کاوه بنائی

چگونه می توان یک پناهنده راکشت؟!

جریمه پناهجوئی که بدون بلیط سوار اتوبوس شود یکصد یورو منظور می کنید. برای جستجو جهت کار گاهی اوقات لازم است در مسیرهای گوناگون اتوبوس های مختلف را تعویض کرد. اتفاق افتاده که یک روز دو بار جریمه انجام گرفته است. برای پناهنده های سیاسی اوضاع کمی فرق می کند.ما هم می دانیم کشور شما مشکلات خاص خود را دارد. اما عرصه را بر آنهائی هم که با اقامت کار به اینجا آمده اند و کار گیرشان نمی آید تنگ نموده اید. آنها در خیابانها به کار دستفروشی مشعول هستند، مورد یورش پلیس شهرداری واقع شده و اندک سرمایه متحرک شان مورد تاراج پلیس قرار می گیرد.



darvishpour.jpg

بی‌توجهی به "محیط زیست سالم"

گفت‌وگو بهنام دارایی‌زاده از رادیو زمانه با مهرداد درویش‌پور جامعه‌شناس و استاد دانشگاه

اگر روشنفکران و نیروهای آگاه، به‌طور جدی روی مسئله‌ آلودگی‌های محیط زیستی تمرکز می‌کردند و خطرات ناشی از آن را به طور روشن‌ و فراگیر در اذهان عمومی جا می‌انداختند و اگر تمام رسانه‌های فارسی‌زبان پیرامون آلودگی هوای تهران تمرکز می یافتند ممکن بود شاهد حرکت اعتراضی اجتماعی در این زمینه روبرو باشیم. اما هم ورشنفکران و هم رسانه ها به‌ندرت روی مسئله محیط زیست در ایران تمرکز می‌کنند.



SohSattari.jpg
سهیلا ستاری

گزارشی از ٦٤مین کنفرانس سالانه
دی ـ پی ـ آی / ان ـ جی ـ او های سازمان ملل متحد

از تجربه نهادهای مدنی در سال ٢٠١١ میلادی

از آنجا که من بعنوان یکی از نمایندگان رسمی جامعه زنان تحصیل کرده آلمانی در این کنفرانس شرکت داشتم، کوشش نمودم بنوبه خود با استفاده از امکان طرح مباحث در پایان سخنرانی ها، پنلها و گروههای کار از یکسو ابعاد مشکلات محیط زیست در ایران را بویژه مسئله خشک شدن دریاچه ارومیه و اهمیت جلوگیری از گسترش این فاجعه محیط زیستی و یا مشکل قطع بی رویه درختان و یا مشکل آلودگی هوای تهران را طرح کنم و از سوی دیگر به طرح مشخص امر سرکوب و دستگیری فعالان محیط زیست (از جمله دستگیری معترضین در راهپیمایی علیه خشک شدن دریاچه ارومیه بواسطه همزمانی آن با این کنفرانس)، اعمال تضییقات روی کلیه کنشگران مدنی و نیز جلوگیری از گردش آزاد اطلاعات در ایران توسط رژیم حاکم بپردازم و خواهان آن شوم که در مصوبه پایانی این کنفرانس راهبردهایی جهت خروج از این بن بستها در ایران و در کشورهای مشابه ما گنجانده شوند.



anvar-mirsattari.jpg
انور میرستاری

امکان تبدیل یک نیروگاه انرژی هسته ای صلح آمیز به نیروگاه تولید
سلاح های نظامی هسته ای خطرناک، مانند آب خوردن آسان است.

بخش ۶

برای حل این مسئله، باید لوایح موجود «چندجانبه شده» در باره انواع چرخه سوخت در گسترش تولید سلاح های هسته ای را به اجرا گذاشت. به عنوان مثال، اجرای لوایح مذکور در غنی سازی اورانیوم یا در بازآفرینی آن برای استفاده بین‌المللی و در تأسیساتی که توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی کنترل می شوند. امری که پایداری در برابر تولید سلاح های هسته ای را تشویق خواهد کرد.



anvar-mirsattari.jpg
انور میرستاری

ـ وسایل کنترل و راه‌های محدود کردن گسترش تولید سلاح های هسته ای

پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای که در مارس ۱۹۷۰ شکل قانونی به خود گرفته و وارد مرحله اجرایی شد، پایه اصلی سیستم جهانی خلع سلاح هسته ای است. تقریباً همه کشورهای دنیا آن را امضا کرده اند. تنها اسرائیل، هند و پاکستان هر گز در آن پیمان عضو نشده اند. کره شمالی در ۲۰۰۳ از عضویت این پیمان در آمد.



آزاده سپهری

عشق و اعتیاد - اعتیاد به عشق

همان نیازهای روحی که برخی را به سوی هرویین یا الکل سوق می دهد، خیلی های دیگر را به سمت عشق می کشاند. رابطه ی عشقی ای که به خاطر تسکین زایی شکل گرفته باشد، باعث وابستگی شدید می شود. در چنین رابطه ای معشوق فقط ابزاری ست برای برطرف کردن نیازهای درونی عاشق و ایجاد احساس امنیت در او. و از هم پاشیدن چنین رابطه ای می تواند صدماتی سهمگین به عاشق وارد کند. افسردگی، از دست دادن تعادل روانی، اقدام به خودکشی، روی آوردن به مواد مخدر و انزوای اجتماعی نمونه هایی از این صدمات هستند.



farid-ansari-d.jpg
فرید انصاری دزفولی

به بهانه روز جهانی معلولین و حقوق بشر
و بمناسبت تشکیل اتحادیه جهانی معلولان

هرچه امکانات زندگی فردی و اجتماعی برای افراد دارای معلولیت کمتر باشد، نگاه جامعه به معلولان نادرست تر و ترحم آمیز تر خواهد بود. نوع نگاه جامعه به افراد دارای معلولیت، نسبت مستقیمی با امکانات و تسهیلات اجتماعی دارد. هرچه امکانات جامعه برای افراد دارای معلولیت بیشتر باشد، این افراد به کمک دیگران نیاز کمتری دارند و کمتر با مشکلات و دشواریهای زندگی دست به گریبان می شوند و دست و پنجه نرم می کنند. بدون کار کردن و زندگی کردن با افراد دارای معلولیت و کم توان هرگز نمی توانیم با دنیا و زندگی آنان آشنا شویم.