راحله طارانی

"تحریفات شناختی یا خطاهای فکری ناشی از تجارب تلخ ,
اضطراب و افسردگی - ضرورت شناخت درمانی "

این چک لیست ،عمده این خطا های فکری را طرح می کند ولی بعضی از روانشناس ها خطاهای دیگری هم به این لیست افزوده اند . قدم اول برای خلاصی از این نوع تفکر تشخیص و شناسایی این خطا ها در تفکر است. پذیرفتن این که این نوع تفکر که منطقی نیست به سبب حالت روحی روانی و تجربیات من در من به وجود آمده و من باید این خطا ها را ازذهن خودم بیرون بریزم. این کار بسیار دشوار است و به تمرین ، پشتکار و برنامه ریزی نیاز دارد. استفاده از روش شنا خت درمانی که ابزارهایی برای شیفت تفکر را در اختیار افراد قرار می دهد برای چیره شدن بر این مشکل مفید است . ولی هیچ روشی بدون برخورد صادقانه فرد با خودش و و بدون درون نگری بدور از قضاوت های جهت دار و بی صبرانه، کارساز نخوهد بود.



تقی روزبه

یک پیروزی دیگر!

حلقه انسانی* برای نجات کوه شاه و طبیعت کرمان از تخریب!

اقدام مردم زنجان دراعتراض به آلودگی ناشی از کارخانه سرب و روی اطراف زنجان و نگرانی آن ها از پی آمدهای آن در وضعیت سلامتی خود از جهات گوناگون جالب و حامل درس های مهمی برای آن ها که بدنبال چه باید کرد هستند، می باشد:



shahnaz-gholami3.jpg
شهناز غلامی

سه گزارش مستند از قتل های ناموسی در تبریز

سخنرانی در بیست و چهارمین نشست شورای حقوق بشر


پدیده ی قتلهای ناموسی نماد بارز تعصّب ویک الگوی رفتاری- اجتماعی خشونت آمیز است.درماده ی 10 اعلامیه ی جهانی حقوق بشر آمده است:« هرکس درتعیین حقوق و تعهدات خویش و هرگونه اتّهام جزایی که به او وارد شود با مساوات کامل حق برخورداری از دادرسی منصفانه و علنی را در دادگاه مستقّل و بی طرف دارد.» درنتیجه حکم ماده ی 630 قانون مجازات اسلامی که مرد راهم قاضی قرار داده و هم مجریِ مجازات، با این ماده از اعلامیه ی جهانی حقوق بشر سازگار نمی باشد.



س. حمیدی

زیست شهری و وام‌های بانک جهانی

تهران امروز بر دریایی از آب شناور است و از بستر حادثه‌زای این دریاچه‌های زیر زمینی هر روز حادثه‌‌های هولناکی گزارش می گردد که حیات شهروندان تهرانی را تهدید می‌نماید. ولی با این همه کمبود آب شرب سالم و بهداشتی نیز مُعضلی عمومی و همگانی به شمار می‌آید. چنانکه ناتوانی رژیم در خصوص برآوردن مطالبات مردم، در این پهنه نیز آشکار می‌گردد. در نتیجه بانک جهانی چنین گستره‌ای را میدانی مناسب برای جولان خویش یافته است. تجربه‌ای که هر چند بانک جهانی ناکارآمدی‌‌‌اش را در دهه‌ی هفتاد بر گستره‌ای از حمل و نقل شهری به اجرا نهاده بود، ولی همچنان در دهه‌ی هشتاد حریصانه به سراغ آب و فاضلاب شهری شتافت. چنانکه از سال ۱۳۸۴ وام‌های این بانک مدیران فاسد و نالایق آب و فاضلاب کشور را نیز به تمکین از دستورالعمل‌های خود واداشت.



نوشته‌ای از سوی حزب سبزهای فرانسه

شالوده ای برای یک زندگی زیستگاهی

برگردان از انور میرستاری


امروزه بشریت در برابر انتخابی قرار گرفته است که آینده او را رقم می زند. انتخابی که به مسئولیت جمعی و همکاری تمام زنان و مردان نیاز دارد. قطار پیشرفت و ترقی، در زیر ضربات و تأثیر یک شیوه تولیدگرایی کورکورانه و شدیداً نابرابر، از ریل های خود خارج می شود. باید هر چه زودتر و به طور اضطراری، آن را در یک مسیر دیگری قرار داد.



Hossein-Danai3.jpg
حسین دانائی

شهر من سمنان

بعضی ها نام اولیه ی سمنان را "سه مَه نان" دانسته، به این معنا که حاصل تلاش کشاورزان شهر، فقط سه ماه نان و آذوقه شان را تامین می کرد. بعضی دیگر می گویند سمنانی ها وقتی با خبر شدند امام رضا به قصد خراسان از سمنان عبور کرده با خورجینی از "سه مَن نان" امام را در مسیر سمنان - خراسان تعقیب کردند. برای این تعریف ها سند محکمی وجود نداشته و به نظر درست نمی آیند. به زبان سمنانی عدد "سه" را "هِرَ"، "مَن" (معادل سه کیلو) واحد وزن قدیم را "مُن"، "نان" را "نون" و ماه را همان ماه و نه "مَه" می گویند "هِرَمُن نون" و "هِرَماه نون" هیچ شباهتی به "سه مَن نان" و "سه مَه نان"، و یا سمنان ندارد ولی مطمئنن نان همیشه غذای اصلی مردم بوده است. ممکن است این نام ها از طرف فارسی زبان ها ساخته شده باشند. کومش یا قومس نام قدیم منطقه ی سمنان بوده است.