hossein-mosavian3.jpg

حسین موسویان: حسین شاه حسینی با دخالت مذهب در سیاست مخالف بود

آقای شاه حسینی قطعأ یک عنصر ملی و ملی گرا بوده است. شاه حسینی پیرو دکتر مصدق بود و نظریات و رهبری او را کاملأ قبول داشت. مصدق آدم مذهبی بود، اما به دخالت مذهب در سیاست هیچ اعتقادی نداشت. او مذهب را امری شخصی می دانست که نباید در حکومت و جامعه دخالت داشته باشد. دکتر مصدق به تمام آزادیها و از جمله آزادی مذهب و همچنین به استقلال و عدالت اجتماعی اعتقاد راسخ داشت. مصدق دخالت مذهب در دولت را قبول نداشت و آقای شاه حسینی هم مرید و همفکر دکتر مصدق بود.



Kanoon-Nevisandegan0.jpg

زبان کانون زبان حق طلبي و منطق است

گفت‌وگوئی با تعدادی از اعضای کانون نویسندگان ایران

اين گفت‌وگو با هدف پاسخ‌گويي به بعضي شبهه‌ها و پرسش‌هاي رايج پيرامون کانون نويسندگان ايران انجام گرفته است. ممنوعيت و محدوديت شديد تحميل شده به کانون براي دسترسي به رسانه و تريبون‌هاي عمومي و رسمي همواره فعاليت آن را تا اندازه‌ي زياد در هاله‌اي تيره و تار قرار داده است. اين وضعيت، فرصت تام آشنايي صحيح را از نويسندگان و دوستداران کانون سلب کرده و فرصتي به مخالفان غرض‌ورز و ماموران دولتي داده است تا عليه کانون شانتاژ کنند. در نظر داريم با برگزاري ميزگردها و گفت‌وگوهاي بيشتر و انتشار مقاله،‌ در محدوده‌ي امکان‌هاي موجود به روشنگري بپردازيم و آن هاله‌ي تيره را از تشکيلات و فعاليت‌هاي کانون هر چه بيشتر بزداييم.



yadboud-taheragha-paris1.jpg

بزرگ داشت طاهر احمد زاده ــ پاریس

فیلمبردار و تدوین کننده : فرهمند رکنی

در سال ۲۰۰۷ پدر به پاریس آمدند و حدود ۳ ماه افتخار پذيرایی از ایشان را داشتم. پس از رفع خستگی سفر و دیدارها، از پدر خواستم که هرروز یک تا دو ساعت را به تدوین خاطرات خود از مقطع انقلاب به بعد اختصاص دهند و خوشبختانه این امر صورت گرفت. امروز آن بخش از این یادداشت‌ها را از زمان مخفی‌شدن پدر در خرداد ۶۰ تا بازداشت در مردادماه ۶۱ و سپس آنچه در زندان اوین بر پدر گذشت و سرانجام محاکمه و انتقال به زندان مشهد را به اطلاع می‌رسانم.



faride-jafari.jpg
سخنرانی دکتر فریده جعفری

پیامد های سالمندی و شیوه های علمی برخورد باآن ها

فیلمبردار و تدوین کننده : فرهمند رکنی



با طولاني شدن متوسط عمر ، زيستن در دوران سالمندي بخش بزرگي از زندگي ما را تشكيل ميدهد . اگر در أواخر قرن نوزدهم ميلادي طول عمر متوسط ٤٧ سال بود ، دراواخر قرن بيستم طول عمر متوسط زنها ٨٦ سال و مردها ٧٩ سال مي باشد . ٥٠٪‏ دختراني كه در سال ٢٠٠٠ ميلادي متولد شده اند ١٠٠ ساله ميشوند . افزايش طول عمر مشكلات ومسايلي به دنبال دارد و شناخت انها كمك فراواني در جهت به تاخير انداختن و يا تحت كنترل دراوردن انها مينمايد



mize-gerd-barabaritv.jpg

پیامدهای به رسمیت شناختن بیت المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل

گفتگوی سعید افشار با محسن نجات حسینی و ابراهیم آوخ - تلویزیون برابری

یامدهای به رسمیت شناختن بیت المقدس (اورشلیم) به عنوان پایتخت اسرائیل،از سوی دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا. تائید اشغال گری ،تنگنای بیشتر برای روند صلح در بن بست خاورمیانه در گفتگوی سعید افشار با محسن نجات حسینی و ابراهیم آوخ. چرایی این اقدام، موقعیت مقاومت خاورمیانه وآینده فلسطینیها ، صلح در خاورمیانه چگونه پیش خواهد رفت



ijadi12.jpg
جلال ایجادی

نقش فرهنگ وتاریخ در همسازی ملی و مردمی

سایت رنگین کمان

هرگونه تفاهم ملی باید بر پایه بازنگری تاریخی و درک باز از ایرانشهری باشد. آسیب ها و از جمله ازخودبیگانگی ناشی از اسلام باید مورد بررسی قرار گیرد. این درک انتقادی باید زمینه ساز پروژه های نوین در عرصه اجتماعی و اقتصادی و اکولوژیکی و فلسفی و فرهنگی باشد.



ebrahim-avokh.jpg
گفت و گوی علی دماوندی با ابراهیم اوخ

فلسطین را نمیتوان از جغرافیا وتاریخ جهان حذف کرد

تلویزیون برابری

در باره تصمیم دولت ترامپ در انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس براین باور است که این نشانه نشانه سرعت گرفتن اجرای پروژه خاورمیانه بزرک و برسمیت شناسی اشغال غیرقانونی فلسطین است. در عین حال کارت سبزیسیت به اشغالگران برای توسعه طلبیهای گسترده تر. ابراهیم آوخ از تاریخ اشغال فلسطین و سیاست عمومی ایالات متحده وغرب در این باره وآینده تحولات خاورمیانه صحبت میکند. آینده ای که همواره بواسطه گذشته تاریک اشغالگران ، باردیگر انتفاضه های تازه ومبارزه فداکارانه مردم فلسطین وخاورمیانه وهمه مردم صلح دوست وآزدایخواه وترقیخواه را میطلبد. نیاید در این شرایط مردمان فلسطین را تنها گذاشت



ajodani.jpg
ماشالله آجودانی

سیاست در ایران احتیاج به انقلاب فرهنگی دارد

کیهان لندن

اندیشه حضور پر رنگی در سیاست ایران ندارد. در داخل و خارج از کشورر، اندیشه سیاسی تولید نمی‌شود و سازمان‌ها و گروه‌های سیاسی با فقر فرهنگی مواجه هستند. در بین نیروهای سیاسی ایرانی، حتی بر سر مفاهیم رایج در فرهنگ سیاسی نیز اتفاق نظر وجود ندارد. شاید فقدان فرهنگ سیاسی یکی از دلایل استمرار جمهوری اسلامی ایران و نظام‌های غیردمکراتیک در کشور باشد.