nadia-fazl.jpg
گفتگوئی با نادیه فضل شاعر،نویسنده و فعال حوزه زنان از افغانستان

نشانه های امید درشکل گیری جنبش برابری طلبی زنان افغانستان

گفتگو: حمید حمیدی

رفتن بسوی قرون وسطی مسلمأ یکی از پیامد های سی سال جنگ در افغانستان است ولی مصایب زنان افغانستان نتیجه ی سی سال جنگ به هیچ وجهه نمیتواند باشد، چنانچه درکل تمامیی مصیبت های که دامن گیر مردم ماست. در کشور ما جمعی بسیار کوچک ، محدودی ومعدودی از تمامیی وجوه خوش زندگی برخوردار بودند، ولی کابل ومراکز چند شهر بزرگ افغانستان هیچگاهی مثال کل افغانستان نیستند



Gitta Düperthal

فستيوال بين المللی فيلم زنان در دورتموند آلمان

برگردان ناهيد جعفرپور

فستيوال بين المللی فيلم دورتموند در هفته گذشته بيش از ۸۰۰۰ ديدار کننده را پذيرا شد و فيلم هائی به نمايش گذاشته شد که از همه مهمتر از افکار عمومی دريغ می شوند. برای مثال در کاتاگوری ی " آزادی، مردی سفيد پوست است" می توان از فيلم هتل صحرا از بتينا هازن نام برد.



malali-joya.jpg
پيام زنان افغانی به اوباما:

قانون زن ستيز پيامد سياست آمريکا در افغانستان است.

برگردان ناهيد جعفرپور

در افغانستان زنان مورد تجاوز جنسی قرار می گيرند و به ازدواج های اجباری مجبور می شوند و مورد معامله قرار می گيرند و در معرض خشونت های خانگی واقع می شوند و در خانه محبوس می گردند ـ افراط گرايان زنان را بعنوان انسانهای درجه دوم به حساب می آورند. در افغانستان با وجود تمامی اين جنايت های وحشتناک و قصاوت ها که بر عليه زنان ما حکومت می کند اما مسئولين اين اعمال از سوی دستگاه قضائی مورد تعقيب قرار نمی گيرند.



farzaneh-taheri.jpg
فرزانه طاهری

هرگامی به عقب بگذاریم، چند گام به عقب رانده می شویم

سخنرانی در کنفرانس مطبوعاتی همگرایی جنبش زنان:

ما فعالان جنبش زنان تردید نداریم که یکی از مهمترین شاخصه های تحقق دمکراسی و جامعۀ مدنی رعایت حقوق زنان و کودکان در ان جامعه است. و برای قبولاندن ضرورت رفع موانع نیل به چنین شرایطی کنار کشیدن از عرصۀ مدنی را جز فراهم آوردن امکان مصادرۀ جنبش زنان و تسهیل اشغال سنگرهای رهاشده از جانب زنان و فعالان این حوزه نمی دانیم که دیده ایم با هر گامی به عقب بگذاریم چند گام دیگر به عقب رانده می شویم.



کمپین یک میلیون امضاء برای تغییر قوانین تبعیض آمیز در اصفهان،

انتخابات، فرصتی براي طرح گسترده تر مطالبات

در آخرین روز از نشست دو روزه فعالان کمپین یک میلیون امضاء برای تغییر قوانین تبعیض آمیز در اصفهان، موضوع «انتخابات» به عنوان یک «فرصت» جهت طرح مطالبات زنان مورد بحث قرار گرفت. در بحث و بررسی پیرامون چالش/فرصت هایی که کمپین یک میلیون امضاء و به طور کلی جنبش زنان با آنها روبروست، «انتخابات» به عنوان یک «فرصت» به بحث گذاشته شد. بحث انتخابات، پیرامون دو محور مهم در میان فعالان حاضر در بحث، که شامل فعالان کمپین از شهرهای اصفهان، قم، تبریز، تهران و شیراز بود، شکل گرفت. ابتدا، اهمیت انتخابات بعنوان «فرصتی» برای طرح خواسته های کمپین؛ دوم، نقش محوری مطالبات در جریان انتخابات و تاثیرگزاری بر آن، نه با هدف پررنگ تر کردن انتخابات، که به اذعان همه شرکت کنندگان پررنگ بود، بلکه به هدف برجسته نمودن «مطالبات» مطرح شد.



khastehaye-zanan-km.jpg
فریده غائب

اولين كنفرانس خبری همگرايی جنبش زنان برای طرح مطالبات در انتخابات برگزار شد

خواسته های زنان از رييس جمهوری آينده

صبح امروز شنبه پنجم ارديبهشت ماه، در دفتر انتشارات روشنگران؛ گروهي از فعالان جنبش زنان ايران با نام "همگرايی گروه ها و فعالان جنبش زنان براي طرح مطالبات در انتخابات" گردهم آمدند .
اين براي اولين بار است كه گروه ها و طيف های مختلف فكري و فعال در حوزه زنان در طول سي سال پيروزي انقلاب ايران به طور رسمي قبل از انتخابات رياست جمهوري ، مطالبات خود را مطرح و اين مطالبات را از كانديداها پي گيري مي كنند .
آن ها از رييس جمهور آينده مي خواهند ايران به كنوانسيون رفع هرگونه تبعيض عليه زنان بدون قيد و شرط بپيوندد و نيز قوانين تبعيض آميز عليه زنان را بازنگري كند به ويژه اصول ۱۹،۲۰،۲۱و 115 قانون اساسي را با گنجاندن اصل برابري جنسيتي بدون قيد و شرط .



khastehaye-zanan.jpg
با صدور یک بیانیه و برگزاری کنفرانس خبری اعلام شد

همگرایی جنبش زنان برای طرح مطالبات در انتخابات

ما می خواهیم گفتمان «دولت ـ مردانه» را، که معمولا در فضای انتخابات غلبه دارد، از راه مسالمتآمیز به سمت تحقق نیازهای جامعه ی مدنی و به خصوص مطالبات معوق مانده ی زنان سوق دهیم.
ـ ما می خواهیم از طریق کنش جمعی خویش، مسئولان را متوجه کنیم که باید، نه فقط به لایه های راس هرم قدرت،که به گروه های مردمی و اقشار حاشیه ای نیز پاسخگو باشند و اگر درصدد جلب آرای زنان، دانشجویان، معلمان و سایر اقشار جامعه و کسب مشروعیت هستند، باید در قبال آن برای تحقق مطالبات و خواسته های آنان نیز تلاش کنند.



malek-alahyari.jpg

یک سال حبس تعزیری برای پرستو الهیاری
انتقال مریم مالک به بازداشتگاه وزرا

در حالی که بحث مطالبه محوری هم اکنون مورد توجه برخی فعالان اجتماعی و سیاسی و زنان در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو قرار گرفته است، فشار بر اعضای کمپین یک میلیون امضا - که به حق مطالبه محوری را به مباحث غالب جامعه بدل کردند و هزینه های گزافی هم برای آن پرداختند و می پردازند -بیشتر و دامنه فعالیت شان تنگ ترو تنگ تر می شود. امروز مریم مالک به بازداشتگاه ورزا منتقل شد و پرستو الهیاری به یک سال جبس تعزیر محکوم شد.
مریم مالک فعال کمپین یک میلیون امضا ظهر امروز با صدور قرار بازداشت موقت به بازداشتگاه وزرا منتقل شد.



karim-pouhamzavi.jpg
کریم پورحمزاوی

از قانون «احوال شخصیه شما چطوره؟» در افغانستان،
تا انتخابات خود ما

در ایران خودمان چیزهای خوب خوب همیشه وجود دارند, در این میان می توان به لایحه حمایت از خانواده های خوب, قانون سن ازدواج برای دختران خیلی خوب, ازدواج با چهارتا زن خوب، سنت صیغه خوب و خیلی چیزهای خوب دیگر اشاره کرد. از لابه لای این همه خوبی می توان به انتخابات ریاست جمهوری هم به عنوان یک پدیده خوب نگریست و اصلا به این دغدغه هم فکر نکرد که کاندیدایی خیلی راحت و خوب بگوید "حجاب زنان" مساله ما نیست و بعد از رئیس جمهور شدن، همان کاندیدا دقیقا متوجه شد که حجاب زنان همان مساله اصلی است!



taslima-nasrin.gif

هيچ مذهبی برابری زن و مرد را تائيد نمی کند!

برگردان: احمد آزاد

بنيادگرايان هيچ گاه از توجيه کم نخواهند آورد. زماني که اردوگاه سوسياليسم وجود داشت، جنگ مذهبی آن ها بر عليه کمونيست ها بود، که متهم به دشمنی با مذهب بودند. پس از سقوط اروگاه سوسياليستی، آن ها بر عليه امريکا، به عنوان دشمن اسلام، مبارزه خود را برگرداندند. بنيادگرايان، برکنار از اين که کی هدف آن ها است، مستحق هيچ همدلی نيستند. با آن ها بايد، بی توجه به دلائلی که ايدئولوژی مخرب آن ها را توجيه می کند، بدون وقفه مبارزه کرد. در اساس دشمنی را، که آن ها هدف خود تعيين می کنند، اهميتی چندانی ندارد. آن ها دلائل لازم برای توجيه اعمال خود را از دل مذهب بيرون می کشند.



logo-k.jpg

محاکمه ، حبس و آزار و اذیت فعالان حقوق زن در یک سال گذشته شدت گرفته است

گزارش منتشره از سوی کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران از شدت گرفتن آزار و اذیت مدافعان حقوق زن در ایران در یکسال گذشته حکایت می‌کند.
عالیه اقدام دوست، اولین مدافع حقوق زن است که سه سال حکم زندان او بخاطر شرکت در تجمع مسالمت آمیز برای حقوق برابر زنان در سال ۱۳۸۵ که در آن ۷۰ نفر دستگیر شده بودند، در سال گذشته به اجرا درآمد.



mehrangiz-kar.jpg
مهرانگیز کار

زنان و دولت دهم

مطالبات زنان ایرانی به اصلاح قوانین ختم نمی شود. وسعت مطالبات به اندازه ای است که سه قوه مقننه، قضاییه و مجریه برای تأمین آن وظایف و مسئولیتهایی به عهده دارند. زنان تاکنون توانسته اند در شرایط دشوار و با تحمل هزینه های هنگفت مطالبات قانونی خود را با عوامل و نهادهای مؤثر در قانون گذاری در میان بگذارند. اینک که انتخابات رئیس جمهوری و شکلگیری دولت دهم در راه است، وقت مناسب است تا زنان از عموم نامزدهای انتخاباتی بخواهند برنامه های در دستور کار خود را در مواردی که به نیمه ای از جمعیت کشور مربوط می شود با توجه به مشکلات خاص این نیمه انتشار دهند.



بیانیه گروه های جنبش زنان در ایران

در حمایت از زنان افغانستان در برابر قانون جدید خانواده

بی شک مبارزه بی وقفه و شجاعانه شما علیه این قوانین تبعیض آمیز می تواند یاری دهنده ما نیز باشد، همانطور که ما امروز بر آن شدیم که با حمایت از فعالیت شما به پاخیزیم و نگرانی خود را از تصویب این قانون تبعیض آمیز جدید در افغانستان اعلام کنیم.
ما ضمن استقبال از دستور رییس جمهوری افغانستان برای بازنگری در قانون احوال شخصیه اهل تشیع امیدواریم این قانون به گونه ای اصلاح شود که برابری، عدم تبعیض، عدالت و کرامت انسانی مبنای کلیه روابط انسانی در خانواده های افغانستانی از جمله در میان اقلیت های قومی و مذهبی قرار گیرد.



darvishpour.jpg

زبان روشنفکران می تواند پدرسالاری را توجيه کند

گفت و گوی محمد تاج دولتی با دکتر مهرداد درويش پور، جامعه شناس و استاد دانشگاه سوئد

تنها ايدئولوژی دولت نيست که حاکميت قوانين ضد زن در جامعه‏ی را مورد حمايت قرار میدهد. بسياری از مردان از امتيازاتی که جمهوری اسلامی برايشان آفريده، سود میبرند. به اين معنی، جنبش زنان فقط چالشی عليه استبداد دينی حاکم نيست. بلکه چالشی عليه همين اقتدار مردسالارانه همسران‏، پسران، برادران و هم‏رزمانشان نيز هست.



ndia-fazel.jpg
نادیا فاضل

زنان افغانستان درامتداد فاجعه

یکبار دیگر ننگ رسوایی ،یکبار دیگر افتضاح بیماری دماغی شماری از مردان مریض وجنایت پیشه در افغانستان، شرح تلخ تداوم تاریکی را بر زندگی زنان مهرگذاشت واینبار وسوسه ی حرص ریاست جمهوری وادامه تلاش برای حیات بنیادگرایی وافراط گرایی ودرخشش سراب گونه ی این احساس باردیگرچشمان رییس جمهور کرزی راچنان خیره ساخته است که حتی قادر به دید آن نشدند که ببینند در پای چه جنایتی امضاء مینمایند.



majid-sedghi.jpg
مجید صدقی

روایت یک فمینیست

سیمون دو بووار, نویسنده فمینیست و اگزیستالیست فرانسوی به عنوان زنی سخت کوش و مقاوم که برای عدالت و آزادی زنان مبارزه می کرد چهره ای شناخته شده است . در مورد او بسیار گفته شده اما این روزها برروی صحنه آمدن نمایشنامه ای در باره او در پاریس ( زادگاهش) در حالی که هم چنان آزادی زنان در بسیاری از کشورهای جهان با محدودیت هایی از سوی حکومت های خود کامه و مستبد روبروست می تواند بار دیگر یاد زنی که در ابراز عقایدش راسخ و استوار بود را زنده کند



hamid-hamidi.jpg
حمید حمیدی

بازداشت و زندان،"هستی“ و"وجودشان"را انکارنمی کند

برای خديجه و محبوبه،برای عاليه و زينب و برای روناک و هانا

اين بار "اتهامشان" اين بود که "عشق و دوستی“ را هويدا کردند.در خبرها آمد که دوازده نفر از فعالين"کمپين" که قرار بود برای ديد و بازديد نوروزی به ديدار خانواده های زندانيان و جانباختگان قتل های "مشکوک" در سال گذشته بروند و آرامشی را با حضور خود برای اين خانواده ها به ارمغان ببرند،"بازداشت" و به "بازداشتگاه" منتقل شدند.با تلاشهای صورت گرفته، ده نفر از اين عزيزان با کفالت آزاد شدند(زمانه ما طوری شده که آزادی با کفالت نيز ما را شاد می کند.)