خشونت علیه زنان به عنوان نوعی فرهنگ

گفتگو پانته آ بهرامی با مهرداد درویش پور، شهلا شفیق و مرضیه هادوی

در هفته‌های اخیر شاهد ارائه آمارهایی هستیم که برافزایش خشونت در جامعه ایران دلالت دارد .در اینجا تنها به یک مثال بسنده می شود. برپایه آمارهای سازمان بهزیستی ایران، آزارهای جنسی کودکان در سال ۱۳۸۴(آنچه دولت منتشر کرده) کمتر از سه درصد کل آمار کودک آزاری بود، هم اکنون مدیر عامل انجمن دفاع از حقوق کودکان می گوید این آمار به ۲۰ درصد رسیده است.
این یادداشت به متن حوادث خشونت آمیز که در رسانه‌ها انعکاس یافته نمی پردازد بلکه نگاهی روانشناسانه و جامعه شناسانه دارد به پدیده خشونت بطور کلی و به موضوع خشونت در جامعه ایران.



فیلم از فرهمند رکنی

معنای هویت ملی ایرانی در گذار تاریخ

سخنرانی محمد امینی و علیرضا مناف زاده

بنیان های ارزشی هویت از کجاسرچشمه میگرند؟آیاهویت ملی یک مفهوم پایدارتاریخی است یادر زمان های گوناکون ازحواد ث وارزش های نوین مایه میگیرندوباسازی میشوند ؟زمانی که از هویت ایرانی صحبت می کنیم کدام مجموعه ی ارزشی تاریخی وفرهنگی ایرانیان رابنیان های این هویت مفروض میدانیم؟براستی ،آیاهمه ایرانیاندر آنچه که هویت ملی نام گرفته است شریکند ودر باره هویت درک مشترکی دارندومبنای واحدی برای ان تعریف کرده اند؟ازچه زمان وچگونه ملی یا"ایرانیت"درروایت مدرن آن شگل گرفته است؟



Behzad.flv.jpg
بهزاد كریمی

چهارگوشه ایران

بررسی وقایع اخیر سیاسی و اجتماعی و تحولات در مرزهای ایران منجمله سیستان و بلوچستان واعدامهای انتقامجویانه توسط رژیم جمهوری اسلامی در آن منطقه ، موضوع گفتگو با بهزاد کریمی میباشد.
کاری از شبکه صوتی - تصویری «رسانه»





azad-moradian.jpg

تاﺛﻴﺮ ﺭﻭﺍﻧﯽ ﺧﺸﻮﻧﺖ ﺑﺮ ﻗﺮﺑﺎﻧﻴﺎﻥ (بخش اول)

ﮔﻔﺘﮕﻮﯼ ﺳﺎﻟﻮﻣﻪ ﺭﺣﻴﻤﯽ ﺑﺎ دکتر ﺁﺯﺍﺩ ﻣﺮﺍﺩﻳﺎﻥ

ﻟﺰﻭﻡ ﺷﻨﺎﺧﺖ منطقی و دقیق از ﺍﻧﻮﺍﻉ این گونه ﺧﺸﻮﻧﺖ ﻫﺎ، ﺟﻠﻮﮔﻴﺮﯼ ﺍﺯ ﺑﺮﻭﺯ، ﮐﻨﺘﺮﻝ ﻭ ﻳﺎ ﺍﻣﺤﺎﯼ ﺁﻥ ﺩﺭ ﺳﻄﺢ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩ، ﺟﺎﻣﻌﻪ ﻭ ﺣﺘﯽ ﺩﻭﻟﺖ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮﺭ ﺍﺯ ﻣﻴﺎﻥ ﺑﺮﺩﺍﺷﺘﻦ ﺗﺒﻌﻴﺾ ﻫﺎ ﻭ ﺭﺳﻴﺪﻥ ﺑﻪ ﺑﺮﺍﺑﺮﯼ ﺑﺎ ﻫﺪﻑ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺍﯼ ﺳﺎﻟﻢ ﻭ ﭘﻮﻳﺎﺳﺖ. ﺁﻣﺎﺭ تکان دهنده ﺗﺠﺎﻭﺯ ﻭ ﻳﺎ ﺧﺸﻮﻧﺖ ﺟﻨﺴﯽ در ﻣﻴﺎﻥ سایر ﺍﺷﮑﺎﻝ ﺧﺸﻮﻧﺖ ﺑﺮ ﻋﻠﻴﻪ ﺯﻧﺎﻥ ﻭ ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﻋﻮﺍﻗﺐ ﻭ آسیب هایی ﮐﻪ ﺩﺭ ﭘﯽ ﺩﺍﺭﺩ ﻣﻮﺟﺐ ﺣﺴﺎﺳﻴﺖ ﻓﻌﺎلان ﺯﻧﺎﻥ، فعالان ﺣﻘﻮﻕ ﺑﺸﺮ، ﺭﻭﺍﻧﺸﻨﺎﺳﺎﻥ، ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺷﻨﺎﺳﺎﻥ ﻭ ﺣﺘﯽ ﻗﺎﻧﻮﻧﮕﺬﺍﺭﺍﻥ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ.



نظام اموزشی در ایران

گفتگوی علی دماوندی (تلویزیون برابری) با علی اشرافی

نظام آموزشی در ایران در گفتگوی علی دماوندی با علی اشرافی. ایا کسستی در نظام آموزشی در ایران رخ داده است؟ نظام اموزشی ایران بر چه پایه ای استوار است؟ روحانیت ونظام سلطه چه مبنایی برای نظام آموزشی و تربیت دارند؟ سیاستهای حاکم بر این نظام چگونه وبر چه مبنایی تدوین میشود؟



67.jpg

حقیقت و مرگ

نوشته ایی به قلم رضا نیکفر ،
بیاد اعدام شدگان دهه ۱۳۶۰
با بازخوانی احمد شیرازی
تدوین : شبکه تصویری - صوتی رسانه





Mehrdad-Darvishpour5-s.jpg
گفتگو رادیو فرانسه با مهرداد درویش پور درباره رشد نژاد پرستی در اروپا

موج نژاد پرستی علیه مهاجران در اروپا بشدت در حال رشد است!

نوشتۀ بیژن برهمندی


در گفتگوئی با مهرداد درویش پور- استاد دانشگاه و جامعه شناس مقیم سوئد، وی اظهار عقیده می کند که بحران اقتصادی، بستر اصلی رشد این افراطیون است. او معتقد است که تشدید مسلمان‌ستیزی در این کشورها باعث تقویت نیروهای افراطی هوادار اسلام سیاسی در میان مهاجرین خواهد شد. به این ترتیب افراطیون مسلمان و افراطی های مهاجرستیز برهم اثر مثبت می گذارند و باعث رشد متقابل یکدیگر می شوند.



فريبرز سنجری

"دیپلماسی جدید" و روابط ایران و آمریکا!

واقعیت این است که هنوز چیزی نشده ما شاهد صدها تحلیل اکثرا ژورنالیستی و متاثر از تبلیغات آگاهانه سازمان یافته جاری در این زمینه هستیم. البته مذاکراتی شده اما هنوز نه این طرف بطور رسمی از پروژه هسته ای اش دست کشیده و نه آن طرف تحریم های تاکنونی را معلق کرده است.



علی دماوندی

آموزش زبان فارسی درخارج از کشور/ صدسال تحول زبان فارسی / نظام آموزشی در ایران

گفت و گوی علی دماوندی با خانم ها پریوش افشاری،افروز آزموده و آقایان محمود کویر و سعید پیوندی

خانمها پریوش افشاری و افروز آزموده، نویسندگان یک کتاب آموزس زبان فارسی در خارج از کشورند. آنها در باره کتابهای درسی و آموزش زبان فارسی با علی دماوندی به گفتگو نشسته اند. نسلهای دوم و سوم چگونه فارسی می آموزند؟ رابطه یادگیری زبان و محیط اجتمایی چگونه است؟ با تدریس زبان دوم یا بعبارتی زبان مادری بدنبال چه هستیم؟ کتابهای فارسی تاکنونی چرا در یاددادن فارسی به نسلهای دوم و سوم ناموفقند؟



Mehrdad-Darvishpour5-s.jpg

درباره سخنان آيت الله خامنه ای درباره ضرورت افرایش جمعیت کشور

دو گفت و گو با مهرداد درویش پور در این باره

رهبرجمهوری اسلامی، در پیامی که برای "همایش ملی تغییرات جمعیتی و نقش آن در تحولات مختلف جامعه" ارسال داشته نوشته است: «بنده همچنان معتقدم کشور ما کشور ٧٥ میلیونی نیست، کشور ما کشور ١٥٠میلیونی است، حالا ما دستِ کم را گرفتیم گفتیم ١٥٠میلیون؛ بیشتر هم می‌شود گفت».



Fatapour200
مهدی فتاپور

اشغال سفارت آمریکا در بهمن ١٣٥٧ توسط چریکهای فدایی خلق دروغی بيش نيست

مدتی قبل خبرگزاری مهر مصاحبه ای درج کرده بود با عنوان: "چگونگی تسخیر سفارت آمریکا در ٢٥ بهمن ٥٧ توسط چریک های فدایی خلق". اين مصاحبه با یعقوب توکلی و سلیمی نمین که ظاهرا هردو جزو تاريخ نگاران جمهوری اسلامی هستند، صورت گرفته است. آندو مدعی هستند که چريک های فدائی خلق را در ٢٥ بهمن سال ١٣٥٧ چند ساعتی سفارت امريکا را تصرف کرده اند. در اين مصاحبه برای اين ادعا مدرکی و سندی ارائه نشده است. گويا منبع آن ها دکتر يزدی است که اين ادعا را در يک مصاحبه گفته و يا در خاطراتش نوشته است. این ادعا در سالهای گذشته بطور مکرر طرح شده و در نشریات انعکاس یافته است



shamloo.flv.jpg
کلیپ سخنرانی زنده یاد احمد شاملو

اصمحلال هویت ملی

سخنرانی زنده یاد احمد شاملو برای جمعی از ایرانیان مقیم آمریکا
شبکه تصویری رسانه





hassan-hesam-afsah.jpg
گفت وگوی شهروند با حسن حسام

چه به نام “الله” و چه به نام “مارکس” اعدام ممنوع است

گفت وگو: حسین افصحی

بخش بزرگی از چپ ایده هایی کلیشه ای از حقوق دمکراتیک زنان داشت. هرچند که نیمه ی بزرگ نیروی کار را زنان تشکیل می دهند و به مثابه نیروی کار، استثمار می شوند و به عنوان زن استثمار مضاعف. در این حقیقت انکارناپذیر بحثی نیست، اما این همه ی حقیقت نیست. حقیقت این است که زنان علاوه بر استثمار توسط بوژوازی و سرمایه؛ به مثابه زن هم حقوق و مطالبات ویژه دارند. مطالباتی که مدام سرکوب می شود، ولی ما چپ ها این حقوق را بی اهمیت تلقی می کردیم و تحت عنوان این که اینها مطالبات بورژوایی است خودمان را در دفاع از آن ها بی وظیفه می کردیم و حتی عملا در کنار ارتجاعی ترین، ضد زن ترین، زن ستیزترین نیروی فکری و ایدئولوژیک قرار گرفتیم.