nakhaei.jpg
شهباز نخعی

ناهمبستگی اسلامی!

مهم ترین نکته واکنش و رویکرد جهان اسلام دربرابر فاجعه سیل پاکستان است. از مجموع 236 میلیون دلاری که یک هفته پس از فراخوان 460 میلیون دلاری دبیرکل سازمان ملل متحد جمع آوری شد، بیش از 100 میلیون دلار آنرا کانادا و امریکا پرداخت کردند. اگر سهم پرداختی کشورهای عضو اتحادیه اروپا را هم به این رقم بیفزاییم، به این نتیجه ناامیدکننده می رسیم که 57 کشور اسلامی چقدر در کمک به برادران و خواهران مسلمان خود کوتاهی کرده و نقش بی تفاوت و منفعل داشته اند.



تغییر نام ماموریت ایالات متحده آمریکا در عراق:

"مشاورین" و "مددکاران" خوش آمدید!

برگردان ناهید جعفرپور

انتظار نمی رود که ایالات متحده آمریکا از عراق بکل بیرون رود. واشنگتن بنظر می رسد به مدلی که امپراطوری بریتانیا در سال های ۱۹۲۰ بکار برده تا نفت ‏بلاد بين النهرين را صاحب شود، روی آورده است. آنهم به این صورت که در این مناطق دست نشانده های خویش را برهبریت برسان و یک ارتش بومی برای محافظت از آن ایجاد کن و برخی از لشکرهای بریتانیائی را در پایگاه هائی در صحرا مستقر کن و یک لشکرقوی هوائی برای بمباران نگهبانان شرور این منطقه که مزاحم " پاکس بریتانیکا" هستند به وجود آور تا بدینوسیله نفت ارزان را بدست آوری.



reza-alavi2.jpg
رضا علوی

حادثه در مرکز حادثه

در روز سوم آگوست، شورای شهر نیویورک با گشایش این مرکز بزرگ اسلامی در یکی از گران ترین نقاط جهان، در نزدیکی برج های ویران شده موافقت کرد.
همگان شگفت زده شدند. بازماندگان قربانیان فاجعه 11 سپتامبر، با دلی اندوهناک، اشک ریزان، این موافقت را یک خیانت به ملت آمریکا قلمداد می کنند. آنان بر این باورند که گشایش مرکز اسلامی، تائیدی است بر تروریسم و تجلیل و تمجید کردن تبهکاران. اما پرزیدنت اوباما می گوید"... گروه های افراطی مانند القاعده اسلام را تحریف کرده اند..." و "... این گروه ها رهبران دینی نیستند..." و ... .



jalal-ijadi200.jpg
جلال ایجادی

دانشگاه تابستانی اکولوژیست های فرانسه

هر سال دانشگاه تابستانی حزب سبز های فرانسه هنگام پروژه ها و دیداربسیاری از اکولوژیست های فرانسه بشمار میآید. این قراربزرگ سالانه در یکی از دانشگاه های فرانسه برگزار میشود وطی چهار روز در بیش از دویست سمینار بزرگ وکوچک مسائل گوناگون مورد بحث وگفتگو قرار میگیرد. امسال بیش از سه هزار نفر از اعضا و هواداران سبزهاو اکولوژیست های فرانسه به شهر نانت رفته و در این مراسم شرکت داشتند. چنین موقعیتی هم زمان طرح مبانی تئوریک وسیاسی زیست محیطی واکولوژیستی میباشد وهم زمان دیدار ها وآشنائی های تازه. هم زمان تفریح وشادمانی است وهم زمان آموزش وروشنتر نمودن افکار است.



آلن گرش

ظهور «طبقه جدید» در مصر جمال عبدالناصر ...

ترجمه بهروز عارفی

انقلاب ناصری از تب و تاب افتاده است. رژیم که ضعیف شده، دیگر نمی خواهد (یا نمی تواند) اصلاحات انجام دهد، چه برسد به آنکه شیوه ای قاطع تر پیش گیرد. هنگامی که در سپتامبر 1970، ناصر در اثر حمله قلبی درگذشت، همه عناصر یک «ضد – انقلاب» مهیا بود. جانشین او، انورالسادات، چرخش را انجام داد. او با آمریکا متحد شد و گشایش اقتصادی (انفتاح) را آغاز کرد. دوران انقلاب سپری شد و از این ببعد «طبقه جدید»ی برغم مقاومت های شدید با گستاخی به صحنه آمد.



مشک فشانی رسانه ای، فراموشی سیاسی

انجیل به روایت ماندلا

آلن گرش
ترجمه بهروز عارفی

یتوان تصور کرد که حلقه زدن بر گرد «ماندلای تاریخی» بسیار ساده تر است، بویژه که ما انجیلی در اختیار داریم که خود او نوشته است (2). و نیز از گواهی های مستقیم بسیاری برخورداریم. و گر نه، اسطوره ماندلا همان قدر غیر قابل دسترس می نماید که عیسی مسیح به روایت انجیل ها. چنین بر می آید که یاد آوری این موضوع که مسیح جدید، در گذشته «تروریست»، «هم پیمان کمونیست ها» ، اتحاد شوروی (آن هم در دوره «گولاگ») و یک انقلابی مصمم بود، تحمل ناپذیر است.



nahid-hoseini.jpg
ناهید حسینی

ایران دررتبه ۷۹ در میان ۱۰۰ کشور جهان

هفته گذشته سایت مجله نیوزویک، گزارشی تحقیقی از ۱۰۰ کشور جهان به چاپ رسانده و به ترتیب لیستی از کشورهای برتر دنیا رادر زمینه های مختلف منتشر کرده بود. شاخص انتخاب این کشورها بر اساس سطح آموزش، بهداشت، کیفیت زندگی، پویایی اقتصادی و محیط زیست بوده است. از بین 100 کشور لیست شده 10 کشور به عنوان برترین کشورهای دنیا انتخاب شده اند. با کمال تأسف ایران در بین این 100 کشور مقام 79 را به خود اختصاص داده است.



iran-usa-200.jpg
مهدی تاجیک

رویکرد اوباما در قبال ایران، حمله یا موازنه تهدید؟

با روی کار آمدن پرزیدنت اوباما برخی از سیاسیون ایرانی به مزاح گفتند که «او»، «با ما»ست و این عده بدین پندار بودند که با آمدن دمکرات ها و افول قدرت جمهوریخواهان از خطرات ژئواستراتژیک ایالات متحده بر علیه ایران به مرور زمان کاسته خواهد شد. ولی با گذشت چند ماه از حضور اوباما در کاخ سفید بر این عده نه چندان اندک، مسجل گردید که گویا این «او» بدین سادگی ها نیز «با ما» نیست. در واکاوی این مزاح پرکنایه حقیقتی نهفته و آن حقیقت این است که سیاست دولت ها در ایالات متحده آمریکا از ابتدای تاریخ استقلال آن تا به امروز همواره دارای یک تداوم آشکار بوده است، یعنی سیاست دولت کنونی باراک اوباما در راستا و تداوم سیاست دولت جرج واشینگتن می باشد که البته این تداوم در راستای ارزش های آمریکایی و منافع ملی و فراملی ایالات متحده قابل تعریف است.



boushehr_s.jpg
رضا تقی زاده

راه اندازی راکتور اتمی بوشهر-غیبت معنی دار رهبران روسیه

اعلام تاریخ و نحوه راه اندازی راکتور اتمی بوشهر، در کنار برآوردن یک انتظار چهل ساله و تحقق پیوستن ایران به جمع دارندگان برق اتمی، دو مسئله فوق العاده با اهمیت دیگر را نیز در مقام داوری قرار می دهد: وضعیت سرد مناسبات جاری تهران و مسکو و همچنین آینده سایر فعالیت های اتمی ایران به خصوص در زمینه غنی سازی اورانیوم.
در اخبار منتشره از سوی منابع خبری روسیه پیرامون تاریخ راه اندازی راکتور یاد شده، ضمن مسکوت ماندن موضوع عدم حضور مدودیف و یا پوتین در مراسم افتتاح کارخانه برق اتمی بوشهر و قرار گرفتن یکی از آن دو در کنار آقای محمود احمدی نژاد، اعلام شده که به این مناسبت سرگئیی کریه‌نکو مسئول دولتی «روس اتم» در راس هیئت روسی عازم ایران خواهد شد.



مصاحبه گلوب اند میل با امیر خدیر، رهبر چپ‌گرای حزب همبستگی کبک

اهداف رادیکال، تاکتیکهای معتدل

امیر خدیر، رهبر ایرانی‌تبار حزب چپ‌گرای همبستگی در کبک، که تنها نماینده این حزب در مجلس ملی کبک نیز به حساب می‌رود هفته گذشته موضوع مقاله‌ای مفصل در گلوب اند میل بود. له پرو، خبرنگار این روزنامه در مونترال، در مصاحبه با امیر که عنوان طنزآمیز “ضدپوپولیسمِ مردمی متعادلِ افراطی” را بر خود داشت بیشتر به موضوع اقدامات جنجالی او می‌پردازد که از “یک عضو مجلس” انتظار نمی‌رود.



مازیار آزاد

تایمز: اشک تمساح یا قربانی کردن مردم افغان و سربازان ناتو؟

اخیراً مقاله ای در مجلۀ تایمز 3 آگوست 2010 بچاپ رسیده است همراه با عکسی از یک زن جوان هیجده ساله افغان با بینی بریده که روی جلدش را مزین کرده است. این عکس و مقاله ای که درپشت سر آن مخفی شده است اکنون در محافل روشنفکرانه نه تنها در میان افغانها بلکه ایرانیها و بعضاً خیلی از جمعیت های مسلمان کشورهای دیگر مورد توجه قرار گرفته است. بخصوص که رسانه هائی مثل بی بی سی و صدای امریکا و حتی ایمیلهای شخصی نیز آگاهانه یا ناآگاهانه به این احساس عمومی انزجار دامن میزنند. و تقریبا همه از درک اینکه چنین ستمی بتوسط یک انسان نسبت به انسانی دیگر میتواند انجام شود عاجز میمانند.



vazeiate-iranq-jungewelt.jpg
کارین لویکفلد (یونگه ولت)

عراق در وضعیتی فاجعه بار

برگردان ناهید جعفرپور

درست ۵ ماه بعد از انتخابات مجلس در ماه مارس دیگرحرف های زیبا در باره دمکراسی و آزادی در عراق به دردی نمی خورد. بدون استثنا هر روز در عراق انفجار و حملاتی وجود دارد که در رسانه ها غالبا از آن ها تنها به شکل یک پاورقی صحبت می شود. در اوائل ماه ژوئن سه روز متوالی پشت سر هم زائرین شیعه در کاظمیه مورد هدف بودند و اواخر ماه زائرین شیعه در کربلا. همچنین سنی ها و مسیحی ها مورد حمله قرار می گیرند. در واقع هیچ کس از این اوضاع خلاصی ندارد.



yahyai.jpg
دکتر محمد حسین یحیایی

ایران و ترکیه رفاقت و یا رقابت

جمهوری اسلامی با عملکرد و کار برد سخنان سخیف و بی نزاکت در دیپلوماسی هر روز منزوی تر می شود و جای آن را در کشور های اسلامی ترکیه پر می کند. چهار قطعنامه تنبیهی شورای امنیت سازمان ملل که هرکدام شدید تر و دایره عمل بیشتری دارند به اقتصاد ویران و ثبات سیاسی کشور ضربات مهلک و کار سازی وارد می کنند.



عبداله باوی

هیروشیما،چرا بمباران شد؟

جالب است بدانيم که حمله اتمی آمریکا به ژاپن از دید نظامی اصلا لزومی نداشت، زیرا ژاپن یک قدرت نظامی شکست خورده بود. ژاپن تقریبا همه نیروی دریایی و همه کشتی های جنگی خود را در نتیجه 7000 بار حملات هوایی آمریکا از دست داده بود، و در نتيجه امکانات ژاپن برای حمله به کشورهای ديگرشديدا تضعيف شده بود. غیر از آن متحدين ژاپن يعنی ايتاليا و آلمان عملا از صحنه جنگ جهانی کنار رفته بودند. ایتالیا شکست خورده و آلمان سه ماه قبل از آن تسلیم شده بود. بنابراين ژاپن تنها مانده بود و ديگر متحدی نداشت.



majid-sedghi.jpg
مجید صدقی

بن لادن , آکتور سینما

به گفته اداره ممیزی پاکستان نمایش این فیلم در این کشور می تواند باردیگر موج عملیات انتحاری را تشدید کند . این اداره همچنین یاد آور شد که فیلم مزبور جامعه پاکستان را به سخره می گیرد و نیز به مسلمان ها اهانت می کند. ولی دلیل دیگری که اداره ممیزی بر روی آن انگشت گذلشت معرفی کردن بن لادن به عنوان آدمی بزدل و مضحک با لهجه ای عامیانه و مبتذل است .



daryoush-homayoun.jpg
داریوش همایون

بحران اتمی، تحریم و جنگ

پرشور ترین هواداران جمهوری اسلامی نیز اگر به سود شخصی خویش بیندیشند با بدترین مخالفان رژیم در کشیدن فیوز بمب اتمی همداستان خواهند شد؛ در این جا پای مصلحت ملی در میان است و ما از هرکسی در رژیم که در پی برطرف کردن بحران اتمی باشد پشتیبانی می کنیم



محمد آزادگر

در باره« چهره استعمارگر وچهره استعمار زده» آلبر ممی

اگر استعمار زده از بیسوادی هم رهایی یابد باز ازنظر زبان گرفتار دوگانگی خواهد شد.البته اگر بخت او را در این رها شدن یار باشد: زیرا بیشتر استعمار زدگان اقبال رنج بردن ازدرد دو زبانه بودن را هم ندارند وجز زبان مادری نمیشناسد یعنی زبانی که نه با آن مینویسد ونه میخوانند، فقط میتوانند فرهنگی فقیر ونامعلوم را به صورت شفاهی ارائه دهند.