حمید حمیدی

شکاف جنسیتی در سال(۲۰۰۹)
"گزارش فورم جهانی اقتصاد"

گزارش شكاف جنسيتي در سال ۲۰۰۹، كه مجمع جهاني اقتصاد آن را تدوين كرده است، منتشر شد. اين گزارش يكي از مهم‌ترين و كاربردي‌ترين گزارش‌ها در سطح جهاني است كه با بررسي وضعيت ۱۳۴ كشور جهان، ميزان نابرابري بين زنان و مردان را مشخص ساخته و راه‌حل‌هاي مناسبي براي كم كردن شكاف جنسيتي بين زنان و مردان ارائه داده است.
در این گزارش ایران در رتبه ۱۲۸ از ۱۳۴ کشور مورد بررسی، قرار گرفت.(ایران در سال ۲۰۰۸ در بین ۱۳۰ کشور رتبه ۱۱۶ ،در سال ۲۰۰۷ در بین ۱۲۸ کشور مورد بررسی در رتبه ۱۱۸ و در سال ۲۰۰۶ در بین ۱۱۵ کشور در رتبه ۱۰۸ قرار داشت.)
يافته‌هاي اين گزارش نشان مي‌دهد كه هيچ كشوري در دنيا وجود ندارد كه شكاف جنسيتي در آن به‌طور كامل از بين رفته باشد و فقط كشورهاي اروپاي شمالي به موفقيت‌هايي در باريك‌تر كردن اين شكاف دست يافته‌اند



azade-davachi.jpg
آزاده دواچی

زنی مستقل: نگاهی به مجموعه اشعار کارول آن دافی

آن دافی به شکل پرسوناژ اول شخص در شعرهایش حاضر می شود ، این پرسوناژ عموما زنانه است . در بیشتر سطرهای شعرش کارول ان دافی از به هم زدن قوانین معمول جهان و ساختن دوباره آن روایت می کند ، ساختی که مرجع آن دنیای زنانه است . در این تصویر زنانگی در شعر، به حد کافی ایده آل شده و در عین حال با الگوی شخصی و رایج جامعه خود پیوند می خورد . خود ی که در سطرهای شعری به چشم می خورد آمیخته ای از احساس و تبعیض جنسیتی و دگر گرایی است که تحت تأثیر منِ واقعی شاعر حرکت می کند و در نتیجه به نقطه اوجش می رسد . به کار بردن ساختارهای پیچیده شعری ، کلماتی که به نظر مخاطب خیلی آشنا نیستند و در عین فضای شعری که در شعرهای آن دافی در جریان است ، نگاه و تعصب او را به جامعه مردسالار نشان می دهد .



لاله حسین پور

جنبش زنان، جنبشی برای تغییر!

شرایط بعد از کودتای انتخاباتی در ایران به خوبی نابرابری دو قدرت را نشان داد. یکی قدرت حاکم و در مقابل آن قدرت جامعه مدنی. حال می توان تصور کرد که اگر جامعه مدنی خود را قوی کند، با چه شعارها و مطالباتی به خیابان خواهد آمد و چگونه درخواست های خود را دنبال خواهد کرد. جامعه مدنی نیز یک پارچه نیست، بلکه از جنبش های اجتماعی و اقشار مختلف مردم تشکیل شده است. مردم خود بهتر می دانند که دیگر آن امت واحد و مطیع وجود خارجی ندارد و نمی تواند داشته باشد. مردم تقسیم شده اند به اقشار مختلف که هر یک خواسته ها و مطالبات خود را دارند و از آن ها پایین تر نخواهندآمد. همین آگاهی است که مردم را قوی کرده و در جهت دست یابی به خواسته مشترک شان پیوند می دهد.



maryam-rahmani.jpg
مریم رحمانی

رفتار انتخاباتی زنان افغانستان در مقایسه با زنان ایران

زنان افغانستان مانند همتایان ایرانی خود وارث فرهنگ مردسالارند . زنان افغان راه درازی را تا بهبود شرایط زندگی در پیش دارند اگرچه وضعیت زنان ایران تاحدودی به لحاظ آموزش و بهداشت بهتر از زنان افغان است اما زنان ایرانی نیز هنوز درگیر مشکلات زیادی در زمینه های مختلف هستند. در افغانستان بعد از سرنگونی طالبان و با روی کار آمدن دولت کرزی اگرچه زنان در چند شهر بزرگ مانند کابل،هرات،مزار شریف می توانند تحصیل کنند اما بطور کلی وضعیت زنان این کشور اسف بار است.%42 مردم این کشور فقیر هستند که بیشتر زنان و کودکان با این مشکل درگیرند،



zanan-dar-zendan.jpg

۷ زن مدافع تغییر در بازداشتگاه اوین

وقایع پس از انتخابات ریاست جمهوری، و اعتراض مسالمت آمیز میلیونها زن و مرد ایرانی نسبت به نتایج اعلام شده از سوی وزارت کشور، شهروندان بسیاری را که خواهان احقاق حقوق شهروندی و خوانده شدن رای خود بودند به زندان محکوم کرد. در میان زندانیان، شماری از زنان و دختران معترض نیز حضور داشته و برخی از آنان همچنان در زندان به سر می برند. از میان زنانی که روانه زندان شدند: برخی از آن ها را به واسطه فعالیت های اجتماعی پیشین شان می شناختیم و برخی از آن ها را به واسطه حضور پر نشاط شان در صحنه اعتراض های اخیر.
هفت تن از زنانی که خبر زندانی شدن شان به نحوی به رسانه ها و سایت های خبری رسیده، امروز در زندان اوین به سر می برند: آذر منصوری، هنگامه شهیدی، فریبا پژوه، عاطفه نبوی، کبرا زاغه دوست و زهرا جباری که در وقایع پس از انتخابات بازداشت شده اند و شبنم مددزاده که از مدتها پیش از وقایع انتخابات در زندان اوین به سر می برد. این شش زن جوان و مدافع تغییر همگی شان بلاتکلیف و در «بازداشت موقت» هستند.