Mehrdad-Darvishpour5-s.jpg

درباره زمینه و چشم انداز رشد راست پوپولیست در اروپا

گفتگوی کارآنلاین با مهرداد درویش پور

در سال گذشته انتخابات و رفراندم در چند کشور اروپایی به رغم نتایج متفاوت آن در مجموع نشاگر رشد راست افراطی و پوپولیست بود... اکنون همه چشم ها به فرانسه دوخته شده اند که راست افراطی و پوپولیست (ناسیونال فرونت) درآن قدمت دیرینه ای دارد و ماری لوپن به کاخ الیزه چشم دوخته است. برآن شدیم که سیر این تحولات و چرایی آن را با مهرداد درویش پور، جامعه شناس و تحلیگر سیاسی که مسئله رشد نژادپرستی در غرب یکی از حوزه های مطالعات او است، در میان بگذاریم.



andishe-rgoharzad-darvishpour-alavi.jpg
گفتگوی رضا گوهرزاد با مهرداد درویش پور و رضا علوی

در مورد انتخابات ریاست جمهوری آینده ایران

از ابراهیم رئیسی تا احمدی نژاد در برابر حسن روحانی
گزینه رهبر و سپاه کیست؟
از تحریم تا مشارکت؟
مطالبه محور بودن در انتخابات





shirinebadi022.jpg
گفت‌وگو با شیرین عبادی به بهانه حضور در پارلمان سوییس؛

قدرت ایران در تکه‌تکه شدن نیست

افرادی که معترض حضور من هستند و من برخی از آن‌ها را می‌شناسم و می‌دانم انسان‌های ایران‌دوستی هستند و حسن نیت دارند، مرتکب اشتباه بزرگی شده‌اند. یعنی به جای آن‌که به حرف‌های من استناد کنند، صرفا سوابق شرکت‌کنندگان را بررسی کرده‌اند. در حالی‌که سوابق شرکت‌کنندگان و این‌که آن‌ها در محافل دیگر چه گفته‌اند یا چه کرده‌اند به من یا به هیچ‌یک از دیگر شرکت‌کنندگان ارتباطی ندارد و هرکسی مسوول سخنان خودش است.
باید به افرادی که من را به تجزیه‌طلبی متهم می‌کنند بگویم که من متولد همدان هستم و در تهران بزرگ شده‌ام. خانواده‌ام هم در همین شهر بوده‌اند و قصد ندارم جمهوری مستقل همدان را تشکیل بدهم، پس این ادعا درباره من خنده‌دار است. در مورد افراد دیگری که معتقد به تجزیه بخشی از ایران هستند باید بگویم شخصا اعتقاد دارم که وجود کشورهای کوچک نفع مردم را ایجاب نمی‌کند.



Behrouz-Khaligh02.jpg

انتخابات ٩٦،

در گفتگو با بهروز خلیق

نمی توان سناريو خاصی را در حال حاضر ترسيم کرد. ولی می توان سياست ها و عملکردها را مشخص کرد. جريان حاکم و به ويژه راست افراطی و فرماندهان سپاه می خواهند حسن روحانی را تک دوره ای کنند. و اگر قادر نشدند، آراء او را پائين بيآورند تا در موقعيت ضعيفی قرار گيرد و به برنامه های آن ها تن دهد. موقعيت حسن روحانی به جهت عمل نکردن به وعده های انتخاباتی و به خاطر سکوت در مقابل نقض حقوق شهروندان و پيشبرد سياست های ضدکارگری در سطح جامعه تضعيف شده است. اگر صحنه انتخابات هم چنان سرد بماند و ميزان مشارکت مردم بالا نباشد، اصول گرايان در موقعيت مناسبی قرار خواهند گرفت. چرا که نيروی اجتماعی اصول گرايان سازمان يافته و سازمان پذير است و به طور ثابت به نفع اصول گرايان در انتخابات شرکت می کنند. ممکن است با کانديدا شدن ابراهيم رئيسی، انتخابات قطبی شود. در چنين حالتی احتمالأ انتخابات گرم خواهد شد و صف بندی آشکاری بين دو نگاه، دو برنامه و دو سياست موجود در جمهوری اسلامی شکل خواهد گرفت.



reza-alavi3.jpg
گفتگوی رضا گوهرزاد با رضا علوی

در مورد اختلاف دیدگاههای خامنه ای و روحانی در پیام نوروزی

/ تورم و رکود در اقتصاد ایران / انتخابات آینده ریاست جمهوری و ابراهیم رییسی / رهبری آینده ریاست جمهوری