akbar-seif.jpg
اکبر سیف

ملاحظاتی پیرامون«انتخاب»مجددحسن روحانی ونحوه برخورد اپوزیسیون

حقیقت این که اپوزیسیون دموکرات وآزادیخواه،اعم ازطیف نیروهای چپ تانیروهای ملی،راتاحدزیادی رکودفکری وتلاش برای حفظ وضع موجودفراگرفته است. بخش بزرگی ازفعالین سیاسی این طیف منفردهستند.بخش کوچکتری که درجریانات باقی مانده ازسازمان های سیاسی گذشته فعال می باشند بیشترمشغله حفظ تشکل ها وگروه بندی های موجودرادارند.بنظرچنین می رسد که بدون فاصله گیری ازگفتمان هاوروش های بوروکراتیک ومحفلی سابق،وبدون دامن زدن به روحیه پرسشگرانه وروی آوری به امرمهم گفتمان سازی،تغییرجدی ای رانمی توان دراپوزیسون انتظارداشت.کمبوداتاق های فکروبه تبع آن کمبودگفتمان سازی وارائه گفتمان های نوبه گونه ای محسوس درسطح اپوزیسیون عمل می کند.



nikrouz-azami03.jpg
نيكروز اعظمى

سياست، تفكر انتقادى و آرمانگرايى ايرانى

سياست عرصه و تلاشى است براى چگونگى مديريت جامعه و تفكر انتقادى يعنى نقب، تقد و نفى نوع مديريت. تفكر در اصلى ترين هدف و معيارش به مثابه تداومِ توليد حقيقت در هر دو عرصه سياست و تفكر است. پس مى بينيم كه ميدان ديد تفكر انتقادى را سياست و خودِ تفكر باهم مى سازند. تفكر انتقادى مى خواهد بداند كه به چه دليل يا دلايل نظام هاى سياسى در ايران در ادوار مختلف همواره در يكنواختگى و بى كفايتى اش يگانه بوده اند و نتوانستند موجب آن نوع از الگو و سامان سياسى اى شوند كه افراد در آن بعنوان شهروندان با مسئول نقش ايفاء كنند.



ahmad-hashemi02.jpg
احمد هاشمی

چرا انتخابات ریاست جمهوری در سال ۹۶،
انتخاب دو مسیر متفاوت نبود؟

تز مرکزی این مقاله این است که با توجه به مجموعه سیاست های کلان داخلی و خارجی در حکومت جمهوری اسلامی و با توجه به شرایط کنونی جهان در آستانه قرن بیست یکم و همچنین شرایط منطقه خاور میانه و آفریقای شمالی ، حکومت جمهوری اسلامی ظرفیت تکامل به یک دولت جهانی شده نئو لیبرال را ندارد و در نتیجه امکان دو سناریوی دولت دموکراتیک توسعه گرا و دولت اقتدارگرای توسعه گرا ممکن نیست.



ali-shakerizand02.jpg
علی شاکری زند

آیا در این "انتخابات"
ملت شکست خورد؟

کسانی که امروز هنوز به نام آزادیخواهی و خیرِ ملت از شرکت بخش مهمی از مردم در انتخابات احساس پیروزی دارند و به خود و به دیگران تبریک هم می گویند، فردای روزی که این رژیم ننگ و نکبت برچیده شد، چنانکه در کشورهای دیگری شده است ـ اگرچند بسیاری از ما زنده هم نباشیم، و امر مهم این نیست ! ـ سرشکسته و شرمسار خواهند بود؛ گو اینکه برخی از آنان که خوب می شناسیمشان آن روز هم هنوز با کمال بیشرمی برای خود انواع توجیهات را خواهند تراشید و حتی هزارگونه سابقه ی آزادیخواهی و مبارزه با رژیم امروز را نیز اختراع خواهند کرد!



بهمن مرادی

ایمان بیاوریم به غروبِ راست افراطی !؟

انتخابات ایران تفاوتی عجیب با انتخابات فرانسه داشت؛ در فرانسه هیچ نیروی اپوزیسیونی با این منطق که لوپِن و ماکرون هر دو به طبقه بورژوازیِ نحسِ فرانسه تعلق دارند، حکم به تحریمِ انتخابات صادر نکرد اما بخش بزرگی از اپوزیسیونِ ایرانی با شعار تحریم انتخابات، در پشت این منطق سنگر گرفتند که راست افراطی و اصلاح طلب در ایران هر دو به طبقه بورژوازی دینی تعلق دارند و تضاد بین آنها کاملاً دروغین است پس نباید در انتخابات شرکت کرد.



YadollahBaladi.jpg
یدالله بلدی

نگاهی به مبارزات ومطالبات معلمان در نظام جمهوری اسلامی

اسماعیل عبدی معلم زندانی که به ۶ سال زندان محکوم شده است،از ۱۱ اردیبهشت در اعتصاب غذا بسر میبرد،اسماعیل عبدی نمونه ای از معلمانی است که که دراین سالیان همواره برای تحقق خواسته های صنفی وسیاسی خود تلاش کرده وهزینه پرداخت کرده اند ،جمع آوری۱۵۰۰۰ امضابرای آزادی اسماعیل عبدی نشانه ای ازهمبستگی در حال رشد معلمان است.



hidayet-soltanzadeh.jpg
هدایت سلطان زاده

انتخابات در ایران و بن بست گریز از آزادی

انتخابات در جمهوری اسلامی ، بی شباهت به این صحنه سمبولیک بازی وهم ألود و جنایت های نهفته در پشت آن نیست. از حافظه مردم ، تصویر جنایت و جنایکاران ربوده شده است و مالک مرگی بنام که حضورش وهنی به حرمت انسان است ، به عرصه بازی رانده شده است. . توپی در میدان نیست ولی انبوه مردمی خیال اندیش به صحنه کشیده می شوند. در این بازی موهوم بازیگران در فرجام، در شعفی هیپنوتیک شده با دست خالی به خانه بر می گردند و تنها صحنه پردازان برنده اند. ولی فقیه بی فقاهت ، آنرا به درستی بیان کرده بود: که نتیجه هرچه باشد ، برنده جمهوری اسلامی است.



yahyai.jpg
دکتر محمد حسین یحیایی

پایان یک نمایش دیگر و آغاز دوران اگر، مگر ها

از مدت ها پیش که سناریوی نمایش انتخابات در نهاد و ارگان های آشکار و پنهان رژیم ولایت تهیه و آماده شده بود با بازیگری برخی از مهره های کارکشته و کهنه کار و برخی دیگر از سیاهی لشگر های گوشه گیر و منزوی به کارگردانی رهبر ولایت که در این سال ها تجربه های فراوان اندوخته و هوشمندی بسیاری کسب کرده با زیرکی، هوشیاری و کارآزمودگی به اجرا درآمد.نمایش، طرحی کهنه در قالب نو بود زیرا چیدمان و بازیگری هنرپیشه ها بگونه ای برنامه ریزی و سازماندهی شده بود که در کل نمایش، بازیگری یک هنر پیشه برجسته تر از دیگران به چشم می خورد که 4 سال گذشته را در مسند ریاست جمهوری نشسته بود.به نظر می رسد نظر رهبری هم به ایشان بیشتر از دیگران در شرایط کنونی است..



رضا جاسکی

اتحادهای انتخاباتی ما

مروری بر رفتار ما در انتخابات جاری

مسأله اصلی نه مشارکت در انتخابات، نه حتی مخالفت با رئیسی از طریق رأی دادن به فرد دیگری، بلکه دقیقاً رای‌ دادن به روحانی بود. حال بیایید فرض دیگری کنیم مثلاً اینکه آقای هاشمی‌طبا برنامه‌ بسیار مترقی‌تری از روحانی داشت، یا اینکه یک نماینده مستقل و ملی دیگری با برنامه شبیه چپ در انتخابات شرکت می‌کرد، در این صورت شاید هیچ دلیل منطقی برای عدم مشارکت بخش چپ تحریمیان باقی نمی‌ماند، آیا باز هم از نظر اخلاقی رأی ندادن به روحانی مجاز بود؟ تحریمیان امروز، به« وظیفه» شهروندی خود عمل کرده و در انتخابات بنا بر عقیده و میل خود و نه به اجبار، به فرد مستقلی که احتمال رئیس جمهور شدن آن وجود نداشت رأی می‌دادند، آیا از طرف کسانی که به روحانی رأی دادند، این رفتار انتخاباتی تحریمیان، قابل قبول بود؟



mostafa-ghahramani2.jpg
مصطفی قهرمانی

فرآیند تغییر قدرت سیاسی در حکومت های مردم سالار:

بدون قانونمند کردن و دمکراتیک شدن آمال ها و آماج های جناح اصول گرا و ولایتمدار حاکمیت پروژه تعمیق و تغییر دمکراتیک حاکمیت دوگانه در جمهوری اسلامی نه فقط به لحاظ حقوقی بلکه به لحاظ سیاسی واجتماعی نیز امکان عملی شدن ندارد. آشتی دادن اقتدارگرایان حکومتی با مردم سالاری و درونی کردن ارزش های این گفتمان توسط آنها از شروط اولیه و نقطه عزیمت این حرکت می باشد.



nikrouz-azami03.jpg
نيكروز اعظمى

ايران و ايرانى در ميانهء كلاف گوريده يك "جمهور" دينى/اسلامى

"جمهورى" اسلامىِ شيعى نيز بطور حتم و يقين حيات خويش را در مقابل كشورهاى ديگر نظير برخى كشورهاى عرب مسلمان مانند عربستان و غير مسلمان مانند اسرائيل و نيز امريكا، در اين مى بيند تا بتواند با يك وحدت ايدئولوژيك شيعى در دستگاه نظام سياسى اش، بر توان نظامى خويش بيافزايد و با يك سياست خارجى فعال شيعى تو بخوان "صدور انقلاب اسلامى" جبهه هاى جديدى را بگشايد و با نفوذ خويش در آنها از ضربه پذيرى خويش بكاهد. از اينرو و به همين خاطر است كه همه جناح هاى حكومت شيعى در سياست خارجى اشتراك و اتفاق نظر دارند و در وحدت كامل هستند. در اين رابطه ببينيم حسن روحانى رئيس جمهور شيعى ما در اولين نشست خود پس از انتخاب مجدد به رياست جمهورى چه گفته است.



reza-akrami.jpg
رضا اکرمی

صورت مسئله را براى هميشه نمى توان عوض كرد.

يكى از مهمترين دلايل حضور مردم در انتخاباتى كه تا به امروز تنها كارپردازان جمهورى اسلامى امكان كانديداتورى آنرا داشته اند ، كشتار و خرابى اى است كه در كشورهاى همسايه شاهدش هستيم و ايران هم يكبار طى ٨ سال دچار آن بوده و بارديگر هم مى تواند در دامش بيفتد .
علت كابوس جنگ ، ويرانى و خرابى اى است كه همه ما در كشورهاى همسايه و كمى دورتر ، سوريه و يمن مى بينيم و دليل آن ، وجود سلطه گريهاى فرامنطقه اى و قدرتهاى بزرگ از يك سو و ازسوى ديگر رفتار تشنج آفرين و مداخله گرانه رهبران و مسئولين خود همين كشورهاى منطقه ازجمله ايران مى باشد .
اصولاً يكى از حربه هاى كسب و حفظ قدرت براى نظامهاى ديكتاتورى در طى تاريخ براه انداختن جنگ با ديگر كشورها و يا تراشيدن دشمن بوده است تاناتوانى اشان را در برآورده كردن مطالبات مردم لاپوشانى كنند.



alireza-jabari.jpg
علی رضا جباری

"آری بزرگ"، "نه بزرگ"

این رأی محکم و سازنده می تواند نقطه ی آغازی برای گام نهادن در راه تحقق همه ی آن وعده هایی باشد که رئیس جمهوری منتخب برای پیروزی در انتخابات به مردم ایران داد و آن این بود که بجز داغ و درفش و برپا کردن طناب دار کارهایی دیگر هم هست که می توان برای مردم انجام داد و گام نهادن در راه توسعه ی پایدار کشور یکی از عمده ترین آنهاست. این رأی مرم هشدار به نیروی قضایی کشور که نامزد رقیب آقای رئیس جمهور یکی از ارکان دائم آن بوده و هست درباره ی شیوه ی برخوردهای سی و هفت ساله ی آنان با مردم کشورمان است و گواه بر این است که مردم ازاین شیوه راضی نیستند و اگر توان آن را بیابند و نهادهای انتخابی، از جمله رئیس جمهور و مجلس، از آنان حمایت کنند، می توانند آشکارتر و محکمتر حرفشان را بزنند و از حقوق خود دفاع کنند.



رودس اینجاست، همینجا بپر

تاملاتی در مورد انتخابات

یک بار دیگر التهاب انتخاباتی کشور ما را فرا گرفته، متن پیش رو تفکراتی در مورد این پدیده است . در این متن چند پیش فرض وجود دارد:
از مردم، فقط بخش متوسط شهری مورد توجه قرار گرفته اند . روستاییان، اقشار بالایی جامعه که اغلب از رانت حکومتی برخودارند و تهیدستان شهری در این بررسی منظور نشده اند .
برای مشخص کردن دو جناح اصلی حکومتی، که به اسامی مختلفی نامیده می شوند، از جناح اول که به جناح چپ، اصلاح طلبان حکومتی، اعتدال گرایان، جناح انتخابی و ... معروف هستند، به عنوان بخش تغییر یابنده یاد کردم . منظورم این است که علیرغم تفاوت های گاه جدی که این گروه در درون خود دارند، بدلیل انتخابات، در معرض تغییرات زودگذرند .



behzad-karimi.jpg
بهزاد كریمی

تفاوت آری، تقابل نه!

اکنون وقت آنست که به هر طریق ممکن کوشش شود تا این تقابل ارزشمند جامعه و ولایت نتواند جا به تسلیم و تمکین دهد. نباید اجازه کمترین خلف وعده‌ یا تعویق به محال را به رئیس جمهور منتخب داد. نباید گذاشت که فاجعه دور دوم خاتمی تکرار شود که جمهوریت مدام پس نشست و ولایت قدرت بیشتری گرفت. در ایران دو دوهه گذشته ما با پارادکسال بدنه دمکراسی خواه با رهبری گرفتار در تعلقات ولایی و در نتیجه ناپیگیر آن آشنا هستیم. این چشم اسفندیار جنبش اعنتراضی جامعه ما در مبارزه‌اش علیه ولایت است. راه گذر از این تناقض اما، نه کناره گرفتن از آن، که همانا ورود در آنست برای همراهی با مردمی که فقط از تجربه خود می توانند بیاموزند تا متکی بر آن، سرانجام رهبری اصیل خود را شکل دهند!



abdolsatar-doshouki-s.jpg
دكتر عبدالستار دوشوكی

شکست مفتضحانه اپوزیسیون در انتخابات

شاید سرنامه و عنوان این نوشتار تعمدی و انگیزگر و تحریک آمیز به ذائقه سیاسی بسیاری از فعالان اپوزیسیون برونمرزی کمی تند و نامطلوب به نظر برسد. اما نمی توان و نباید تلخی حاصل کـِـشته قریب به ۴۰ ساله خویش را با شربت شیرین شعار گوارا نمود. زیرا مغلوب واقعی این تراژدی انتخاباتی اپوزیسیون رژیم است که حاصل قریب به چهل سال فعالیت سیاسی و تزریق آگاهی و شعور مبارزاتی به بدنه جامعه، حضور بیش از چهل و یک میلیون نفری هستند که ساعت ها با حوصله و انتظار بیصبرانه صف کشیدند تا در قرن بیست و یکم به یکی از دو معمم مورد وثوق نظام مذهبی رای بدهند .



mehrasa.jpg
محمد علی مهرآسا

شرکت انبوه مردم در انتخابات، ما را هم حیران وهم خیط کرد!!

من هیچگاه و در هیچ مرحله ای انتخابات را تحریم نکرده ام. شاید تنها به نسل درسخوانده و روشن بین توصیه کرده ام که در رأیگیری شرکت نکنند؛ همچنانکه خودم شرکت نکرده ام و نخواهم کرد. من در این مدت حدود 39 سال عمر حکومت اسلامی تشیّع تنها دوبار رأی داده ام. بار نخست در رفراندم کذائی و بار دوم در انتخاب نخستین رئیس جمهوری نظام بوده است. چون آن هنگام قرار چنین بود که رئیس جمهوری کاره ای باشد؛ نه اینکه بعد از یک سال و نیم برخلاف قانون و با هو وجنجال از مقام خلعش کنند و گوشه و کنار را بگردند که پیدایش کرده و اعدامش کنند.



رضا جاسکی

یک بام و دو هوا

مروری بر رفتار ما در انتخابات جاری

پرسشی که مطرح می‌شود، خصوصا در مورد این دور از انتخابات این است: در انتخابات جاری مردم قرار است در مورد رئیس‌جمهوری که چهار سال قسمتی از سکان مملکت را به عهده داشته قضاوت کنند. آیا آن‌ها از انجام چنین کاری بر‌می‌ایند؟ چرا فکر می‌کنیم مردم روستاها و فقیرنشین منافع خود را به خوبی تشخیص نمی‌دهند؟ در‌واقع سؤال درست‌تر این است: چرا فکر می‌کنیم مردم شهرها و خصوصا ما روشنفکران دیرباورتر و آن‌ها خوش‌باورتر هستند؟ چرا فکر می‌کنیم که آن‌ها نمی‌توانند خیر خود را به خوبی تشخیص دهند؟



mostafa-madani.jpg
مصطفی مدنی

شرکت در انتخابات آری یا نه؟

نگاهی به نامه سردبیر سایت «اخبار روز»

اگر طرح موضوع، فقط تفاوت موضعگیری در انتخابات پیش رو را توضیح میداد و به شرکت آری یا نه می پرداخت، قطعا نیازی به پاسخ نداشت. نگاهی بود مختار بر ضرورت شرکت یا عدم شرکت در انتخابات. بازتابی تلقی می شد از نگرشی در خود جامعه. نامه و مصاحبه آقای تابان متاسفانه انعکاس تفاوت های نظری نیست. پرخاش گونه ای ست، سراسر اهانت، مملو از تحریف و دروغ پردازی نسبت به نظر و عقاید موافقان شرکت در انتخابات. نامه سراسرهمراه است با فوران کینه و نفرت! اینها همه را آقای سردبیر یکجا به «خورد» گشایندگان سایت خبری اش می دهد و اسم آنرا نیز می گذارد، جدال با «بی اخلاقی» های رایج این نوع چپ که دست به کمر جمهوری اسلامی شده و جنایت های اش را لاپوشانی می کند!



bijan-hekmat.jpg
بیژن حکمت

بی طرفی در این انتخابات ممکن نیست

شرکت در انتخابات به معنای مشروعیت بخشیدن به رژیم نیست بلکه کوششی برای تعمیق شکاف در هیات حاکمه است. خامنه ای میکوشد انتخابات ریاست جمهوری را بسود خود "معنی سازی" کند و برخی از مخالفان نیز با نادیده انگاشتن تمایز و تقابل ساختاریِ "دولت" و "ولایت" بر این معنی صحه می نهند. در ساحتاری که قدرت اصلی منتصبِ مفسران رسمی دین و مقامی مادام العمر است، انتخابات نهادهای اننخابی با تمام محدودیت های آن نه تنها مشروعیت که "مقبولیتی" هم برای رژیم حاکم پدید نمی آورد.



mohamadreza-shalgoni-s.jpg
محمد رضا شالگونی

ثابت و متغیرهای پدیده انتخابات در جمهوری اسلامی

به نظر من در شرایطی که جوانه‌های ارتباط گیری و سازمان یابی مستقل و حتی سراسری در میان زحمتکشان، چشم گیرتر می‌گردد و اصلاح‌طلبان درمانده تر از پیش برای رانده نشدن از بساط حکومتی، همچنان به کرامات و الطاف رهبری نظام دل بسته‌اند، شرکت در انتخابات اشتباه بزرگی است. تردیدی نیست که اکثریت شرکت کنندگان در انتخابات‌های جمهوری اسلامی توهمی نسبت به جمهوری اسلامی ندارند و بخش قابل توجهی از آنها فکر می‌کنند با رأی اعتراضی خود، نارضایی شان را از دستگاه ولایت نشان می‌دهند؛ اما فراموش نباید کرد که پدیده انتخابات در جمهوری اسلامی قاعدتاً بیش از همه به این نظام جهنمی کمک می‌کند.



بیژن اقدسی

آمادگی برای فشار، آمادگی برای شورش
نه، به رئیسی! نه، به خمینی، به خامنه‌ای و به بیت رهبری است!

آزادی‌خواهان ایران برای استفادهٔ بهینه از موقعیت پیش‌آمده تنها یک راه پیش روی دارند. حضور گسترده در صحنه و آمادگی کامل برای تقابل با هر روی‌کرد بیت رهبری در هر زمین بازی. در حکومت‌های استبدادی این همواره مردم نیستند که میدان رقابت را تعیین می‌کنند، اما آن مردمی پیروزترند که آمادگی تقابل با بیدادگران در هر زمین بازی ممکن را برای خود فراهم کرده باشند. هم آمادگی کامل برای اعمال فشار بر حکومت ولایی ایران بر باد ده از جمله با استفاده از موقعیت‌های ناشی از شکاف انتخاباتی و هم آمادگی کامل برای برآمد مقطعی یا شورش عمومی. هم دو خرداد ۱۳۷۶ و هم ۲۳ خرداد ۱۳۸۸ علیرغم تفاوت‌های آشکار خود، دست‌آوردهای شایانی برای آزادی‌خواهان ایرانی داشتند.



تقی روزبه

انتخابات و چندنکته تلگرافی!:
آیا در رژیم اسلامی ما با نوعی آپارتایدانتخاباتی مواجهیم؟

بدیهی ترین و طبیعی ترین واکنش توسط محذوفین و کسانی که صدا و سخنگوئی در این "انتخابات" ندارند،‌عدم شرکت (یا تحریم) است. با این همه همین حق هم توسط اصلاح طلبان عملا موردانکارقرارمی گیرد. چنان که با بسیج تمامی نیرو و امکانات دولتی و غیردولتی و داخل و خارج علیه آن بسیج شده اند.




reza-alavi3.jpg
رضا علوی

آیا رای سلبی به مشروعیت نظام آسیب می زند ؟

انتخابات جمعه یک رفراندم است . رفراندومی که با شکست رییسی، تضعیف بلوک قدرت و استبداد حاکم را در پیش خواهد دشت. تاکتیکی است هوشمندانه در سمت و سوی ایجاد گسست در زنجیره استبداد حاکم در ایران . انتخابات در ایران همواره پیچیده بوده، اما انتخابات پیش رو ، ویژگی‌ها و تفاوت‌های اساسی با یازده انتخابات پیشین دارد و در بستری از ناملایمات‌های نهاد ولایت و بحران‌های کلان حکومتی درگیر است و دست و پنجه نرم می‌کند. انتخابات در شرایطی بر گزار می شود که ولی فقیه تنها‌تر از همیشه و در بد‌ترین شرایط مشروعیت در درازای رهبری ۲۸ ساله خود قرار دارد . حکومت دیکتاتوری ایران با رگه هایی از توتالیزم و تام گرایی همراه بوده و بنابراین هسته ی بنیادی آن مشروعیت و مقبولیت است .



ali-shakerizand02.jpg
علی شاکری زند

تحریم انتخابات ساده گیری مبارزه نیست

منظور از تحریم انتخابات اعتراض به نحوه ی برگذاری آن و دستیابی به انتخابات بهتری نیست؛ هدف از آن علنی ساختن عدم مشروعیت رژیمی است که، با تأسیس آن بر پایه ی لگدمال کردن دستاورهای انقلاب مشروطه و رد و انکار اصل حاکمیت ملی از همان نخستین روز حیات خود هیچگاه دارای مشروعیت ملی و دموکراتیک نبوده؛ رژیمی از هر جهت ارتجاعی که مؤسس آن تنها با غصب عنوان انقلاب که جامعه ی تشنه ی آزادی سال 57 به آن دل سپرده بود توانست ضد انقلاب خود را، که ادامه ی همان ضد انقلاب شیخ فضل الله و توپچیان لیاخوف بود، آن هم به صورتی مخوف تر، در جامعه ی منقلب آن روز جا بیناندازد و انتقام مراد ضدمشروطه ی خود را نیز بگیرد.



»  به هوش باشید! سپاه وبسیج وقوه قضائیه وشورای نگهبان و... برای تقلب بسیج شده اند.
»  انتخابات را تحریم می کنم چون هستم!
»  شکست تحریم به مثابه مشروعیت زدائی
»  انتخابات و تحریم آن
»  رئیسی و عادی‌سازیِ «شر»
»  نامه به روحانی
»  نیاز به عزمی مشترک و منسجم برای شکست ارادهٔ بیت رهبری
»  دموکراسی و انتخابات
»  شركت مردم در "انتخابات" در جهت تحكيم پايه هاى يك نظام دينى/اسلاميست
»  اندرمعنای کنشی به نام رأی دادن!
»  شرکت یا تحریمِ انتخابات، مشروعیت زا یا مشروعیت زدا؟ چرا رای سلبی را نیکو میدانم؟
»  روزهای انتخابات سال ۸۸ که از نزدیک دیدم وانتخاباتی که امروز از طریق رسانه دنبال می کنم. نهایت به روحانی رای می دهم !
»  کالبد شکافی انتخابات در پیش رو
»  گفتید جمهوریت؟ کدام جمهوریت؟
»  افشاگری جناح های حکومتی و مواضع استراتژیک بخشی از چپ
»  خامنه ای و کاندیداهایش
»  انقلاب واصلاحات در چالش انتخابات
»  نگذاریم نامزدِ بیتِ رهبری رییسِ جمهور شود!
»  »مطالبه محوری»،«برنامه محوری» یا «دنباله روی»
»  انتخابات: رویاروئی راهبردهای جنگ و صلح!
»  من رأى نمى دهم
»  «انتخابات» ریاست جمهوری اسلامی ایران
»  بیست سال بعداز «دوم خرداد» جدال در آخرین سنگرانتخابات و ضرورت رای به حسن روحانی!
»  انتخاباتی که آقای رهبر و حاکم مطلق به علن تقلبی بودنش را عیان و خود را رسوا کرد!
»  «انتخابات» ضرورت حمایت از روحانی
»  زندگی در تناقض
»  انتخابات و حقوق سياسى در جمهوری اسلامی
»  در معنای نوعی از" اصلاح طلبی": به جنایتکارتررای ندهید، به جنایتکاررای بدهید!
»  ژاله وفا "آقای روحانی دروغ خناق است !
»  ۲۹ سال بعد از آن کشتار رو در رو با قاتل !
»  اما امروز : چرا رای و چرا رای به حسن روحانی؟
»  نگاهی به لقب‌سازی‌های اکبر گنجی
»  من رای نمی دهم
»  تحریم چرا؟
»  چرا اهل سنت و اقوام نباید به روحانی رای بدهند
»  جمهوریخواهی و ولایت فقیه
»  چپ در حاشیه نشینی سیاسی
»  حماس مرزهای اسرائیل رابرسمیت شناخت،ولایت فقیه همچنان بدنبال نابودی این کشوراست.
»  انتخابات فرصتی برای تغییر
»  پتانسیل جنبش تغییردر کشور را دست کم نگیریم!
»  آیا اصلاح یا تغییر نظام حق مردم است؟
»  دلائل پنجگانه ی یک «اصلاح طلب» طنز نویس خوش قریحه برای شرکت در انتخابات
»  ده کلمه به بهانه ی روز جهانی کارگر و بقيه ی قضايا
»  بمناسبت اول ماه مه، روز جهانی کارگران
»  در چنگال جمهوی اسلامی اسارت تا کی ؟
»  مناظرۀ اول رسواکنندۀ نظام ولایت فقیه