دنیز ایشچی

آرامش قبل از طوفان

در شرایطی که دولت اوباما از یک طرف سیاست مغشوش و ناکارائی را در مورد مقابله با "داعش" و چگونگی دخالت دولت بشار اسد در این معادلات به پیش می برد، در کنار آن تلاش دارد توازن ویژه ای را بین جبهه عربستان و جبهه ایران در منطقه حفظ کند. گسترش نظامیگری در منطقه از یک طرف و تزریق صدها میلیارد دلار مهمات جدید در وحله اول توسط آمریکا به منطقه، به مقیاس غیر قابل تصوری منطقه را آبستن انفجارات فاجعه آمیزی می کند. نمونه بارز آن شکلگیری "داعش" و کنترل آنها بر بخش بزرگی از عراق و سوریه با اتکا به مهمات آمریکائی می باشد.



p.
احد واحدی

«پیروزی نیروهای چپ در اسپانیا»

حوادث آینده اسپانیا و بویژه انتخابات سراسری آن در ماه نوامبر آینده، نشان خواهند داد که نیروهای چپ و سوسیالیست از چه درجه محبوبیتی در بین مردم برخوردارند و در روند بازسازی آینده چه نقش مهمی را به عهده خواهند گرفت. چیزی را که می شود با قاطعیت گفت عبارت از اینست که زمین زیر پای قدرتمندان می لرزد و نظام خشن و غیرانسانی سرمایه داری، هر روز با بحرانهای جدیدی رو در رو می شود و ایده های سوسیالیستی و عدالت خواهانه هر روز بیش از پیش مقبولیت عامه پیدا می کنند.



آیا "نکبه" تنها متعلق به تاریخ فلسطین است؟

ترجمه بهروز عارفی

این ایده که گویا فلسطینی ها یادمان تاسیس اسرائیل را برپا می کنند، نه فقط نادرست است («نکبه» به اخراج و نابودی اکثریت جماعت های فلسطینی مربوط می گردد، یعنی به دوره ای تاریخی که باید آن را در یک پیوستگی تاریخی و برنامه ای استعماری قرار داد و نه در ایجاد یک دولت) بلکه ایده ای را تقویت می کند که به طور گسترده ای پخش شده و برپایه ی آن، هویت فلسطینی به نفرت از یهودیان و اسرائیل تقلیل می یابد.



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

داعش، پدیده ای گذرا یا ماندگار؟!

بعید به نظرمی آید که "کمک ائتلاف بین المللی" به ارتش ازهم پاشیده عراق، بتواند بیش از آنچه که درماه های گذشته بوده، کارساز باشد. این نیز کاملا آشکار است که با عملیات کوماندویی نمایشی مانند آنچه که هفته گذشته به فرمان باراک اوباما برای کشتن ابوسیاف انجام شد، نخواهد توانست مانعی برای پیشروی این گروه تروریستی سازمان یافته باشد. دراین میان، آنچه که جای خالی آن کاملا احساس می شود، اراده ای سیاسی برای برقراری آرامش در خاور میانه است. همه شواهد نشان از آن دارد که چنین اراده سیاسی ای با "طرح خاورمیانه جدید" و مرز بندی های آن تناقض و تضاد دارد.



samir-amin.jpg
سمیر امین

یگانگی بریتانیای کبیر را حفظ کنید
اما یگانگی روسیه بزرگ را در هم شکنید

برگردان : م . ت . برومند

همه رسانه ها ما را به دنبال کردن تنگاتنگ همه پرسی اسکاتلند در سپتامبر ۲۰۱۴ از یک سو و کشمکشی که روسیه و اوکراین را از بهار ۲۰۱۴ تا امروز در برابر هم قرار داده، ناگزیر می سازند . همه ما صدای دو گانه ناقوس مخالف را شنیده ایم: یگانگی بریتانیای کبیر باید به نفع مردم انگلیس و اسکاتلند حفظ شود. وانگهی، اسکاتلندی ها با رأی دموکراتیک باقی ماندن در اتحاد را گزیده اند. در عوض، به ما می گویند: استقلالی که توسط مردم اوکراین خواسته و گزیده شده، بر اثر هدف های توسعه طلبانه دیکتاتور روسیه بزرگ، پوتین زیر پرسش قرار گرفته است. به این رویدادها باز می گردیم که به عنوان دلیل های بی چون و چرا برای ناظران با حسن نیت به ما ارائه می گردد.



حسن نادری

بعد از هشتم ماه مه ۱۹۴۵،جهان به کدام سمت رفت؟

مستقل از اینکه دو بلوک ایجاد شده از فردای تسلیم شدن آلمان ناری و بنابر تاریخ ورد هریک از نیروهای نظامی متفقین به برلین، روزهای ۸،۹ و یا ۱۰ ماه مه ۱۹۴۵ جشن میگرفتند و میگیرند اما با تسلیم آلمان نازی ،شکست فاشیسم در ایتالیا و خلع سلاح امپراطوری نظامی ژاپن امید میرفت که جهان، دیگر بسوی تنش نرود و همزیستی مسالمت آمیز و جهانی نوین برپاگردد. اما در سایه ظهور دو بلوک،تقسیمات جغرافیائی برکشورهای آلمان،کره،ویتنام و یمن با دو ایدئولوژی تحمیل شد.



از لیسبون تا دوبلین

در جستجوی «سیریزا»ی بعدی

Renaud LAMBERT -برگردان: شهباز نخعي

نخست وزیر جدید یونان و مخاطبان بروکسلی او دست کم در یک نکته توافق دارند: یونان به یک دومینو با تعادل ناپایدار شباهت دارد. ازدید بروکسل، تا این اواخر تغییر جهت یونان به مفهوم تصویری از فروریختگی مالی بود. از زمان پیروزی آقای آلکسی سیپراس در انتخابات ماه ژانویه، روایتی دیگر به آنان هشدار می دهد. ترویج این ایده که [سیاست] ریاضت کارآمدی ندارد. این دقیقا چیزی است که آتن به آن امید بسته است.



majid-siadat.jpg
مجيد سيادت

درباره کتاب سومِن انقلاب صنعتی

آقای جرمی رفکين نويسنده اين کتاب است. ايشان تا کنون هفده کتاب نوشته اند که موضوع محوری آنها مسائل مربوط به محيط زيست می باشند. آقای رفکين پروفسور دانشگاه و نظريه پردازبرجسته مسائل محيط زيست، آينده نگر و در نظر بسياری فعالان و روشنفکران، مرجع به شمار می روند. ايشان مشاور بسياری از موسسات مهم بين المللی و مخصوصا اتحاديه اروپاهستند . مسئوليتهای مهم او اطلاعات دست اول فراوانی از گرايشات و روندهای جهانی درباره محيط زيست در اختيارش می گذارد.



Ruben-Markarian70.jpg
روبن مارکاریان

اعتصاب لوکوموتیورانان آلمان و اهمیت آن

هفتمین اعتصاب اتحادیه لوکوموتیورانان آلمان(GDL) از ماه سپتامبر به این سو در روز دوشنبه چهارم ماه مه شروع تا امروز یکشنبه صبح دهم مه ادامه یافت. این اعتصاب بزرگ ترین اعتصاب در تاریخ راه آهن آلمان است که طی آن از هر دو قطار یک قطار از حرکت بازایستاد.قطارهاری باری اعتصاب را از روز دوشنبه چهارم ماه مه شروع کردند و قطارهای مسافربری از سه شنبه صبح به این اعتصاب پیوستند.



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

وجدان ناآرام آقای اوباما!

درمورد باراک اوباما وضعیت متفاوت است و او حتی نمی تواند به چنین دستاویز و توضیحی نیز توسل جوید زیرا درحالی که خون همه قربانیان و رنج و درد همه مجروحان، معلولان، پناهندگان، آوارگان و بی خانمانان سوری بر گرده او سنگینی می کند، توجیه حتی به ظاهر قابل پذیرفتنی نیز برای اهمال، تعلل، بی عملی و بی تصمیمی خود ندارد. شاهد این امر تغییرجهت شگفت انگیز هفته گذشته دستگاه دیپلوماسی ایالات متحده درمورد سوریه است.



vietnam_AgentO200.jpg
دمیر ساگولج

میراث شومِ "عامل نارنجی"

ترجمه فرامرز منصور

وقتی که هواپیما از فرودگاه دانانگ بر‌می‌خیزد، از پنجره سمت راست خود شهر پرتراکمی را می‌بینید که با دیوار زردی از محوطه فرودگاه جدا شده‌است. از زخم کریهی که جنگ ویتنام بر چهره این شهر گذاشت اثر چندانی نمی‌بینید. در اینجا، در فرودگاه نظامی ایالات متحده، بشکه‌های مملو از سم شیمیاییِ "عامل نارنجی" انبار می‌شد تا هواپیماهای نظامی، آن را بر جنگل‌های ویتنام بپاشند. این منطقه، سرانجام پس از چهار دهه دارد آلودگی‌زدایی می‌شود.
در سالگرد یک رویداد، آدم ممکن است خیلی راحت به دام مقایسه‌ای کلیشه‌ای میان وضعیتِ "قبل" و "بعدِ" آن واقعه بیفتد و یا حتا از آن بدتر، به کاری "متفاوت" اما بیهوده دست زند.



حسن نادری

اول ماه مه : به یاد " لوسی پارسونز"،
بیوه ای از شهدای شیکاگو!

منشاء پیدایش و رسمیت بخشیدن روز اول ماه مه بنام روز کار و کارگری در سراسر جهان و چالشهای پس از آن مورد توجه و موضوع و انگیزه ای شد تا صدها مقاله و میلیونها اعلامیه به رشته تحریر درآیند. غم انگیزتر از آن پس از به رسمیت شناخته شدن این روز،هر ساله در آستانه برگزاری این روز خجسته که حاصل جانفشانی کارگران بود،در کشورهای دیکتاتوری و دست نشانده با سرکوب و زندان و ترور فعالین کارگری همراه بوده و میباشد.



aksariat.jpg
گزارش مسئول هيئت سياسی ـ اجرائی سازمان فدائيان خلق ايران (اکثريت)

از روندهای جديد در خاورميانه

بنيادگرائی اسلامی، خطر عمده در منطقه

بنيادگرايان اسلامی و گروه های جهادی و به ويژه داعش به خطر بزرگ در منطقه تبديل شده اند. اين امر زمينه ساز همسوئی ها و صف بندی های جديد در منطقه گرديده است. گرچه چالش ها و دشمنی های قبلی هم چنان پابرجا است و در صحنه سياسی منطقه تاثيرگذار است اماصف بندی برپايه مبارزه با خطر عمده يعنی بنيادگرائی اسلامی در حال شکل گيری است. ائتلاف بزرگ شاخص صف بندی جديد است. امروز حتی کشورهائی که در شکل گيری و تقويت داعش نقش داشتند، در معرض تهاجم داعش قرار گرفته اند و لذا وارد ائتلاف بزرگ عليه داعش شده اند.