darvishpour.jpg

ولایی کردن مطلق حکومت بخشی از پروژه نوبنیادگرایی اسلامی در ایران است

گفتگو امیر صفاریان با مهرداد درویش پور در باره تحولات سیاسی روز وانتخابات ریاست جمهوری

قانون اساسی جمهوری اسلامی و نهادهای غیر انتخابی آن که بر تئوکراسی استوار است، اساسا امکان یک انتخابات دمکراتیک و آزاد بر پایه موازین بین المللی حقوق بشر را سلب کرده است. از اینرو به عنوان فردی لائیک که اقتدار دینی را نظامی مبتنی بر تبعیض و غیر دمکراتیک می دانم، تمایلی به شرکت در انتخاباتی که تنها برای نظام مشروعیت زایی می کند، ندارم. با این همه بر این باور نیستم تنها ماهیت نظام های موجود، تعیین کننده رفتار انتخاباتی است، بلکه سنجش سود و زیان سیاسی در ارزیابی از رفتار انتخاباتی مهم است. مبارزه سیاسی به انتخابات محدود نمی شود، اما انتخابات هم یکی از حوزه های مهم مبارزه سیاسی است.



Sabetian-s70.jpg

شمه ای از خاطرات تصویری و صوتی
منوچهر ثابتیان

در گفتگو با حمید احمدی
مدیر انجمن مطالعات تاریخ شفاهی ایران
در سال ۱۳۸۳ در لندن




majid-abdolrahimpour.jpg

ولایت فقیه پدران خود را می خورد

مجید عبدالرحیم پور: حذف رفسنجانی به مثابه یکی از ستونهای اصلی ولایت فقیه، یکی از اصلی ترین شخصیتهای ولایت فقیه، این پیام را به مردم و به ما می دهد که ولایت فقیه دچار گسست سیاسی درونی است.





انتخابات و اپوزیسیون سکولار و مذهبی

گفتگوی برنامه افق صدای آمریکا با مهرداد درویش پور، رضا علیجانی و عبدالرضا کریمی درباره انتخابات و اپوزیسیون سکولار و مذهبی (صدای آمریکا)





Akhbar

اخبار روز» نیاز جنبش چپ دمکراتیک ایران»


رسانه در خلال برگزاری کنگره ۱۳ فدائیان اکثریت ، گفتگویی با سردبیر «اخبار روز» انجام داده و سئوالاتی را با او مطرح کرده است.






parviz-navidi.jpg
پرویز نویدی

درباره آرایش نیرو و صف بندی ها
در انتخابات ریاست جمهوری

گفت و گوی حسن بهنام با پرویز نویدی
در برنامه «نگاه» تلویزیون تیشک





مجید خوشدل

رأی «مردم»، ارادۀ «آقا» و نگاه «ما»

(در حاشیه «انتخابات» ریاست جمهوری در ایران)

با اظهار نظرهایی از ستار دوشوکی، شکوه میرزادگی، مصطفی صابر، مرجان افتخاری، محمدعلی اصفهانی، یاسمین میظر، فاتح شیخ، شهلا آقاپور، مسعود فتحی
نظرخواهی «زودهنگامی» که در پی می آید، در پیوند با مفهومی متناقض در حاکمیت های دینی- استبدادی است: «انتخابات»!
تناقض و دوگانگی با این پرسش ساده آغاز می شود و سپس ابعاد اجتماعی به خود می گیرد: حاکمیت هایی که مشروعیت خود از «آسمان» می گیرند، مفاهیم، مقولات و قراردادهای «زمینی» به چه کار آنها می آید؟



مجید خوشدل

جبهه واحد«چپ جهانی» و اسلامگرایان ارتجاعی

گفتگو با مازیار رازی

واقعیتی ست که «آلترناتیو»های عملی و نظری موجود در مقابل «نظم نوین جهانی» دوزخ و برزخ مضاعف را در بین افکار عمومی غرب تداعی می کند. «مردم» می بینند و از میان بد و بدتر، بد را انتخاب می کنند. در بریتانیا «دیوید کامرون» و ائتلاف او در جبهه نظام سرمایه قرار دارد و در جبهه «آلترناتیو» ها، «جرج گالوی» ها، متحدان اسلامی و «چپ حهانی» نیز میدان داری می کنند. این عناصر بدنام با وحشتی که در دلها ایجاد کرده اند، به تقویت جبهه مقابل کمک شایانی می کنند.



seminar_2.flv.jpg
گزارش رسانه:

سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۲
بخش دوم

موضوع «انتخابات ریاست جمهوری» در کنگره سیزدهم فدائیان اکثریت به شکل سیمناری با شرکت فعالان سیاسی برگزار شد





Farzaneh-Mosahebe.jpg
گفتگوی اخبار روز با خانم فرزانه عظیمی

دهمین سالگرد اتحاد جمهوری خواهان

اتحاد جمهوریخواهان معتقد نیست که می توان از خارج از کشور آلترناتیو برای حکومت کنونی تشکیل داد. به نظر ما آلترناتیو حکومت کنونی از دل جنبش دمکراسی خواهی در ایران سر برخواهد آورد. جدا از آن ما فکر نمی کنیم که می توان دور هم جمع شد و یک پلاتفرم داد و تشکل جدید را به عنوان آلترناتیو تلقی کرد. بدیل ما در برابر جمهوری اسلامی، جمهوری عرفی متکی بر رای مردم است و هرکس صرف نظر از جنسیت، تبار ، عقیده و مذهب خود از حقوق و فرصت های برابر برخوردارست. آلترناتیو استبداد، قبل از همه از مسیر دمکراتیزاسیون جامعه و از طریق تقویت نهادهای مدنی میسر است . سرعت این تحول می تواند متناسب با پیشرفت مبارزات مردم کند یا تند شود. جنبش آزادیخواهانه مردم کشور ما زمانی که بتواند با مقاومت خود حکومت استبدادی را به عقب نشینی وادارد، آن گاه به بدیل وضعیت کنونی دست یافته است. بنا براین وظیفه نیروهای سیاسی و مدنی قبل از همه فرهنگ سازی و ایجاد و تحکیم پایه های یک جامعه مدرن است و آلترناتیو از دل جنبش های مدنی و سیاسی بیرون خواهد آمد که در داخل ایران شکل می گیرند.



seminar_part1.jpg
گزارش رسانه:

سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۲

موضوع «انتخابات ریاست جمهوری» در کنگره سیزدهم فدائیان اکثریت به شکل سیمناری با شرکت فعالان سیاسی برگزار شد





صفحه‌ای دیگر از تیشک تیوی

نمایش فرمایشی انتخابات ۱۳۹۲ در ایران

باشرکت میهمانان:
رئوف کعبی و حسن شریعتمداری از فعالان سیاسی
مجری: جمال پورکریم





Mehrdad-Darvishpour5-s.jpg
گفتگوی اخبار روز با مهرداد درویش پور

پیرامون پنجمین همایش جمهوری خواهان لائیک – دموکرات

روز ۱۷ ماه می به دعوت جدل، کنفرانسی کاملا عمومی و با حضور دیگر نیروهای جمهوری خواه برگزار خواهد شد. در این کنفرانس از جریان های وابسته به نهضت ملی، دین باوران لائیک، چپ های دمکرات و دیگر سازمان هایی که هویت اصلی شان جمهوری خواهی است و همچنین پاره ای از نیروهای اتنیکی کرد و شخصیت های مستقل روشنفکر و فعالان جنبش زنان دعوت به سخنرانی و شرکت در یکی از دو میز گرد شده است که ترکیب شرکت کنندگان در هریک با دیگری متفاوت است. میز گرد نخست درباره تحولات سیاسی آینده، انتخابات ریاست جمهوری و راه کارهای گذار از جمهوری اسلامی خواهد بود. میز گرد دوم به مسئله همگرایی جمهوری خواهان و بررسی زمینه ها و موانع نزدیکی گروه های گوناگون جمهوری خواه به یکدیگر - که طرفدار جدایی دین و دولت و باورمند به حقوق بشر و دمکراسی اند - اختصاص خواهد داشت.