کارآتر» است؟ ایدئولوژی فرمانروا- ایدئولوژی سرمایه ‌داری- در پاسخ خود، درآمدزایی برای سرمایه و کارآیی اجتماعی را در هم می آمیزد. در مثل، اگر راه سرمایه‌ داری، افزودن تولید توسط کارگر روستایی را در یک زمان معین به ده برابر ممکن سازد، این امر می‌ تواند به روشنی یک کارآیی مسلم بنظر آید. اما اگر در همان زمان شمار شغل‌ های روستایی به پنج برابر تقسیم شود، کارآیی اجتماعی این راه در چیست؟ تولید کلی دو برابر افزایش می ‌یابد.