مریم رحمانی

میزگرد نقد و بررسی طرح بومی گزینی جنسیتی

به همت انجمن اسلامی دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه تهران" میزگرد نقد و بررسی طرح بومی گزینی جنسیتی در دانشگاه ها" ۳۰ مهرماه در تالار مطهری با سخنرانی آقای دکتر ناصرفکوهی،خانم دکتر شهلااعزازی و نسرین ستوده برگزارشد.



اخباری در مورد فعالان زن زندانی

درحالی آخرین روز مهرماه را پشت سر می گذاریم که بیش از ۶ فعال زن در زندان به سر می برند. عشا مومنی روز ۲۴ مهرماه بازداشت و در بند ۲۰۹ و ۵ تن از فعالان زن در کردستان یعنی زینب بایزدی، هاناعبدی، روناک صفازاده، نگین شیخ الاسلامی، فاطمه گفتاری، ماه هاست که در زندان به سر می برند.




hayde-tabesh.jpg
هایده تابش

علیه سکوت

مسیر پر پیچ و خم کمپین در اصفهان

بعد از مدت درازی که به گذشته پراز فراز ونشیب کمپین در اصفهان می نگرم، فرشی گسترده می بینم به وسعت جاگیری تمام زنان این مبعرز وبوم و داوطلب های دلسوزی که پر امید وشا دا ب، همدل بودن، دورشدن از فضای تاریک تنهایی و یافتن راهی جدید برای بدست اوردن حقوق پایمال شده انسانی زنان را نوید می دهند



leyla-sehat.jpg
لیلا صحت

همسران متعدد و آراء مرتضی مطهری

موضوع چند همسری با همه حس نا خوشایند معانی نهفته درمتن کلمات و تبعات زشت وزیبای آن همواره یکی از مباحث مطرح در کنار دیگر مسائل عرفی و حقوقی خانواده بوده وعلی رغم داشتن تاریخچه طولانی در فرهنگ ملل مختلف در طی قرون گذشته هم اکنون در کنار مناسبات زندگی صنعتی امروزی به علت دوام و شیوع بیشتر آن در کشور های مسلمان از موضوعات چالش برانگیز نهاد خانواده، در این جوامع است در کشور ما ایران نیز با وجود پیشینه تاریخی مربوط به دوران قبل از اسلام و سپری شدن ادوار متفاوت چه در بحث قانون گذاری و چه در بحث موضوع اجتماعی کماکان از بحث های مطرح و مرتبط با بحث خانواده است



کنوت کولنار

وقتی که خشونت، مرد را خلق می کند

نریمان رحیمی

مفاهیم خشونت حاشیه گرا و خشونت کانون گرا، بیانگر حرکتی هستند که خشونت، "من" مردانه را به آن وا می دارد. خشونت کانون گرا می تواند بعنوان خشونتی درک شود که مردانگی را می سازد. این نوع خشونت، عبارت است از شکل هایی از خشونت که فرد را به طرف مرکز اجتماعی می کشاند. خشونت حاشیه گرا بر عکس، عبارت است از آن شکل های خشونت که فرد را به طرف حاشیه و بیرون مرزهای اجتماعی سوق می دهد. این خشونتی است که بر بستر اشتباه اِعمال شده است. این خشونتی است که مرد را حاشیه نشین می کند. خشونتی که نامردانگی تلقی می شود، خشونتی بدون احترام.



nahid-kashavarz.jpg
ناهید کشاورز

طرح بومی گزینی جنسیتی محدودیتی جدید برای دختران

مجلس شورای اسلامی هر روز خواب تازه ای برای زنان می بیند. خواب تازه، طرح پذیرش بومی دختران در دانشگاه ها ست. این بار کمیسیون آموزش مجلس طرحی را تدوین کرده است که طبق آن دانشگاه ها ملزم می شوند ، دانشجویان دختر را در محل سکونت خود ثبت نام کنند.بر اساس این طرح اگر به قانون تبدیل شود ، دختری که در کنکور ورودی دانشگاه رتبه 2 را کسب کرده است، مجبور است در همان دانشگاه شهرمحل سکونت خود ادامه تحصیل دهد، او حق داشتن انتخاب دانشگاهی بهتر در شهری بهتر را ندارد.



rashel.jpg
راشل زرگریان

آیا روسپیگری حرفه نامیده می شود؟

روسپیگری حرفه نامیده میشود ویکی ازقدیمی ترین حرفه ها دریونان باستان شناخته شده است. این شغل قبل ازمیلاد مسیح وجود داشته ودرآنزمان وظیفه مرکزی فاحشه را بنام "شاد" می خواندند. درزمان فرعونیان درمصرباستان رقاصه ها وخواننده های (دختر) اکثراوقات بصورت کاملا" عریان درمقابل تماشاچیان روی سن وظیفه انجام می دادند. طبق آئین یهود (تنخ) دردوران قدیم روسپی ها بغل پیاده روها می نشستند وچهره های آنها پوشیده بود که کسی آنها راتشخیص ندهد که نتواند بعدا به او آسیب برساند.



مدرسه فمینیستی:

تجربه ها و اشتباهات ما:
آزمون آموزنده ائتلاف ضد لایحه

پیشنهاد برآمده از تجربه ائتلاف ضد لایحه می تواند این باشد كه ما كنشگرانی كه تحت برنامه كمپین یك میلیون امضاء فعالیت می كنیم، می توانیم بر اساس هر یك از موارد قانونی مورد اعتراض، تقسیم كاری جدید برای پیگیری اهداف کمپین و در نهایت تغییر قوانین موجود سامان دهیم. البته، باید دید كه آیا می توانیم به سازوكاری مشترك برای ادامه مسیر دست یابیم؟



فروغ سمیع نیا

اخبار و گزارش های مربوط به طرح بومی گزینی جنسیتی

اخیرا نمایندگان مجلس طرحی را در مجلس مطرح کرده اند که بر اساس آن سازمان سنجش و دانشگاه آزاد اسلامی موظف خواهند بود سیاست هایی اتخاذ کنند که حتی الامکان داوطلبان دختر در نزدیکی محل سکونت شان پذیرش شوند. این طرح که مانع دسترسی دختران شهرستانی به دانشگاههای معتبر شده و همچنین مانع استقلال دختران پس از ورود به دانشگاهها می شود٬ اعتراض عده زیادی از دانشجویان و فعالین اجتماعی را برانگیخت. گزارش زیر نگاهی به دیدگاههای مختلف به این طرح است



دستگيری؛ احضار و بازجويی زنان در تابستانی كه گذشت

گزارش زیر نگاهی است به روند دستگیری ها ؛ بازداشت ها و احكام صادر شده در بین فعالان جنبش زنان و دختران دانشجو در تابستان ۱۳۸۷



niki-k.jpg
نيكی كدی

موقعیت و تلاش های زنان ایران، از انقلاب ۵۷ تا کنون

ترجمه سمانه موسوی

آنچه بیشتر از همه در جوامع خاورمیانه دختران و زنان را به وحشت وا می داشت، قانون اسلامی یا مجازات دادگاهی نبود، بلکه نقض قانون ناموس بود که جزیی از قانون اسلام یا اسلام قانونی نبوده و تنها دارای خاستگاه قبیله ای بود. این قانون می گفت که ناموس مردان عمدتاً در گرو پاکی جنسی زنان است، به ویژه خواهران و دختران. نه فقط زنا و فحشا، بلکه کوچکترین تخطی از این قانون می توانست منجر به قتل آنان توسط اقوام پدری شود. به نظر می رسد در زمان کنونی قتل های ناموسی در نتیجه تحرکات جغرافیایی و اجتماعی و افزایش نقض قوانین قدیمی، بیشتر شده است. چنین قتل هایی در طبقات دارای شيوه زندگی غربی و ثروتمند نادر است و به نظر می رسد در ایران نسبت به برخی جوامع خاورمیانه کمتر متعارف و مرسومند . در ایران دختران فراری شاید از سوی خانواده طرد شده و یا مورد بی اعتنایی قرار گیرند که در برخی موارد موجب روی آوردن آنان به تن فروشی می شود.