kairo2_frauen_DW_P_1303413p-s.jpg
هایده ترابی

زبان انقلاب مصر مو درآورد

مو درآورد زبانشان. سکولارهای انقلابی مصری را می گویم. لیبرال و فمینیست و چپ‌اش بارها یادآوری کردند که این "اخوان المسلمین" تنها 20 تا 30 درصد آراء ما را دارد. اما ایرانیانی همراه با رسانه هاشان نمی‌خواهند باور کنند. گوئی عارشان است که شاهد خیزشهای انقلابی نااسلامی در جهان عرب باشند. عمری عامیانه‌ترین و کلیشه‌ای‌ترین تصورات را دربارۀ جوامع عربی رواج دادن، عمری تخم پیشداوریها علیه این فرهنگ و آن ملیت، له این فرهنگ و آن ملیت کاشتن و حال یکباره خرمن خویش بر‌باد دیدن سخت است، نیست؟



لاله حسین پور

نوزادان اینترنت، اکنون جوانانی بالغ شده اند......

حقا که جوانان ایرانی پیشتاز بودند. حال جوانان تونس، مصر، اردن ، یمن و غیره اثبات می کنند که جهان در دستان آنان می چرخد. زمان مطرح نیست، دیر و زود دارد، اما سوخت و سوز ندارد. جوانان از راه رسیده اند و قدرت ها را مجبور به سرف روی امواج خود کرده اند. اما این که تا چه زمانی تاب این موج سواری را می آورند، آینده نشان خواهد داد.



alsaadavi.jpg
نوال السعداوی، فمینیست مشهور، در تظاهرات های خیابانی قاهره:

این انقلاب جوانان مصری علیه فقر و سرکوب است

از ما حمایت کنید! مقابل سفارت مصر در کشورهایتان بروید و حمایت خود را از مردم و خواست هایشان نشان دهید. من دیروز در بیمارستان بودم. پلیس به جوانان شلیک می کند. یکی از آنها که من دیروز در بیمارستان دیدم، یک چشمش را از دست داده بود، این نشان می دهد که پلیس به قصد کشتن مردم به آنها شلیک می کند!



زهرا کمالی

آگاهی به جایگاه زنان در دولت نهم و دهم

تغییر نام مرکز مشارکت زنان به امور زنان و خانواده با هدف کشاندن زن از محیط اجتماع به خانواده ، کم کردن کارایی قشر بزرگ زنان که نیمی از پیکره جامعه را تشکیل می دهند ،محدود کردن آنها به اینکه زنان در خانواده باید به ایفای نقش اساسی خود بپردازند و تعریف زن در خانواده است ، انجام شده ، بطوری که رئیس فراکسیون زنان مجلس در گفتگو با خبرگزاری مهر با تاکید بر اینکه ساختار فعلی مرکز بر اساس مسئولیتها و حوزه عمل سابق آن تدوین شده است بیان می کند با تغییر نام یک مرکز باید چارت و مسئولیتهای آن نیز به تناسب تغییر کند



protest-tunisia.jpg
حمید حمیدی

دشواری‌های زنان تونس

بخش دوم و پایانی

تونس بهشت زمینی زنان نیست. در مواردی دیده شده که در این کشور زن بودن هنوز یک بدشانسی است و تبعیض بر ضد دختران از زمان تولدشان آغاز می‌شود. چراکه دختر نمی‌تواند نام خانوادگی را منتقل کند و خطر بالقوه‌ای برای آبروی خانواده به شمار می‌آید.
به همین دلیل تحت کنترل شدید تربیت می‌شود. اقدام به خودکشی بین دختران جوان بسیار رایج است و در بسیاری موارد تنها راه حل برای به دست آوردن آزادی است. علاوه بر این، پرورش ماورای محافظه‌کارانه‌ی بسیاری از زنان موجب وحشت بیمارگونه از رابطه‌ی جنسی و حتی عدم تمکین پس از ازدواج می‌شود.