yahyai.jpg
دکتر محمد حسین یحیایی

نگاهی دیگر به کشتار ارامنه در عصر عثمانی

نسل کشی( جنوساید) و جنایت علیه بشریت در طول تاریخ بار ها اتفاق افتاده است، بر تری جویی، خود بزرگ بینی، خود خواهی، زیاده طلبی و دشمنی با باور دیگران که بیشتر رنگ دینی، مذهبی و نژادی به خود گرفته است از عوامل عمده نسل کشی و جنایت بر علیه بشریت محسوب می شوند. در سده گذشته کشتار ترک ها به دست ارامنه و ارامنه به دست ترک ها در دوره عثمانی، کشتار یهودی ها و گروه های دیگر اجتماعی توسط نازی ها و کشتار در رواندا و بوسنی به عنوان لکه سیاه و ننگ بشری در تاریخ ثبت شده است.



روسیه: تحریم های ایران باید هدفدار باشد

در پی به نتیجه نرسیدن گفتگوهای هسته ای گروه ۱+۵ با ایران برای توقف غنی سازی اورانیوم، آمریکا و کشورهای غربی در پی تشدید تحریم های این کشور هستند.



جان . ج. میرشایمر و استفان. م. والت

لابی اسرائیل و سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا

ترجمه: ن . نوری زاده

در این قسمت ابتدا به اهداف راهبردی لابی اسرائیل میپردازیم و سپس در فصل 6 به بررسی چگونگی شکل دادن افکار عمومی توسط لابی اسرائیل خواهیم پرداخت. قدرت سیاسی در ایالات متحده آمریکا میان دو بازوی سیاسی یعنی قانون گزاران (مجلس) و مجریان قانون (دولت) تقسیم شده است و بدیهی است افراد و گروه ها و سازمان های لابیگر تمام نیروی خود را روی این دو بازوی قدرت متمرکز میکنند. همچنین گروه های تشکیل دهنده لابی بوسیله سنجش افکار عمومی و آمارهای سیاسی همواره تلاش میکنند افراد هوادار را بسوی مشاغل و موقعیت های کلیدی انتخاباتی مثل نمایندگی مجلس و یا انتصابی مانند وزراء کابینه رئیس جمهور و معاونین آنها هدایت نمایند.



nowruz3.jpg
آرش عزیزی

دولتمداران انتاریو نوروز را جشن می‌گیرند

پنجشنبه‌ی هفته‌ی گذشته سومین سال بود که چنین اتفاقی در یکی از ساختمان‌های مرکزی دولت انتاریو در خیابان "بی" می‌افتاد: این جشن نوروز بود که دکتر رضا مریدی، نماینده‌ی ایرانی‌تبار ریچموند هیل در مجلس انتاریو، بر پا کرده بود. دکتر مریدی در چند سال ورود خود به پارلمان استانی توجه خاصی به نوروز داشته است. طرحی به ابتکار او، و با حمایت هر سه حزب، باعث شد نوروز جزو جشن‌های رسمی انتاریو ثبت شود و حالا مهمانی‌های نوروز خود او هم بالاترین مقام‌های دولتی را جذب می‌کند و نام نوروز را بیشتر در میان دولتمداران استان جا می‌اندازد.



europa.jpg
رضا تقی زاده

اروپا از جمهوری اسلامی دست شسته است

اعلام آمادگی کشورهای عضو جامعه اروپا برای اعمال تحریم‌های یک جانبه علیه ایران نشانه کاهش اهمیت مبادلات تجاری با تهران و تصمیم قاره قدیم برای به حاشیه راندن تدریجی جمهوری اسلامی است.
هفت سال قبل و در زمان امضای توافق سعد آباد، بین کمال خرازی وزیر خارجه و همچنین حسن روحانی دبیر شورای امنیت ملی وقت ایران از یک سو و وزیران خارجه سه کشور بزرگ اروپایی، ایران شریک تجاری عمده اروپا محسوب می‌شد.
در آن زمان انتظار می‌رفت که پس از امضای قرارداد همکاری‌های اقتصادی و تجاری با جامعه اروپا، ایران به صادرکننده بزرگ گاز طبیعی و شریک عمده انرژی قاره قدیم تبدیل شود.



parsa_bonab.jpg
یونس پارسا بناب

یمن آماج تجاوز نظام جهانی سرمایه

هیئت حاکمه آمریکا بویژه جناح نئولیبرال – نئوکان درون آن به " اجماع " رسیده اند که کشور یمن را میلیتاریزه سازند . اولیگوپولی های مالی – نظامی آمریکا به بهانه " جنگ علیه تروریسم " و با مترسک قرار دادن " القاعده " می خواهند با گسترش جنگ و آشوب از عراق ، افغانستان و پاکستان به کشور یمن و شاخ آفریقا " سومالی و سودان " به دو هدف میان مدت خود در راستای هدف نهائی جهانی خود ( تحدید چین ) دست یابند .



jonbeshe-sabz.jpg
بختیار علی متفکر معاصر کورد

ایران و خیزش تجدد

برگردان: یاسین حسینی

در هیچ کشوری چون ایران، گذشته و آینده اینچنین به هم برخورد نکرده‌‌اند. در هیچ سرزمینی چون ایران، سنت گرفتار چالش نیامده است، در هیچ مملکتی مانند ایران، مدرنیته گرفتار ناملایمات و تضادهای درونی‌ خویش نشده است. ایران آن کشوریست که ثابت کرد تجدد بدون احترام واقعی به حقوق فردی و شهروندی و بدون احترام به اصول آزادی سیاسی نمیتواند دوام بیاورد. همچنین ایران ثابت کرد که بازگشت به دین و سنت نمیتواند بدیل مدرنیته شود.



لوموند:

پکن استراتژی‏اش در رابطه با پرونده‏ی هسته‏ای ايران را می‏سنجد

برگردان: سيامند

چين بطور سنتی مخالفِ تحريم و مجازات است و به سياستِ «عدمِ دخالت» اولويت می‏دهد. از اصلِِ منعِ گسترشِ [سلاح های هسته‏ای] دفاع می‏کند، اما در رابطه با موردِ ايران، از موضعی دفاع می‏کند که هيچ نشانه‏ای داير بر تمايل به دستيابی به بمبِ هسته‏ای [از جانبِ ايران] مشهود نيست، و توانايیِ دستيابی به آن در کوتاه مدت نيز [برای ايران] وجود ندارد. به اين طريق از نظر آنها اين بسيج بين‏المللی دليلِ موجهی ندارد.



nour_s.jpg
رضا تقی زاده

قدرت بازدارنده موشکی ايران، ببری با دندان کاغذی؟

هرچند که اهميت موشک های تازه آزمايش شده " قايم " و " طوفان–۵ " در برد موثر آنها نيست، و اظهارات لاوروف نيز با اين هدف صورت نگرفته که قابليتهای موشکی ايران را کم ارزش جلوه دهد، همزمانی آزمايش های موشکی اخير ايران با اظهارات روز چهار شنبه وزير خارجه روسيه، فرصتی است برای ارزيابی وجهی از توان واقعی موشکی ايران.
نمايش موشکی تازه ايران و اظهارات لاوروف در شرايطی صورت ميگيرد که جامعه جهانی اعمال تنبيهات تازه ای را بمنظور متوقف ساختن برنامه های اتمی جمهوری اسلامی در دست بررسی دارد. از اين لحاظ، حساسيت های امنيتی ناشی ادامه برنامه های توسعه اتمی ايران، در ارتباط تنگاتنگ با برنامه های توسعه موشکی جمهوری اسلامی قرار گرفته است و بی ترديد هدف اقدامات باز دارنده آينده خواهد بود.



pejak.gif
بیژن برهمندی

ناشیگری دیپلماسی ایران موجب آزادی سریع رهبر پژاک شد

مصاحبه رادیو بین المللی فرانسه با مهدی خانبابا تهرانی

در این که پژاک یک سازمان تروریستی است و از طریق زور اسلحه و حتی ترور می خواهد سیاستش را پیش ببرد ، حرفی وجود ندارد . ولی بنظر من دیپلماسی جمهوری اسلامی باید به خطای خود پی ببرد ، که از یک سو قادر به خودداری از نقض حقوق بشر نیست و از سوی دیگر در باره متهمی که هنوز پرونده اش در دادگاههای آلمان رسیدگی نشده ، در امر قضاوت در این کشور دخالت می کند.



flagge_eu.jpg
متن کامل:

قطعنامه پارلمان اروپا در باره ایران
ـ ۱۰ فوریه ۲۰۱۰ ، ۲۱ بهمن سال ۱۳۸۸

برگرداننده: انور میرستاری

۱ ـ اعلام می کنیم که در باره درستی و سلامتی نتایج انتخاباتی که علیرغم نشانه های آشکارای تقلبات گسترده در آن، احمدی نژاد برای بار دوم به ریاست جمهوری گمارده شد، جای بسی شگفتی و شک و تردید است. به پندار ما، موقعیت ریاست جمهور ایران به طور خیلی جدی لرزان و از اعتبار ساقط است؛
۲ ـ در برابر تمامی ایرانیانی سر تعظیم فرود می آوریم که در راه کسب آزادی ها و حقوق دموکراتیک خود با پشتکاری و مصممانه مبارزه و پایداری می کنند و بشکل تظاهرات، خواسته های خود را مبنی بر زندگی در یک جامعه آرام و بدون خشونت و فشار به نمایش می گذارند. درود ویژه ما بر ایرانیان پر شهامتی که نقش بزرگی را در تظاهرات های پس از انتخابات ژوئن ۲۰۰۹ بر عهده داشتند؛



سرمقاله‏ی لوموند

برگردان : سيامند

خويشتن‏داریِ چين دلايل بسياری دارد ؛ دلمشغولیِ پکن بر دُگمِ اقتدارِ ملی – در چارچوبِ مرزهای خود، هر دولتی هر آنچه مايل است انجام می دهد – [ديدگاهی] که نزد بسياری از "[قدرت‏های] نوظهور" طرفدارانی دارد (مثلا برزيل) ؛ مخالفت با اصلِ اجرایِ مجازات‏های بين‏المللی، که خودِ چين زمانی هدفِ آن بوده است ؛ روابطِ تامينِ انرژیِ بسيار تنگاتنگ با ايران ؛ تمايل به زيرِ فشار گذاشتن ايالاتِ متحده برای حمايتی که از تايوان اعمال می کند و الی آخر.



Priere_ramadan432.jpg
بیژن برهمندی

آیا زنان مهاجر مسلمان تبعیض جنسیتی را بیشتر تحمل می کنند؟

ناهید کشاورز (کارشناس حوزه زنان مهاجر در آلمان ) : در مورد زنان مهاجر ، تفاوت های فرهنگی جوامع زادگاه آنها ، نقش مهمی در میزان بهره گیری شان از فرهنگ جامعه میزبان دارد. مثلاً یک زن مهاجر از کشور های مسلمان از دیدگاه حفظ ارزش های مرد سالارانه وضعیت بسیار متفاوتی با زنان مهاجر آمریکای لاتین دارد. بعقیده ناهید کشاورز، زن مهاجر برخوردش به امکانات و شرایط کشور میزبان ، از دریچه چشم سنت هائی است که همراه خود آورده است. در نتیجه امکان دارد که مثلاً از سوی همسرش مورد خشونت قرار گیرد ، اما از چتر حمایتی جامعه میزبان استفاده نکند.



زنان تحت شرایط کنونی عراق کاملا در رنجند

زنان درعراق ـ بزرگترین بازنده ها؟

گزارش ناهید جعفرپور

بسیاری زنان در عراق روزانه دست به هر تلاشی می زنند تا بتوانند امنیت بقای خانواده خود را تا حدی امنیت بخشند. اما متاسفانه همین تلاش ها هم روز بروز محدود تر می گردد. در این مسئله بسیاری از عوامل نقش بازی می کنند. نه تنها شبه نظامیان اسلامی بلکه همچنین نیروهای نظامی اشغالگر زنان را تا آنجا که ممکن است تحت فشار قرار می دهند تا بدینوسیله اطلاعات در باره افراد ذکور خانواده آنها که مظنون به شرکت در جنبش مقاومت می باشند، بدست آورند.



بمناسبت انتشار کتاب جدید خانم ملاله جویا بنام:

ملاله جویا صدائی از مقاومت در افغانستان

برگردان: ناهید جعفرپور

کتاب جدید ملاله ما را فرا می خواند تا فعالیت هایمان را در به واقعیت پیوستن این هدف دو چندان نمائیم. کتاب جدید ملاله که با عشق به تحریر درآمده است در باره تجربیات بسیار و از جنگ و عاملان جنگ در افغانستان و همچنین در باره این مسئله که چگونه این پدیده موجودیت و زندگی افغانستان را منهدم نموده است، سخن می گوید.



تشکیل دادگاه راسل دربارهء فلسطین

و حمایت جمعی از روشنفکران و نویسندگان ایرانی از آن

هدف از دادگاه راسل دربارهء فلسطین احقاق حقوق فلسطینی ها برپایهء موازین حقوقی بین المللی ست، موازینی که می تواند پایهء هر گونه تلاش برای حل نزاع فلسطین ـ اسرائیل باشد؛ برپایی این دادگاه تأکید بر این مسأله است که نقض حقوق مردم فلسطین توسط اسرائیل و رنجی که فلسطینیان طی سالیان دراز برده اند اجرای قوانین مزبور را ضروری می سازد.
باید توجه داشت که این دادگاه جنبهء سمبلیک دارد که مصوباتش لازم الاجرا نیست، بگذریم که مصوبات دادگاه بین المللی لاهه هم که رسمی ست، اسرائیل حکم آن را در مورد غیر قانونی بودن «دیوار جداسازی» در فلسطین، به هیچ گرفته است. از آنجا که ارادهء سیاسی در غرب به ویژه در اروپا برای محاکمهء جنایتکاران جنگی وجود ندارد، دادگاه راسل دربارهء فلسطین کار خود را از بروکسل که مرکز اتحادیهء اروپا ست آغاز کرد. بدین منظور که مقامات دولتی اتحادیهء اروپا را از طریق فشار توده ای و شهروندی به انجام وظایفی که برای اجرای قوانین بین المللی دارند وادارد.